Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Bakhita Szent Jozefina Szűz 02.08
  2020-02-08 18:33:19, szombat
 
   
  - Magyar kurír oldalon Link
Február 8. a szudáni származású rabszolga, később szerzetesnő, Bakhita Jozefina liturgikus emléknapja. E napot Ferenc pápa 2015-ben az emberkereskedelem elleni fellépés napjává nyilvánította, és imanapot hirdetett az emberkereskedelem és a modern kori rabszolgaság felszámolásáért.
...... ..........


Halálos ágyán újra átélte rabszolgaságának keserves napjait, és nemegyszer könyörgött az őt ápoló nővérnek: ,,Kérlek, vedd le a bilincseimet... olyan nehezek!" 1947. február 8-án halt meg. Halálának hírére nagy tömeg gyűlt össze a konventben, hogy utoljára lássák ,,Moretta anyát" (,,Fekete anyát") és mennyei segítségét kérjék.

*
- Igenaptát oldalon:
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből
A szűz arra gondol, ami az Úré.
Testvéreim!
Ami a szüzeket illeti, nincs külön parancsom az Úrtól. Tanácsot azonban adok, mivel az Úr irgalma folytán hitelt érdemlek.
Az a véleményem, hogy a ránk váró megpróbáltatások miatt ez az állapot ajánlható: jó, ha így marad az ember. Feleséghez vagy kötve? Ne gondolj válásra! Feleség nélkül vagy? Ne keress házastársat! De ha megnősülsz, nem vétkezel, és ha a leány férjhez megy, nem vétkezik. Az ilyeneknek azonban testi gyötrelmeik lesznek. Én pedig meg akarlak kímélni ettől titeket. Azt mondom tehát, testvérek: Az idő rövid!
Ezért, akinek van felesége, éljen úgy, mintha nem volna, aki sír, mintha nem sírna, aki örül, mintha nem örülne, aki vásárol, mintha meg sem tartaná, s aki felhasználja a világ dolgait, mintha nem élne velük, mert ez a világ elmúlik.
Azt szeretném, ha mentesek volnátok a gondoktól. A nőtlennek arra van gondja, ami az Úré: hogyan járjon az Úr kedvében. A nős azonban világi dolgokkal törődik: hogyan keresse felesége kedvét, ezért meg van osztva. A nem házas asszony és a szűz arra gondol, ami az Úré, hogy testben és lélekben szent legyen, míg a férjes nőt világi gondok kötik le: hogyan járjon férje kedvében.
Ezt javatokra mondom, nem azért, hogy tőrbe csaljalak, hanem hogy feddhetetlen életre és az Úrhoz való osztatlan ragaszkodásra segítselek titeket.
Ez az Isten igéje. 1Kor 7,25-35

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Íme, jön a Vőlegény! Menjetek eléje!
Abban az időben Jézus a következő példabeszédet mondta tanítványainak: A mennyek országa olyan, mint az a tíz szűz, akik vették lámpáikat, és kimentek a vőlegény elé. Öten közülük balgák voltak, öten pedig okosak. A balgák fogták a lámpásukat, de olajat nem vittek magukkal; az okosak azonban korsóikban olajat is vittek lámpásaikhoz. Késett a vőlegény, s ők mind elálmosodtak és elaludtak.
Az éjszaka közepén egyszerre kiáltás hangzott: ,,Íme, a vőlegény! Menjetek eléje!"
Erre a szüzek mindnyájan fölébredtek és felszították lámpásaikat. A balgák kérték az okosakat: ,,Adjatok az olajotokból, mert lámpásaink kialvóban vannak!" Az okosak ezt válaszolták: ,,Nem lehet, nehogy nekünk is, nektek is kevés legyen. Inkább menjetek el a kereskedőkhöz, és vegyetek magatoknak!" Míg azok vásárolni mentek, megérkezett a vőlegény, és akik készen voltak, bementek vele a menyegzőre; az ajtó pedig bezárult. Később megérkezett a többi szűz is.
Így szóltak: ,,Uram, Uram! Nyiss ajtót nekünk!" De ő így válaszolt: ,,Bizony, mondom nektek, nem ismerlek titeket!"
Virrasszatok tehát, mert nem ismeritek sem a napot, sem az órát!
Ezek az evangélium igéi. Mt 25,1-13

