Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Éjféli szentmise Vatican - Róma 2019.12.24
  2019-12-25 15:59:58, szerda
 
   
  - Ferenc pápa karácsony éjjel: Isten nem várta ki, hogy előbb jóvá váljunk, odaajándékozta magát
Videó Link

Pope Francis-Christmas Message and “Urbi et Orbi" Blessing 2019-12-25.
Videó Link
A Szentatya köszöntő szavai az Urbi et Orbi áldás után:
Kedves testvéreim! Megújítom karácsonyi jókívánságaimat mindannyiótoknak, akik a világ minden részéről eljöttetek erre a térre, és azoknak is, akik a különböző országokból a rádió, a televízió és a többi kommunikációs eszköz révén kapcsolódnak hozzánk. Megköszönöm, hogy itt vagytok ezen az örömteli napon. Mindannyian meghívást kaptunk arra, hogy reményt nyújtsunk a világnak, szavainkkal, de mindenekelőtt életünk tanúságtételével hirdetve, hogy megszületett Jézus, a mi békénk.
December 24-én a karácsonyéjjeli szentmisén a Szentatya a Szent Péter-bazilikában bemutatott szentmisén Istennek a megtestesülésben megvalósult kegyelméről beszélt, mely ingyenes, mindenkinek szól és feltétel nélküli.
,,A nép, amely sötétben jár, nagy fényességet lát" (Iz 9,1). Az olvasmány jövendölése az evangéliumban valósult meg: miközben a pásztorok éjjel virrasztottak földjükön, ,,beragyogta őket az Úr dicsősége" (Lk 2,9). A föld éjében megjelent az égből érkező fény. Mit jelent ez a sötétségben felragyogott fény? Szent Pál szinte sugallja a választ, azt mondta: ,,Megjelent Istenünk kegyelme." Isten kegyelme, mely ,,megváltást hoz minden embernek" (Tit 2,11), ezen az éjszakán elborította a világot. De mi is ez a kegyelem? Az isteni szeretet, a szeretet, amely átalakítja az életet, megújítja a történelmet, megszabadít a rossztól, békével és örömmel tölt el. Ezen az éjszakán megmutatkozott előttünk Isten szeretete: Jézus az. A Magasságbeli Jézusban kicsinnyé lett, hogy szeressük őt. Isten Jézusban Gyermekké lett, hogy átölelhessük őt. Ám feltehetjük a kérdést: Miért nevezi Szent Pál Isten világba való eljövetelét ,,kegyelemnek"? Azért, hogy elmondja nekünk: ez teljességgel ingyenes ajándék. Itt a földön látszólag mindent az ,,adj, hogy kapj" logikája vezérel. Isten ingyenesen érkezik közénk. Szeretete nem képezi üzlet tárgyát: nem tettünk semmit azért, hogy kiérdemeljük, és soha nem is leszünk képesek megfelelően viszonozni azt.
.........


