Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Karácsony 2. vasárnapja 01.05
  2020-01-04 21:40:37, szombat
 
   
  OLVASMÁNY Sirák fia könyvéből
Isten bölcsessége a választott nép között lakott.
A bölcsesség a maga dicséretét zengi, tiszteletben áll Istennél, népe közepette dicséri önmagát. Megszólal a Magasságbeli gyülekezetében, és Isten népének serege előtt eldicsekszik. Így beszél hozzájuk: ,,A mindenség Teremtője parancsot adott nekem, s aki teremtett, kijelölte sátramnak helyét. Így szólt: »A sátradat Jákobban üsd fel, örökrészed Izraelben legyen, és választottaim között verj gyökeret.« Ősidőktől fogva, a kezdet kezdetén teremtett, és nem pusztulok el soha, mindörökre. Szolgáltam előtte szent sátrában, majd pedig Sionban kaptam lakóhelyet. Letelepedtem a szeretett városban, s Jeruzsálemben van uralmam székhelye. Dicsőséges nép közt vertem így gyökeret, az Úrnak részében, az ő örökrészén, s a szentek gyülekezetében megtelepedtem."
Ez az Isten igéje.Sir 24,1-4.12-16

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak az efezusiakhoz írt leveléből
Isten arra rendelt minket, hogy fogadott fiakká legyünk.
Testvéreim!
Áldott legyen az Isten, Urunk Jézus Krisztus Atyja, aki Lelkének minden áldásával megáldott minket a mennyekben lévő Krisztus által. Őbenne választott ki a világ teremtése előtt, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk színe előtt. Szeretetből eleve arra rendelt minket, hogy akaratának tetszése szerint, Jézus Krisztus által fogadott fiakká legyünk, és magasztaljuk fölséges kegyelmét, amellyel szeretett Fiában jóságosan megajándékozott minket.
Amióta értesültem az Úr Jézusba vetett hitetekről, és az összes szent iránt tanúsított szeretetetekről, szüntelenül hálát adok értetek, és imádságomban újra meg újra megemlékezem rólatok. Urunk Jézus Krisztus Istene, a dicsőséges Atya adja meg nektek a bölcsesség és a kinyilatkoztatás Lelkét, hogy megismerjétek őt. Gyújtson lelketekben világosságot, hogy megértsétek, milyen reménységre hívott meg titeket, és milyen gazdag az a fölséges örökség, amelyet ő a szenteknek készített.
Ez az Isten igéje.Ef 1,3-6.15-18

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Az Ige testté lett, és közöttünk lakott.
Kezdetben volt az Ige. Az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige. Ő volt kezdetben Istennél. Minden őáltala lett, és nélküle semmi sem lett, ami lett. Őbenne élet volt, és ez az élet volt az emberek világossága. A világosság a sötétségben világít, de a sötétség nem fogadta be.
*(Föllépett egy ember, akit Isten küldött: János volt a neve. Azért jött, hogy tanúságot tegyen, tanúságot a világosságról, hogy mindenki higgyen általa. Nem ő volt a világosság, ő csak azért jött, hogy tanúságot tegyen a világosságról.)*
Az Ige az igazi világosság volt, amely a világba jött, hogy megvilágítson minden embert. A világban volt, és a világ őáltala lett, de a világ nem ismerte fel őt. A tulajdonába jött, de övéi nem fogadták be. Mindazoknak azonban, akik befogadták, hatalmat adott, hogy Isten gyermekei legyenek; azoknak, akik hisznek benne, akik nem vér szerint, nem a test kívánságából, és nem is a férfi akaratából, hanem Istentől születtek.
És az Ige testté lett, és közöttünk lakott. Mi pedig láttuk az ő dicsőségét, mely az Atya Egyszülöttjének dicsősége, telve kegyelemmel és igazsággal.
