Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mai evangélium 01.08
  2020-01-08 17:07:47, szerda
 
  SZENTLECKE Szent János apostol első leveléből
Ha szeretjük egymást, Isten bennünk él.
Szeretteim!
Ha az Isten úgy szeretett minket, (hogy egyszülött Fiát adta értünk), nekünk is szeretnünk kell egymást. Istent soha senki nem látta. Ha szeretjük egymást, bennünk marad az Isten és a szeretete tökéletes lesz bennünk.
Abból tudjuk, hogy benne élünk, ő pedig bennünk, hogy a Lelkéből adott nekünk. Mi láttuk és tanúságot teszünk róla, hogy az Atya elküldte a Fiút, a világ Üdvözítőjét. Aki vallja, hogy Jézus az Isten Fia, abban az Isten benne marad, és ő is az Istenben.
Megismertük a szeretetet, amelyet Isten helyezett belénk, és hittünk benne: Az Isten szeretet, és aki megmarad a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten őbenne.
Isten szeretete akkor lesz tökéletes bennünk, amikor már bizalommal gondolunk az ítélet napjára, mert amilyen ő, olyanok vagyunk mi is e világon. A szeretetben nincs félelem. A tökéletes szeretet kizárja a félelmet, mert a félelem gyötrelemmel jár. Aki fél, az még nem tökéletes a szeretetben.
Ez az isten igéje. 1Jn 4,11-18

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből -Igenaptár oldalon
Jézus a vízen jár.
Miután Jézus jóllakatott ötezer embert, nyomban felszólította tanítványait, hogy szálljanak a bárkába, és keljenek át a túlsó partra, Betszaidába, amíg ő hazaküldi a tömeget.
Miután elbúcsúzott tőlük, fölment egy hegyre, hogy imádkozzék. Közben beesteledett, A bárka mélyen benn járt a tavon, ő pedig egyedül maradt a parton. Amikor látta, mennyire küszködnek az evezéssel - ellenszelük volt ugyanis -, az éjszaka negyedik őrváltása idején, a vízen járva feléjük indult. El akarta kerülni őket. Amikor meglátták, hogy a vízen jár, azt hitték, kísértet; elkezdtek kiabálni, mert mindnyájan látták őt, és megrémültek.
Ő azonban mindjárt odafordult hozzájuk, és így szólt: ,,Bátorság! Én vagyok, ne féljetek." Aztán beszállt hozzájuk a bárkába, mire a szél elállt. Azok egészen magukon kívül voltak a csodálkozástól, mert nem okultak a kenyérszaporításból, és szívük még érzéketlen volt.
Ezek az evangélium igéi. Mk 6,45-52

- Magyar kurír oldalon Kenyér szaporítás
Egy alkalommal Jézus nagy tömeget látott maga előtt. Megesett a szíve az embereken, mert olyanok voltak, mint a pásztor nélküli juhok. Ezért sok mindenre kezdte őket tanítani. Későre járt már az idő, amikor odaléptek hozzá tanítványai, és figyelmeztették: ,,A vidék elhagyatott, az idő is eljárt. Bocsásd el őket, hogy a környékbeli tanyákra és falvakba mehessenek, és ennivalót vegyenek maguknak!" Jézus azonban így válaszolt: ,,Ti adjatok nekik enni!" Azok megjegyezték: ,,Talán menjünk kenyeret venni kétszáz dénárért, hogy elláthassuk őket?" Erre Jézus megkérdezte: ,,Hány kenyeretek van? Menjetek, nézzetek csak körül!" Körülnéztek, és jelentették: ,,Öt kenyerünk és két halunk." Ekkor meghagyta nekik, hogy csoportokban telepítsék le mindnyájukat a zöld gyepre. Le is telepedtek százas és ötvenes csoportokban. Jézus ezután fogta az öt kenyeret és a két halat, föltekintett az égre, és hálát adott. Majd megtörte a kenyereket, és tanítványainak adta, hogy osszák ki. A két halat is szétosztotta valamennyiük között. Mindnyájan ettek, és jól is laktak, sőt még tizenkét kosarat szedtek tele a kenyér és a hal maradékából; pedig ötezer férfi evett a kenyérből. Mk 6,34-44
........