Megjelent Istenünk kegyelme. Ezen az éjszakán megértjük, hogy bár nem értük fel, ő maga kicsinnyé lett értünk; miközben a saját ügyeink után jártunk, ő eljött közénk. Karácsony arra emlékeztet, hogy Isten továbbra is szeret minden embert, még a legrosszabbat is. Nekem, neked, mindannyiunknak ezt mondja a mai napon: ,,Szeretlek, és örökké szeretni foglak, értékes vagy a szememben." Isten nem azért szeret téged, mert helyesen gondolkodsz és jól viselkedsz; szeret téged, és ennyi elég. Szeretete nem kötődik feltételekhez, nem tőled függ. Lehet, hogy tévesek az elgondolásaid, a legkülönfélébb színekből keverted össze azokat, ám az Úr nem hagy fel azzal, hogy szeressen téged. Hányszor gondoljuk azt: Isten akkor jó, ha mi is jók vagyunk, és megbüntet minket, hogyha rosszak vagyunk. Ez nem így van. Tovább szeret bennünket, még a bűneinkben is. Szeretete nem változik, nem gyanakvó; hanem hűséges, türelmes. Íme, az ajándék, amelyre karácsonykor rálelünk: döbbenten fedezzük fel, hogy az Úr a lehető legteljesebb ingyenesség, legnagyobb gyöngédség. Dicsősége nem vakít el minket, jelenléte nem rémít meg. Szegényként, semmit sem birtoklóként születik, hogy szeretetének gazdagságával hódítson meg minket.
Megjelent Istenünk kegyelme. A kegyelem a szépség szinonimája. Ezen az éjszakán Isten szeretetének a szépségében felfedezzük önmagunk szépségét is, hisz mi vagyunk, akiket Isten szeret. Jóban és rosszban, egészségben és betegségben, boldogan vagy szomorúan, az ő szemében szépek vagyunk: nem azért, amit teszünk, hanem azért, akik vagyunk. Eltörölhetetlen, érinthetetlen szépség lakozik bennünk, kiiktathatatlan szépség, amely létünk szíve. Erre emlékeztet minket Isten a mai napon, amikor szeretettel magára veszi emberségünket, és a sajátjává teszi azt, mindörökre ,,egybekelve" vele.
A mai éjszakán a pásztoroknak meghirdetett ,,nagy öröm" valóban ,,az egész népé". Ezek a pásztorok bizonyára nem voltak szentek. Személyükben mi is jelen vagyunk, törékenységeinkkel és gyöngeségeinkkel együtt. Ahogyan őket hívta, Isten úgy hív minket is, mert szeret bennünket. Az élet éjeinek idején nekünk is azt mondja, amit nekik: ,,Ne féljetek" (Lk 2,10). Bátorság, ne veszítsétek el bizalmatokat, ne veszítsétek el reményeteket, ne gondoljátok, hogy a szeretet elvesztegetett idő! Ezen az éjszakán a szeretet legyőzte a félelmet, új remény jelent meg, Isten szelíd fénye legyőzte az emberi arrogancia sötétségét. Emberiség, Isten szeret téged, és érted emberré lett, többé már nem vagy egyedül!
Kedves testvéreim, mihez kezdjünk látva ezt a kegyelemet? Egyetlen dolgot: el kell fogadnunk az ajándékot. Mielőtt elindulnánk Isten keresésére, engedjük, hogy ő keressen bennünket, aki elsőként keres! Ne a saját képességeinkből, hanem az ő kegyelméből induljunk ki, mivel ő, Jézus, a Megváltó. Függesszük tekintetünket a Gyermekre, és engedjük, hogy eltöltsön minket gyöngédsége. Nincs többé mentségünk arra, hogy nem hagyjuk, hogy Isten szeressen minket: többé nem jelent erre igazolást az sem, ami félresikerül az életünkben, ami nem működik az Egyházban, ami baj van a világban. Mindez a háttérbe szorul, mivel Jézus a maga őrült, teljességgel szelíd és emberközeli szeretetével szemben nincsenek többé mentségek. Ez karácsony kérdése: ,,Hagyom-e, hogy Isten szeressen engem? Ráhagyatkozom-e szeretetére, mely eljön, hogy megmentsen?"

Egy ilyen nagy ajándék nagy hálát érdemel. A kegyelem elfogadása azt jelenti: képesek vagyunk köszönetet mondani. Csakhogy életünktől gyakran messze van a hála. Ma van a legjobb nap arra, hogy közel lépjünk a tabernákulumhoz, a bölcsőhöz, a jászolhoz, hogy köszönetet mondjunk. Fogadjuk el az ajándékot, amely maga Jézus, hogy aztán Jézushoz hasonlóan mi is ajándékká váljunk. Ajándékká válni azt jelenti, hogy értelemmel ruházzuk fel az életünket. Ez a legjobb módja annak, hogy megváltoztassuk a világot: akkor változunk meg mi magunk, akkor változik meg az Egyház, akkor változik meg a történelem, amikor elkezdjük önmagunkat, és nem a többieket változtatni, ezáltal ajándékká téve az életünket.
Jézus ezt mutatja meg nekünk ezen az éjszakán: nem valakinek a kényszerítésével, nem is a szavak erejével, hanem saját életének odaajándékozásával változtatja meg a történelmet. Nem várta ki, hogy előbb jóvá váljunk, hogy aztán szerethessen bennünket, hanem ingyenesen nekünk ajándékozta magát. Mi se várjunk arra, hogy előbb a másik váljon rendes emberré, hogy aztán jót tegyünk vele; azt se várjuk, hogy az Egyház tökéletes legyen, hogy szerethessük; hogy a többiek előbb tekintetbe vegyenek minket, hogy aztán szolgáljuk őket! Kezdjük el mi! Ezt jelenti a kegyelem ajándékának az elfogadása. A szentség pedig nem egyéb, mint ennek az ingyenességnek a megőrzése.
...... .........


