Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Heti Lélekemelő - Laudetur Kiadó
  2020-01-13 10:22:15, hétfő
 
  Ami a legteljesebben betölt mindent
A király, mikor érezte, hogy napjai meg vannak számlálva, maga elé hívatta három fiát. Ezt mondta nekik. ,,Időm lassan lejár. Ki kell, hogy válasszam közületek leendő örökösömet. Én annak adom közületek a trónt, aki a palota egyik nagy, teljesen üres szobáját egyetlen nap alatt úgy meg tudja tölteni valamivel, hogy egy aprócska lyuk, egy picinyke rés sem marad üresen, kihasználatlanul."
A hercegek kisiettek a trónteremből, s készülődni kezdtek. Az első nap a legidősebb fiú próbálkozott. Béreseivel kora hajnaltól késő estig szénát hordatott az üres szobába. Taposták, gyúrták, gyömöszölték a szénát, s újabb és újabb bálákat hordtak be. Mire elmúlt a nap, a széna közé még egy rudat sem lehetett betolni, olyan sűrűn megtöltötték vele a termet. A király elégedetten nyugtázta a fia próbálkozását. A következő héten a középső hercegre került a sor. Ő a szolgáival hamut hordatott az üres szobába. Egyik zsákkal a másik után öntötték, lapátolták be a hamut, míg a terem lassan színültig megtelt. Egy tűt sem lehetett volna beszúrni a keményre döngölt hamurétegek közé. ,,Te még ügyesebb voltál, mint a bátyád!" - mondta a király az önelégülten mosolygó középső királyfinak. Végül pár nap múltán a legkisebb királyfira került a sor. Ő azonban egész nap semmit sem csinált. A két bátyja csodálkozva, de ugyanakkor nem titkolt örömmel sugdosott össze: hát őrült ez a fiú! Teljesen feladta, nem is próbálkozik!
Azonban amikor a nap alászállt és sötétség borult a palotára, a legkisebb fiú egyetlen gyertyaszállal belépett az üres terembe, s egy hanyag mozdulattal meggyújtotta azt. A gyertya fénye egyetlen pillanat alatt szétterjedt a szobában, még a legsötétebb sarokba is jutott belőle. ,,Igen, fiam! Te vagy a legokosabb!" - mosolyodott el az öreg király. ,,Valóban a világosság az, ami a legteljesebben betölt mindent."
A sötétség a világosság hiánya. Nem lehet összetörni és kilapátolni az ablakon. Sokkal egyszerűbb, ha meggyújtunk egy gyertyát. Tehát nem a rossz, a hiány ellen kell küzdeni, hanem életre hívni a fényt a saját életünkben és másokéban egyaránt. (Böjte Csaba)
A kérdés: hogyan lesz nagyobb világosság az életemben? Mit tudok ezen a héten tenni érte? Mit kell tennem, hogy a szívemben és a fejemben is világosabban lássam, mi Isten akarata?

*
Urunk megkeresztelkedése
Ki az, akiben kedved telik?
Megkeresztelkedése után Jézus nyomban feljött a vízből. Akkor megnyílt az ég, és látta, hogy az Isten Lelke mint galamb leszállt és föléje ereszkedett. Az égből szózat hallatszott: ,,Ez az én szeretett Fiam, akiben kedvem telik." (Mt 3, 16-17)
Milyen jó érzés lehetett Jézusnak ezeket a szavakat hallani: ,,Ez az én szeretett Fiam, akiben kedvem telik."
Milyen jó érzés hallani, amikor megdicsérnek valamiért, amikor érzed, hogy szeretnek, fontos vagy másoknak, amikor elégedettek veled, a munkáddal!
Aztán milyen nagyszerű, amikor te is kinyilváníthatod, hogy szereted a másik embert (a szülődet, a házastársadat, a gyermekedet, a nagymamádat, a testvéredet). Szárnyakat ad annak, aki érzi.
Nos, ki az, akiben kedved telik? Válassz ki egy-két embert ezen a héten! Nyilvánítsd ki számukra valamilyen módon! Mondd el nekik, hogy fontosak neked, nagyra becsülöd őket!

