Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Karácsonyi idő - január 4.
  2020-01-04 11:15:09, szombat
 
  SZENTLECKE Szent János apostol első leveléből
Aki Istentől született, nem vétkezhetik.
Gyermekeim!
Senki se vezessen félre titeket! Jézus az igazság, ezért az igaz ember az igazság szerint cselekszik. Aki bűnt követ el, az a sátántól való, mert a sátán kezdettől fogva bűnös. Azért jött el az Isten Fia, hogy lerombolja a sátán művét.
Aki Istentől született, nem követ el bűnt, mert megmarad benne az isteni élet csírája. Nem vétkezhetik, mert Istentől született. Ebből ismerhetők fel Isten gyermekei és a sátán fiai. Aki nem az igazság szerint cselekszik, nem Istentől való, de az sem, aki nem szereti testvérét.
Ez az Isten igéje. 1Jn 3,7-10

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Az első tanítványok találkoznak Jézussal:
Keresztelő János után Jézus lesz Mesterük.
Abban az időben (Keresztelő) János ott állt két tanítványával, és mihelyt meglátta Jézust, amint közeledett, így szólt: ,,Nézzétek, az Isten Báránya!" Két tanítványa hallotta, hogy (János) ezt mondta, és követni kezdte Jézust. Amikor Jézus megfordult, s látta, hogy követik, megkérdezte: ,,Mit kívántok?"
Azok ezt felelték; ,,Rabbi - ami annyit jelent, hogy Mester -, hol laksz?"
,,Jöjjetek, nézzétek meg!" - mondta nekik. Elmentek tehát vele, megnézték, hogy hol lakik, és aznap nála maradtak. Ez a tizedik óra körül volt.
A kettő közül, akik hallották ezt Jánostól és követték (Jézust), az egyik András volt, Simon Péter testvére. Ő először testvérével, Simonnal találkozott, és szólt neki: ,,Megtaláltuk a Messiást, vagy más szóval a Fölkentet", és elvitte Jézushoz.
Jézus rátekintett, és így szólt hozzá: ,,Te Simon vagy, János fia, de Kéfásnak, azaz Péternek fognak hívni."
Ezek az evangélium igéi. Jn 1,35-42
...... ........



Imádság
Uram, Istenem! Jól tudom, hogy te minden ember szívében elültetted a szeretetet, az én szívembe is. Taníts engem a helyes szeretetre, az önfeláldozó szeretetre, az önzetlen szeretetre. A szeretet hassa át életem és minden cselekedetem! A szeretet mindennapi gyakorlásában találjam meg életem értelmét! A szeretet törvénye érintsen meg engem isteni kegyelemként!

Elmélkedés C.Horváth István Sándor
Keresztelő János Jézusról szóló tanúságtétele folytatódik a mai evangéliumban. János ezt mondja Jézusra mutatva: ,,Nézzétek, az Isten Báránya!" Ez a kijelentés egészen szíven találja azt a két tanítványt, akik ennek hatására követni kezdik Jézust. Az egyikük neve szerepel a történetben, ő András apostol. A másik pedig maga az evangélista, János apostol, aki tapintatosan elhallgatja saját nevét. Tudjuk, hogy ő jó néhány évtizeddel később írja meg evangéliumát, mégis sok évvel később is pontosan emlékszik a részletekre, még arra is, hogy melyik órában történtek az események. Hát persze, hogy emlékszik rá, hiszen ez volt az első találkozása Jézussal, amely pillanatot bizonyára sokszor felidézett magában.
E két tanítvány példája igazolja, hogy milyen nagy szükség van a Jézusról szóló tanúságtételre! Minden korban, napjainkban is. A keresztény életnek és a hit útjának kezdetén elhangzik egy szó. Egy olyan elgondolkodtató szó, amely új irányt jelöl ki az ember számára. Ez sok esetben a régi szokások teljes elhagyását jelenti, valamint azt, hogy az ember bizalommal rálép egy olyan útra, amelyen az Úr vezeti. Ne tétovázzunk és ne halogassuk az indulást! Az egykori tanítványokhoz hasonlóan induljunk mi is és nézzük meg, hol lakik Jézus! Majd meglátjuk, milyen nagy kincs az, hogy megosztja velünk életét!
Hanganyag Link

Útravaló:
János apostol egészen öreg koráig visszaemlékezett erre a találkozásra, mert ő volt András társa. Keresztelő János tanítványai elindulnak Jézus után. Ő mutatta meg nekik: Nézzétek, az Isten Báránya! Követték Jézust, és aznap nála maradtak. Nem lehet tudni, hogy miről beszélgettek, de a hatását lehetett tapasztalni. András, amint találkozik testvérével, Simonnal, lelkesen mondja neki, hogy megtalálták a Messiást, és elviszi Jézushoz. A Jézussal való találkozás átformálta lelküket, és a meghívottakból is meghívók lettek! Téged is meghívott az Úr, és átformálta lelkedet, életedet, hogy te is meghívj másokat. Megtaláltad a Messiást. Hány ember látta meg Jézust a szavaidban és tetteidben?

