Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ferenc pápa mindenszentek ünnepén:
  2019-11-02 09:24:55, szombat
 
  Mindannyian meghívást kaptunk az életszentségre!
...... ........


A Szentatya november 1-jén az életszentségről mint ajándékról és meghívásról elmélkedett a déli Angelus elimádkozásakor. Hangsúlyozta, hogy a szeretet megélésével létünk konkrét körülményei között mindnyájan szentek lehetünk.
*
Mindenszentek mai főünnepe arra emlékeztet bennünket, hogy mindannyian meghívást kaptunk az életszentségre. Minden kor férfi és női szentjei, akiket ma mind együtt ünnepelünk, nem egyszerűen szimbólumok, távoli, elérhetetlen emberi lények. Épp ellenkezőleg, olyan emberek, akik két lábbal álltak a földön; megtapasztalták az élet mindennapi nehézségeit annak sikereivel és kudarcaival, és az Úrban találták meg az erőt, hogy mindig felálljanak és folytassák útjukat. Ebből megértjük, hogy az életszentség olyan cél, amelyet csak saját erőnkből nem érhetünk el, hanem az az Isten kegyelmének és a rá adott szabad válaszunknak a gyümölcse. Az életszentség tehát ajándék és meghívás.
Mint Isten kegyelme, vagyis mint ajándék az életszentség olyasmi, amit nem vásárolhatunk meg vagy cserélhetünk ki, hanem csak befogadhatunk, és ezáltal magának Istennek az életében részesedünk a Szentlélek által, aki keresztségünktől fogva bennünk él. Az életszentség csírája épp a keresztség! Mind jobban tudatosítanunk kell magunkban, hogy beolttattunk Krisztusba, ahogyan a szőlővessző kapcsolódik a szőlőtőhöz, következésképpen vele és benne élhetünk és kell élnünk Isten gyermekeiként. Így az életszentség azt jelenti, hogy teljes közösségben élünk Istennel már most, földi zarándoklásunk idején.
De az életszentség, túl azon, hogy ajándék, meghívás is, nekünk, keresztényeknek, Krisztus tanítványainak közös hivatása; a teljesség útja, amelyet minden kereszténynek végig kell járnia a hitben, haladva a végső cél felé, ez pedig az Istennel való végleges közösség az örök életben. Az életszentség így válasszá válik Isten ajándékára, mert felelősségvállalásként nyilvánul meg. Ebből a szempontból fontos, hogy komoly és mindennapi elkötelezettséget vállaljunk a szentté válás mellett életünk feltételei, kötelességei és körülményei között, arra törekedve, hogy mindent szeretettel éljünk meg. A szentek, akiket ma a liturgiában ünnepelünk, fivéreink és nővéreink, akik elismerték életükben, hogy szükségük van erre az isteni fényre, és bizalommal ráhagyatkoztak. Most pedig, Isten trónja előtt (vö. Jel 7,15), örökké éneklik az ő dicsőségét. Ők alkotják a ,,szent várost", amelyre reménnyel mint végcélunkra tekintünk, míg zarándokok vagyunk ebben a ,,földi városban". Megyünk a ,,szent város" felé, ahol ezek a szent fivéreink és nővéreink várnak bennünket. Igaz, meg vagyunk fáradva az út nehézségétől, de a remény erőt ad az előrehaladáshoz. Amikor életükre nézünk, arra kapunk indítást, hogy utánozzuk őket. Közöttük nagyon sokan vannak, akik a ,,szomszédság életszentségének" tanúi, ,,a mellettünk élők" életszentségéé, ,,akik Isten jelenlétét tükrözik" (Gaudete et exsultate apostoli buzdítás, 7).
Testvéreim, a szentek emlékezete arra késztet, hogy a menny felé emeljük tekintetünket: nem azért, hogy megfeledkezzünk a földi valóságokról, hanem hogy nagyobb bátorsággal és több reménnyel nézzünk szembe velük. Kísérjen bennünket anyai közbenjárásával Mária, szentséges anyánk, a vigasz és a biztos remény jele!
*
A Szentatya szavai az Angelus elmondása után:
Kedves testvéreim!
Szeretettel köszöntelek mindnyájatokat, Olaszországból és más országokból érkezett zarándokok! Külön is köszöntöm az Actio Catholica fiatal tagjait, akik nevelőikkel együtt sok olasz egyházmegyéből érkeztek az Actio Catholica Gyermekrészlegének ötvenedik évfordulóján. Egy, kettő, három... [a gyerekek énekelni kezdenek]. Köszöntöm a franciaországi Mauges esperesi kerület fiataljait és a Milánó melletti Carugatéból jött gyerekeket.
Üdvözlöm azokat a sportolókat, akik részt vettek a Missioni Don Bosco Alapítvány által szervezett ,,szentek futásán", hogy hangsúlyozzák, népünnepszerűen is, mindenszentek ünnepének vallási értékét. Köszönetet mondok nektek és mindazoknak, akik plébániákon és közösségekben ezekben a napokban imádságos programokat szerveznek, hogy megünnepeljék mindenszenteket és megemlékezzenek az elhunytakról. Ez a két keresztény ünnep emlékeztet bennünket arra a kapcsolatra, amely fennáll a földi egyház - ez mi vagyunk - és a mennyei egyház között, köztünk és szeretteink között, akik a másvilágra költöztek.
Holnap délután az eucharisztia bemutatására a Priscilla-katakombába megyek, amely az első római keresztények egyik temetkezési helye volt. Ezekben a napokban, amikor sajnos a halálról és a halottakról negatív kultúrájú üzenetek is keringenek, biztatlak benneteket, hogy ne hanyagoljátok el, ha lehetséges, a temető meglátogatását és az imádságot. Ez hitünk kifejezése lesz.
Szép ünnepet kívánok mindenkinek a szentek lelki társaságában! Kérlek benneteket, ne feledkezzetek el imádkozni értem! Jó étvágyat az ebédhez! Viszontlátásra!

