Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
4. évközi hét szombat 02.08
  2020-02-08 18:04:49, szombat
 
  OLVASMÁNY a Királyok első könyvéből
Salamon trónra léptekor bölcsességet kér magának, népe javára.
Trónja megszilárdítása után Salamon király elment Gábaonba, hogy ott áldozatot mutasson be, mert ez híres áldozati hely volt. Ezer áldozati állatot mutatott be Salamon egészen elégő áldozatul azon az oltáron, Gábaonban. Éjszaka álmában megjelent az Úr Salamonnak, és azt mondta neki: ,,Kérj bármit, és én megadom neked!"
Salamon így válaszolt: ,,Nagy irgalmasságot cselekedtél szolgáddal, Dáviddal, az én atyámmal, minthogy hűséggel, igazsággal és egyenes szívvel járt színed előtt. Meg is őrizted iránta nagy irgalmasságodat, és fiút adtál neki, aki ma már az ő trónján ül. Uram Istenem, te királlyá tetted szolgádat atyám, Dávid helyett. Pedig én még kicsiny gyermek vagyok, és tapasztalatlan az ügyek intézésében. És most itt áll szolgád a te választott néped között; e nagyszámú nép között, melyet sokasága miatt megszámlálni és megolvasni lehetetlen. Adj tehát szolgádnak tanulékony szívet, hogy igazságot tudjon szolgáltatni népednek, és különbséget tudjon tenni jó és rossz közötti Különben ki tudná kormányozni ezt a nagy népet?"
Tetszett az Úrnak a beszéd, hogy Salamon ilyen dolgot kért tőle. Azért így válaszolt neki: ,,Mivel ilyen dolgot kértél, és nem kértél magadnak sem hosszú életet, sem gazdagságot, sőt még ellenségeid életét sem kérted, hanem bölcsességet kértél magadnak, hogy igazságot tudj szolgáltatni: íme, teljesítem kérésedet. Olyan bölcs és igazságszerető szívet adok neked, hogy hozzád hasonló sem előtted nem volt, sem utánad nem lesz. Sőt amit nem kértél, azt is megadom neked: olyan gazdagságot és dicsőséget adok neked, hogy a te életedben nem lesz hozzád hasonló a királyok között."
Ez az Isten igéje. 1Kir 3,4-13

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Jézus megértő szeretettel fordul az emberekhez, mert olyanok, mint a pásztor nélküli juhok.
Abban az időben az apostolok visszatértek Jézushoz, és beszámoltak mindarról, amit tettek és tanítottak. Ő így szólt hozzájuk: ,,Gyertek ti is, (menjünk) a pusztaságba egy magányos helyre, hogy pihenjetek egy kicsit!" Mert olyan nagy jövés-menés volt körülöttük, hogy még evésre sem maradt idejük.
Bárkába szálltak tehát, és elmentek egy elhagyatott helyre, hogy magukban legyenek. De sokan látták, amikor elmentek, és sokan megtudták. Erre minden városból gyalog odasiettek, és megelőzték őket.
Amikor Jézus kiszállt és látta a nagy tömeget, megesett rajtuk a szíve. Olyanok voltak, mint a pásztor nélküli juhok. Ezért tanítani kezdte őket sok mindenre.
Ezek az evangélium igéi. Mk 6,30-34
...... .......



Imádság
Uram, már rád találtam, mégsem adtam el mindenem, a rossz szokásaim, hibáim, kicsinyességem, melyek gátolnak abban, hogy egészen a tiéd legyek. Ne menj el tőlem, legyél segítségem, győzz bennem a rossz felett, mert nem vágyok másra, csak hogy a fényed uralkodjék bennem. Köszönöm, hogy kincs vagyok a szívedben, segíts, hogy kinccsé váljak mások számára.

