Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A nővér, aki tanúja volt Pio atya és Mindszenty bíboros ....
  2020-01-05 15:27:17, vasárnap
 
  A nővér, aki tanúja volt Pio atya és Mindszenty bíboros találkozásának.
Pietrelcinai Szent Pio szentté avatási eljárásának dokumentumaiban olvasható, hogy Pio atya egy alkalommal megjelent Mindszenty bíboros cellájában, ahol a két pap együtt misézett és beszélgetett.
Képen: Az eseményt megörökítő mozaik a Pio atya síremlékéhez vezető folyosón látható San Giovanni Rotondóban.
...... ........


- Hozzászólásom: Ez a kép Pio atya bilokációja Mindszenty bíborossal. Szoros lelki kötődése volt Mindszenty bíborossal. Mindszenty bíboros rab ruhában, míg Pió atya szerzetesi ruhában van jelen a képen. Ez a kép az Pio atya kápolnában is meg van festve.-

Egybehangzó tanúvallomások százai igazolják (150 eset), hogy Szent Pio atya a bilokáció különleges isteni ajándékával rendelkezett, vagyis egyszerre két helyen is jelen tudott lenni. Ismeretes az is, hogy Szent Pio atya és Mindszenty bíboros között erős lelki kapcsolat volt. (Érdekesség, hogy Mindszenty álmát, a római magyar zarándokház létrehozását első adományozóként Pio atya támogatta.) Titokzatos, börtönbeli találkozásuk tényét maga Szent Pio atya erősítette meg.
,,Amikor Mindszentyt kiszabadulása után erről különböző helyeken kerdezték, sohasem nyilatkozott ezzel kapcsolatban" - írja Mészáros István történész. Legalább egy személynek mégis beszélhetett róla bizalmasan, mivel Pio atya szentté avatási irataiból kiderül, hogy az eljárás során tanúvallomást tevő Angelo Battisti egy Budapestről érkezett paptól értesült az esetről. (Forrás)
A Positio 2. kötetének 1638. oldalán olvasható vallomásában Angelo Battisti, Pio atya közvetlen munkatársa elmondja, hogy évekig nem merte megkérdezni Pio atyától, valóban megtörtént-e az eset. 1965 márciusában azután rákérdezett: ,,Atyám, Mindszenty bíboros felismerte önt?" - ,,Találkoztunk és beszélgettünk, gondolod, hogy nem ismert föl?" - idézi Pio atya válaszát a dokumentum.
- A rendkívüli találkozás kevésbé ismert tanúja Rita Montella Ágoston rendi nővér volt.
...... ........... ........... ............


Rita (világi nevén Christina) Montella a Nápoly környéki Cèrcolában született 1920. április 3-án. Már gyermekkorában voltak természetfeletti élményei. 1940 augusztusától 1992 novemberében bekövetkezett haláláig a toscanai Santa Croce sull'Arnó-i ágostonrendi nővérek közösségében élt. Számos tanúvallomás igazolja mély lelkiségét és rendkívüli karizmáit, köztük a bilokáció képességét. Boldoggá avatási eljárása folyamatban van.
Rita nővér Pio atya lelki leánya volt. A negyvenes években több ízben teljesített engesztelő ,,missziókat" bilokációban. A második világháború éveiben a rászorulókat és a rabokat segítette, hol egyedül, hol Pio atyával együtt. Többször járt Mindszenty bíborosnál. Első alkalommal, 1949-ben Pio atyával együtt látogatta meg: ő vitte a szentmiséhez szükséges felszerelést. A látogatásról előre szólt lelki vezetőjének, Teofilo dal Pozzo atyának. Életrajzában a következőket olvashatjuk az esetről:
,,A negyvenes évek vége felé egyik nap Rita nővér odament elöljárójához, Matilde Gazzarini anyához, és azt mondta: ,,Pio atya megkért, hogy kísérjem el Mindszenty bíboroshoz a börtönbe, és vigyem el neki a szentmiséhez szükséges kellékeket." Az elöljáró anya azt felelte: ,,Talán az engedélyemre van szükséged?!" Kérdésére, hogy mikor kell menniük, azonnal azt felelte, hogy másnap este. Ekkor az elöljáró anya engedélyezte, hogy Rita nővér összeszedje és előre vigye be a szobájába a kellékeket. Induláskor pedig bemehet hozzá, és mindent elvihet.
Másnap este Gazzarini kulcsra zárta a szobáját, és imádkozva várakozott. Erős szorongás és izgatottság vett erőt rajta, szíve a torkában vert. Egyszer csak kopogtatást hallott. ,,Tessék!" - mondta rögtön, noha tudta, hogy zárva az ajtó. Rita nővér belépett a szobába, odament az előkészített asztalkához, fogta a kellékeket, majd ahogy jött, távozott. Az ajtó nyitva maradt; a főnöknő próbálta követni és figyelni a távolodót. Rita nővér egyszerre eltűnt a szeme elől. Ekkor sietve odament a szobájához, hogy megnézze, ott van-e testileg: ott látta az ágyában. Kissé elámulva tért vissza cellájába, melyet megmagyarázhatatlan módon zárva talált. Kulccsal kellett kinyitnia, majd ismét kulcsra zárta. Imádkozva várta a nővér visszatérését. Sokára érkezett meg, s megismétlődött ugyanaz a jelenet, mint első érkezésekor: kopogott, bejött a zárt ajtón keresztül, és mindent visszatett az asztalkára. Azután jó éjszakát kívánt, és távozott.
- Teofilo atya meghagyta Rita nővérnek, hogy valamelyik ,,állítólagos" látogatása alkalmával kérje meg a bíborost, hogy írjon egy üdvözlőlapot a pápának. A különleges kérés hamarosan teljesült. Következő alkalommal, amikor a lelkivezető a kolostorba látogatott, megkapta a nővértől, amit a bíborostól kért: egy kis szentképet, rajta a Szűzanya a Gyermekkel. Hátoldalán latinul írott üzenet Pacelli (XII. Piusz) pápának: ‘Deo gratias. Me benedic. Additissimus filius Joseph Mindszenty. XXVI-V-MCMXLIX' (Istennek hála. Áldjon meg. Legodaadóbb fia, Mindszenty József. 1949. május 26.)"