*
- Facebook katolikus oldalon:
A mai nap szentje: BAKHITA SZENT JOZEFINA szűz. Február 8.
Született Szudán, 1869 körül. - elhunyt Schio (Olaszország), 1947. február 8.
A szudáni származású rabszolga, később szerzetesnő, Bakhita Jozefinára emlékezünk a mai napon. E napot Ferenc pápa 2015-ben az emberkereskedelem elleni fellépés napjává nyilvánította, és imanapot hirdetett az emberkereskedelem és a modern kori rabszolgaság felszámolásáért.
Bakhita Jozefina 1869 körül született Szudánban. Szörnyű élményei hatására elfelejtette nevét, melyet szülei adtak neki. Bakhitának, mely szerencsést jelent, elrablói nevezték el. Kilencéves volt, amikor rabszolga-kereskedők elrabolták, véresre verték és a szudáni rabszolgapiacon öt alkalommal eladták. Utoljára egy tábornok anyjának és feleségének rabszolgája lett, naponta véresre ostorozták, aminek 144 sebhelyét haláláig viselte. Fizikai és erkölcsi értelemben megtapasztalta a rabszolgák megaláztatását és gyötrelmeit.
Sok szenvedés után került Callisto Legnani olasz konzulhoz. Meglepetésére elrablása óta most először nem korbácsolta meg senki, ehelyett szeretettel bántak vele. Ezután Bakhita a konzul egyik barátjának, Augusto Michielinek családjához került, és újszülött kislányuk dajkája és játszótársa lett. A kanossziánus nővéreknél szerezte első ismereteit Istenről, akit gyermekkora óta ,,ott érzett a szívében, anélkül hogy tudta volna, ki ő". ,,Elnézve a Napot, a Holdat és a csillagokat, azt mondtam magamban: ki igazgathatja ezeket a gyönyörű dolgokat? És nagy öröm töltött el, hogy láthatom őt, ismerhetem őt, és hódolattal adózhatok neki..." - emlékezett vissza Bakhita.
A katekumenátusban eltöltött néhány hónap után 1890. január 9-én a velencei pátriárka megkeresztelte, megbérmálta és először részesítette a szentáldozásban. A keresztségben a Josephine nevet kapta. Öröme határtalan volt. Attól kezdve gyakran látták, hogy megcsókolja a keresztelőkutat, és azt mondja: ,,Itt lettem Isten leánya!" Minden nappal egyre többet tudott arról, ki az az Isten, akit most ismer és szeret, aki titokzatos módon, a kezét fogva vezette el őt magához. A fiatal afrikai lány, aki akkortájt lett nagykorú, élvezte az olasz jog biztosította választási szabadságát, ezért ott maradhatott a katekumenátusban, ahol szerzetesi hivatását kapta, és a Canossai Szent Magdolna Intézetben az Úrnak szentelte magát.
1896. december 8-án tett örök fogadalmat Istennek, akit ,,Mester"-nek szólított. A következő ötven évben ez az egyszerű nővér Isten szeretetének igaz tanúja lett: a schiói közösségben főzött, varrt, kézimunkázott, kapusnővér volt. Hazája ritmusait és zenéjét hordozó kedves hangja örömet okozott a kicsiknek, jól esett a szegényeknek és a szenvedőknek, és bátorította azokat, akik bekopogtak az intézetbe. Alázatossága, egyszerűsége és örökös mosolya mindenkinek megnyerte a szívét. Nővértársai nagyra becsülték töretlen jókedvéért, jóságáért, és azért, mert mélységes vágy élt benne, hogy másokkal is megismertesse az Urat.
,,Légy jó, szeresd az Urat, imádkozz azokért, akik nem ismerik őt. Milyen nagy kegyelem ismerni Istent!" - mondogatta. Idősebb korában hosszú évekig betegeskedett, de ekkor is a hit, a jóság és a keresztény remény tanúja maradt. Azoknak, akik meglátogatták, és megkérdezték, hogy van, mosolyogva így válaszolt: ,,Ahogy a Mester kívánja." Halálos ágyán újra átélte rabszolgaságának keserves napjait, és nemegyszer könyörgött az őt ápoló nővérnek: ,,Kérlek, vedd le a bilincseimet... olyan nehezek!" 1947. február 8-án halt meg. Halálának hírére nagy tömeg gyűlt össze a konventben, hogy utoljára lássák ,,Moretta anyát" (,,Fekete anyát") és mennyei segítségét kérjék.
Szentségének híre elterjedt valamennyi földrészen, és közbenjárására sokan nyertek kegyelmeket. Boldoggá avatási perét 1959-ben kezdeményezték. 1978. december 1-jén az Egyház hivatalosan elismerte, hogy hősies fokon gyakorolta az erényeket. Szent II. János Pál pápa avatta szentté 2000. október 1-jén.
Könyörögjünk! Urunk, Istenünk, te Bakhita Szent Jozefinát a megalázó szolgaságból gyermekeidnek és Krisztus jegyesének méltóságára emelted. Kérünk, add meg nekünk, hogy az ő példája nyomán hűséges szeretettel kövessük a keresztre feszített Úr Jézust, és az irgalmas szeretet gyakorlására mindig készek legyünk. Ámen.