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: visszaemlékezett, elgondolkodtató, meghívottakból, tanúságtételre, tanítványokhoz, evangéliumban, tanúságtétele, gyakorlásában, tanítványával, cselekedetem, kegyelemként, evangéliumát, találkozásra, tapintatosan, beszélgettek, evangélista, történetben, elhallgatja, megkérdezte, megtalálták, önfeláldozó, folytatódik, rátekintett, megtaláltad, megtaláltuk, találkozott, találkozása, testvérével, részletekre, tétovázzunk, találkoznak, tanítványok, tapasztalni, tanítványai, vétkezhetik, napjainkban, igaz ember, igazság szerint, sátán kezdettől, sátán művét, isteni élet, sátán fiai, első tanítványok, kettő közül, egyik András, evangélium igéi, helyes szeretetre, önfeláldozó szeretetre, önzetlen szeretetre, szeretet hassa, szeretet mindennapi, szeretet törvénye, SZENTLECKE Szent János, Isten Fia, EVANGÉLIUM Szent János, Keresztelő János, Isten Báránya, Amikor Jézus, Simon Péter, Elmélkedés, Horváth István Sándor, Keresztelő János Jézusról, Követték Jézust, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
virágvasárnap  Hibáztam már  Facebookon kaptam  Nárcisz  A szeretetről  Jézus amikor fölment a hegyre,...  J. Donald Walters  A jó kedv a világon  Alvó kutya  Alvó kisfiú  Játékos kis cicák  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Heltai Jenő: Március  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Sárkány  Facebookon kaptam  Alvó cica  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mire jók ?  Válaszok a halál után  Paul David Tripp Március 27  Facebookon kaptam Krisztinától  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Jó éjszakát  Úgy sajog ez a vad tavasz,  A haj állapotának javítása egy...  Facebookon kaptam  Nem azt látja  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Boldogság  Paul David Tripp Március 26  Húsvéti üdvözlet !  Hibáztam már  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Táplálékok a máj egészségének ...  Devecsery László - Húsvét  Humor is meg nem is szerinted?  Esti kép  Alvó baby  Sonka vásár  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Mire jók ?  A jó kedv a világon  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Esti képek  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Odaadja  Devecsery László - Húsvét  Az izmaink nem csak testmozgás...  Facebookon kaptam  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  A szeretetről  Szép estét  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam Krisztinától  Reményik Sándor: Itt most virá...  Soli Deo gloria  Facebookon kaptam  Levél lány  Humor is meg nem is szerinted?  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Soli Deo gloria  Facebookon kaptam  Nárcisz  képre írva  Esti Ima !  Paul David Tripp Március 25  Szép estét  Mire jók ?  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam Krisztina b...  Szép estét  Esti kép  Facebookon kaptam  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA 
Bejegyzés Címkék
igaz ember, igazság szerint, sátán kezdettől, sátán művét, isteni élet, sátán fiai, első tanítványok, kettő közül, egyik András, evangélium igéi, helyes szeretetre, önfeláldozó szeretetre, önzetlen szeretetre, szeretet hassa, szeretet mindennapi, szeretet törvénye, kijelentés egészen, egyikük neve, másik pedig, első találkozása, keresztény életnek, olyan elgondolkodtató, ember számára, régi szokások, ember bizalommal, olyan útra, egykori tanítványokhoz, hatását lehetett, visszaemlékezett, elgondolkodtató, meghívottakból, tanúságtételre, tanítványokhoz, evangéliumban, tanúságtétele, gyakorlásában, tanítványával, cselekedetem, kegyelemként, evangéliumát, találkozásra, tapintatosan, beszélgettek, evangélista, történetben, elhallgatja, megkérdezte, megtalálták, önfeláldozó, folytatódik, rátekintett, megtaláltad, megtaláltuk, találkozott, találkozása, testvérével, részletekre, tétovázzunk, találkoznak, tanítványok, tapasztalni, tanítványai, vétkezhetik, napjainkban, keresztelő, evangélium, elültetted, szeretetre, szeretetet, cselekszik, megfordult, tetteidben, közeledett, tanítványa, átformálta, keresztény, felidézett, pillanatot, évtizeddel, elhagyását, bizalommal, találkozik, halogassuk, ismerhetők, tanítványt, mindennapi, szavaidban, szentlecke, kijelentés, találkozás, elindulnak, elmélkedés, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 885
  • e Hét: 6576
  • e Hónap: 27259
  • e Év: 230172
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.