Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A Jézusról nevezett (Avilai) Szent Teréz szűz és egyháztanít
  2019-10-15 15:35:03, kedd
 
  A Jézusról nevezett (Avilai) Szent Teréz szűz és egyháztanító
...... ......


- Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből
A Szentlélek maga jár közben értünk, szavakba nem foglalható sóhajtásokkal.
Testvéreim!
Az egész teremtett világ mindmáig sóvárogva vágyakozik, hogy a mulandóság szolgai állapotából felszabaduljon. De nemcsak a természet, hanem mi magunk is, akik a Lélek csíráit bensőnkben hordozzuk. Sóhajtozunk mi is, és várjuk a fogadott fiúság megvalósulását, testünk megváltását. Mert megváltásunk még csak reménybeli. De a remény, amelyet már teljesedni látunk, nem is remény többé. Ha tehát reméljük, amit még nem látunk, várjunk állhatatosan!
Gyöngeségünkben pedig segítségünkre siet a Lélek, hisz mi még azt sem tudjuk, hogy hogyan kell helyesen imádkozni. A Lélek azonban maga könyörög bennünk, emberi szóval ki nem fejezhető fohászkodással. Isten pedig, aki szívünket vizsgálja, tudja, hogy mit kíván bennünk a Lélek, mert ő Isten tetszése szerint jár közben a szentekért.
Ez az Isten igéje. Róm 8,22-27

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Aki bennem marad és én őbenne, az bő termést hoz.
Abban az időben Jézus ezt mondta tanítványainak:
Én vagyok az igazi szőlőtő, Atyám a szőlőműves. Minden szőlővesszőt, amely nem hoz gyümölcsöt bennem, lemetsz rólam, azt pedig, amely gyümölcsöt hoz, megtisztítja, hogy még többet teremjen. Ti már tiszták vagytok a tanítás által, amelyet hirdettem nektek. Maradjatok bennem, akkor én is bennetek maradok. Miként a szőlővessző nem hozhat gyümölcsöt magától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem, ha nem maradtok bennem.
Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők. Aki bennem marad, és én őbenne, az bő termést hoz. Mert nélkülem semmit sem tehettek. Aki nem marad bennem, azt kivetik, mint a szőlővesszőt, és elszárad. Összeszedik, tűzre vetik és elégetik. Ha bennem maradtok, és szavaim is bennetek maradnak, akkor bármit akartok, kérjétek, és megkapjátok. Azáltal dicsőül meg Atyám, hogy bő termést hoztok, és a tanítványaim lesztek.
Ezek az evangélium igéi. Jn 15,1-8

*
- Kárpátalja oldalon Link

- Katolikus Network oldalon Link

- Magyar kurír oldalon Link
Nagy Szent Terézre, kora és minden idők egyik legnagyobb misztikusára, a kármelita rend megújítójára emlékezünk liturgikus emléknapján, október 15-én.
Teréz 1515. március 28-án született Avilában szülei tizenegyedik gyermekeként. Korán kezdett olvasni, tudásvágyát nehezen lehetett kielégíteni. Kedvenc olvasmánya a szentek élete volt. Gyermeki lelkesedéssel előbb vértanú, majd remete szeretett volna lenni. Később, tizennyolc éves koráig mégis nagyvilági életet élt, tudatában volt szépségének és komolyan foglalkoztatta a férjhez menés gondolata.
Sokan szembeszegültek vele, sokan nagy lelkesedéssel csatlakoztak hozzá. Támasza volt többek között Keresztes Szent János, aki mellette állt akkor is, amikor a kármelita rend sarus ága 1575-ben elkeseredett támadást indított ellene.
Képen: Szent Teréz és Keresztes Szent János a Szentháromsággal (17. század)
...... ........... ...........


Teréz kemény, harcos természet volt. Azt mondta: ,,Soha nem fognak meggyőzni valamiről, ha a lelkiismeretemmel ellenkezik, még ha az egész világ vonul is fel ellenem!" Egy másik rend főnökének pedig ezt írta: ,,Már régóta nem esett olyan nehezemre semmi, mint a Kegyelmed sorait olvasni. És soha nem esett olyan jól széttépnem egy levelet..."
Képen: Szent Teréz-ábrázolás 1576-ból
...... ........... ........


,,Semmitől ne félj, semmi meg ne rettentsen. Minden elmúlik. Egyedül Isten marad ugyanaz. A türelem mindent elér. Ha Isten a tiéd, semmid nem hiányzik: Isten egyedül elég!"
1582. október 4-én éjjel halt meg Alba de Tormes kolostorában
Szeretettől izzó élete jelképeként nyughelyén, Alba de Tormesban ma is épen őrzik a szívét.
V. Pál 1614-ben boldoggá avatta. XV. Gergely 1622-ben Loyolai Ignáccal, Xavéri Ferenccel és Néri Fülöppel együtt avatta szentté. VI. Pál 1965 szeptemberében a spanyol írók védőszentjévé nyilvánította, 1970. szeptember 27-én Sienai Szent Katalinnal együtt egyháztanítóvá avatta.
Istenünk, te a Jézusról nevezett Szent Terézt Szentlelked által arra indítottad, hogy életművével a tökéletesség útját tanítsa az Egyházban. Add, hogy mennyei tanítása szüntelenül oktasson minket, és eltöltsön az igazi életszentség utáni vággyal. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.
A Szent Teréz műveit idéző ,,Virágoskertek Link

