Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Legyünk mi is Jézuskák!
  2019-12-09 21:26:53, hétfő
 
  Egy édesanya egyszer egy kis papíroson kapta a kérdést lányától: ,,Anya, te vagy a Jézuska?" Amit válaszolt neki, abból mindenki meríthet ötleteket az egyszer elkerülhetetlenül bekövetkező vallomáshoz:

,,Kedvesem!
Nagyon jó kérdést tettél fel, és tudom, hogy már egy ideje gondolkozol rajta. Szeretnék jól válaszolni neked, de nem is olyan könnyű.
A válasz az, hogy nem, nem én vagyok a Jézuska.
Az ajándékokat én hozom, ez igaz. Én figyelek rád hónapokon át, hogy tudjam, mi okozna neked igazán örömöt. Én választom ki, és én is csomagolom be őket, pont úgy, ahogy az én anyukám is tette, amikor még kislány voltam, és ahogy az ő anyukája is annak idején. (És igen, Apa is segít benne.)
Elképzelem, ahogy majd te is megteszed ezt a te gyerekeidért, és tudom, hogy mekkora öröm lesz látnod az arcukat, amilyen izgalommal bontják ki az ajándékaikat, és jobban ragyognak, mint a karácsonyfa.

De te sem leszel ettől Jézuska.
A Jézuska hatalmasabb, mint bármelyik személy, és jóval régebb óta végzi a dolgát, mint amióta mi élünk. Amit ilyenkor tesz, az egyszerű, de nagyon fontos. Megtanítja a gyerekeket arra, hogy hogyan higgyenek valamiben, amit nem látnak a saját szemükkel, vagy nem tudnak megérinteni.
Ez egy nagy feladat, és nagyon fontos feladat. Az életed során mindig szükséged lesz arra, hogy hinni tudj: magadban, a barátaidban, a tehetségedben, a családodban.
Szükséged lesz arra is, hogy hinni tudj olyasmiben, amit nem tudsz megmérni, nem tudod a kezedbe fogni, vagy bizonyítani, hogy létezik. Ilyen például a szeretet, az a hatalmas erő, ami onnan legbelülről világítja be az életed, még a legsötétebb, leghidegebb pillanatokban is.
A Jézuskát sem lehet látni a szemeiddel, de mégis úgy átjárja a szívedet, mint a levegő a tüdődet. A levegőt sem lehet látni, mégis nem tudnánk élni nélküle.
A Jézuska maga a szeretet, aki hisz benne, ugyanúgy tud szeretni, mint Ő és nagyszerű dolgokat tud véghez vinni. Most már ismered a titkot is, hogy hogyan jut be a házakba láthatatlanul, hogy a fa alá tegye az ajándékokat: azok az emberek segítenek neki, akiknek a szívét örömmel töltötte meg.
Az olyan emberek, akiknek tele van a szívük szeretettel és örömmel, mint Apa és én, segítünk a Jézuskának megtenni valamit, ami amúgy lehetetlen lenne, ha jobban belegondolsz.
Úgyhogy nem, nem én vagyok a Jézuska. De az ő csapatában vagyok, és most már te is benne vagy. Segítesz?
Szeretlek, Anya"

Azt hiszem, az édesanya jól megfogalmazta.
Ha tudok én is Jézussá válni és áthatja a szeretet a cselekedeteimet - mint a levegő a tüdőmet -, akkor meglátom, mi az, amiért érdemes élnem... és hozhatok valami jót ebbe a világba.
Jöjjön, csatlakozzon Ön is Jézus "csapatához"!