Útravaló
Ti adjatok nekik enni! - Márk az evangéliumában két kenyérszaporításról tudósít minket. Csakhogy a két csoda kibontása eltér egymástól. Itt Jézust úgy látjuk, mint Jó Pásztort, aki tudja, hogy az élet bajaival naponta megküzdő emberek olyanok, mint a pásztor nélküli nyáj. Ezért meg akarja értetni velünk, hogy tud gondoskodni rólunk. Mindig megadja nekünk azt, amire szükségünk van. Nem többet és nem kevesebbet. Ám a történésekben megjelenik a tanítványok feladata is: Ti adjatok nekik enni! A te küldetésed ma is a gondviselő Istenbe vetett bizalom megélése és átadása lesz. A tizenkét kosár maradék jelzi az isteni mértéktelenséget és azt, hogy a tanítványok keze sohasem lesz üres.

Imádság
Irgalmas mennyei Atyánk! A te gyermekeid vagyunk. Segíts úgy élnünk, hogy méltók legyünk arra, hogy szeretett gyermekednek nevezz bennünket, és mindig megőrizzük magunkban az istengyermekség kegyelmét. Segíts minket, hogy irgalmad és megbocsátásod által újjászülessünk! Isten Fia, Jézus Krisztus, hirdetted és elhoztad nekünk az Atya irgalmát! Taníts minket alázatra és igaz bűnbánatra! Szentlélek Isten, aki a kiengesztelődés forrása vagy! Világosíts meg minket, hogy minden szegényben és rászorulóban Jézust lássuk, akivel jót tehetünk, amikor irgalmasak vagyunk hozzá!