Egy bájos legenda szerint Jézus születésekor a pásztorok különféle ajándékokkal siettek a barlanghoz. Mindegyikük azt vitte magával, amije volt: egyik a munkája gyümölcsét, a másik valami értékeset. Ám miközben mindegyikük nagylelkű bőkezűséggel adakozott, volt köztük egy pásztor, akinek nem volt semmije. Nagyon szegény volt, semmit sem tudott felajánlani. Miközben mind versengve mutatták be ajándékaikat, ő oldalt át, szégyenkezve. Egy idő után Szent József és Szűz Mária belefáradt a sok ajándék átvételébe - különösen Mária, aki a kezében tartotta a Kisdedet. Ekkor meglátta az üres kezű pásztort, és megkérte, jöjjön közelebb. Majd a kezébe adta Jézust. A pásztor megértette, hogy többet kapott, mint amennyit megérdemelt: a történelem legnagyobb ajándéka volt a kezei között. Nézte a kezeit, a kezeket, melyeket mindig üresnek látott: most Isten bölcsőjévé váltak. Megérezte, hogy szeretik. Legyőzte szégyenét, és a többieknek is kezdte mutatni Jézust, mivel nem tudta megtartani csak magának az ajándékok ajándékát.
Kedves testvérem, ha úgy érzed, üresek a kezeid, ha azt látod, hogy szíved szűkölködik a szeretetben, akkor ez az éjszaka pont neked szól. Megjelent Istenünk kegyelme, hogy felragyogjon az életedben. Fogadd el, benned is csillogni fog karácsony fénye!
...... ..........Fordította: Török Csaba
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír

- Beszéde a katolikus ma oldalon Link

 
 
