Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Továbbra is pusztít a tűzvész Ausztráliában
  2020-01-08 18:31:45, szerda
 
  A helyi püspökök közleményt adtak ki 2020.01.07
Mark Coleridge érsek, az Ausztráliai Katolikus Püspöki Konferencia elnöke az országot hónapok óta pusztító, egyre drámaibb méreteket öltő tűzvész kapcsán adott ki közleményt január 7-én.
,,Ausztráliának eddig soha nem tapasztalt környezeti csapással kell szembenéznie most, amikor a tűz sok helyütt elborítja a földet. Mindannyian láttuk az apokaliptikus képeket, mégha nem is az érintett vidékeken élünk. Több halálos áldozata van a tűznek, városok pusztultak el, hatalmas területeket borít be a füst - írja le a válságos helyzetet az érsek. - És még mindig nem látni ennek a rettenetnek a végét, ami szembesít bennünket azzal, mennyire tehetetlenek vagyunk a természet erőivel szemben."
,,A tűzoltók hősies erőfeszítéseket tesznek. Az érintett közösségek különleges erőről és összetartásról tesznek tanúságot. (...) mindannyian odaállunk azok mellé, akiket leginkább sújt ez a katasztrófa, és azok mellé, akik életüket kockáztatják, hogy megállítsák a tüzet. A szavaknál azonban többre van szükség; a szolidaritásunk kifejezése fontos, de nem elég" - figyelmeztet Mark Coleridge.
Az állami szinten zajló cselekvés mellett a helyi hívőközösségek, köztük katolikus plébániák, szervezetek, valamint az ökumenikus és vallásközi szervezetek is sokat tettek a válságos helyzet enyhítésére.
Az ausztrál püspöki konferencia elnöke elmondja, noha a püspökök általában plébániai vagy egyházmegyei szinten reagálnak a krízisekre, a jelenlegi válság mértéke országos szintű választ követel meg az egyház részéről; ki kell egészíteni, illetve koordinálni a helyi szinten zajló tevékenységeket.
Országos hálózatot kell létrehozni, amely összeköti a segítségre szorulókat a támogatást nyújtókkal: ételkészítést, ingatlanok rendbetételét, közösségek újjáépítését, pasztorális segítséget és tanácsadást egyaránt értve ez alatt.
Az imádságos segítség, a hitéletet támogató eszközök biztosítása mellett együtt kell működniük az országos szintű katolikus egészségügyi, szociális és oktatási szervezeteknek, intézményeknek, hogy minél hatékonyabban tudjon reagálni a katolikus közösség. Az Ausztrália-napi (január 26.) hétvége gyűjtéseiből befolyó pénzt a Páli Szent Vince Társulat kapja, amely kiterjedt hálózattal rendelkezik az országban, és a tűzvész kezdetétől jelentős szerepet vállal a segítségnyújtásban. A püspökök arra buzdítják a lakosokat, hogy ezen túlmenően is támogassák anyagiakkal a vincések munkáját.
Mark Coleridge figyelmeztet, a szakértők szerint hosszú távú folyamatra kell felkészülni, melynek során az egyes emberek támogatása mellett egész városokat kell majd újjáépíteni.
Az egyház, amely az egész országra kiterjedő hálózattal rendelkezik, készen áll rá, hogy elkísérje a rászoruló embereket az újjáépítés, az újrakezdés útján.
Ebben a rendkívüli krízisben különösen kérik a püspökök a kitartó imát az aszály és a tűzvész károsultjaiért, az áldozatokért és családtagjaikért, és esőért, hogy csillapítsa a föld szomjúságát és kioltsa a tüzeket, valamint azonnali lépésekért közös otthonunk érdekében, hogy megelőzhessük a hasonló természeti katasztrófákat a jövőben.
,,Az ilyen léptékű válságra adott valódi katolikus válaszhoz az imából kell erőt meríteni, ami konkrét és együttérző cselekvésre indít" - zárta közleményét Mark Coleridge érsek.
*
Az ausztrál katolikus egyház már 2019 novemberét is az aszályos időszak áldozataiért és az esőért való imádságnak szentelte, majd decemberben határozatlan időre meghosszabbították a kampányt.
*
- A közösségi médiában a napokban terjedt el Anthony Hearsey kreatív képalkotó 3D-vizualizációja az ausztrál tűzvészről, melyet a NASA egyhavi műholdas adatai (2019. december 5. és 2020. január 5.) alapján készített. A lángok a képen az adott időszakban az összes tűzzel érintett helyszínt mutatják, de a tüzek nem mindig egy időben égtek. A tűzvészben legalább 25 ember halt meg, több millió állat pusztult el és több mint 2000 ház semmisült meg. Kép: Forrás: BBC
...... .......