*(János tanúságot tett róla, amikor ezt hirdette: ,,Ő az, akiről mondtam, hogy utánam jön, de megelőz engem, mert előbb volt, mint én." Hiszen mi mindannyian az ő teljességéből nyertünk kegyelemből kegyelmet. A törvényt ugyanis Mózes által kaptuk, a kegyelem és az igazság azonban Jézus Krisztus által valósult meg.
Istent soha senki nem látta, Isten Egyszülöttje, aki az Atya kebelén van, ő nyilatkoztatta ki.)*
Ezek az evangélium igéi. Vagy rövidebb forma a *-ok közötti rész kihagyásával Jn 1,1-5.9-14Jn 1,1-18
.........Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te Istennél voltál, majd közöttünk éltél. Te az Atyától jöttél a világba, őt dicsőítetted meg életeddel és mindenkor az ő akaratát teljesítetted. Vállaltad, hogy emberré legyél, emberként élj és vállaltad az emberi halált is. Segíts minket, hogy észrevegyük közelségedet, jelenlétedet, szeretetedet! Segíts minket, hogy megtaláljunk téged, s vezess minket az Atyához! Maradj örökké köztünk, hogy szereteted állandóan bennünk legyen

Elmélkedés C. Horváth István Sándor
Az isteni titkok világa
Az evangéliumokat rendszeresen olvasó ember megszokhatta már János evangélista sajátos észjárását. Látásmódja, ahogyan a Jézus-eseményre emlékezik, azt vizsgálja és leírja, eltér a másik három evangélista, Máté, Márk és Lukács módszerétől. János megpróbál mindig az események mögé tekinteni, a titkok mögé pillantani. És itt a próbálkozás a lényeges. Nem fedi fel teljesen a titkokat, hiszen Isten titkairól van itt szó, amelyeket ember csak annyira érthet meg, amennyire azt az isteni kinyilatkoztatás engedi számára. János evangélista tiszteletben tartja az isteni titkok világát, de nem adja fel a kutatást és művének olvasóit is a szüntelen keresésre ösztönzi.
Jól érződik ez a látásmód evangéliumának elején, az Ige-himnuszban, amely Jézus születéséről szól. Igaz, nála szó sincs Betlehemről, istállóról, jászolról és angyalokról, sem a pásztorokat, sem a napkeleti bölcseket nem említi írásában, de mindennek ellenére ez a rész Jézus Krisztus születéséről szól. Annak a személynek időbeli születéséről, aki öröktől fogva létezik. ,,Kezdetben volt az Ige. Az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige. Minden őáltala lett." - olvassuk az első sorokat. Rögtön eszünkbe jutnak a Biblia első könyvének, a Teremtés könyvének első szavai: ,,Kezdetben teremtette Isten az eget és a földet. A föld puszta volt és üres, sötétség borította a mélységeket, és Isten Lelke lebegett a vizek fölött" (Ter 1,1-2). János aztán a világosság és a sötétség titkát próbálja megfejteni: ,,Az Ige az igazi világosság volt, amely a világba jött, hogy megvilágítson minden embert." A Teremtés könyve is hasonló gondolatokkal folytatódik: ,,Isten szólt: Legyen világosság!, és világosság lett. Isten látta, hogy a világosság jó. Isten elválasztotta a világosságot a sötétségtől" (Ter 1,3-4).
Bizonyossággal állíthatjuk, hogy az a Jézus, aki a történelmi idő egy bizonyos pontján megszületett, belépett az emberek számára élettérként szolgáló teremtett világba, jelen volt a világ kezdetekor, a teremtéskor is. Az ég és a föld, Isten teremtetlen és teremtett világa, láthatatlan és látható világa az idő egy pontján összeér. Isten végtelen hatalma egy gyermek gyengeségében láthatóvá válik. Isten végtelen szeretete emberközelségbe kerül. Az ember csodálata immár nem csak a teremtett világnak és a Teremtőnek szól, hanem az Isten Fiának is, aki emberré lett, s aki születésével újjáteremti a világot és elhozza minden ember számára az újjászületés lehetőségét.