Elmélkedés
A tanítványok immár maguk mögött tudhatják első önálló munkájukat. Mesterüktől, Jézustól megbízást és hatalmat kaptak, s munkájuk után most visszatérnek hozzá. Elmondják tapasztalataikat, de ezt csak Jézus tudja meg, Márk evangélista nem jegyzi le az utókor számára. Azt viszont megtudjuk a történetből, amit amúgy is sejtettünk, hogy elfáradtak. Ezért javasolja nekik Jézus, hogy vonuljanak félre és pihenjenek, de a nagy terv meghiúsul, mert a tömeg megsejti, hogy hová indulnak a bárkával. Jézus megszánja a népet és tanítani kezdi az embereket, s ettől kezdve már nem is fontos, hogy mi lett a pihenni vágyó tanítványokkal.
Mi lehet a mondanivalója annak, hogy Márk kissé méltatlanul bánik a tanítványokkal? A történetben mindenkinek a figyelme Jézusra irányul és az eseményeknek ő a mozgatója. Nem a küldöttek számítanak, hanem aki küldi, megbízza őket. Emberi képességeik szintén nem lényegesek, hiszen azt messze felülmúlja az a hatalom, az az erő, amit Jézustól kapnak. Nem szükséges részletezni, hogy mit tettek, hiszen másnak úgysincs gyümölcse, mint annak, amit Jézus nevében cselekedtek.
Tudom-e úgy végezni szolgálatomat, tudok-e úgy tanúságot tenni Jézusról, hogy nem önmagamra, hanem az Úrra irányul mindenki figyelme?
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: tapasztalataikat, megszilárdítása, irgalmasságodat, tanítványokkal, tapasztalatlan, igazságszerető, kicsinyességem, irgalmasságot, szolgálatomat, mondanivalója, eseményeknek, visszatértek, bölcsességet, szolgáltatni, megszámlálni, visszatérnek, intézésében, tanítványok, különbséget, részletezni, cselekedtek, gazdagságot, kormányozni, méltatlanul, evangélista, mindenkinek, történetben, ellenségeid, történetből, mesterüktől, képességeik, szeretettel, cselekedtél, pusztaságba, elhagyatott, beszámoltak, ügyek intézésében, nagy népet, királyok között, pásztor nélküli, apostolok visszatértek, magányos helyre, elhagyatott helyre, nagy tömeget, evangélium igéi, rossz szokásaim, tiéd legyek, rossz felett, fényed uralkodjék, tanítványok immár, utókor számára, nagy terv, Uram Istenem, EVANGÉLIUM Szent Márk, Amikor Jézus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Robin Wight pitypang szobra  képre írva  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Szívek  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Paul Éluard - És egy mosoly  Reményik Sándor: Pierrot &...  Martin Buber, A haszidim meséi  Szép estét kedves látogatóimna...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  A felvilágosodás...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Jó éjszakát  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Bársony székben  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  Szép estét  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Alvó cica  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Egy tavasz  Sík Sándor - Ha jő a perc  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Egy barátság története  Facebookon kaptam  jó reggelt  Kertem  39 ígéret  Mindig lesz olyan  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimn...  A pitypang legendája  Müller Péter tollából  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Jó éjszakát  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Facebookon kaptam  40 felett  Ott van  Nevelőszülőkhöz adták,  Paul David Tripp Április 12  Előfordul, hogy  Horváth Szilvia tollából  Jó éjszakát  Sorsunk miatt...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Esterházy Péterre emlékezünk  A sorsod  Facebookon kaptam  Otthon  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré... 
Bejegyzés Címkék
ügyek intézésében, nagy népet, királyok között, pásztor nélküli, apostolok visszatértek, magányos helyre, elhagyatott helyre, nagy tömeget, evangélium igéi, rossz szokásaim, tiéd legyek, rossz felett, fényed uralkodjék, tanítványok immár, utókor számára, nagy terv, tömeg megsejti, pihenni vágyó, mondanivalója annak, történetben mindenkinek, figyelme Jézusra, küldöttek számítanak, tapasztalataikat, megszilárdítása, irgalmasságodat, tanítványokkal, tapasztalatlan, igazságszerető, kicsinyességem, irgalmasságot, szolgálatomat, mondanivalója, eseményeknek, visszatértek, bölcsességet, szolgáltatni, megszámlálni, visszatérnek, intézésében, tanítványok, különbséget, részletezni, cselekedtek, gazdagságot, kormányozni, méltatlanul, evangélista, mindenkinek, történetben, ellenségeid, történetből, mesterüktől, képességeik, szeretettel, cselekedtél, pusztaságba, elhagyatott, beszámoltak, megelőzték, elmélkedés, uralkodjék, odasiettek, munkájukat, szolgádnak, számítanak, felülmúlja, teljesítem, pihenjetek, szolgáddal, választott, igazsággal, dicsőséget, segítségem, emberekhez, tanulékony, lényegesek, megolvasni, evangélium, pihenjenek, vonuljanak, elfáradtak, körülöttük, tanítottak, salamonnak, lehetetlen, sejtettünk, küldöttek, igazságot, olvasmány, szolgádat, megtudták, javasolja, meghiúsul, megtudjuk, megbízást, elmondják, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2073
  • e Hét: 18465
  • e Hónap: 31141
  • e Év: 264888
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.