Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Advent 2. vasárnapja 12.08 - Igenaptár
  2019-12-07 21:21:48, szombat
 
  OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
Igazságot szolgáltat az alacsony sorsúaknak.
Azon a napon:
Vessző kél majd Izáj törzsökéből, és hajtás sarjad gyökeréből. Az Úr lelke nyugszik rajta: a bölcsesség és az értelem lelke, a tanács és az erősség lelke, a tudás és az Úr félelmének lelke, s az Úr félelmében telik öröme.
Nem aszerint ítél majd, amit a szem lát, s nem aszerint ítélkezik, amit a fül hall, hanem igazságot szolgáltat az alacsony sorsúaknak, és méltányos ítéletet hoz a föld szegényeinek. Szája vesszejével megveri a földet, s ajka leheletével megöli a gonoszt.
Az igazságosság lesz derekán az öv, s a hűség csípőjén a kötő. Akkor majd együtt lakik a farkas a báránnyal, és a párduc együtt tanyázik a gödölyével. Együtt legelészik majd a borjú s az oroszlán, egy kisgyermek is terelgetheti őket. A tehén és a medve együtt legelnek, kicsinyeik is együtt pihennek, és szalmát eszik az oroszlán, akárcsak az ökör. A csecsemő nyugodtan játszadozhat a viperafészeknél, s az áspiskígyó üregébe is bedughatja kezét az anyatejtől elválasztott kisgyermek. Sehol nem ártanak s nem pusztítanak az én szent hegyemen. Mert a föld úgy tele lesz az Úr ismeretével, mint ahogy betöltik a vizek a tengert.
Azon a napon az Izáj gyökeréből támadt sarj zászlóként áll majd a népek előtt. Keresni fogják a pogány nemzetek, és dicsőséges lesz lakhelye.
Ez az Isten igéje. Iz 11,1-10

ZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből
Üdvösségünk közel van!
Testvéreim!
Mindazt, amit egykor megírtak, a mi okulásunkra írták, hogy az Írásból türelmet és vigasztalást merítsünk reményünk megőrzésére. Adja meg nektek a béketűrés és vigasztalás Istene, hogy Krisztus Jézus akarata szerint egyetértsetek, és egy szívvel, egy szájjal magasztaljátok Istent, Urunk, Jézus Krisztus Atyját!
Karoljátok fel tehát egymást, amint Krisztus is felkarolt benneteket Isten dicsőségére! Állítom ugyanis: Krisztus azért vállalta a zsidóság szolgálatát, hogy bebizonyítsa Isten igazmondását, és valóra váltsa az atyáknak tett ígéreteket. A pogányok viszont irgalmasságáért magasztalják Istent, amint írva van:
Ezért magasztallak téged a pogányok között, és dicsérem dallal a nevedet!
Ez az Isten igéje. Róm 15,4-9

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Tartsatok bűnbánatot, elközelgett a mennyek országa.
Abban az időben: Keresztelő János megjelent Judea pusztájában, és így tanított: ,,Térjetek meg, elközelgett a mennyek országa!"
Ő volt az, akiről Izajás próféta ezt mondta:
A pusztában kiáltónak szava:
Készítsétek elő az Úr útját,
tegyétek egyenessé ösvényeit!
János öltözéke teveszőrből készült, és bőrövet viselt a derekán. Sáska és vadméz volt az étele. Kivonult hozzá Jeruzsálem, egész Judea és a Jordán vidéke. Megvallották bűneiket, és ő megkeresztelte őket a Jordán folyóban.
Amikor látta, hogy sok farizeus és szadduceus is jön hozzá megkeresztelkedni, így szólt hozzájuk: ,,Viperák fajzata! Ki indított benneteket arra, hogy meneküljetek a közelgő harag elől? Teremjétek hát a bűnbánat méltó gyümölcsét! És ne higgyétek, hogy közben azt gondolhatjátok: A mi atyánk Ábrahám! Mert mondom nektek: Isten ezekből a kövekből is tud Ábrahámnak fiakat támasztani. A fejszét ráhelyezték már a fák gyökerére: Kivágnak és tűzre vetnek minden fát, mely jó gyümölcsöt nem terem!
Én csak vízzel keresztellek titeket a bűnbánatra, de aki énutánam jön, az erősebb nálam; arra sem vagyok méltó, hogy a saruit hordozzam. Ő Szentlélekkel és tűzzel keresztel meg titeket; kezében tartja már a lapátot, hogy kitakarítsa szérűjét. A búzát magtárba gyűjti, a pelyvát pedig olthatatlan tűzben elégeti!"
Ezek az evangélium igéi. Mt 3,1-12
...... ........... ...........



Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te belépsz szegényes emberi világunkba, hogy jöveteleddel és jelenléteddel megújítsd életünket, örömet és békességet hozz nekünk. Emberré válásod ténye elgondolkoztat minket: mivel érdemeltük ki és méltók vagyunk-e arra, hogy így mutasd ki végtelen szereteted irántunk? Nem emberi érdemeink jutalmaként történt mindez, hanem mert letértünk Isten útjáról, a szeretet és a bizalom útjáról, és te így akarsz minden embert visszavezetni a helyes útra. Bűneink térítettek le minket az útról, Istentől való elfordulásaink, engedetlenségeink és hűtlenségünk. Segíts minket, Urunk, hogy felhagyjunk bűneinkkel és engedjük, hogy az irgalmas Atya magához vonzzon bennünket!
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: irgalmasságáért, viperafészeknél, elgondolkoztat, megkeresztelte, gondolhatjátok, magasztaljátok, elfordulásaink, visszavezetni, szentlélekkel, jelenléteddel, egyetértsetek, vigasztalást, megvallották, terelgetheti, elválasztott, játszadozhat, keresztellek, hűtlenségünk, meneküljetek, szegényeinek, igazságosság, jöveteleddel, magasztalják, igazmondását, magasztallak, bebizonyítsa, dicsőségére, elközelgett, szolgálatát, pusztítanak, jutalmaként, vesszejével, pusztájában, ráhelyezték, teveszőrből, ismeretével, alacsony sorsúaknak, értelem lelke, erősség lelke, föld szegényeinek, igazságosság lesz, hűség csípőjén, párduc együtt, medve együtt, csecsemő nyugodtan, áspiskígyó üregébe, anyatejtől elválasztott, népek előtt, pogány nemzetek, szájjal magasztaljátok, zsidóság szolgálatát, atyáknak tett, OLVASMÁNY Izajás, ZENTLECKE Szent Pál, Krisztus Jézus, Jézus Krisztus Atyját, EVANGÉLIUM Szent Máté, Keresztelő János, Jézus Krisztus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Karinthy Frigyes: Almafa  Az erdőterápia egészségre gyak...  Az idegen országok éghajlata  A máj egészségét biztosító és ...  Boldogság  A nagyhét eseményei  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Éveim  Ratkós beszületései a szereplő...  Táplálékok a máj egészségének ...  virágvasárnap  Facebookon kaptam  képre írva  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Minden kedves látogatómnak sze...  Amikor még kicsi voltál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem azt látja  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Alvó cica  Nem azt látja  Ne hagyd  Facebookon kaptam  A máj egészségét biztosító és ...  Nagyhétfő:  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  A haj állapotának javítása egy...  Mi van, ha?  Szép estét kedves látogatóimna...  Reményik Sándor: Itt most virá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Játékos kis cicák  Jó éjszakát  képre írva  Mire jók ?  Facebookon kaptam  képre írva  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam  Agárdi Gábor gondolata  Alvó cica  Nem jár  Nem jár  Virágvasárnap: az élet és a re...  Facebookon kaptam  Az angyali üdvözlet  Karinthy Frigyes: Almafa  Aki belekortyol  Az út  Idővel az ember megérti, hogy ...  Nárcisz  Sadhguru idézet  Alvó cica  Virágvasárnap: az élet és a re...  Most - segíts meg Mária ,  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sonka vásár  képre írva  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  A szeretetről  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Nagyhétfő:  Alvó kutya  Esti kép  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Krisztinától  Márciuzs 24.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Virágvasárnap a húsvét előtti  Alvó kisfiú 
Bejegyzés Címkék
alacsony sorsúaknak, értelem lelke, erősség lelke, föld szegényeinek, igazságosság lesz, hűség csípőjén, párduc együtt, medve együtt, csecsemő nyugodtan, áspiskígyó üregébe, anyatejtől elválasztott, népek előtt, pogány nemzetek, szájjal magasztaljátok, zsidóság szolgálatát, atyáknak tett, pogányok viszont, pogányok között, mennyek országa, pusztában kiáltónak, közelgő harag, bűnbánat méltó, fejszét ráhelyezték, erősebb nálam, saruit hordozzam, búzát magtárba, pelyvát pedig, evangélium igéi, bizalom útjáról, helyes útra, irgalmas Atya, irgalmasságáért, viperafészeknél, elgondolkoztat, megkeresztelte, gondolhatjátok, magasztaljátok, elfordulásaink, visszavezetni, szentlélekkel, jelenléteddel, egyetértsetek, vigasztalást, megvallották, terelgetheti, elválasztott, játszadozhat, keresztellek, hűtlenségünk, meneküljetek, szegényeinek, igazságosság, jöveteleddel, magasztalják, igazmondását, magasztallak, bebizonyítsa, dicsőségére, elközelgett, szolgálatát, pusztítanak, jutalmaként, vesszejével, pusztájában, ráhelyezték, teveszőrből, ismeretével, leheletével, üdvösségünk, kitakarítsa, készítsétek, okulásunkra, olthatatlan, vigasztalás, felhagyjunk, törzsökéből, megőrzésére, világunkba, gyümölcsöt, kicsinyeik, kisgyermek, legelészik, gödölyével, evangélium, bűnbánatra, zászlóként, testvéreim, jeruzsálem, rómaiakhoz, apostolnak, bűnbánatot, karoljátok, keresztelő, ígéreteket, benneteket, dicsőséges, szadduceus, támasztani, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1492
  • e Hét: 7183
  • e Hónap: 27866
  • e Év: 230779
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.