Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Minden évben ünnepeljétek meg keresztségetek időpontját.
  2020-01-13 12:09:06, hétfő
 
  - Minden évben ünnepeljétek meg keresztségetek időpontját
Katolikus ma oldalon Link

- Magyar kurír oldalon
A Szentatya január 12-én, a déli Angelus elimádkozásakor a keresztséget kérő Jézus alázatára, a sorsközösség-vállalás fontosságára irányította a hívők figyelmét. Kérte a jelenlévőket, hogy tudakolják meg keresztségük dátumát, és minden évben ünnepeljék meg azt.
Kedves testvérek, jó napot kívánok!
Ismét abban az örömben volt részem, hogy gyermekeket keresztelhettem az Úr megkeresztelkedésének mai ünnepén. Ma harmincketten voltak. Imádkozzunk értük és családjaikért!
Az idei liturgia Jézus megkeresztelkedésének eseményét állítja elénk, Máté evangéliumának beszámolója szerint (vö. Mt 3,13-17). Az evangélista bemutatja a párbeszédet a keresztséget kérő Jézus és Keresztelő János között, aki vissza akarja utasítani azt, és megjegyzi: ,,Nekem van szükségem arra, hogy megkeresztelj, és te jössz hozzám?" (Mt 3,14). Jézusnak ez a döntése meglepi Keresztelő Jánost: a Messiás ugyanis nem szorul megtisztulásra, hanem ő az, aki megtisztít. Isten a Szent, az ő útjai nem a mi útjaink, és Jézus Isten útja, kiszámíthatatlan útja. Emlékezzünk arra, hogy Isten a meglepetések Istene!
János kijelentette, hogy nagy és áthidalhatatlan távolság van közte és Jézus között. ,,Arra sem vagyok méltó, hogy a saruját vigyem" (Mt 3,11) - mondta. De Isten Fia pontosan azért jött, hogy áthidalja ezt a távolságot az ember és Isten között. Ha Jézus teljesen Isten oldalán áll, úgy teljesen az ember oldalán is, és egyesíteni tudja azt, ami megosztott volt. Ezért azt válaszolja Jánosnak: ,,Engedj most! Az illik hozzánk, hogy így teljesítsünk be minden igazságosságot" (Mt 3,15). A Messiás kéri a keresztséget, hogy teljesüljön minden igazságosság, megvalósuljon az Atya terve, amely a gyermeki engedelmesség útján és a kiszolgáltatott, bűnös emberrel való szolidaritás útján keresztül lehetséges. Ez Isten alázatának és gyermekeihez való teljes közelségének az útja.
Izajás próféta is meghirdeti Isten szolgájának igazságosságát, aki a világias szellemmel ellentétes stílusban végzi küldetését a világban: ,,Nem kiált majd, s nem emeli föl a hangját, szava se hallatszik az utcákon. A megtört nádszálat nem töri össze, a pislákoló mécsbelet nem oltja ki" (Iz 42,2-3). Ez a szelídség magatartása - ezt tanítja nekünk alázatával, szelídségével Jézus -, az egyszerűség, tisztelet, mértékletesség és háttérbe lépés magatartása, amelynek az Úr tanítványait ma is jellemeznie kell. Szomorú kimondani, de hányan és hányan vannak az Úr tanítványai között, akik hencegnek azzal, hogy ők az Úr tanítványai. Nem jó tanítvány az, aki henceg. Jó tanítvány az, aki alázatos, szelíd és magamutogatás nélkül teszi a jót. A misszionáriusi tevékenységben a keresztény közösségnek mindig az a dolga, hogy odalépjen másokhoz, javaslatot tegyen, és ne kényszerítsen [az evangéliummal, a jézusi örömhírrel], tanúságot tegyen, és megossza az emberek konkrét életét.
Amint Jézus megkeresztelkedett a Jordán folyóban, megnyílt az ég, és a Szentlélek galamb módjára leszállt rá, közben pedig felülről hang hallatszott: ,,Ő az én szeretett Fiam, akiben gyönyörködöm" (Mt 3,17). Jézus megkeresztelkedésének ünnepén mi is újra felfedezzük keresztségünket. Csakúgy, mint Jézus, az Atya szeretett Fia, mi is, akik újjászülettünk vízből és Szentlélekből, tudjuk, hogy az Atya szeretett gyermekei vagyunk - az Atya mindannyiunkat szeret! -, Isten örömét leli bennünk, testvérei vagyunk a többi sok testvérnek, és azzal a nagy küldetéssel ruháztak fel bennünket, hogy tanúságot tegyünk az Atya határtalan szeretetéről, és hirdessük azt minden embernek.
Jézus megkeresztelkedésének ez az ünnepe emlékeztet bennünket saját keresztségünkre. Mi is újjászülettünk a keresztségben. A keresztségben a Szentlélek belénk költözött és bennünk maradt. Ezért fontos tudni keresztelésünk időpontját. Ismerjük születésünk dátumát, de nem mindig ismerjük keresztelésünkét. Bizonyára van olyan köztetek, aki nem ismeri... Házi feladat: amikor hazamentek, tudakoljátok meg, mikor kereszteltek meg benneteket! És minden évben ünnepeljétek meg szívetekben keresztségetek időpontját! Tegyétek meg! Ez az Úr iránti igazságosság követelménye is, aki oly jó volt hozzánk!
A Szentséges Szűz Mária segítsen bennünket, hogy egyre jobban megértsük a keresztség ajándékát, és hogy következetesen megéljük a mindennapi helyzetekben!

