Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ferenc pápa: Ne panaszkodjunk!
  2019-12-11 17:47:32, szerda
 
  Mint a jó pásztor, úgy vigasztal minket és korrigálja hibáinkat az Úr, megsimogatja azt, aki bocsánatot kér tőle, és megnyitja előtte a kiengesztelődés kegyelmét - erről beszélt a Szentatya december 10-én a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott reggeli szentmisén.
Az Úr vezeti népét, vigasztalja, de ha kell, helyre teszi és megbünteti: mindezt apai gyengédséggel, mint a pásztor, aki ,,karjaiba veszi bárányait, ölében hordozza őket, az anyajuhokat pedig nagy gonddal vezeti" - idézte a napi olvasmányt Ferenc pápa (vö. Iz 40,1-11). - Izajás próféta így ír: ,,Vigasztaljátok meg népemet, vigasztaljátok meg" - ezt mondja Istenetek. ,,Szóljatok Jeruzsálem szívéhez és kiáltsátok oda neki: véget ért szolgaságának ideje, bocsánatot nyert gonoszsága, hiszen az Úr keze kétszeresen sújtotta minden bűnéért."
Az Úr mindig megvigasztal, ha hagyjuk magunkat megvigasztalni - hangsúlyozta a Szentatya. - Isten kiigazít minket vigasztalásával, úgy, ahogy a mai olvasmányban hallottuk: mint a jó pásztor, aki karjaiba veszi bárányait, összetereli a nyájat, bárányait ölében hordozza, az anyajuhokat pedig nagy gonddal vezeti.
Fontoljuk meg szívünkben ezeket a gondolatokat! - buzdított a pápa. - Ez a rész a gyengédségről szól. Hogyan vigasztal az Úr? Gyengéden. Hogyan igazít ki minket? Gyengéden. Hogyan büntet? Gyengéden. El tudjuk képzelni, hogy az Úr az ölében hordoz minket, miután vétkeztünk? Az Úr vezeti népét. Az Úr kiigazít, vagyis inkább büntet, és mindezt gyöngéden teszi. Isten gyöngédsége, Isten simogatása - nem nevelői vagy diplomatikus magatartás ez. Istennek örömet okoz, amikor egy bűnös hozzá tér; az öröm pedig gyengéddé tesz - emelte ki a Szentatya. - A tékozló fiúról szóló példabeszédben az apa messziről meglátja a fiát, mert várja őt. Fölmegy az erkélyre, hogy lássa, ha visszatér. Ilyen az apai szív. Amikor megérkezik és bűnbánóan beszélni kezd, apja belé fojtja a szót és ünnepséget rendez tiszteletére. Az Úr gyöngéd közelsége ez. Az evangéliumban visszatér a pásztor, akinek száz juhából egy elveszett. Lukács így írja: ,,Ha közületek valakinek van száz juha, és egy elvész belőlük, nem hagyja-e ott a pusztában a kilencvenkilencet, hogy keresse az egy elveszettet, amíg meg nem találja?" (vö. Lk 15,4). Ez az Úr öröme, látva, hogy hagyjuk, hogy megbocsásson nekünk, odamegyünk hozzá, bocsánatát kérve. Örömét gyengédséggel fejezi ki, gyengéden vigasztal.
Sokszor panaszkodunk nehézségeink miatt. Az ördög azt akarja, hogy búskomorságba essünk, kiábránduljunk, megkeseredjünk bűneink miatt - folytatta Ferenc pápa, majd felidézte, ismert egy szerzetest, akit ,,Panasznak" hívtak, mert egyre csak panaszkodott, ,,Nobel-díja volt panaszkodásból". - Mi is hányszor panaszkodunk, siránkozunk; hányszor hisszük azt, hogy bűneinket nem lehet megbocsátani. Ám az Úr ezt mondja: ,,Én megvigasztallak, veled vagyok", s gyengéden megérint minket - hangsúlyozta a Szentatya. - A hatalmas Isten, aki az eget és a földet teremtette, a mi testvérünk, aki hagyta magát keresztre feszíteni és meghalt értünk, képes megsimogatni minket, és azt mondja: Ne sírj!
Mily gyengéden simogatta meg az Úr a naimi özvegyasszonyt, azt mondván neki: ,,Ne sírj!" Hinnünk kell az Úr vigasztalásának, mert utána jön a megbocsátás kegyelme. ,,Atyám, nekem oly sok bűnöm van, annyi hibát követtem el. - Hagyd magad megvigasztalni. - De ki vigasztal meg engem? - Az Úr. - ...menj! Légy bátor! Nyisd ki az ajtót!" Isten oly gyengéden közelít hozzád, mint egy apa, mint egy testvér. Mint a pásztor, aki legelteti nyáját és egybetereli; a bárányokat ölében hordozza, az anyajuhokat pedig nagy gonddal vezeti. Az Úr így vigasztal minket - tanította kedd reggeli homíliájában a pápa.

