Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
28. évközi hét szerda 10.16
  2019-10-16 10:34:51, szerda
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből
Isten mindenkit tettei alapján jutalmaz vagy büntet.
Testvéreim!
(Annak, aki az Isten választott népéhez való tartozás tudatában gőgösen és elbizakodottan megítéli a bűnös és eltévelyedett pogányokat, a következőket mondom:) Nincs mentség számodra, bárki légy is, te, ember, aki másokat megítélsz. Amikor ugyanis mást megítélsz, önmagadat marasztalod el. Te bírónak érzed magad, de ugyanúgy viselkedel, mint akit megítélsz. Márpedig tudjuk, hogy Isten ítélete igazságosan sújt azokra, akik ilyesmit tesznek.
Te, ember, aki megítéled mások bűnös tetteit, de magad ugyanazt megteszed, azt hiszed, hogy megmenekülhetsz Isten ítélete elől? Vagy semmibe veszed Isten végtelen jóságát, türelmét és elnézését? Nem jut eszedbe, hogy irgalma bűnbánatra akar vezetni téged?
Pedig konokságoddal és megrögzött szíveddel csak büntetést vonsz magadra, a haragnak és Isten igazságos ítéletének napjára. Ő megfizet kinek-kinek tettei szerint: örök élettel annak, aki a jó cselekedetekben kitartva halhatatlan dicsőségre és tiszteletre törekszik; haraggal és megtorlással annak, aki szembeszáll vele, és nem hajlik az igazságra, hanem a gonoszsággal tart. Mindenkit, aki gonoszat művel, utolér a kín és a gyötrelem: elsősorban a zsidót, azután a pogányt. Viszont dicsőség, tisztelet és békesség mindenkinek, aki jót tesz, elsősorban a zsidónak, aztán a pogánynak. Isten ugyanis nem személyválogató.
Ez az Isten igéje. Róm 2,1-11

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jézus elítéli a hamis, farizeusi lelkületet.
Egy farizeus lakomáján így beszélt Jézus az asztalnál ülőkhöz:
,,Jaj, nektek, farizeusok! Tizedet adtok mentából, rutából és minden apró veteményből, de elhanyagoljátok az igazságosságot és az Isten szeretetét. Ezt meg kell tenni, azt meg nem szabad elhagyni!
Jaj, nektek, farizeusok! Szeretitek a fő helyeket a zsinagógában, és a köszöntéseket a nyilvános tereken.
Jaj, nektek! Olyanok vagytok, mint azok a sírok, amelyeket kívülről nem lehet észrevenni. Az emberek fölöttük járnak - anélkül, hogy tudnák."
Erre egy törvénytudó méltatlankodni kezdett: ,,Mester, ha ilyeneket mondasz, minket is gyalázol." Ő azonban így folytatta: ,,Jaj, nektek is, törvénytudók! Elviselhetetlen terheket raktok az emberekre, ti magatok azonban még egy ujjal sem segítetek azokat a terheket hordozni."
Ezek az evangélium igéi. Lk 11,42-46
...... ..........



Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! A te hívásodra vállalkozunk az igehirdetés és a tanúságtétel feladatára, amelyet mindenkor a te nevedben szeretnénk végezni. Bátoríts bennünket, hogy akkor is folytassuk szolgálatunkat, ha az eredmény csekély. Ha hűséggel teljesítjük kötelességünket, nincs okunk félelemre, mert isteni közreműködésed eredményt hoz, gyümölcsöt fakaszt. Légy velünk és kísérjen minket áldásod, hogy az evangélium igazságának hirdetése által növekedjék az Isten országa! Segíts minket, hogy az evangéliumhoz méltóan éljünk!.