0 komment , kategória:  Éjféli szentmisék  
Címkék: kényszerítésével, megtestesülésben, tanúságtételével, gyöngeségeinkkel, mindannyiótoknak, jókívánságaimat, karácsonyéjjeli, megváltoztassuk, képességeinkből, tabernákulumhoz, mindannyiunknak, eltörölhetetlen, kiiktathatatlan, elvesztegetett, megmutatkozott, ingyenességnek, odaajándékozta, legkülönfélébb, evangéliumban, virrasztottak, emberségünket, gazdagságával, ráhagyatkozom, érinthetetlen, elgondolásaid, feltételekhez, kommunikációs, tekintetünket, legrosszabbat, mindenekelőtt, teljességgel, félresikerül, megszületett, felragyogjon, szerethessük, szerethessen, világ minden, különböző országokból, többi kommunikációs, örömteli napon, karácsonyéjjeli szentmisén, megtestesülésben megvalósult, olvasmány jövendölése, evangéliumban valósult, pásztorok éjjel, föld éjében, égből érkező, sötétségben felragyogott, éjszakán elborította, isteni szeretet, éjszakán megmutatkozott, földön látszólag, Pope Francis-Christmas Message, Szent Péter-bazilikában, Szent Pál, Megjelent Istenünk, Magasságbeli Jézusban, Isten Jézusban Gyermekké, Szent Pál Isten, Szent József, Szűz Mária, Török Csaba, Vatican News, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
02.17. 11:22 Három magyar birkózó három érmet nyert a kubai kötöttfogású versenyen
02.17. 11:21 A munkaerőpiaci reformprogramról tanácskoztak Veszprémben
02.17. 11:11 Férfi kosárlabda Eb-selejtező - Ivkovics: mindkét februári meccsen nyerni a...
02.17. 11:11 Több mint száz nemzetközi esemény az idei hazai sportnaptárban
02.17. 11:01 Két kilónyi amfetamint szállított autójában egy férfi Vas megyében
02.17. 11:01 Évértékelő - Dömötör Csaba: éles a választóvonal a klímavédelemről való gon...
02.17. 10:31 Koronavírus - Peking a március elejére tervezett parlamenti ülésszak elhala...
02.17. 10:21 Szíria - Tömegsírra bukkantak Kelet-Gútánál
02.17. 10:01 Újra használható a viharban megrongálódott sportcsarnok Törökszentmiklóson
02.17. 10:01 Idén is élőben követhető a gemenci fekete gólyák élete
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Pio atya és az angyalok  Gondolat........  A hátfájdalomról  Engem csak a konyak érdekel......  Facebookon kaptam  Himnusza az Égi Jegyesről - va...  Png nő  Png nő  Azt akarjuk, hogy minden simán...  Tiszta ezüst színű tó felett ...  Napraforgók  A hitetlen nevetés  Hmmm  Festmény: Zsólyominé Kiss Mári...  A hátfájdalomról  Mohács  Február 21-én az anyanyelv nem...  Februáriusban  Vándor  Png nő  Kellemes délutánt kívánok  Szèp napot kívánok  Köszönöm, édes anyanyelvem, Te...  Szèp napot kívánok  Jó éjszakát  Anyanyelvem, te édes mostoha, ...  Minden embernek, így a magyarn...  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Facebookon kaptam  Makray János festmények:  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Posertube  Csokor vázában  Szèp estét kedves látogat...  Hiszek egy hazában  A hitetlen nevetés  Az elengedés mechanizmusa  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png nő  Nő rózsákkal  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Útravaló – 2020. február...  Facebookon kaptam  Mi az a rezonancia?  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Kellemes kávézást!  Jó éjszakát  Johann Caspar KERLL / Requiem  Harmónia......  Facebookon kaptam  Rózsa csokor  Png nő  Festmény: Zsólyominé Kiss Mári...  Rajzos virágok  Levendula csokrok  Facebookon kaptam  Png virág  Anyanyelvem, te édes mostoha, ...  Minden ország kultúrája  Útravaló – 2020. február...  Sørvágsvatn – a F...  Szép napot kedves barátaim ! ....  Tulipánok  Facebookon kaptam  Eucharisztia - a szeretet és é...  Ejnye  Dobozban  Gondolat........  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Nő tulipánokkal  Szegfű pohárban  Ha a nagyság álarca boldoggá t...  Türelem  KIállítás  Tanuljuk egész életünkben  várhatóan 2020 végére a trapp...  Nem látsz  Akik egymást szeretik, azok a ...  Engem csak a konyak érdekel......  A hitetlen nevetés  A kis testőr  A karcsúság titka  Dobozban  Rózsa csokor  Ferenc pápa: Legyen a szívünk ...  Tavasz van  Csokor vázában  Engem csak a konyak érdekel......  Facebookon kaptam  Az elengedés mechanizmusa  Levendula csokrok  Png virág  Tanuljuk egész életünkben  Itt a tavasz, halihó! - Böjte ...  Vízcseppes rózsa 
Bejegyzés Címkék
világ minden, különböző országokból, többi kommunikációs, örömteli napon, karácsonyéjjeli szentmisén, megtestesülésben megvalósult, olvasmány jövendölése, evangéliumban valósult, pásztorok éjjel, föld éjében, égből érkező, sötétségben felragyogott, éjszakán elborította, isteni szeretet, éjszakán megmutatkozott, földön látszólag, éjszakán megértjük, saját ügyeink, legkülönfélébb színekből, lehető legteljesebb, szépség szinonimája, éjszakán Isten, szépségében felfedezzük, sajátjává teszi, pásztoroknak meghirdetett, egész népé&#8221, pásztorok bizonyára, élet éjeinek, szeretet elvesztegetett, szeretet legyőzte, emberi arrogancia, saját képességeinkből, háttérbe szorul, maga őrült, ilyen nagy, kegyelem elfogadása, legjobb módja, többieket változtatni, szavak erejével, másik váljon, többiek előbb, kegyelem ajándékának, szentség pedig, bájos legenda, pásztorok különféle, munkája gyümölcsét, másik valami, kezében tartotta, üres kezű, kezébe adta, pásztor megértette, történelem legnagyobb, kezei között, ajándékok ajándékát, éjszaka pont, kényszerítésével, megtestesülésben, tanúságtételével, gyöngeségeinkkel, mindannyiótoknak, jókívánságaimat, karácsonyéjjeli, megváltoztassuk, képességeinkből, tabernákulumhoz, mindannyiunknak, eltörölhetetlen, kiiktathatatlan, elvesztegetett, megmutatkozott, ingyenességnek, odaajándékozta, legkülönfélébb, evangéliumban, virrasztottak, emberségünket, gazdagságával, ráhagyatkozom, érinthetetlen, elgondolásaid, feltételekhez, kommunikációs, tekintetünket, legrosszabbat, mindenekelőtt, teljességgel, félresikerül, megszületett, felragyogjon, szerethessük, szerethessen, kapcsolódnak, meghirdetett, legteljesebb, átölelhessük, bőkezűséggel, karácsonykor, kiérdemeljük, szégyenkezve, ajándékaikat, , ,
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 15 db bejegyzés
e hónap: 346 db bejegyzés
e év: 921 db bejegyzés
Összes: 41419 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3458
  • e Hét: 29320
  • e Hónap: 83440
  • e Év: 400202
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.