Forrás: Magyar kurír
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Címkék: családtagjaikért, erőfeszítéseket, szolidaritásunk, tevékenységeket, hívőközösségek, vizualizációja, összetartásról, katasztrófákat, szervezeteknek, károsultjaiért, intézményeknek, megelőzhessük, ételkészítést, hatékonyabban, rendbetételét, apokaliptikus, ausztráliának, határozatlan, áldozataiért, áldozatokért, egészségügyi, kockáztatják, szembenéznie, figyelmeztet, gyűjtéseiből, tehetetlenek, újjáépítését, egyházmegyei, rendelkezik, mindannyian, tanácsadást, ausztráliai, konferencia, szervezetek, katasztrófa, területeket, helyi püspökök, országot hónapok, apokaliptikus képeket, érintett vidékeken, füst –, válságos helyzetet, természet erőivel, tűzoltók hősies, érintett közösségek, szavaknál azonban, szolidaritásunk kifejezése, állami szinten, helyi hívőközösségek, válságos helyzet, ausztrál püspöki, püspökök általában, Mark Coleridge, Ausztráliai Katolikus Püspöki Konferencia, Páli Szent Vince Társulat, Anthony Hearsey,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A máj egészségét biztosító és ...  A máj egészségének javítása te...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Apu  Kékfestőről pár szóban  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Facebookon kaptam  Maci az északi fény alatt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A jó kedv a világon  Idővel az ember megérti, hogy ...  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Facebookon kaptam  Esti kép  Jó éjszakát  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Nem látom őket  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  virágvasárnap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leereszkedés és olvadás  Nem látom őket  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Haja van  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Az idegen országok éghajlata  Húsvéti üdvözlet !  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Agárdi Gábor gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Képes idézet !  Soli Deo gloria  Facebookon kaptam  Nárcisz  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Játékos kis cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 26  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Virágvasárnap a húsvét előtti  A pálma a győzelem és a diadal...  képre írva  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Levél lány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 25  képre írva  virágvasárnap  Manna OWell tollából  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Amikor még kicsi voltál...  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Facebookon kaptam  Egy hét kihagyás  Rács mögé  Nem jár 
Bejegyzés Címkék
helyi püspökök, országot hónapok, apokaliptikus képeket, érintett vidékeken, füst &#8211, válságos helyzetet, természet erőivel, tűzoltók hősies, érintett közösségek, szavaknál azonban, szolidaritásunk kifejezése, állami szinten, helyi hívőközösségek, válságos helyzet, ausztrál püspöki, püspökök általában, jelenlegi válság, egyház részéről, helyi szinten, segítségre szorulókat, támogatást nyújtókkal, imádságos segítség, hitéletet támogató, országos szintű, katolikus közösség, tűzvész kezdetétől, püspökök arra, vincések munkáját, szakértők szerint, egyes emberek, egész országra, rászoruló embereket, újrakezdés útján, rendkívüli krízisben, kitartó imát, tűzvész károsultjaiért, föld szomjúságát, hasonló természeti, ilyen léptékű, imából kell, ausztrál katolikus, aszályos időszak, esőért való, közösségi médiában, napokban terjedt, ausztrál tűzvészről, adott időszakban, összes tűzzel, időben égtek, tűzvészben legalább, családtagjaikért, erőfeszítéseket, szolidaritásunk, tevékenységeket, hívőközösségek, vizualizációja, összetartásról, katasztrófákat, szervezeteknek, károsultjaiért, intézményeknek, megelőzhessük, ételkészítést, hatékonyabban, rendbetételét, apokaliptikus, ausztráliának, határozatlan, áldozataiért, áldozatokért, egészségügyi, kockáztatják, szembenéznie, figyelmeztet, gyűjtéseiből, tehetetlenek, újjáépítését, egyházmegyei, rendelkezik, mindannyian, tanácsadást, ausztráliai, konferencia, szervezetek, katasztrófa, területeket, csillapítsa, megállítsák, szomjúságát, pasztorális, rettenetnek, anyagiakkal, biztosítása, enyhítésére, koordinálni, újjáépíteni, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1378
  • e Hét: 7069
  • e Hónap: 27752
  • e Év: 230665
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.