Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A mennyországot választom Olasz film dráma - vallásos téma
  2019-12-21 11:02:46, szombat
 
  A film Legyetek jók, ha tudtok film folytatása.

Néri Szent Fülöp (1515-1595) a jámborság és a szeretet, az utcai apostolkodás szentje volt. Vallotta, hogy aki ,,Krisztuson kívül másvalakiért dolgozik, nem tudja, mit csinál." A krisztusi lelkületű és vidám természetű, mindenkivel közvetlen Fülöp atyát már életében szentként tisztelték. Giacomo Campiotti filmje a mindenki által elhagyott utcagyerekeket felkaroló, életét nekik szentelő, Krisztus kegyelméből csodatevő képességekkel megáldott embert mutatja be.
*
Olasz életrajzi filmdráma, 125 perc
Rendező: Giacomo Campiotti
Forgatókönyvíró: Mario Ruggeri
Főbb szereplők:
Néri Szent Fülöp: Gigi Proietti
Alessandro: Adriano Braidotti
Capruso bíboros: Roberto Citran
Galiotto: Antoio Mazzara
(Forgalmazza: Etalon Film Kft).
*
A film kezdetén Fülöp atya Rómába igyekszik, hogy belépjen a jezsuitákhoz, és megszerezve Loyolai Ignác engedélyét, az Indiákra menjen misszióba. Éppen egy fán piheni ki az út fáradalmait. Álmából egy hófehér ruhába öltözött, bárányt vezető kisfiú ébreszti, és közli vele: ,,Valami azt súgja nekem, mégsem mész az Indiákra, Fülöp." Ám Fülöp atya erősködik, hogy igenis elmegy, ,,Már hogyne mennék. Elmegyek." Amin meglepődik, hogy a kisfiú honnan tudja a nevét? Ám mire felocsúdik, a gyermek már el is tűnt, a báránnyal együtt. Egyértelmű, hogy az Úr angyala, vagy talán maga a gyermek Jézus jelent meg Fülöp atyának, jelezve, hogy mi lesz a jövőbeli küldetése, a nyájtól elkóborolt, elveszett bárányok, vagyis gyermekek, ifjak lelkét menteni.

Fülöp atya Rómába érkezve azonnal szembesül a kegyetlen valósággal: a szüleik által elhagyott gyermekek bandába verődve fosztogatják a boltokat, kereskedőket, a náluk valamivel idősebb Félcipó vezetésével. A gyermekbanda teljesen ki van szolgáltatva az aranyifjú Alessandrónak, Capurso bíboros unokaöccsének. Alessandro gyűlöl mindenkit, elsősorban a saját apját, mert születésekor magára hagyta az anyjával együtt, s bár pénzt küldözget neki, soha nem törődött vele. Alessandro mások megalázásában, kifosztásában leli örömét, így állva bosszút az őt ért sérelemért, teljesen az uralma alatt tartja a gyerekeket, akik gondolkodás nélkül teljesítik erőszakra buzdító parancsait. Kirabolják az utcán a gazdag kereskedő, Galeotto szállítmányát, Alessandro pedig meg is veri őt. Fülöp atya ezt követően lesz Galeotto két gyermekének, Michélének és Hippolitiának a házitanítója, de gyötri a lelkiismeret, hogy miközben ő itt van a jól fűtött, meleg szobában, a gyerekek odakint áznak a zuhogó esőben. Krisztushoz fohászkodik, tőle kérdezni, mit tegyen?
Az utcai gyerekek törvényei kegyetlenek, nem ismerik az irgalmat. Mivel az egyik fiú, Pierotto csatlakozott Michéléhez és Hippolitához, s meghallgatta Fülöp atyát, amint Istenről beszélt nekik - hangoztatva, hogy mindannyian Isten gyermekei, s így valójában testvérek vagyunk -, emiatt pedig késlekedett végrehajtani az ő parancsát, nem engedi be a faágakból összetákolt kunyhójukba. Az eső zuhog, de ez nem hatja meg Félcipót. Pierotto az egész éjszakát a szabadban tölti, megfázik, a halálán van. Félcipó azonban Fülöp atyát vonja felelősségre emiatt. Fülöp atya hatalmas alázatról tesz tanúságot, egyetlen szempont vezérli, hogy megmentsék Pierotto életét. Azonnal ispotályba viszi őt, s a fiú, Fülöp atya imáinak a hatására meggyógyul. Az ispotályban paptársa, Persiano atya ápolja a zarándokokat és a betegeket, de a gyerekekkel nem találja a hangot, ehhez Fülöp atya közvetlen, vidám természete szükségeltetik. Szembesülve a szomorú valósággal, fölteszi a kérdést: ,,Ki érti ezt? A pápák városában, ahol annyi a templom, annyi a pap, mégsincs senki, aki törődne a gyerekekkel." Ám amikor Persiano atya azt mondja: ,,De itt vagy te", Fülöp atya még mindig így válaszol: ,,Én nem tehetem. Hamarosan elmegyek az Indiákra."
