Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Luxus szálloda helyett hajléktalanok ....
  2020-01-10 20:29:33, péntek
 
  Luxus szálloda helyett hajléktalanok otthonává tette Ferenc pápa a Szent Péter térre néző palotát.
- Katolikus ma oldalon Link

- Magyar kurír oldalon
A Vatikán egy területen kívüli palotaépületét, amely a Szent Péter-bazilikára néz, Ferenc pápa a hajléktalanok rendelkezésére bocsátotta.
Migliori palota az épület neve, arról a családról, amely a 18. században építtette, és 1930-ban a Szentszéknek adományozta. Egy évvel ezelőttig a piarista nővérek tartották fenn leányanyák számára, ők azonban máshová költöztek. A gyönyörű, fakazettás mennyezetű, freskókkal díszített, színes padlózatú nagy épület gazdátlan maradt. A teraszáról a tér, az apostoli palota, a bazilika látszik, olyan érzése van az embernek, mintha kezével érinthetné Michelangelo kupoláját. Luxusszállodának való hely, de Ferenc pápa másképp döntött: pápai alamizsnásán, Konrad Krajewski bíboroson keresztül a szegényeknek adományozta, kezelését a Sant'Egidio közösségre bízta.
Konrad atya úgy beszél erről, mintha a legtermészetesebb dolog lenne: ,,Hát ez a normális, nem? Ha Ön szerelmes, mit tesz? Igyekszik megtalálni és odaajándékozni a világ legszebb virágait. Mi ugyanezt szeretnénk tenni a szegényekkel. Ez a színtiszta evangélium. A szépségen keresztül vissza akarjuk adni nekik a méltóságukat." Hangsúlyozza, hogy ez nem olyan, mint amikor elvitte a hajléktalanokat a Sixtus-kápolnába: ,,A Sixtus-kápolnát egyszer meg lehet csodálni, itt azonban lakni lehet, vissza lehet térni a normális élethez ezen a helyen keresztül. A Szentatya egy szállodai szobában lakik a Szent Márta-házban, és a szegényeknek egy palotát ad, egy igazi palotát. Előfordul, hogy ha valaki először jön ide vendégségbe, szétnéz, és elbizonytalanodik, attól fél, rossz helyre jött. Ez jelenti azt, hogy visszaadni a méltóságot!"
Carlo Santoro igazgatja a házat: a miniszterelnöki hivatalban dolgozik a bioetikai bizottságban, fiatalkora óta a Sant'Egidio közösség tagja. Munka után leveszi a nyakkendőt, és idejön a palotába. ,,A pápa akarta, hogy palotának hívjuk. Ez nem egy hajléktalanszálló, sikerült behoznunk olyan embereket, akik azt mondták, soha nem mennek be egy szállóra. Ez egy ház azoknak, akiknek nincs házuk. Egy nagyon szép ház. Amikor Ferenc pápa (tavaly november 15-én) megnyitotta, azt mondta: "A szépség gyógyít."
Egy-, két- és háromágyas szobák vannak az épületben, tizenhárom fürdőszoba. Étkezni a másodikon lehet, nem egy nagy teremben, hanem több kisebb ebédlőben. A falakat festmények díszítik, amelyeket Ferenc pápa kapott ajándékba az évek során. A földszinten nappalit alakítanak majd ki, tévékkel, könyvekkel, számítógépekkel. Van egy kápolna is, ahol imádkozhatnak. A közösség egy orvosa is eljön esténként, ellenőrzi a betegeket. Az egyetlen fizetett alkalmazott Marco, a gondnok, aki éjszaka is ott van az épületben. A bejáratnál van egy fénykép a közösség ebédjéről, ahol 1982-ben karácsonykor vendégül látták a szegényeket a Santa Maria in Trastevere-bazilikában, és ezen a fotón ott van Marco is.
Sokakról kiderült, hogy súlyos betegek, amit eddig nem is tudtak, csak azután derült rá fény, hogy ide költöztek, ahol személyesen gondjukat viselik. Azt szeretnék, hogy ez egy állomás legyen az életükben, talpra álljanak, új életet tudjanak kezdeni, legyen munkájuk.
Silvano nemrég még az árkádok alatt lakott: ,,Az volt a helyem nyolc éven át. Nedves volt és hideg. Most viszont éppen meleg vízzel zuhanyoztam, holnap reggel lemegyek reggelizni, mi többet akarhatnék?" - mondja elégedetten.
Korábban Szent II. János Pál pápa is hasonló lépést tett. A Szentatya 1988-ban ajándékozta és avatta fel a Vatikán közelében a Mária ajándéka (Dono di Maria) elnevezésű otthont, amelyben Teréz anya nővérei és önkéntesek gondoskodnak a hajléktalanokról.
...... ............