Elmélkedés C Horváth István Sándor atya
A csodálatos kenyérszaporítás jelenete érdekes kifejezéssel kezdődik: Jézusnak ,,megesett a szíve az embereken" vagy miként más fordításokban szerepel ,,megszánta őket." Ezt hallván első pillanatban talán valamiféle sajnálatra gondolunk, de másról van itt szó. A bibliai szóhasználatban ez valójában irgalmasságot, mégpedig Isten irgalmasságát jelenti. Az emberek iránti isteni irgalom és könyörület az, ami Jézust cselekvésre indítja. Először az igazság tanítására szomjazó népet tanítja, majd pedig jóllakatja az éhezőket. A mi Urunk nem áll meg a tehetetlen sajnálkozásnál, nem tartja megváltoztathatatlannak a helyzetet, hanem irgalmasságból cselekszik. A megoldást nem csak elméletben tudja, hanem rögtön fel is kínálja a jelenlévőknek, a rászorulóknak. Bár egyedül is cselekedhetne és végső soron a megoldás egyedül neki köszönhető, mégis megkívánja tanítványai közreműködését, segítségét is, amely az általa csodás módon megszaporított kenyerek kiosztásában mutatkozik meg.
A jelenet során az Úr irgalmassága mellett arra is érdemes felfigyelnünk, hogy Jézus másként tervezhette ezt a napot. Arra készült, hogy tanítványaival félrevonuljon, legalább egy napot velük töltsön, amikor váratlanul szembesül azzal, hogy mennyi ember kíváncsi rá, mennyien szomjaznak tanítására. Majd az idő múlásával látja azt is, hogy az embereknek nincs a pusztában elegendő élelmük. Az Úr nem menekül el a váratlan helyzetek elől, hanem hatékonyan segítséget ad. Soha ne tegyünk úgy, mintha nem látnánk mások nyomorúságát, hanem igyekezzünk minden helyzetben segíteni!
Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: mértéktelenséget, kenyérszaporítás, kiengesztelődés, szóhasználatban, istengyermekség, figyelmeztették, közreműködését, tanítványaival, megszaporított, csodálkozástól, újjászülessünk, sajnálkozásnál, tanítványainak, evangéliumában, irgalmasságból, rászorulóknak, félrevonuljon, cselekedhetne, fordításokban, felszólította, történésekben, megbocsátásod, jelenlévőknek, irgalmasságát, felfigyelnünk, irgalmasságot, tanítványait, szétosztotta, kifejezéssel, rászorulóban, gyermekednek, irgalmassága, föltekintett, valamennyiük, megjegyezték, csoportokban, szeretete tökéletes, világ Üdvözítőjét, ítélet napjára, szeretetben nincs, tökéletes szeretet, félelem gyötrelemmel, isten igéje, túlsó partra, bárka mélyen, evezéssel –, éjszaka negyedik, vízen járva, szél elállt, evangélium igéi, alkalommal Jézus, pásztor nélküli, SZENTLECKE Szent János, Isten Fia, EVANGÉLIUM Szent Márk, Miután Jézus, Erre Jézus, Jézus Krisztus, Szentlélek Isten, Elmélkedés Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A felvilágosodás...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Pitypang szökőkút  Esterházy Péterre emlékezünk  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Különleges  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Jó éjszakát  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Hamvas Béla  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Latinovits Zoltán tollából  Vidámság  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  40 felett  képre írva  Kertem  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Jó éjszakát  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Azért kaptad  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  képre írva  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Esterházy Péter: Harmonia c...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Egy tavasz  Mindent de mindent visszakap  Ott van  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam Krisztinától  Nem kell hozzá fürdőruhás  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Vidámság  Alvó cicák  Különleges  Horváth Szilvia tollából  Az ember emlékekből áll  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Bársony székben  Facebookon kaptam  Szívek  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Hogyan válunk hűségesekké?  Egyszerű  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  IGEN így  Sorsunk miatt...  A pitypang legendája  Sík Sándor - Ha jő a perc 
Bejegyzés Címkék
szeretete tökéletes, világ Üdvözítőjét, ítélet napjára, szeretetben nincs, tökéletes szeretet, félelem gyötrelemmel, isten igéje, túlsó partra, bárka mélyen, evezéssel &#8211, éjszaka negyedik, vízen járva, szél elállt, evangélium igéi, alkalommal Jézus, pásztor nélküli, vidék elhagyatott, környékbeli tanyákra, zöld gyepre, élet bajaival, történésekben megjelenik, tanítványok feladata, gondviselő Istenbe, tizenkét kosár, isteni mértéktelenséget, tanítványok keze, istengyermekség kegyelmét, kiengesztelődés forrása, csodálatos kenyérszaporítás, bibliai szóhasználatban, emberek iránti, igazság tanítására, tehetetlen sajnálkozásnál, megoldás egyedül, általa csodás, jelenet során, napot velük, embereknek nincs, pusztában elegendő, váratlan helyzetek, mértéktelenséget, kenyérszaporítás, kiengesztelődés, szóhasználatban, istengyermekség, figyelmeztették, közreműködését, tanítványaival, megszaporított, csodálkozástól, újjászülessünk, sajnálkozásnál, tanítványainak, evangéliumában, irgalmasságból, rászorulóknak, félrevonuljon, cselekedhetne, fordításokban, felszólította, történésekben, megbocsátásod, jelenlévőknek, irgalmasságát, felfigyelnünk, irgalmasságot, tanítványait, szétosztotta, kifejezéssel, rászorulóban, gyermekednek, irgalmassága, föltekintett, valamennyiük, megjegyezték, csoportokban, beesteledett, mindnyájukat, gyötrelemmel, nyomorúságát, kiosztásában, ellenszelük, megismertük, tanítványai, elhagyatott, tervezhette, szeretetben, tanítványok, gondoskodni, pillanatban, maradékából, megrémültek, cselekvésre, üdvözítőjét, elbúcsúzott, igyekezzünk, körülnéztek, jóllakatott, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2529
  • e Hét: 18921
  • e Hónap: 31597
  • e Év: 265344
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.