Fülöp atya fokozatosan ismeri fel, hogy mi az ő valódi hivatása, így aztán amikor XIII. Gergely pápa felajánlja neki, elmehet az Indiákra, már visszautasítja ezt, mondván, hogy az ő helye itt van, a társadalom perifériájára sodródott gyerekek mellett.
Éles ellentét van Fülöp atya és Capurso bíboros között. Utóbbi kifogásolja, hogy Fülöp atya nem felszentelt helyen gyóntat, s a szabályokat is számon kéri rajta. XIII. Gergely is nehezményezi, hogy elvek nélkül oktatja a gyerekeket. Fülöp atya az evangélium szellemében válaszol: ,,Én csak egyet tehetek. Szeretem ezeket a gyerekeket, megértetem velük, hogy bár az arcuk maszatos, akkor is angyalok, és joguk van a mennyország egy szeletére... Az engedelmességhez kevés szabályra van igazán szükség. Én egyetlenegyet választottam: a könyörületét." Capurso bíboros számára a Fülöp atya által felkarolt gyerekek ,,tolvajok, szajhák fattyai, arra sem méltók, hogy egy fogadó kapui nyíljanak meg előttük, nemhogy a mennyország kapui." Fülöp atya azonban Krisztus szavainak a szellemében - ,,Nem az egészségeseknek kell az orvos, hanem a betegeknek... Irgalmasságot akarok, és nem áldozatot... Nem az igazakat jöttem hívni, hanem a bűnösöket" (Mt 9,12-13) - viselkedik, meglátva Istent a szegényekben, és vallja, hogy mindnyájan bűnösök vagyunk, kegyelemre szoruló lelkek.
Néri Fülöpről a kortársai feljegyezték, hogy az emberek iránti szeretete emelte és vonzotta a lelkeket. Az Úrtól kapott kegyelem révén kezének érintése vagy látása kísértéseket űzött el, bűnösöket térített, betegeket gyógyított meg, halottakat támasztott fel.
A filmben több erre utaló jelenet is van. Így amikor levest főz az éhes gyerekeknek a mezőn, gyorsan elfogy az étel, ám hirtelen ismét megtelik a kondér, majd újra és újra, s jut mindenkinek, bőségesen. Jézus kenyérszaporítási csodái juthatnak eszünkbe, amikor néhány kenyérrel és hallal lakatott jól több ezer embert (Mt 14,13-21; 15,32-39).