Fordította: Thullner Zsuzsanna

Forrás és fotó: Santegidio.org Magyar Kurír
...... ...........



........

 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Címkék: hajléktalanokról, luxusszállodának, számítógépekkel, miniszterelnöki, hajléktalanokat, palotaépületét, odaajándékozni, rendelkezésére, imádkozhatnak, hajléktalanok, gondoskodnak, michelangelo, hangsúlyozza, méltóságukat, szentszéknek, szegényekkel, alamizsnásán, bizottságban, szegényeknek, karácsonykor, megnyitotta, vendégségbe, adományozta, személyesen, zuhanyoztam, elégedetten, ajándékozta, szegényeket, bazilikában, alkalmazott, földszinten, teraszáról, freskókkal, mennyezetű, érinthetné, megtalálni, területen kívüli, hajléktalanok rendelkezésére, épület neve, évvel ezelőttig, piarista nővérek, apostoli palota, bazilika látszik, szegényeknek adományozta, legtermészetesebb dolog, világ legszebb, színtiszta evangélium, szépségen keresztül, normális élethez, helyen keresztül, szállodai szobában, igazi palotát, Szent Péter, Szent Péter-bazilikára, Konrad Krajewski, Szent Márta-házban, Carlo Santoro, Amikor Ferenc, Santa Maria, Korábban Szent II, János Pál, Thullner Zsuzsanna, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Pitypang szökőkút  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  A sorsod  Borzasztó  Facebookon kaptam  Egyszerű  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jázmin  Facebookon kaptam  Azért kaptad  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Különleges  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Azért kaptad  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Walter Chrysler mondta  A pitypang legendája  Nem kell hozzá fürdőruhás  Sorsunk miatt...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Nevelőszülőkhöz adták,  Szép álmokat!  Előfordul, hogy  jó reggelt  Walter Chrysler mondta  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Ma van a magyar költészet napj...  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Bársony székben  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Hamvas Béla  Csend  James Allen  Bársony székben  Bornyi Veronika haiku verse  Szép álmokat!  Egy párkányon  Jánosházy György: Fogd a kezem  Kedvenc felismerésem az imádsá...  39 ígéret  Facebookon kaptam Krisztinától  képre írva  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívek  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Annyira tisztelem a szabadságo...  Szép estét  Esterházy Péterre emlékezünk  Hamvas Béla  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Segíts neki dicsérni Téged  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  képre írva  Ismeretlen: Ikarusz monda  Minden tavaszból őrizz..  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Csend  Robert Merle tollából  Vito Giaquinto gondolata  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam Krisztinától  Vidámság  Előfordul, hogy  Vidámság  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Otthon 
Bejegyzés Címkék
területen kívüli, hajléktalanok rendelkezésére, épület neve, évvel ezelőttig, piarista nővérek, apostoli palota, bazilika látszik, szegényeknek adományozta, legtermészetesebb dolog, világ legszebb, színtiszta evangélium, szépségen keresztül, normális élethez, helyen keresztül, szállodai szobában, igazi palotát, miniszterelnöki hivatalban, bioetikai bizottságban, pápa akarta, nagyon szép, szépség gyógyít, másodikon lehet, nagy teremben, falakat festmények, évek során, földszinten nappalit, egyetlen fizetett, közösség ebédjéről, állomás legyen, árkádok alatt, helyem nyolc, hajléktalanokról, luxusszállodának, számítógépekkel, miniszterelnöki, hajléktalanokat, palotaépületét, odaajándékozni, rendelkezésére, imádkozhatnak, hajléktalanok, gondoskodnak, michelangelo, hangsúlyozza, méltóságukat, szentszéknek, szegényekkel, alamizsnásán, bizottságban, szegényeknek, karácsonykor, megnyitotta, vendégségbe, adományozta, személyesen, zuhanyoztam, elégedetten, ajándékozta, szegényeket, bazilikában, alkalmazott, földszinten, teraszáról, freskókkal, mennyezetű, érinthetné, megtalálni, közösségre, színtiszta, szeretnénk, evangélium, fiatalkora, reggelizni, trastevere, bejáratnál, akarhatnék, elnevezésű, santegidio, fordította, önkéntesek, könyvekkel, alakítanak, fakazettás, hivatalban, méltóságot, háromágyas, tizenhárom, festmények, fürdőszoba, visszaadni, nyakkendőt, leányanyák, bocsátotta, bazilikára, igyekszik, ebédlőben, szerelmes, amelyeket, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4116
  • e Hét: 10806
  • e Hónap: 23482
  • e Év: 257229
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.