Forrás: Vatikáni Rádió
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Címkék: vigasztalásával, kiengesztelődés, vigasztalásának, megvigasztallak, vigasztaljátok, megkeseredjünk, kiábránduljunk, példabeszédben, özvegyasszonyt, megvigasztalni, panaszkodásból, evangéliumban, szolgaságának, gyengédséggel, gyengédségről, búskomorságba, homíliájában, diplomatikus, hangsúlyozta, megsimogatja, kápolnájában, tiszteletére, panaszkodott, nehézségeink, megsimogatni, gondolatokat, megbocsásson, olvasmányban, megbocsátani, megvigasztal, panaszkodunk, egybetereli, anyajuhokat, vigasztalja, gyöngédsége, siránkozunk, kiengesztelődés kegyelmét, anyajuhokat pedig, napi olvasmányt, gyengédségről szól, ölében hordoz, bűnös hozzá, öröm pedig, tékozló fiúról, apai szív, evangéliumban visszatér, elvész belőlük, hatalmas Isten, földet teremtette, naimi özvegyasszonyt, megbocsátás kegyelme, bárányokat ölében, Szent Márta-ház, Szóljatok Jeruzsálem, Vatikáni Rádió, Vatican News, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Ez a miénk!  Törött csészék  Nyíljatok meg  A gyomorrontás tojással is kez...  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Mindig tud adni ,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Rochefoucauld - a bölcs  Isten áldja  Facebookon kaptam  Szabó Norbert – Szabadsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 17  Ez a miénk!  Kezdet  A csonk és a facsemete  Ne engedd el kezem!  Éljen a magyar szabadság!  Kokárda  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Szent-Györgyi Albert gondolata  Házi botox  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  A csonk és a facsemete  Rejtő Jenő versei  Alvó baby  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  A közszereplő  Paul David Tripp Március 16  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Facebookon kaptam  Meghitt estéken . . .  Házi botox  Nyíljatok meg  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csörög a telefonom  Heltai Jenő: Szabadság  Könnyáztatta asszonysorsok  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Esti kép  Házi botox  ...és mégis ráismersz  Facebookon kaptam  Atyám !  Kokárda  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Szép estét kedves látogatóimna...  A kávé  Por  Ibolya  Facebookon kaptam  Nagy László - Szerelem emléke  Facebookon kaptam  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Szent-Györgyi Albert gondolata  Meghitt estéken . . .  Facebookon kaptam  Isteni zsebkendők  Benned is ezerféle szín van  Nem kellett volna!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ted Engstrőm gondolata  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Szent Pio atya!  Ne engedd el kezem!  Alvó cica  Az élet  Facebookon kaptam  Szép Álmokat  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto... 
Bejegyzés Címkék
kiengesztelődés kegyelmét, anyajuhokat pedig, napi olvasmányt, gyengédségről szól, ölében hordoz, bűnös hozzá, öröm pedig, tékozló fiúról, apai szív, evangéliumban visszatér, elvész belőlük, hatalmas Isten, földet teremtette, naimi özvegyasszonyt, megbocsátás kegyelme, bárányokat ölében, vigasztalásával, kiengesztelődés, vigasztalásának, megvigasztallak, vigasztaljátok, megkeseredjünk, kiábránduljunk, példabeszédben, özvegyasszonyt, megvigasztalni, panaszkodásból, evangéliumban, szolgaságának, gyengédséggel, gyengédségről, búskomorságba, homíliájában, diplomatikus, hangsúlyozta, megsimogatja, kápolnájában, tiszteletére, panaszkodott, nehézségeink, megsimogatni, gondolatokat, megbocsásson, olvasmányban, megbocsátani, megvigasztal, panaszkodunk, egybetereli, anyajuhokat, vigasztalja, gyöngédsége, siránkozunk, elveszettet, megbocsátás, összetereli, kétszeresen, odamegyünk, ünnepséget, kiáltsátok, bocsánatot, gonoszsága, korrigálja, jeruzsálem, megérkezik, szívünkben, bocsánatát, olvasmányt, szerzetest, simogatása, bemutatott, megbünteti, vétkeztünk, testvérünk, teremtette, bárányokat, szentmisén, magatartás, bárányait, elveszett, gyöngéden, szentatya, vigasztal, gyengéden, visszatér, folytatta, tanította, messziről, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1115
  • e Hét: 2194
  • e Hónap: 15632
  • e Év: 218545
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.