Egy összetett jelenetsor vezet el Alessandro megtéréséhez. Az erőszak igézetében élő ifjú képtelen elviselni, hogy elvesztette lelki és fizikai uralmát Félcipó fölött, aki a kezdeti ellenségeskedés után Fülöp atya hívévé válik. Ezért embereivel elfogatja, s tolvajlás vádjával börtönbe záratja. Azzal fenyegeti, hogy élete végéig itt fog rohadni, ha kitart Fülöp atya mellett. Félcipó kiszolgáltatott helyzetében vállalja a júdási szerepet. Azt hazudja Fülöp atyának, hogy egy nő a halálán van, őt kéreti, hogy adja fel neki az utolsó kenetet. Fülöp atya azonnal elindul, ám a házban, ahol a haldoklónak kellene lennie, két prostituált várja őt. Közben érkezik Alessandro egy főpappal, hogy leleplezze Fülöp atyát. Ő azonban a bűnös asszony megtérését meséli el, aki Simon farizeus házában olajjal kente be Jézus lábát, és a hajával szárította meg, s minden bűne megbocsáttatott, mert nagyon szeretett (Lk 7,36-50). A két prostituált zokogva hallgatja Fülöp atyát. Alessandro nekitámad Félcipónak, azzal vádolva, hogy előre tájékoztatta Fülöp atyát mindenről, ám a dulakodás közben a tőr az ő hasába fúródik. Alessandro haldoklik, Fülöp atya pedig, feledve mindazt a rosszat, amit az ifjú életében elkövetett, ott van mellette, hogy vigaszt nyújtson neki élete utolsó pillanataiban. Alessandro azonban olyannyira megátalkodott, hogy még most sem száll magába, elutasítva Isten irgalmát, szívét ekkor is a féktelen gyűlölet tölti be. Acsarkodva sziszegi Fülöp atyának: ,,Meggyónom, hogy gyűlöllek, gyűlöllek téged, és a rongyos kölykeid nevetését. És gyűlölöm az apámat, mert szégyell. Gyűlölöm, mert mindig magamra hagyott." Fülöp atya lelke azonban nem rendül meg Alessandro önsorsromboló konokságától, felismeri benne az irgalomra szoruló lelket: ,,De most már nem vagy egyedül" - vigasztalja a haldokló ifjút, s kezét a sebére teszi.
A körülöttük állók nem akarnak hinni a szemüknek, amikor Alessandro sebe begyógyul. Az addig mindenkit gyűlölő, erőszakos ifjú élete ettől kezdve gyökeres fordulatot vesz, a kegyelem ilyen hihetetlen megnyilvánulását már nem utasíthatja el, s Fülöp atya közösségének egyik legmélyebben hívő tagja lesz. Ő valósítja meg Fülöp atya eredeti tervét: évekkel később misszióba megy az Indiákra. Isten útjainak kifürkészhetetlenségét mutatja, hogy Félcipó - aki nem tudja, hogy Alessandro túlélte a tőrdöfést - lelkiismeretétől gyötrődve elmenekül, s csak hosszú évek múltán kerül vissza ismét a közösségbe, miután Fülöp atya közli vele, hogy mi történt, vagyis Isten a rosszat jóra fordította.
A filmben ábrázolt Fülöp atyából végtelen derű, jókedv sugárzik, s mindez Istenbe vetett mélységes hitének következménye. Isten iránti szeretetét pedig mindig megosztja másokkal, mert vallja: ,,Magányosan senki sem lehet boldog. Mert a bennünk lakozó boldogságot meg kell osztanunk, és osztoznunk kell a mások örömében. Megtaláljuk önmagunkban, ha mélyen magunkba nézünk, hogy valaki szeret minket, és Isten végtelen szeretete nem hagy el minket soha."

Bodnár Dániel/Magyar Kurír
*
A film tartalma.
Tartalom: A film az egyik legnépszerűbb szent, a Legyetek jók, ha tudtokból is ismert Néri Szent Fülöp életéről szól. A főhős Szent Ignáchoz indul, az engedélyét kérni ahhoz, hogy Indiába mehessen misszionáriusként. Róma felé tartva azonban, látva a sok kallódó, csellengő, szegény gyermeket, úgy dönt, hogy életét az ő sorsuk jobbá tételének szenteli. Az alkotás filmszínházi vetítéseinek során sokan éltek át mély és felemelő élményt.
Gyártási év: 2010

Videó első rész Link
Néri Szent Fülöp (1515-1595) a jámborság és a szeretet, az utcai apostolkodás szentje volt. Vallotta, hogy aki ,,Krisztuson kívül másvalakiért dolgozik, nem tudja, mit csinál." A tiszta lelkületű és vidám természetű, mindenkivel közvetlen Fülöp atyát már életében szentként tisztelték. Giacomo Campiotti filmje a mindenki által elhagyott utcagyerekeket felkaroló, életét nekik szentelő, Krisztus kegyelméből csodatevő képességekkel megáldott embert mutatja be.
