Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
3. évközi hét szerda 01.29
  2020-01-29 11:20:16, szerda
 
  OLVASMÁNY Sámuel második könyvéből
Isten megígéri Dávidnak, hogy trónját megőrzi utódai számára.
Királysága a családjából származó Messiás örök uralmának az előképe.
Amikor Dávid elhatározta, hogy Jeruzsálemben kőtemplomot épít, az Úr a következő éjszakán szózatot intézett Nátán prófétához:
,,Menj, és mondd meg szolgámnak, Dávidnak: - Ezt üzeni az Úr: Te akarsz nekem házat építeni lakóhelyül? Hiszen nem laktam én házban attól fogva, hogy népemet kihoztam Egyiptom földjéről mind a mai napig. Sátorhajléknak voltam lakója, abban vándoroltam. Vajon szóltam-e bárhol is, ahol Izrael fiaival együtt jártam, népem valamelyik bírájának, akit megbíztam választott népem vezetésével: Miért nem építetek nekem cédrusfa házat?
Nos, közöld szolgámmal, Dáviddal! Ezt üzeni a Seregek Ura: Én hoztalak el téged a legelőről, a juhok mellől, hogy választott népem, Izrael fejedelme légy. Veled voltam minden vállalkozásodban, és minden ellenségedet megsemmisítettem előtted. Nagy nevet szereztem neked, olyat mint a föld nagyjaié. Népemnek, Izraelnek is meghatároztam egy helyet, és oda telepítettem. Ezen a helyen lakik majd, és nem fogják többé háborgatni. A gonoszok sem szorongatják, mint kezdetben, attól a naptól fogva, hogy bírákat rendeltem népem, Izrael fölé.
Nyugalmat adok neked is minden ellenségedtől, és előre megmondja neked az Úr, hogy uralkodóházzá teszi a családodat.
Ha majd letelnek napjaid, és nyugovóra térsz atyáid mellé, akkor utódot támasztok fiaid közül, és megszilárdítom királyságát. Ő fog nekem házat építeni, én pedig megszilárdítom királyi trónusát mindörökre. Atyja leszek neki, ő pedig fiam lesz nekem. Ha valami gonoszat cselekszik, megfenyítem őt, ahogy embereket szokás; csapásokkal, mint bármelyik embert. De irgalmasságomat nem vonom meg tőle, mint ahogy megvontam Saultól, és eltaszítottam őt magamtól. Házad és királyságod szilárd lesz mindörökre, és trónusod rendületlenül áll majd mindenkoron.«"
Nátán próféta mindezt úgy mondta el Dávidnak, ahogyan hallotta és látomásban látta.
Ez az Isten igéje. 2Sám 7,4-17

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Az Isten igéje akkor lesz hatékony bennünk, ha hívő lélekkel fogadjuk, és tettekre is váltjuk.
Amikor Jézus a Genezáreti-tó partján tanított, nagy tömeg gyűlt köréje. Ezért hajóba szállt, és egy kissé beljebb ment a parttól, a tömeg pedig a tó partján maradt. Ekkor példabeszédekben sok mindenről beszélt nekik. Így kezdte tanítását:
,,Halljátok csak! Kiment a magvető vetni. Amint vetett, némely szem az útfélre esett. Odaszálltak az égi madarak, és fölcsipegették.
Némely mag köves helyre esett, ahol nem volt elég talaja. Itt hamar kikelt, mert nem jutott mélyen a földbe. Amikor azonban kisütött a nap, megperzselődött, és mivel nem volt elég erős gyökere, elszáradt. Némely mag pedig tövisek közé hullott. Amint a tövisek felnőttek, elfojtották, úgyhogy nem hozott termést. A többi mag jó földbe hullott, kikelt, felnőtt, és harmincszoros, hatvanszoros, sőt százszoros termést hozott." Jézus így fejezte be szavait: ,,Akinek füle van, hallja meg!"
Amikor egyedül maradt, tanítványai és a tizenkét apostol megkérdezték tőle, mi a példabeszéd értelme. Így válaszolt nekik: ,,Ti megtudhatjátok Isten országának titkát, a kívülállók azonban csak példabeszédekben hallanak róla:
Nézzenek, de ne lássanak, halljanak, de ne értsenek, nehogy megtérjenek, és bocsánatot nyerjenek."
Azután így folytatta: ,,Nem értitek ezt a példabeszédet? Hogyan fogjátok a többi példabeszédet megérteni? A magvető az, aki az igét hirdeti. Azok, akikben útfélre hull a tanítás, meghallgatják ugyan, de rögtön jön a sátán, és kitépi szívükből az elvetett igét. Azok, akiknél köves talajra hullt a mag, amikor hallják a tanítást, szívesen hajlanak rá; de nem ver bennük gyökeret, mert (állhatatlanok), csak a pillanatnak élnek. Ezért, ha szorongatás vagy üldözés éri őket az Isten igéje miatt, hamarosan meginognak. Azok pedig, akikben tövisek közé esik (az Isten igéje), meghallgatják ugyan a tanítást, de a világi gondok, a csalóka gazdagság és a többi földi szenvedély rabul ejtik őket; és elfojtják az igét, úgyhogy nem hoz bennük gyümölcsöt.
Végül vannak olyanok, akikben az ige jó földbe hullott. Hallják a tanítást, magukévá is teszik, és harmincszoros, hatvanszoros, sőt százszoros termést hoznak."
Ezek az evangélium igéi. Mk 4,1-20
...... ........... ......