Elmélkedés
A jelenet helyszíne annak a farizeusnak a háza, aki vendégül látja Jézust. A beszélgetés egyáltalán nem nevezhető barátinak. A farizeusok számon kérik Jézustól a törvények megtartását, s ezzel ők kezdeményezik a vitát. Erre válaszként Jézus is számon kéri tőlük a törvények megtartását. Tudja jól, hogy a farizeusok a törvények betű szerinti megtartására törekednek, és még a legjelentéktelenebb fűszernövények után is megfizetik a tizedet. A tized megfizetésével kapcsolatban a mózesi törvény úgy rendelkezik, hogy mindabból, amit megterem valakinek a földje, minden esztendőben vegyen le egy tizednyi részt, és azt áldozatul ajánlja fel Istennek (vö. MTörv 14,22-23). A farizeusok szigorúan odafigyeltek ezen előírások pontos megtartására, de eközben nem teljesítettek olyan alapvető kötelezettségeket, amelyeket a törvény szintén tartalmazott, mint például az Isten iránti szeretetet és az emberek iránti igazságosságot.
Bár Jézus vendég ezen az étkezésen és talán udvariasságból hallgathatna is, de ő mégsem ezt teszi, mert kötelességének érzi, hogy figyelmeztesse a jelenlévőket saját bűneikre. Nem elnéző tehát a bűnösökkel szemben, hanem nyíltan rámutat hamis vallásosságukra, s ezzel akarja őket ösztönözni bűneik megbánására, illetve arra, hogy Isten szándékára figyeljenek a törvényekben.
Ha felfedezem Isten parancsai mögött az üdvözítő szándékát, akkor örömmel fogom teljesíteni a törvényeit.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: elhanyagoljátok, cselekedetekben, kötelességünket, személyválogató, elviselhetetlen, vallásosságukra, megmenekülhetsz, figyelmeztesse, elbizakodottan, igazságosságot, kötelességének, fűszernövények, megfizetésével, udvariasságból, méltatlankodni, szolgálatunkat, közreműködésed, eltévelyedett, evangéliumhoz, konokságoddal, kezdeményezik, teljesítettek, köszöntéseket, hallgathatna, törvényekben, tartalmazott, megtartására, vállalkozunk, törvénytudók, megtorlással, jelenlévőket, kapcsolatban, zsinagógában, odafigyeltek, tanúságtétel, gonoszsággal, következőket mondom, gonoszsággal tart, farizeus lakomáján, asztalnál ülőkhöz, nyilvános tereken, emberek fölöttük, törvénytudó méltatlankodni, terheket hordozni, evangélium igéi, tanúságtétel feladatára, eredmény csekély, evangélium igazságának, evangéliumhoz méltóan, jelenet helyszíne, beszélgetés egyáltalán, farizeusok számon, SZENTLECKE Szent Pál, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nagy László - Szerelem emléke  Március 15-re emlékve  Ne engedd el kezem!  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Éljen a magyar szabadság!  Meghitt estéken . . .  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csendes éjszakán  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Március 15-re emlékve  Szép estét kedves látogatóimna...  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Facebookon kaptam  Ez a miénk!  Ne engedd el kezem!  Facebookon kaptam  Fújjad márciusi szél . . .  Az agyat és a csontokat is erő...  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Alvó baby  Facebookon kaptam  Atyám !  Szép estét  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Benned is ezerféle szín van  Amikor még rangja volt...  Alvó baby  Paul David Tripp Március 15  Nyíljatok meg  Nemzeti  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva Március 15 -re emlé...  Szép estét kedves látogatóimna...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Csendes éjszakán  Szép estét  Facebookon kaptam  Testünk a szenvedélyek izzó f...  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Facebookon kaptam  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Esti kép  Szép Álmokat  Paul David Tripp Március 15  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  William Shakespeare-től idéze...  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  A tékozló és Isten gondviselés...  Könnyáztatta asszonysorsok  Hernádkak  Kokárda  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Fújjad márciusi szél . . .  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Meghitt estéken . . .  Facebookon kaptam  Szent-Györgyi Albert gondolata  Jó éjszakát  Alvó cica  Facebookon kaptam  Meghitt estéken . . .  Szabó Norbert – Szabadsá...  Facebookon kaptam  Síró nő  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Facebookon kaptam  Az embernek fiatal korában van  Esti kép  Facebookon kaptam  Isten áldja  Csendes éjszakán  Nem mindegy  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Facebookon kaptam  A kávé  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Szép Álmokat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Alvó baby  Por  Március  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
következőket mondom, gonoszsággal tart, farizeus lakomáján, asztalnál ülőkhöz, nyilvános tereken, emberek fölöttük, törvénytudó méltatlankodni, terheket hordozni, evangélium igéi, tanúságtétel feladatára, eredmény csekély, evangélium igazságának, evangéliumhoz méltóan, jelenet helyszíne, beszélgetés egyáltalán, farizeusok számon, törvények megtartását, törvények betű, tized megfizetésével, mózesi törvény, tizednyi részt, farizeusok szigorúan, törvény szintén, emberek iránti, jelenlévőket saját, bűnösökkel szemben, üdvözítő szándékát, elhanyagoljátok, cselekedetekben, kötelességünket, személyválogató, elviselhetetlen, vallásosságukra, megmenekülhetsz, figyelmeztesse, elbizakodottan, igazságosságot, kötelességének, fűszernövények, megfizetésével, udvariasságból, méltatlankodni, szolgálatunkat, közreműködésed, eltévelyedett, evangéliumhoz, konokságoddal, kezdeményezik, teljesítettek, köszöntéseket, hallgathatna, törvényekben, tartalmazott, megtartására, vállalkozunk, törvénytudók, megtorlással, jelenlévőket, kapcsolatban, zsinagógában, odafigyeltek, tanúságtétel, gonoszsággal, következőket, tiszteletre, teljesítjük, törvénytudó, farizeusnak, szembeszáll, marasztalod, igehirdetés, igazságosan, teljesíteni, beszélgetés, megtartását, halhatatlan, esztendőben, igazságának, mindenkinek, megbánására, figyeljenek, rendelkezik, veteményből, folytassuk, választott, farizeusok, megrögzött, evangélium, elmélkedés, törvényeit, gyümölcsöt, elsősorban, ösztönözni, felfedezem, szeretetet, bűnösökkel, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 376
  • e Hét: 1455
  • e Hónap: 14893
  • e Év: 217806
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.