Fordította: Tőzsér Endre SP
Magyar Kurír 2019.11.01
 
 
0 komment , kategória:  Halottak napjára  
Címkék: következésképpen, keresztségünktől, életszentségének, megtapasztalták, elimádkozásakor, mindenszenteket, megemlékezzenek, közbenjárásával, keresztényeknek, népünnepszerűen, megfeledkezzünk, előrehaladáshoz, életszentségről, életszentségre, tanítványainak, olaszországból, franciaországi, viszontlátásra, egyházmegyéből, mindnyájatokat, ráhagyatkoztak, életszentségéé, tudatosítanunk, meglátogatását, zarándoklásunk, kereszténynek, feledkezzetek, hangsúlyozzák, tekintetünket, hanyagoljátok, megünnepeljék, gyermekeiként, mindenszentek, befogadhatunk, közösségekben, vásárolhatunk, életszentségről mint, déli Angelus, szeretet megélésével, élet mindennapi, életszentség olyan, életszentség tehát, életszentség olyasmi, életében részesedünk, életszentség csírája, szőlővessző kapcsolódik, teljesség útja, örök életben, szempontból fontos, szentté válás, liturgiában ünnepelünk, isteni fényre, Mint Isten, Actio Catholica, Actio Catholica Gyermekrészlegének, Missioni Don Bosco Alapítvány, Tőzsér Endre SP, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Png nő  Idő  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Reggel van  Facebookon kaptam Annuska bar...  A sors  Alázat  képre írva  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Alvó cicák  Png kutya  Minden harmadik...  Akarat  Sokan azt tartják  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Bounty krémes  Fehér virág  A boldog családok mind hasonló...  Akarat  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Szép estét  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A Megváltó szolgálatában  Png kutya  Nevem  Ágai Ágnes – Csendélet  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Akik bántanak téged  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Kerüld el az evangélium örömén...  Bertolt Brecht -től idézet  Adakozás  Egy maradéktalanul uralt világ  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Rátalálsz  Szép estét kedves látogatóimna...  Png kutya  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Idő  Mi lenne ha  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  s immár én is felragyogva, ért...  Radikális szeretet  Rátalálsz  Mi lenne ha  Jónás Tamás – Végtelen b...  Éretlen vers  Png ház  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png telefon  Paul David Tripp Április 21  Csak a fogyatkozás látható  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Paul David Tripp Április 21  Ami embereknek lehetetlen, az...  Alázat  Akarat  Png nő  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Egy lelki imádság  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Még csak most kezdődik a nap  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ágai Ágnes – Csendélet  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png cica  Png kislány  Facebookon kaptam  Erdőn  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Alázat  Az a nap, amelyik nevetés nélk... 
Bejegyzés Címkék
életszentségről mint, déli Angelus, szeretet megélésével, élet mindennapi, életszentség olyan, életszentség tehát, életszentség olyasmi, életében részesedünk, életszentség csírája, szőlővessző kapcsolódik, teljesség útja, örök életben, szempontból fontos, szentté válás, liturgiában ünnepelünk, isteni fényre, szent fivéreink, remény erőt, mellettünk élők&#8221, szentek emlékezete, menny felé, földi valóságokról, biztos remény, gyerekek énekelni, franciaországi Mauges, napokban imádságos, földi egyház, mennyei egyház, másvilágra költöztek, eucharisztia bemutatására, első római, halottakról negatív, temető meglátogatását, szentek lelki, következésképpen, keresztségünktől, életszentségének, megtapasztalták, elimádkozásakor, mindenszenteket, megemlékezzenek, közbenjárásával, keresztényeknek, népünnepszerűen, megfeledkezzünk, előrehaladáshoz, életszentségről, életszentségre, tanítványainak, olaszországból, franciaországi, viszontlátásra, egyházmegyéből, mindnyájatokat, ráhagyatkoztak, életszentségéé, tudatosítanunk, meglátogatását, zarándoklásunk, kereszténynek, feledkezzetek, hangsúlyozzák, tekintetünket, hanyagoljátok, megünnepeljék, gyermekeiként, mindenszentek, befogadhatunk, közösségekben, vásárolhatunk, elérhetetlen, ellenkezőleg, kötelességei, életszentség, valóságokról, válaszunknak, nehézségétől, beolttattunk, társaságában, keresztények, cserélhetünk, elhunytakról, bemutatására, eucharisztia, évfordulóján, hangsúlyozta, kudarcaival, szeretettel, köszöntelek, mindannyian, végcélunkra, nehézségeit, bátorsággal, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1757
  • e Hét: 13387
  • e Hónap: 46541
  • e Év: 280288
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.