*
- Katolikus Network Link

- Bakhita Teljes Film Magyarul Link

- Szent Bakhita Jozefina ereklyét kapott a Szent Margit Engesztelő Templom
Videó Link

*
- AZ EMBERKERESKEDELEM FÖLSZÁMOLÁSÁÉRT
Tudjuk, hogy a legkülönfélébb okokból és módokon napjainkban is sok ember válik az emberkereskedelem áldozatává. A túlélők, kiszabadultak szenvedéstörténeteire és megaláztatásaira gondolva imádkozzunk mindazokért, akik még rabszolgaságban vannak. Mindannyian meghívást kaptunk egy olyan világ építésére, ahol senki nem él szolgaságban vagy rabszolgaságban. Kéréseinkkel forduljunk Mennyei Atyánkhoz
Mennyei Atyánk, te Szent Josephine Bakhita személyében hathatós közbenjárót ajándékoztál Egyházadnak. Kérünk, hallgasd meg rajta keresztül Hozzád szálló imáinkat az erőszak és emberkereskedelem áldozatiért, Krisztus, a mi Urunk által. Ámen
Ima Bakhita Szent Jozefinához
Bakhita Szent Jozefina, téged kislányként rabszolgának adtak el, és kimondhatatlan szenvedéseket kellett elviselned. Miután kiszabadultál a fizikai rabszolgaságból, a Krisztussal és az ő Egyházával való találkozásban találtad meg az igazi szabadulást. Bakhita Szent Jozefina, segítsd mindazokat, akik rabszolgaságban vannak! Nevükben járj közben az irgalmasság Istenénél, hogy rabságuk láncai összetörjenek! Szabadítsa ki Isten mindazokat, akik fenyegetést kaptak, sérülést, bántalmazást szenvedtek az ember- és a szervkereskedelemtől! Adjon enyhülést azoknak, akik túlélték ezt a rabságot, és tanítsa meg nekik, hogy Jézusban a hit és remény modelljét lássák, hogy begyógyuljanak sebeik!
Kérünk, imádkozz és járj közben mindannyiunkért: hogy ne váljunk közömbössé, hogy kinyissuk szemünket, és meglássuk méltóságuktól és szabadságuktól megfosztott megannyi testvérünk nyomorát és sebeit, és meghalljuk segélykiáltásukat! Ámen.
Bakhita Szent Jozefina, könyörögj érettünk!
Imádság Link
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Címkék: megaláztatásaira, rabszolgaságának, megpróbáltatások, katekumenátusban, rabszolgaságban, rabszolgapiacon, felszámolásáért, mindannyiunkért, keresztelőkutat, rabszolgaságból, szentáldozásban, fölszámolásáért, közbenjárására, megkeresztelte, begyógyuljanak, megaláztatását, megtapasztalta, korintusiakhoz, kimondhatatlan, kezdeményezték, szabadságuktól, tanítványainak, legkülönfélébb, betegeskedett, megismertesse, keresztségben, példabeszédet, összetörjenek, kiszabadultál, kiszabadultak, nyilvánította, meglepetésére, gyermekeidnek, meglátogatták, szenvedéseket, ragaszkodásra, szudáni származású, emberkereskedelem elleni, modern kori, szűz arra, szüzeket illeti, ránk váró, állapot ajánlható, leány férjhez, ilyeneknek azonban, világ dolgait, világ elmúlik, nőtlennek arra, időben Jézus, következő példabeszédet, mennyek országa, balgák fogták, Bakhita Szent Jozefina Szűz, Bakhita Jozefina, SZENTLECKE Szent Pál, EVANGÉLIUM Szent Máté, BAKHITA