Forrás: christianae.wordpress oldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Címkék: természetfeletti, dokumentumaiban, találkozásának, gyermekkorában, adományozóként, megismétlődött, tanúvallomások, augusztusától, visszatérését, kiszabadulása, elöljárójához, tanúvallomást, beszélgettünk, bekövetkezett, hozzászólásom, rászorulókat, additissimus, szentmiséhez, látogatásról, következőket, életrajzában, nyilatkozott, felszerelést, novemberében, létrehozását, vallomásában, találkozásuk, beszélhetett, kapcsolatban, üdvözlőlapot, találkoztunk, közösségében, ágostonrendi, síremlékéhez, rendelkezett, tanúvallomás, alkalommal megjelent, eseményt megörökítő, bilokáció különleges, római magyar, személynek mégis, eljárás során, rendkívüli találkozás, toscanai Santa, bilokáció képességét, negyvenes években, második világháború, rabokat segítette, szentmiséhez szükséges, látogatásról előre, következőket olvashatjuk, negyvenes évek, Pietrelcinai Szent Pio, Giovanni Rotondóban, Szent Pio, Amikor Mindszentyt, Mészáros István, Angelo Battisti, Rita Montella Ágoston, Santa Croce, Matilde Gazzarini, Joseph Mindszenty, Mindszenty József,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Már Gárdonyi Géza is méltatta  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  képre írva  Annyira tisztelem a szabadságo...  ajándék, mellyel meglepem  James Allen  Spenót fasírttal  Egy barátság története  IGEN így  Andrássy Réka - A bolond Böske  Robert Merle tollából  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Szeretem ujjad karcsuságait,  képre írva  Facebookon kaptam  Jázmin  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Paul David Tripp Április 12  Esterházy Péterre emlékezünk  Szép estét kedves látogatóimna...  Jázmin  Somlyó Zoltán - Orgonával  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Bornyi Veronika haiku verse  Ismeretlen: Ikarusz monda  Otthon  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Isten hűségének mértéke  Egyszerű  Tanmese  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  képre írva  képre írva  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  40 felett  Szabó T. Anna - Pitypang  Szép estét  Facebookon kaptam  Tanmese  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Csend  képre írva  Egy tavasz  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Töröld le  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Paul David Tripp Április 12  Kertem  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Hogyan válunk hűségesekké?  A Magyar Költészet napja alkal...  Ma van a magyar költészet napj...  Walter Chrysler mondta  Egy gondolat  Megígért békesség  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  ajándék, mellyel meglepem  IGEN így  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  képre írva  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Az ember  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
alkalommal megjelent, eseményt megörökítő, bilokáció különleges, római magyar, személynek mégis, eljárás során, rendkívüli találkozás, toscanai Santa, bilokáció képességét, negyvenes években, második világháború, rabokat segítette, szentmiséhez szükséges, látogatásról előre, következőket olvashatjuk, negyvenes évek, elöljáró anya, torkában vert, előkészített asztalkához, ajtó nyitva, főnöknő próbálta, szeme elől, nővér visszatérését, zárt ajtón, különleges kérés, kolostorba látogatott, bíborostól kért, természetfeletti, dokumentumaiban, találkozásának, gyermekkorában, adományozóként, megismétlődött, tanúvallomások, augusztusától, visszatérését, kiszabadulása, elöljárójához, tanúvallomást, beszélgettünk, bekövetkezett, hozzászólásom, rászorulókat, additissimus, szentmiséhez, látogatásról, következőket, életrajzában, nyilatkozott, felszerelést, novemberében, létrehozását, vallomásában, találkozásuk, beszélhetett, kapcsolatban, üdvözlőlapot, találkoztunk, közösségében, ágostonrendi, síremlékéhez, rendelkezett, tanúvallomás, bilokációban, beszélgetett, engedélyemre, engedélyezte, előkészített, pietrelcinai, budapestről, rákérdezett, állítólagos, világháború, érkezésekor, eljárásának, zarándokház, egybehangzó, asztalkához, folyamatban, teljesített, ajándékával, márciusában, összeszedje, izgatottság, lelkivezető, kopogtatást, bilokációja, megkérdezni, olvashatjuk, vezetőjének, legodaadóbb, mindszentyt, christianae, kellékeket, mindszenty, érdekesség, különleges, börtönbeli, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4417
  • e Hét: 15479
  • e Hónap: 28155
  • e Év: 261902
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.