Forrás
Diós István: A szentek élete
Puskely Mária: A keresztény Európa szellemi gyökerei
Magyar Kurír

- 500 évvel ezelőtt, 1515. március 28-án született Avilai Szent Teréz. Török Csaba teológus írását közöljük a nagy kármelita szent életéről és életművéről. Link

- Avilai Szent Teréz műve és öröksége Link

- Avilai Szent Teréz vándorbotja bejárja a világot Link

 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Címkék: szentháromsággal, szembeszegültek, gyöngeségünkben, felszabaduljon, fohászkodással, megvalósulását, tanítványainak, foglalkoztatta, szeptemberében, egyháztanítóvá, szentlélekkel, segítségünkre, sóhajtásokkal, védőszentjévé, lelkesedéssel, virágoskertek, nyilvánította, életszentség, tökéletesség, megváltásunk, szőlővesszőt, állhatatosan, tanítványaim, tizenegyedik, csatlakoztak, elkeseredett, megújítójára, misztikusára, szőlővesszők, kolostorában, megtisztítja, gyermekeként, egyháztanító, tudásvágyát, kielégíteni, megváltását, egész teremtett, mulandóság szolgai, fogadott fiúság, időben Jézus, igazi szőlőtő, tanítás által, tanítványaim lesztek, evangélium igéi, kármelita rend, szentek élete, férjhez menés, lelkiismeretemmel ellenkezik, egész világ, másik rend, türelem mindent, spanyol írók, Szent Teréz, SZENTLECKE Szent Pál, EVANGÉLIUM Szent János, Katolikus Network, Nagy Szent Terézre, Keresztes Szent János, Szent Teréz-ábrázolás, Egyedül Isten, Loyolai Ignáccal, Xavéri Ferenccel, Néri Fülöppel, Sienai Szent Katalinnal, Szent Terézt Szentlelked, Jézus Krisztus, Diós István, Puskely Mária, Magyar Kurír, Avilai Szent Teréz, Török Csaba,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Paul David Tripp Április 20  A másik dolog,  Tanuld meg ezt a versemet  Tavaszi kép  Egy lelki imádság  A sors  Rátalálsz  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Alázat  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Mit beszél, nem értem, hogy m...  A sors  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Hiányzik  Facebookon kaptam  Png virág  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Bounty krémes  Akik bántanak téged  Akarat  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Alázat  Szívem tiéd  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png csokor  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Alázat  Jónás Tamás – Végtelen b...  Zilahy Lajos gondolata  Bounty krémes  Hiányzik  Szép estét  Makszim Gorkij gondolata  Png virág  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  A kételkedés kezelése  Akarat  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Akarat  Facebookon kaptam  Elköszönt  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  A televizió nem a kultúrát kép...  Alvó cicák  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Png virág  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Krisztinától  Irgalom és ítélet  Hazára minden embernek szükség...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Hogy lehet megtartani  Zilahy Lajos gondolata  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Mai harmónia kártyám  Png nő  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
egész teremtett, mulandóság szolgai, fogadott fiúság, időben Jézus, igazi szőlőtő, tanítás által, tanítványaim lesztek, evangélium igéi, kármelita rend, szentek élete, férjhez menés, lelkiismeretemmel ellenkezik, egész világ, másik rend, türelem mindent, spanyol írók, tökéletesség útját, igazi életszentség, keresztény Európa, nagy kármelita, szentháromsággal, szembeszegültek, gyöngeségünkben, felszabaduljon, fohászkodással, megvalósulását, tanítványainak, foglalkoztatta, szeptemberében, egyháztanítóvá, szentlélekkel, segítségünkre, sóhajtásokkal, védőszentjévé, lelkesedéssel, virágoskertek, nyilvánította, életszentség, tökéletesség, megváltásunk, szőlővesszőt, állhatatosan, tanítványaim, tizenegyedik, csatlakoztak, elkeseredett, megújítójára, misztikusára, szőlővesszők, kolostorában, megtisztítja, gyermekeként, egyháztanító, tudásvágyát, kielégíteni, megváltását, életművével, mindörökkön, sóhajtozunk, szentlelked, emléknapján, megkapjátok, jelképeként, szépségének, szüntelenül, szőlővessző, életművéről, vándorbotja, szeretettől, összeszedik, állapotából, rettentsen, rómaiakhoz, teljesedni, evangélium, szeptember, nyughelyén, ellenkezik, gyümölcsöt, foglalható, széttépnem, testvéreim, szentlecke, apostolnak, szentekért, katalinnal, nagyvilági, indítottad, reménybeli, tizennyolc, szentlélek, szőlőműves, kárpátalja, vágyakozik, maradjatok, mulandóság, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3351
  • e Hét: 5532
  • e Hónap: 38686
  • e Év: 272433
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.