Imádság
Uram, add, hogy elvethessem a szívekbe a te igéid csíráit. Mindannyiunkat örök életre hívsz. Rajtam múlik, hogy hány szívben fogan meg szavad életem példája által. Küldj munkásként földjeidre. Add meg a kellő bátorságot, mert ha csak egy is a legkisebbek közül meghallja szavad, ha csak egy szívben jó talajra talál a mag általam, az az örök élet forrása lehet! Tégy engem is jó talajjá, hogy állandó kapcsolatban lehessek veled, hogy gyökeret verjen bennem szent jelenléted

Elmélkedés: C.Horváth István Sándor atya
Egy példabeszédet és annak magyarázatát olvassuk a mai evangéliumban. A történet, amely egy magvető emberről szól, minden hallgató számára érthetően cseng, hiszen mindennapi munkájukról szólt. A magok elvetése a földbe, majd pedig azok kikelése és növekedése jól ismert volt számukra. Munkájuk során olykor láthatták a gyomnövények elszaporodását, és természetesen azt is megtapasztalták, hogy egyik évben kevesebb, a másikban bőségesebb a termés. A kép, amit Jézus használ, nagyon szemléletes, ott él a hallgatóság fejében, tudatában. Mondatról mondatra felidézik magukban, amit az elmúlt hetekben, hónapokban munkájuk során átéltek. Közben talán azon is elgondolkodtak, hogy a vetéstől az aratásig mennyit kell fáradozni, de a termés mennyisége nem csupán ettől, hanem az időjárástól is függ. És talán a növekedés titkán is eltűnődtek. Mitől kel ki és mitől növekszik a földbe vetett mag? A természet titka ez, s a vallásos ember még hozzáteszi: Isten ajándéka a termés.
Jézus példázata az igehirdetésről és annak eredményéről szól, miként ez az ő magyarázatából kiderül. Az igét hirdető ember elvégzi a maga szolgálatát, de a tanítás nem minden ember szívében fogan meg. Sokat kell fáradozniuk azoknak, akik az igehirdetés szolgálatába állnak, de az aratás már nem az ő feladatuk lesz, a termés pedig Isten kegyelmétől, áldásától függ.
Hanganyag Link