SZENT JOZEFINA, Született Szudán, Bakhita Jozefinára, Callisto Legnani, Ezután Bakhita, Augusto Michielinek, Canossai Szent Magdolna Intézetben, Szent II, János Pál, Bakhita Szent Jozefinát, Katolikus Network, Bakhita Teljes Film Magyarul, Szent Bakhita Jozefina, Szent Margit Engesztelő Templom, EMBERKERESKEDELEM FÖLSZÁMOLÁSÁÉRT, Mennyei Atyánkhoz, Mennyei Atyánk, Szent Josephine Bakhita, Bakhita Szent Jozefinához, Bakhita Szent Jozefina,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
04.01. 23:34 Koronavírus - Bernie Sanders a wisconsini előválasztás elhalasztására szólí...
04.01. 23:14 Befejezték a felüljáró alá szorult kamion mentését a Hungária körúton
04.01. 22:33 Koronavírus - Az amerikai haditengerészeti tárca nem menekíti ki a Guamnál ...
04.01. 22:04 Koronavírus - Olasz kormányfő: "nem enyhíthetünk a szigorú óvintézkedéseken...
04.01. 22:04 Liget Budapest - Megszűnhet a főváros által elrendelt "zöldstop" a Városlig...
04.01. 22:03 Koronavírus - Pozitív lett Győr polgármesterének második koronavírustesztje...
04.01. 21:53 Koronavírus - Több uniós ország aggodalmát fejezte ki a koronavírus elleni ...
04.01. 21:43 Koronavírus - Franciaországban négyezer fölött a halottak száma
04.01. 21:24 Koronavírus - Pelosi: a képviselőháznak minél előbb napirendre kell vennie ...
04.01. 21:23 MNB: a befektetési alapok is hozzáférhetnek a hosszabb lejáratú hiteleszköz...
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina ba...  Imádkozzunk együtt napról napr...  Fürtös gyöngyike virág  Nő virágzó fánál  Az áprilisi rügyekhez  Ave, égi király híve,  Elmélkedés az önkéntes karanté...  Facebookon kaptam  Nő virágzó fánál  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Egy Fülöp-szigeteki nővér is a...  Facebookon kaptam  Gerberák  Vidám szép napot kívánok !  Facebookon kaptam  Ave, égi király híve,  Virágos csendélet  Édes képek - kiscicák  Kellemes teázást!  Isten mindig gondot visel az ö...  Áprilisi tréfálkozás  Gerberák  Jézus egyetlen vigasza a keres...  Áprilisi tréfálkozás  Facebookon kaptam  Szolgálat  Facebookon kaptam  Jó reggelt  Fáradtság és stressz elleni gy...  Szolgálat  Az élet igéje – 2020. áp...  Április bolondja  Isten hozott virágos Április!  Szèp délutánt  4. Titkok, melyeket nem vihete...  Tavaszi kép  Kislány macik  Április - Rúzsa Magdi  Imádkozzunk együtt napról napr...  Minyó Ferencné: Április.... F...  Virágos csendélet  Az E-vitamin és a szívizomsej...  Kislány csokorral  4. Titkok, melyeket nem vihete...  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: A gondolat ere...  Ave, égi király híve,  Facebookon kaptam  Szentmisék a Hegyvidéki TV csa...  Imádság  Üdvözöllek április  Április  Kis depi - Háromszázkettedik n...  Gyerekeink itt Déván megint al...  Facebookon kaptam  Április bolondja  Kislány cicával  Levendula  Kislány rózsa csokorral  Tulipánok  Szikora Róberttel imáról, otth...  