Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Karácsony 2. vasárnapja 01.05
  2020-01-04 21:40:37, szombat
 
   
  OLVASMÁNY Sirák fia könyvéből
Isten bölcsessége a választott nép között lakott.
A bölcsesség a maga dicséretét zengi, tiszteletben áll Istennél, népe közepette dicséri önmagát. Megszólal a Magasságbeli gyülekezetében, és Isten népének serege előtt eldicsekszik. Így beszél hozzájuk: ,,A mindenség Teremtője parancsot adott nekem, s aki teremtett, kijelölte sátramnak helyét. Így szólt: »A sátradat Jákobban üsd fel, örökrészed Izraelben legyen, és választottaim között verj gyökeret.« Ősidőktől fogva, a kezdet kezdetén teremtett, és nem pusztulok el soha, mindörökre. Szolgáltam előtte szent sátrában, majd pedig Sionban kaptam lakóhelyet. Letelepedtem a szeretett városban, s Jeruzsálemben van uralmam székhelye. Dicsőséges nép közt vertem így gyökeret, az Úrnak részében, az ő örökrészén, s a szentek gyülekezetében megtelepedtem."
Ez az Isten igéje.Sir 24,1-4.12-16

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak az efezusiakhoz írt leveléből
Isten arra rendelt minket, hogy fogadott fiakká legyünk.
Testvéreim!
Áldott legyen az Isten, Urunk Jézus Krisztus Atyja, aki Lelkének minden áldásával megáldott minket a mennyekben lévő Krisztus által. Őbenne választott ki a világ teremtése előtt, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk színe előtt. Szeretetből eleve arra rendelt minket, hogy akaratának tetszése szerint, Jézus Krisztus által fogadott fiakká legyünk, és magasztaljuk fölséges kegyelmét, amellyel szeretett Fiában jóságosan megajándékozott minket.
Amióta értesültem az Úr Jézusba vetett hitetekről, és az összes szent iránt tanúsított szeretetetekről, szüntelenül hálát adok értetek, és imádságomban újra meg újra megemlékezem rólatok. Urunk Jézus Krisztus Istene, a dicsőséges Atya adja meg nektek a bölcsesség és a kinyilatkoztatás Lelkét, hogy megismerjétek őt. Gyújtson lelketekben világosságot, hogy megértsétek, milyen reménységre hívott meg titeket, és milyen gazdag az a fölséges örökség, amelyet ő a szenteknek készített.
Ez az Isten igéje.Ef 1,3-6.15-18

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Az Ige testté lett, és közöttünk lakott.
Kezdetben volt az Ige. Az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige. Ő volt kezdetben Istennél. Minden őáltala lett, és nélküle semmi sem lett, ami lett. Őbenne élet volt, és ez az élet volt az emberek világossága. A világosság a sötétségben világít, de a sötétség nem fogadta be.
*(Föllépett egy ember, akit Isten küldött: János volt a neve. Azért jött, hogy tanúságot tegyen, tanúságot a világosságról, hogy mindenki higgyen általa. Nem ő volt a világosság, ő csak azért jött, hogy tanúságot tegyen a világosságról.)*
Az Ige az igazi világosság volt, amely a világba jött, hogy megvilágítson minden embert. A világban volt, és a világ őáltala lett, de a világ nem ismerte fel őt. A tulajdonába jött, de övéi nem fogadták be. Mindazoknak azonban, akik befogadták, hatalmat adott, hogy Isten gyermekei legyenek; azoknak, akik hisznek benne, akik nem vér szerint, nem a test kívánságából, és nem is a férfi akaratából, hanem Istentől születtek.
És az Ige testté lett, és közöttünk lakott. Mi pedig láttuk az ő dicsőségét, mely az Atya Egyszülöttjének dicsősége, telve kegyelemmel és igazsággal.
*(János tanúságot tett róla, amikor ezt hirdette: ,,Ő az, akiről mondtam, hogy utánam jön, de megelőz engem, mert előbb volt, mint én." Hiszen mi mindannyian az ő teljességéből nyertünk kegyelemből kegyelmet. A törvényt ugyanis Mózes által kaptuk, a kegyelem és az igazság azonban Jézus Krisztus által valósult meg.