Vereb István a Laudetur Kiadó vezetője
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Címkék: cselekedeteimet, pillanatokban, megfogalmazta, tehetségedben, láthatatlanul, belegondolsz, ajándékaikat, csatlakozzon, gyerekeidért, vallomáshoz, ajándékokat, bizonyítani, családodban, hatalmasabb, gondolkozol, karácsonyfa, legbelülről, megérinteni, barátaidban, bekövetkező, legsötétebb, leghidegebb, szeretettel, csapatában, jézuskának, lehetetlen, válaszolni, csomagolom, elképzelem, gyerekeket, izgalommal, megtanítja, szemeiddel, csapatához, olyasmiben, hónapokon, édesanya egyszer, kérdést lányától, egyszer elkerülhetetlenül, ideje gondolkozol, gyerekeket arra, saját szemükkel, nagy feladat, életed során, kezedbe fogni, házakba láthatatlanul, emberek segítenek, szívét örömmel, olyan emberek, szívük szeretettel, Vereb István, Laudetur Kiadó,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Rochefoucauld - a bölcs  Facebookon kaptam  Szeretettel  Rochefoucauld - a bölcs  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Sajnos ezt elBalogozták  Facebookon kaptam  Nem kell ide békemenet  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A gyomorrontás tojással is kez...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor még rangja volt...  Rejtő Jenő versei  A közszereplő  Por  Nem kell ide békemenet  Az ünnepről  Szép Álmokat  Isten áldja  Ez a miénk!  Nem kell ide békemenet  Hernádkak  Könnyáztatta asszonysorsok  Rochefoucauld - a bölcs  A Mindenható Istenben bízva  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Dóró Sándor: Tétova lét  Szabó Norbert – Szabadsá...  Törött csészék  Március 15-re emlékve  Amikor 5 éves voltam,  Szent-Györgyi Albert gondolata  Facebookon kaptam  Törött csészék  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Nem kell ide békemenet  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Éljen a magyar szabadság!  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Az ünnepről  Keresd azt a valakit,...  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csörög a telefonom  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Szép estét kedves látogatóimna...  Cicus virággal  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ibolya  Rőzsehordó nő szobra  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Mindig tud adni ,  Esti kép  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Isteni zsebkendők  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Síró nő  Szép Álmokat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  A tékozló és Isten gondviselés...  Szent Pio atya!  Esti kép  Alvó baby  Rochefoucauld - a bölcs  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Benned is ezerféle szín van  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Facebookon kaptam  Ted Engstrőm gondolata  Esti kép  mindent a népért...  Facebookon kaptam  Március  Facebookon kaptam  Por  A gyomorrontás tojással is kez... 
Bejegyzés Címkék
édesanya egyszer, kérdést lányától, egyszer elkerülhetetlenül, ideje gondolkozol, gyerekeket arra, saját szemükkel, nagy feladat, életed során, kezedbe fogni, házakba láthatatlanul, emberek segítenek, szívét örömmel, olyan emberek, szívük szeretettel, cselekedeteimet, pillanatokban, megfogalmazta, tehetségedben, láthatatlanul, belegondolsz, ajándékaikat, csatlakozzon, gyerekeidért, vallomáshoz, ajándékokat, bizonyítani, családodban, hatalmasabb, gondolkozol, karácsonyfa, legbelülről, megérinteni, barátaidban, bekövetkező, legsötétebb, leghidegebb, szeretettel, csapatában, jézuskának, lehetetlen, válaszolni, csomagolom, elképzelem, gyerekeket, izgalommal, megtanítja, szemeiddel, csapatához, olyasmiben, hónapokon, szeretlek, megteszed, választom, nagyszerű, szükséged, bármelyik, világítja, valamiben, szemükkel, ragyognak, segítenek, higgyenek, szeretnék, papíroson, ötleteket, válaszolt, megmérni, dolgokat, hatalmas, töltötte, anyukája, lányától, megtenni, segítünk, szeretet, laudetur, szeretni, ugyanúgy, szívedet, magadban, jézuskát, kedvesem, hozhatok, mindenki, ilyenkor, meríthet, egyszerű, édesanya, meglátom, figyelek, segítesz, vezetője, például, jézuska, létezik, személy, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 662
  • e Hét: 1741
  • e Hónap: 15179
  • e Év: 218092
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.