Videó második rész Link
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Címkék: lelkiismeretétől, megnyilvánulását, engedelmességhez, kiszolgáltatott, megbocsáttatott, ellenségeskedés, forgatókönyvíró, egészségeseknek, szükségeltetik, visszautasítja, utcagyerekeket, megátalkodott, hippolitiának, szállítmányát, képességekkel, alessandrónak, irgalmasságot, önsorsromboló, unokaöccsének, következménye, kifosztásában, megalázásában, egyetlenegyet, pillanataiban, perifériájára, legnépszerűbb, gyermekbanda, kereskedőket, végrehajtani, szolgáltatva, választottam, hippolitához, felelősségre, születésekor, tájékoztatta, fosztogatják, film Legyetek, utcai apostolkodás, krisztusi lelkületű, mindenki által, film kezdetén, hófehér ruhába, kisfiú honnan, báránnyal együtt, gyermek Jézus, jövőbeli küldetése, nyájtól elkóborolt, kegyetlen valósággal, szüleik által, náluk valamivel, gyermekbanda teljesen, aranyifjú Alessandrónak, Néri Szent Fülöp, Giacomo Campiotti, Mario Ruggeri, Gigi Proietti, Adriano Braidotti, Roberto Citran, Antoio Mazzara, Etalon Film Kft, Loyolai Ignác, Néri Fülöpről, Bodnár Dániel, Magyar Kurír, Szent Ignáchoz,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Elköszönt  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Mi lenne ha  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png rózsa csokor  Akarat  Egy hatékony szolga  Png férfi  Png kislány  Neked tudnod kell  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Akarat  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Akarat  Rátalálsz  Boldog születésnapot a ma ünne...  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam Mírjam barát...  képre írva  Albert Einstein gondolata  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Png csokor  A televizió nem a kultúrát kép...  Egy bizonyos határt  A televizió nem a kultúrát kép...  Esti kép  Png virág  s immár én is felragyogva, ért...  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy lelki imádság  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Alázat  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png férfi  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png kislány  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Erdőn  Akarat  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Png telefon  A sors  Hiányzik  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Hiányzik  Adakozás  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Fekete-erdő desszert  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Próbálj meg ...  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Fehér virág  Alázat  Facebookon kaptam Krisztinától  Alázat  210 éve született a SZÓZAT meg...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Szép estét  s immár én is felragyogva, ért...  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép napot kívánok  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Paul David Tripp Április 21  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam Krisztinától 
Bejegyzés Címkék
film Legyetek, utcai apostolkodás, krisztusi lelkületű, mindenki által, film kezdetén, hófehér ruhába, kisfiú honnan, báránnyal együtt, gyermek Jézus, jövőbeli küldetése, nyájtól elkóborolt, kegyetlen valósággal, szüleik által, náluk valamivel, gyermekbanda teljesen, aranyifjú Alessandrónak, saját apját, anyjával együtt, uralma alatt, gazdag kereskedő, gyerekek odakint, zuhogó esőben, utcai gyerekek, faágakból összetákolt, egész éjszakát, szabadban tölti, hatására meggyógyul, ispotályban paptársa, szomorú valósággal, pápák városában, társadalom perifériájára, evangélium szellemében, arcuk maszatos, engedelmességhez kevés, fogadó kapui, mennyország kapui, szellemében &#8211, egészségeseknek kell, igazakat jöttem, kortársai feljegyezték, emberek iránti, filmben több, éhes gyerekeknek, összetett jelenetsor, erőszak igézetében, kezdeti ellenségeskedés, júdási szerepet, utolsó kenetet, haldoklónak kellene, bűnös asszony, hajával szárította, dulakodás közben, ifjú életében, féktelen gyűlölet, rongyos kölykeid, irgalomra szoruló, haldokló ifjút, sebére teszi, körülöttük állók, addig mindenkit, kegyelem ilyen, tőrdöfést &#8211, rosszat jóra, filmben ábrázolt, bennünk lakozó, mások örömében, film tartalma, egyik legnépszerűbb, főhős Szent, engedélyét kérni, alkotás filmszínházi, tiszta lelkületű, lelkiismeretétől, megnyilvánulását, engedelmességhez, kiszolgáltatott, megbocsáttatott, ellenségeskedés, forgatókönyvíró, egészségeseknek, szükségeltetik, visszautasítja, utcagyerekeket, megátalkodott, hippolitiának, szállítmányát, képességekkel, alessandrónak, irgalmasságot, önsorsromboló, unokaöccsének, következménye, kifosztásában, megalázásában, egyetlenegyet, pillanataiban, perifériájára, legnépszerűbb, gyermekbanda, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3100
  • e Hét: 14730
  • e Hónap: 47884
  • e Év: 281631
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.