Fagyos kezek és lábak  Scherer bíboros: „Viták ...  Kislány cicával  Kellemes kávézást!  Facebookon kaptam  Szentmisék a Hegyvidéki TV csa...  Png virág  Szép estét  Jézus megigértetése  Japán cseresznyefa virágba  Istennel vagyunk mi győztesek  Bohócruhában  Szèp napot kívánok  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Isten mindig gondot visel az ö...  Áprilisi tréfálkozás  Elveszett álmok /Dalszöveg  Április bolondja, május szamar...  Szèp estét kedves látogat...  Kislány rózsa csokorral  Facebookon kaptam  Hosszú életet biztosító gyümöl...  Baby a tükőrnél  Imádság  Szèp napot kívánok  Vízcseppes lila rózsa  Eljött végre április! Április ...  Bohócruhában  Ferenc pápa a hajléktalanokért...  Kellemes délutánt kívánok  Ma Erdély védőszentjét Szent L...  Kislány macik  Vigasztaló sorok a - Kijárás ...  Vízcseppes rózsa  Facebookon kaptam  Ferenc pápa a hétfő reggeli sz...  Facebookon kaptam Krisztina ba... 
Bejegyzés Címkék
szudáni származású, emberkereskedelem elleni, modern kori, szűz arra, szüzeket illeti, ránk váró, állapot ajánlható, leány férjhez, ilyeneknek azonban, világ dolgait, világ elmúlik, nőtlennek arra, időben Jézus, következő példabeszédet, mennyek országa, balgák fogták, okosak azonban, éjszaka közepén, szüzek mindnyájan, balgák kérték, ajtó pedig, többi szűz, evangélium igéi, szudáni rabszolgapiacon, tábornok anyjának, rabszolgák megaláztatását, konzul egyik, kanossziánus nővéreknél, gyönyörű dolgokat, katekumenátusban eltöltött, velencei pátriárka, kezét fogva, fiatal afrikai, következő ötven, egyszerű nővér, schiói közösségben, keresztény remény, megalázó szolgaságból, keresztre feszített, irgalmas szeretet, legkülönfélébb okokból, emberkereskedelem áldozatává, olyan világ, fizikai rabszolgaságból, igazi szabadulást, irgalmasság Istenénél, megaláztatásaira, rabszolgaságának, megpróbáltatások, katekumenátusban, rabszolgaságban, rabszolgapiacon, felszámolásáért, mindannyiunkért, keresztelőkutat, rabszolgaságból, szentáldozásban, fölszámolásáért, közbenjárására, megkeresztelte, begyógyuljanak, megaláztatását, megtapasztalta, korintusiakhoz, kimondhatatlan, kezdeményezték, szabadságuktól, tanítványainak, legkülönfélébb, betegeskedett, megismertesse, keresztségben, példabeszédet, összetörjenek, kiszabadultál, kiszabadultak, nyilvánította, meglepetésére, gyermekeidnek, meglátogatták, szenvedéseket, ragaszkodásra, találkozásban, kereskedőkhöz, kézimunkázott, méltóságuktól, szentségének, bilincseimet, lámpásaikhoz, biztosította, felhasználja, virrasszatok, szolgaságban, feddhetetlen, kéréseinkkel, , ,
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 36 db bejegyzés
e év: 1760 db bejegyzés
Összes: 42257 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 13592
  • e Hónap: 3814
  • e Év: 630143
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.