Istent soha senki nem látta, Isten Egyszülöttje, aki az Atya kebelén van, ő nyilatkoztatta ki.)*
Ezek az evangélium igéi. Vagy rövidebb forma a *-ok közötti rész kihagyásával Jn 1,1-5.9-14Jn 1,1-18
.........Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te Istennél voltál, majd közöttünk éltél. Te az Atyától jöttél a világba, őt dicsőítetted meg életeddel és mindenkor az ő akaratát teljesítetted. Vállaltad, hogy emberré legyél, emberként élj és vállaltad az emberi halált is. Segíts minket, hogy észrevegyük közelségedet, jelenlétedet, szeretetedet! Segíts minket, hogy megtaláljunk téged, s vezess minket az Atyához! Maradj örökké köztünk, hogy szereteted állandóan bennünk legyen

Elmélkedés C. Horváth István Sándor
Az isteni titkok világa
Az evangéliumokat rendszeresen olvasó ember megszokhatta már János evangélista sajátos észjárását. Látásmódja, ahogyan a Jézus-eseményre emlékezik, azt vizsgálja és leírja, eltér a másik három evangélista, Máté, Márk és Lukács módszerétől. János megpróbál mindig az események mögé tekinteni, a titkok mögé pillantani. És itt a próbálkozás a lényeges. Nem fedi fel teljesen a titkokat, hiszen Isten titkairól van itt szó, amelyeket ember csak annyira érthet meg, amennyire azt az isteni kinyilatkoztatás engedi számára. János evangélista tiszteletben tartja az isteni titkok világát, de nem adja fel a kutatást és művének olvasóit is a szüntelen keresésre ösztönzi.
Jól érződik ez a látásmód evangéliumának elején, az Ige-himnuszban, amely Jézus születéséről szól. Igaz, nála szó sincs Betlehemről, istállóról, jászolról és angyalokról, sem a pásztorokat, sem a napkeleti bölcseket nem említi írásában, de mindennek ellenére ez a rész Jézus Krisztus születéséről szól. Annak a személynek időbeli születéséről, aki öröktől fogva létezik. ,,Kezdetben volt az Ige. Az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige. Minden őáltala lett." - olvassuk az első sorokat. Rögtön eszünkbe jutnak a Biblia első könyvének, a Teremtés könyvének első szavai: ,,Kezdetben teremtette Isten az eget és a földet. A föld puszta volt és üres, sötétség borította a mélységeket, és Isten Lelke lebegett a vizek fölött" (Ter 1,1-2). János aztán a világosság és a sötétség titkát próbálja megfejteni: ,,Az Ige az igazi világosság volt, amely a világba jött, hogy megvilágítson minden embert." A Teremtés könyve is hasonló gondolatokkal folytatódik: ,,Isten szólt: Legyen világosság!, és világosság lett. Isten látta, hogy a világosság jó. Isten elválasztotta a világosságot a sötétségtől" (Ter 1,3-4).
Bizonyossággal állíthatjuk, hogy az a Jézus, aki a történelmi idő egy bizonyos pontján megszületett, belépett az emberek számára élettérként szolgáló teremtett világba, jelen volt a világ kezdetekor, a teremtéskor is. Az ég és a föld, Isten teremtetlen és teremtett világa, láthatatlan és látható világa az idő egy pontján összeér. Isten végtelen hatalma egy gyermek gyengeségében láthatóvá válik. Isten végtelen szeretete emberközelségbe kerül. Az ember csodálata immár nem csak a teremtett világnak és a Teremtőnek szól, hanem az Isten Fiának is, aki emberré lett, s aki születésével újjáteremti a világot és elhozza minden ember számára az újjászületés lehetőségét.
Mindaz, amit Istenről, az ő személyéről, tulajdonságairól és cselekedeteiről hiszünk, az Jézusban vált láthatóvá, megtapasztalhatóvá számunkra. Kortársai, egykori tanítványai és apostolai a szemébe nézhettek, hallhatták szavát és akár megfoghatták a kezét. És mindez a másik oldalról is igaz. Az evangéliumi beszámolókból ismert számunkra, hogy mennyire megragadó volt, amikor Jézus valakinek a szemébe nézett, megszólított és meghívott valakit vagy kezével megérintett valakit, például egy-egy beteget. Az isteni és az emberi világ találkozásai ezek a pillanatok. Aki a világmindenség Urát keresi, annak Jézust kell keresnie! Aki Isten szeretetére vágyakozik, annak Jézust kell megtalálnia! Aki meg akar szabadulni bűneitől, annak Jézushoz, a Megváltóhoz kell járulnia! Aki az örök életre akar jutni, annak Jézusra kell bíznia életét!.
Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: kinyilatkoztatás, tulajdonságairól, emberközelségbe, megajándékozott, egyszülöttjének, szeretetetekről, cselekedeteiről, gyülekezetében, nyilatkoztatta, világmindenség, bizonyossággal, evangéliumának, evangéliumokat, feddhetetlenek, gyengeségében, világosságról, beszámolókból, teljesítetted, választottaim, megismerjétek, gondolatokkal, megvilágítson, teljességéből, elválasztotta, jeruzsálemben, megtelepedtem, világosságot, tiszteletben, újjászületés, jelenlétedet, szeretetedet, megtaláljunk, megszólított, efezusiakhoz, közelségedet, megszületett, maga dicséretét, mindenség Teremtője, sátradat Jákobban, kezdet kezdetén, szeretett városban, szentek gyülekezetében, mennyekben lévő, világ teremtése, összes szent, dicsőséges Atya, kinyilatkoztatás Lelkét, szenteknek készített, élet volt, emberek világossága, sötétségben világít, igazi világosság, OLVASMÁNY Sirák, SZENTLECKE Szent Pál, Urunk Jézus Krisztus Atyja, Jézus Krisztus, Urunk Jézus Krisztus Istene, EVANGÉLIUM Szent János, Atya Egyszülöttjének, Isten Egyszülöttje, Elmélkedés, Horváth István Sándor, Isten Lelke, Isten Fiának,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Az emberek néha azt hiszik  Imádság  Png virág  Töltött dagadó recept  Csak egyetlen leckét  Szeszélyes Április  Rossz döntés született  Rózsaszín kalcit kristály  A biotáplálkozás előnyei  Kellemes, szép napot!  Galenit  Vércukorszint csökkentése gyóg...  Kellemes délutánt!  Facebookon kaptam  Lila eritrit kristály  Kölcsey Ferenc idézet  Mai harmónia kártyám  Ibolya illatos szép napot kívá...  Szervezem  Szeszélyes Április  Szabó Lőrinc: Az áprilisi rügy...  Imádság  Aki azt mondja megvagyok, az n...  Rossz döntés született  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Természetes vesetisztító étele...  Kellemes hétvégét!  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt!  Kettőnk csendje  Facebookon kaptam  Ha a lényegtelen dolgokat a lé...  Az élet naponta részesít bennü...  Helend kristály  5 reggeli rutin, amit mindenk...  A máj egészségének javítása  Facebookon kaptam  Álmos hold  Cinatotrihite kristály  idézet  Zongora rózsákkal  Vércukorszint csökkentése gyóg...  Akarsz-e fényt...  Epidotó kristály  Londoni szelet. Nagyon finom é...  Töltött dagadó recept  Facebookon kaptam  Naplemente  Akarsz-e fényt...  Szürkehályog ellen  10 dolog, ami megváltozik miut...  Esti kép  Imádság  Látogatóimnak szeretettel........  A múltból  Szeret, nem szeret ? .........  Png nő  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Galenit ásvány  Párizs........  Ne fuss a gondjaid elől . . ...  Facebookon kaptam  Bizmut  Facebookon kaptam  Az Úr áldja , és védje a jóság...  Facebookon kaptam Krisztinától  Mai harmónia kártyám  DVORÁK ETELA Valami között Ha...  Látogatóimnak szeretettel........  Világító torony  Szeszélyes Április  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét, jó éjt!  Lila tanzanit  Facebookon kaptam  Lufik  Lelkünk isteni eredetét  4814 az új fertőzött, elhunyt ...  Pitty  Facebookon kaptam  Ne fuss a gondjaid elől . . ...  Harmónia......  Zúg a folyó........  Természetes vesetisztító étele...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Édes tavasz  Csodáld a természetet  Jó kívánságom !  Tüzes gitár  Tulipán csokor  Jó reggelt szép napot  Cinnabar kristály  Piros rodokrozit  Kellemes, szép napot!  Kellemes, szép napot! 
Bejegyzés Címkék
maga dicséretét, mindenség Teremtője, sátradat Jákobban, kezdet kezdetén, szeretett városban, szentek gyülekezetében, mennyekben lévő, világ teremtése, összes szent, dicsőséges Atya, kinyilatkoztatás Lelkét, szenteknek készített, élet volt, emberek világossága, sötétségben világít, igazi világosság, világba jött, világban volt, világ őáltala, tulajdonába jött, test kívánságából, férfi akaratából, törvényt ugyanis, igazság azonban, evangélium igéi, *-ok közötti, emberi halált, isteni titkok, evangéliumokat rendszeresen, másik három, események mögé, titkok mögé, isteni kinyilatkoztatás, szüntelen keresésre, látásmód evangéliumának, napkeleti bölcseket, rész Jézus, személynek időbeli, első sorokat, föld puszta, vizek fölött&#8221, sötétség titkát, bizonyos pontján, emberek számára, világ kezdetekor, pontján összeér, gyermek gyengeségében, ember csodálata, teremtett világnak, újjászületés lehetőségét, szemébe nézhettek, másik oldalról, evangéliumi beszámolókból, szemébe nézett, emberi világ, világmindenség Urát, örök életre, kinyilatkoztatás, tulajdonságairól, emberközelségbe, megajándékozott, egyszülöttjének, szeretetetekről, cselekedeteiről, gyülekezetében, nyilatkoztatta, világmindenség, bizonyossággal, evangéliumának, evangéliumokat, feddhetetlenek, gyengeségében, világosságról, beszámolókból, teljesítetted, választottaim, megismerjétek, gondolatokkal, megvilágítson, teljességéből, elválasztotta, jeruzsálemben, megtelepedtem, világosságot, tiszteletben, újjászületés, jelenlétedet, szeretetedet, megtaláljunk, megszólított, efezusiakhoz, közelségedet, megszületett, születéséről, letelepedtem, imádságomban, megfoghatták, , ,
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 745 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 161
  • e Hét: 161
  • e Hónap: 10054
  • e Év: 304616
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.