Mindaz, amit Istenről, az ő személyéről, tulajdonságairól és cselekedeteiről hiszünk, az Jézusban vált láthatóvá, megtapasztalhatóvá számunkra. Kortársai, egykori tanítványai és apostolai a szemébe nézhettek, hallhatták szavát és akár megfoghatták a kezét. És mindez a másik oldalról is igaz. Az evangéliumi beszámolókból ismert számunkra, hogy mennyire megragadó volt, amikor Jézus valakinek a szemébe nézett, megszólított és meghívott valakit vagy kezével megérintett valakit, például egy-egy beteget. Az isteni és az emberi világ találkozásai ezek a pillanatok. Aki a világmindenség Urát keresi, annak Jézust kell keresnie! Aki Isten szeretetére vágyakozik, annak Jézust kell megtalálnia! Aki meg akar szabadulni bűneitől, annak Jézushoz, a Megváltóhoz kell járulnia! Aki az örök életre akar jutni, annak Jézusra kell bíznia életét!.
Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: kinyilatkoztatás, tulajdonságairól, emberközelségbe, megajándékozott, egyszülöttjének, szeretetetekről, cselekedeteiről, gyülekezetében, nyilatkoztatta, világmindenség, bizonyossággal, evangéliumának, evangéliumokat, feddhetetlenek, gyengeségében, világosságról, beszámolókból, teljesítetted, választottaim, megismerjétek, gondolatokkal, megvilágítson, teljességéből, elválasztotta, jeruzsálemben, megtelepedtem, világosságot, tiszteletben, újjászületés, jelenlétedet, szeretetedet, megtaláljunk, megszólított, efezusiakhoz, közelségedet, megszületett, maga dicséretét, mindenség Teremtője, sátradat Jákobban, kezdet kezdetén, szeretett városban, szentek gyülekezetében, mennyekben lévő, világ teremtése, összes szent, dicsőséges Atya, kinyilatkoztatás Lelkét, szenteknek készített, élet volt, emberek világossága, sötétségben világít, igazi világosság, OLVASMÁNY Sirák, SZENTLECKE Szent Pál, Urunk Jézus Krisztus Atyja, Jézus Krisztus, Urunk Jézus Krisztus Istene, EVANGÉLIUM Szent János, Atya Egyszülöttjének, Isten Egyszülöttje, Elmélkedés, Horváth István Sándor, Isten Lelke, Isten Fiának,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
02.16. 21:52 Riói tenisztorna - Balázs Attila nem jutott főtáblára
02.16. 21:12 Birkózó Eb - Orosz, olasz, török és georgiai aranyak
02.16. 21:02 Kálló Gergely nyerte az időközi választást Dunaújvárosban és környékén
02.16. 20:42 Jégkorong Erste Liga - Háromgólos hátrányból nyert a Vasas
02.16. 20:04 Salvini: elég volt az Európai Uniótól kapott pofonokból
02.16. 20:04 Labdarúgó NB II - Az éllovas MTK nem bírt otthon a Békéscsabával
02.16. 20:02 Osztrák jégkorongliga - A Fehérvár kiütötte a sereghajtót
02.16. 20:02 Charles Michel: cél a kapcsolat elmélyítése a nyugat-balkáni országokkal
02.16. 19:42 Női kézilabda NB I - Otthon győzött a Szombathely
02.16. 19:42 Évértékelő - Ellenzéki pártok reagálásai
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Fekete kutyus  Facebookon kaptam Krisztina...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Rád gondolok  Te magad vagy a boldogság  Tündéri kép !  Epres  Posertube  Tóth Árpád - Isten oltó - kése  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Öreg nénike és a macska  Facebookon kaptam  Naplemente  Téli este  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Facebookon kaptam  Png nő  Facebookon kaptam  Bemelegítés  Cicás kávé  Ördögi  Ratzinger bíborosról érdekes h...  Png rózsa  Ratzinger bíborosról érdekes h...  Számítógépnél  Hóesés  Rád gondolok  Útravaló – 2020. február...  