*
Példák, akik előttünk jártak
A nagylelkű Péter
Az egyik leghatalmasabb velencei család, az Orseolók első trónra lépő tagja Péter volt, aki egy félig lerombolt várost vett át. Az előző dózse ellen fellázadó nép romba döntötte a dózse palotáját, porig égette a Szent Márk-székesegyházat és a környező városrészeket is elpusztították.
Péter igen erős keresztény neveltetésben részesült, ezért első feladatának tekintette rendbe hozni a feldúlt várost. Saját költségén újjáépítette a palotát és Szent Márk templomát.
Magánvagyonából nemcsak az állami épületeket hozta rendbe. A nagylelkű dózse ezer fontnyi pénzt adott azoknak, akik megsérültek, vagy elvesztették mindenüket a háború során. Sőt, még a városi szegényeknek is adományokat juttatott. Nem is csoda, hogy népszerűsége hamarosan hatalmasra nőtt.
Az emberséges uralkodó 978-ban úgy döntött, hogy visszavonul az uralkodástól, és egy kolostorba zárkózott el, remete életet élt.
A kiváló dózse 987. január 10-én halt meg a távoli kolostorban. 1731-ben szentté avatták. Földi maradványait XV. Lajos, Franciaország királya vitette vissza Velencébe, ahol a Szent Márk székesegyház kriptájában helyezték örök nyugalomra.
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Címkék: kihasználatlanul, kinyilváníthatod, magánvagyonából, gyertyaszállal, legteljesebben, elpusztították, leghatalmasabb, székesegyházat, házastársadat, próbálkozását, franciaország, neveltetésben, városrészeket, trónteremből, népszerűsége, szegényeknek, meggyújtotta, uralkodástól, megtöltötték, újjáépítette, gyömöszölték, próbálkozott, elvesztették, megdicsérnek, maradványait, világosabban, székesegyház, megsérültek, mozdulattal, kolostorban, adományokat, nagymamádat, gyermekedet, kriptájában, elégedetten, feladatának, legteljesebben betölt, palota egyik, aprócska lyuk, hercegek kisiettek, üres szobába, széna közé, király elégedetten, következő héten, középső hercegre, szolgáival hamut, másik után, terem lassan, keményre döngölt, önelégülten mosolygó, legkisebb királyfira, üres terembe, Heti Lélekemelő, Laudetur Kiadó, Böjte Csaba, Isten Lelke, Szent Márk-székesegyházat, Szent Márk,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Garai Gábor - Takarítás  Esti kép  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Egy maradéktalanul uralt világ  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Örülök, hogy látlak!  Png lepke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Bounty krémes  Radikális szeretet  Szabolcska Mihály – Ákác...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Mai harmónia kártyám  Alázat  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Png lepke  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Egy lelki imádság  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Julian Brass gondolata  Rátalálsz  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Alázat  Bounty krémes  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Egy maradéktalanul uralt világ  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Soha ne kedvezz...  Png nő  Facebookon kaptam  Elköszönt  Jó éjszakát  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png rózsa csokor  Neked tudnod kell  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Elköszönt  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Adakozás  Png telefon  Alázat  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Png nő  képre írva  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Varga János Veniam - Fontos sz...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Nem számIt  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
legteljesebben betölt, palota egyik, aprócska lyuk, hercegek kisiettek, üres szobába, széna közé, király elégedetten, következő héten, középső hercegre, szolgáival hamut, másik után, terem lassan, keményre döngölt, önelégülten mosolygó, legkisebb királyfira, üres terembe, hanyag mozdulattal, gyertya fénye, legsötétebb sarokba, öreg király, világosság hiánya, hiány ellen, saját életünkben, héten tenni, égből szózat, szavakat hallani, másik embert, nagylelkű Péter, egyik leghatalmasabb, félig lerombolt, előző dózse, dózse palotáját, környező városrészeket, feldúlt várost, állami épületeket, nagylelkű dózse, háború során, városi szegényeknek, emberséges uralkodó, kolostorba zárkózott, kiváló dózse, távoli kolostorban, kihasználatlanul, kinyilváníthatod, magánvagyonából, gyertyaszállal, legteljesebben, elpusztították, leghatalmasabb, székesegyházat, házastársadat, próbálkozását, franciaország, neveltetésben, városrészeket, trónteremből, népszerűsége, szegényeknek, meggyújtotta, uralkodástól, megtöltötték, újjáépítette, gyömöszölték, próbálkozott, elvesztették, megdicsérnek, maradványait, világosabban, székesegyház, megsérültek, mozdulattal, kolostorban, adományokat, nagymamádat, gyermekedet, kriptájában, elégedetten, feladatának, szétterjedt, önelégülten, legsötétebb, mosolyodott, testvéredet, elégedettek, próbálkozik, nyilvánítsd, visszavonul, hallatszott, kilapátolni, hamurétegek, meggyújtunk, csodálkozva, ereszkedett, királyfinak, készülődni, béreseivel, legidősebb, valamilyen, örökösömet, ugyanakkor, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1119
  • e Hét: 12749
  • e Hónap: 45903
  • e Év: 279650
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.