A Szentatya szavai az Angelus elmondása után:
Szeretettel köszöntelek benneteket, kedves rómaiak és zarándokok! Köszöntöm a családokat, az egyházközségi csoportokat, a társulatokat és az egyes hívőket.
Üdvözlöm a Fokoláre Mozgalom Kolumbiából, Brazíliából, Paraguayból és Koreából érkezett fiataljait, akik tanfolyamra jöttek Rómába Isten szolgája Chiara Lubich születésének századik évfordulóján.
Üdvözlöm az otrantói hívőket és a manduriai Alma Gaudia kórust.
Szép vasárnapot kívánok mindnyájatoknak! Kérlek benneteket, ne feledkezzetek el imádkozni értem! Jó étvágyat az ebédhez! Viszontlátásra!

Fordította: Tőzsér Endre SP
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Címkék: kiszámíthatatlan, keresztelésünkét, mindnyájatoknak, elimádkozásakor, áthidalhatatlan, keresztségünkre, keresztelhettem, keresztségünket, kiszolgáltatott, keresztelésünk, keresztségetek, újjászülettünk, viszontlátásra, mindannyiunkat, következetesen, igazságosságát, megtisztulásra, mértékletesség, evangéliumának, igazságosságot, tevékenységben, misszionáriusi, harmincketten, evangéliummal, megvalósuljon, engedelmesség, szentlélekből, szelídségével, megkeresztelj, kényszerítsen, feledkezzetek, magamutogatás, egyházközségi, családjaikért, keresztségben, teljesítsünk, déli Angelus, keresztséget kérő, hívők figyelmét, örömben volt, idei liturgia, evangélista bemutatja, döntése meglepi, meglepetések Istene, saruját vigyem”, ember oldalán, illik hozzánk, gyermeki engedelmesség, világias szellemmel, megtört nádszálat, pislákoló mécsbelet, szelídség magatartása, Keresztelő János, Keresztelő Jánost, Jézus Isten, Isten Fia, Amint Jézus, Szentséges Szűz Mária, Fokoláre Mozgalom Kolumbiából, Rómába Isten, Chiara Lubich, Alma Gaudia, Tőzsér Endre SP, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Segítsük barátainkat, hogy meg...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  A másik dolog,  Lóhere  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Adakozás  Az igazi szeretetért rendszeri...  Lóhere  Radikális szeretet  Hazára minden embernek szükség...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Reggel van  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Fekete-erdő desszert  Leonardo da Vinci gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Neked tudnod kell  Paul David Tripp Április 19  A boldog családok mind hasonló...  Akarat  Reggel van  Nagyon különös  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Png telefon  Paul David Tripp Április 20  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Szívem tiéd  Makszim Gorkij gondolata  George Gordon Lord Byron: Inez...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Adakozás  Sose bánj semmit  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Próbálj meg ...  Egy bizonyos határt  Leonardo da Vinci gondolata  A boldog családok mind hasonló...  Szép estét kedves látogatóimna...  Png kislány  Facebookon kaptam  Png virág  Ami embereknek lehetetlen, az...  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  A másik dolog,  Esti kép  Albert Einstein gondolata  A kételkedés kezelése  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Kerüld el az evangélium örömén...  Png telefon  Nevem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Akarat  Garai Gábor - Takarítás  Fehér virág  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  s immár én is felragyogva, ért...  Akarat  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Nem méltó hozzád  Csak a fogyatkozás látható  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
déli Angelus, keresztséget kérő, hívők figyelmét, örömben volt, idei liturgia, evangélista bemutatja, döntése meglepi, meglepetések Istene, saruját vigyem&#8221, ember oldalán, illik hozzánk, gyermeki engedelmesség, világias szellemmel, megtört nádszálat, pislákoló mécsbelet, szelídség magatartása, misszionáriusi tevékenységben, keresztény közösségnek, jézusi örömhírrel, emberek konkrét, nagy küldetéssel, ünnepe emlékeztet, keresztség ajándékát, mindennapi helyzetekben, egyházközségi csoportokat, egyes hívőket, otrantói hívőket, manduriai Alma, kiszámíthatatlan, keresztelésünkét, mindnyájatoknak, elimádkozásakor, áthidalhatatlan, keresztségünkre, keresztelhettem, keresztségünket, kiszolgáltatott, keresztelésünk, keresztségetek, újjászülettünk, viszontlátásra, mindannyiunkat, következetesen, igazságosságát, megtisztulásra, mértékletesség, evangéliumának, igazságosságot, tevékenységben, misszionáriusi, harmincketten, evangéliummal, megvalósuljon, engedelmesség, szentlélekből, szelídségével, megkeresztelj, kényszerítsen, feledkezzetek, magamutogatás, egyházközségi, családjaikért, keresztségben, teljesítsünk, keresztséget, szolidaritás, társulatokat, igazságosság, tudakoljátok, gyermekeihez, közelségének, kereszteltek, keresztségük, ünnepeljétek, sorsközösség, születésének, jelenlévőket, fontosságára, gyönyörködöm, szeretetéről, meglepetések, tanítványait, évfordulóján, kijelentette, helyzetekben, követelménye, csoportokat, emlékezzünk, kolumbiából, beszámolója, szívetekben, közösségnek, születésünk, hallatszott, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3154
  • e Hét: 5335
  • e Hónap: 38489
  • e Év: 272236
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.