Homokhegy  Kellemes kávézást!  Png mókus  Ratzinger bíborosról érdekes h...  Ratzinger bíborosról érdekes h...  Png mókus  Keresztút - A Golgotán áll a k...  Tündéri kép !  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Hóesés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Libben a függöny  Kislány szívvel  Piros, pöttyös  Aranyosi Ervin: Farsang van ma  Rózsák kosárban  Kellemes kávézást!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ferenc pápa üzenetei  Föld gömb  Posertube  Banános  Facebookon kaptam  Valentin love  Facebookon kaptam  Ne menj még kedves  Libben a függöny  Kellemes teázást  Facebookon kaptam  Rózsák  Virág csendélet  Facebookon kaptam  Mi magunk próbáljunk megváltoz...  Kellemes kávézást!  Rágcsáló  Boldog Valentin napot kívánok ...  Vándordiák 10 000  Png virág  Liliom  Ünnepi szentmisék Veszprémben ...  Facebookon kaptam  A szabadság lényege -  Tejszínes  Lila rózsa  Posertube  Bohóc  Képviselő fánk  Tavaszi hóesés  Facebookon kaptam  Pénzmosás  Facebookon kaptam  A főváros ékszerdoboza: a Várk...  Png kislány  Png rózsa  Facebookon kaptam  Png nő  Png nő  Facebookon kaptam  Raczinger bíboros - Keresztút  Angyalok  Reggel, mielőtt kinyitjuk a sz...  Posertube  Facebookon kaptam  Nagyböjti lelkigyakorlat Varga...  Szèp estét kedves látogat...  Évközi 6. vasárnap. 02.16 Csík...  Liliom  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
maga dicséretét, mindenség Teremtője, sátradat Jákobban, kezdet kezdetén, szeretett városban, szentek gyülekezetében, mennyekben lévő, világ teremtése, összes szent, dicsőséges Atya, kinyilatkoztatás Lelkét, szenteknek készített, élet volt, emberek világossága, sötétségben világít, igazi világosság, világba jött, világban volt, világ őáltala, tulajdonába jött, test kívánságából, férfi akaratából, törvényt ugyanis, igazság azonban, evangélium igéi, *-ok közötti, emberi halált, isteni titkok, evangéliumokat rendszeresen, másik három, események mögé, titkok mögé, isteni kinyilatkoztatás, szüntelen keresésre, látásmód evangéliumának, napkeleti bölcseket, rész Jézus, személynek időbeli, első sorokat, föld puszta, vizek fölött&#8221, sötétség titkát, bizonyos pontján, emberek számára, világ kezdetekor, pontján összeér, gyermek gyengeségében, ember csodálata, teremtett világnak, újjászületés lehetőségét, szemébe nézhettek, másik oldalról, evangéliumi beszámolókból, szemébe nézett, emberi világ, világmindenség Urát, örök életre, kinyilatkoztatás, tulajdonságairól, emberközelségbe, megajándékozott, egyszülöttjének, szeretetetekről, cselekedeteiről, gyülekezetében, nyilatkoztatta, világmindenség, bizonyossággal, evangéliumának, evangéliumokat, feddhetetlenek, gyengeségében, világosságról, beszámolókból, teljesítetted, választottaim, megismerjétek, gondolatokkal, megvilágítson, teljességéből, elválasztotta, jeruzsálemben, megtelepedtem, világosságot, tiszteletben, újjászületés, jelenlétedet, szeretetedet, megtaláljunk, megszólított, efezusiakhoz, közelségedet, megszületett, születéséről, letelepedtem, imádságomban, megfoghatták, , ,
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 9 db bejegyzés
e hónap: 253 db bejegyzés
e év: 828 db bejegyzés
Összes: 41326 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2920
  • e Hét: 2920
  • e Hónap: 57040
  • e Év: 373802
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.