Útravaló - 2020. január 29.
Az Isten országáról szóló példabeszédek között az első a magvetőről szóló. Bizonyos értelemben megadja a programunkat. Ennek az országnak a hirdetése és megvalósítása mindig bele fog ütközni az emberek érdektelenségébe, könnyelműségébe, anyagiasságába és állhatatlanságába. Jézus tudja, hogy mire vállalkozik. Az Egyháznak is tudatában kell lennie annak, hogy küldetése nem könnyű feladat. Ez így volt a régi időkben, és így van napjainkban is. Itt a magvetőről van szó. A magvetőről, aki mindenhova szórja a magot. Útra, útszélre, kövek közé és jó talajra egyaránt. Isten mindig megvalósítja a tervét. Még az emberek gyarlósága ellenére is. Talál jó talajt, mely bő termést hoz.
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: vállalkozásodban, példabeszédekben, megsemmisítettem, érdektelenségébe, megtapasztalták, könnyelműségébe, irgalmasságomat, megperzselődött, megszilárdítom, sátorhajléknak, fölcsipegették, mindannyiunkat, anyagiasságába, elgondolkodtak, elszaporodását, igehirdetésről, magyarázatából, megtudhatjátok, harmincszoros, uralkodóházzá, példabeszédet, példabeszédek, meghatároztam, evangéliumban, természetesen, megvalósítása, ellenségedtől, meghallgatják, rendületlenül, állhatatlanok, jeruzsálemben, eltaszítottam, telepítettem, magyarázatát, hatvanszoros, programunkat, családjából származó, következő éjszakán, juhok mellől, föld nagyjaié, helyen lakik, naptól fogva, kissé beljebb, tömeg pedig, magvető vetni, útfélre esett, tövisek felnőttek, tizenkét apostol, példabeszéd értelme, kívülállók azonban, többi példabeszédet, igét hirdeti, OLVASMÁNY Sámuel, Amikor Dávid, Seregek Ura, EVANGÉLIUM Szent Márk, Amikor Jézus, Horváth István Sándor, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti Ima !  Szép estét kedves látogatóimna...  Az erdőterápia egészségre gyak...  virágvasárnap  Benedek Elek - Virágvasárnap  A haj állapotának javítása egy...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  képre írva  Nagy Feró megmondta?  Facebookon kaptam  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Facebookon kaptam  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Agárdi Gábor gondolata  Haja van  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Az erdőterápia egészségre gyak...  virágvasárnap  A haj állapotának javítása egy...  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  Alvó kisfiú  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Szép estét  Sir Andrew Lloyd Webber  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mire jók ?  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Kékfestőről pár szóban  Facebookon kaptam  Nagy Feró megmondta?  Az út  Boldog virágvasárnapot minden...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki belekortyol  Szép estét kedves látogatóimna...  Várnai Zseni - Éveim  Kékfestőről pár szóban  Facebookon kaptam  Amikor még kicsi voltál...  A máj egészségének javítása te...  Szép estét  Szép estét  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Hibáztam már  Leereszkedés és olvadás  Játékos kis cicák  Alvó kutya  Nem azt látja  Sadhguru idézet  Esti kép  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Humor is meg nem is szerinted?  Facebookon kaptam  Kékfestőről pár szóban  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  A nagyhét eseményei  Márciuzs 24.  Facebookon kaptam  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Szép estét kedves látogatóimna...  Sárkány  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Idővel az ember megérti, hogy ...  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A máj egészségének javítása te...  Leereszkedés és olvadás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó baby  Alvó cica  Facebookon kaptam  A nagy természet  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
családjából származó, következő éjszakán, juhok mellől, föld nagyjaié, helyen lakik, naptól fogva, kissé beljebb, tömeg pedig, magvető vetni, útfélre esett, tövisek felnőttek, tizenkét apostol, példabeszéd értelme, kívülállók azonban, többi példabeszédet, igét hirdeti, elvetett igét, pillanatnak élnek, világi gondok, csalóka gazdagság, többi földi, evangélium igéi, kellő bátorságot, legkisebbek közül, magvető emberről, magok elvetése, gyomnövények elszaporodását, másikban bőségesebb, hallgatóság fejében, elmúlt hetekben, aratásig mennyit, termés mennyisége, növekedés titkán, földbe vetett, természet titka, vallásos ember, igét hirdető, maga szolgálatát, igehirdetés szolgálatába, termés pedig, magvetőről szóló, emberek érdektelenségébe, régi időkben, emberek gyarlósága, vállalkozásodban, példabeszédekben, megsemmisítettem, érdektelenségébe, megtapasztalták, könnyelműségébe, irgalmasságomat, megperzselődött, megszilárdítom, sátorhajléknak, fölcsipegették, mindannyiunkat, anyagiasságába, elgondolkodtak, elszaporodását, igehirdetésről, magyarázatából, megtudhatjátok, harmincszoros, uralkodóházzá, példabeszédet, példabeszédek, meghatároztam, evangéliumban, természetesen, megvalósítása, ellenségedtől, meghallgatják, rendületlenül, állhatatlanok, jeruzsálemben, eltaszítottam, telepítettem, magyarázatát, hatvanszoros, programunkat, gyomnövények, kapcsolatban, eredményéről, megvalósítja, ellenségedet, szorongatják, szolgálatába, megkérdezték, hallgatóság, vezetésével, példabeszéd, mindenkoron, vándoroltam, időjárástól, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1763
  • e Hét: 7454
  • e Hónap: 28137
  • e Év: 231050
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.