Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Azzal, hogy haragot tartasz, saját magad ölöd meg
  2020-02-08 19:38:38, szombat
 
  Azzal, hogy haragot tartasz, saját magad ölöd meg belülről - Bölcs példabeszéd!
A harag az egyik legártalmasabb méreg, amit saját magad ellen táplálhatsz! Szabadulj meg minden dühtől, indulattól és negatív energiától, ha nem akarsz saját magadnak ártani!.
*
Egy lány, amikor hazament, indulatosan így szólt az apjához:
...... ...........


- Utálom a szomszédunkat, nagyon idegesít, de ha megölöm, bezárnak. Segítesz valahogy megszabadulni tőle?
- Igen, drágám, de csak egy feltétellel: előbb békélj meg, légy kedves, szeretetteljes, figyelmes. És utána, tessék itt van ez a méreg, minden nap egy kis kanállal keverj a poharába, egészen addig, amíg hatni fog.

Egy hónappal később a lány ismét visszament az apjához.
- Már nem akarom megölni őt apa, szeretem, és egyáltalán nem idegesít. Mit tegyek, hogyan fordíthatnám vissza a méreg hatását?
- Ne aggódj drágám, a méreg, amit adtam neked, csupán rizsliszt, semmilyen káros hatása nincs. Az igazi méreg viszont az, ami benned volt.

Azt mondják, hogy aki nem szeret, az nem tud megbocsátani. A szeretet a felelős az összes többi érzelemért, amit embertársaink iránt táplálunk. Az igazi megbocsátás csak akkor lehetséges, ha őszinték a szándékaink. Csak akkor tudunk igazán boldogan élni, ha képesek vagyunk a megbocsátásra, ehhez azonban nem kis erőfeszítés szükséges.
Nézzük, mit kell tennünk ahhoz, hogy szabadon élhessünk:
Próbáljuk megérteni, mi okoz fájdalmat!
Ha nem próbáljuk megérteni, hogy valójában miért is vagyunk dühösek, akkor a problémánk nem oldódik meg. Életünk során újra és újra szembesülni fogunk ugyanazzal a problémával csak más élethelyzetben. Értsük meg, hogy mi az, amiért, vagy amire tulajdonképp haragszunk, és a haragunk egyből enyhülni fog.
Bocsássunk meg!
Miután a megbocsátás útját választottuk, ajánlott sokkal kevesebb időt találkozni az illető személlyel, mert különben a helyzet könnyen megismétlődhet.
Fogadjuk el a szenvedést és a haragot!
A legfontosabb lépés, hogy megértsük és elfogadjuk az érzéseinket, még akkor is, ha negatívok. A fájdalom enyhítésének egyetlen módja önmagunk és érzéseink elfogadása.
Bocsánat - érezzük át!
Gyakran nem elegendő az, ha azt mondjuk, bocsánat próbáljuk meg valójában át is érezni, amit mondtunk. Ha nem tűnik el a negatív érzés, újra meg kell próbálni megbocsátani. Annyiszor ismételjük meg, amíg meg nem szűnik a bennünk uralkodó düh, és harag.

Forrás: filantropikum weboldal
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Címkék: élethelyzetben, szeretetteljes, megismétlődhet, legártalmasabb, embertársaink, megbocsátásra, megszabadulni, szomszédunkat, filantropikum, fordíthatnám, megbocsátani, enyhítésének, választottuk, legfontosabb, tulajdonképp, feltétellel, problémával, megbocsátás, érzéseinket, indulatosan, szembesülni, erőfeszítés, szándékaink, példabeszéd, táplálhatsz, visszament, ismételjük, ugyanazzal, elfogadása, problémánk, szenvedést, érzelemért, találkozni, egyáltalán, személlyel, bocsássunk, egyik legártalmasabb, hónappal később, lány ismét, méreg hatását, igazi méreg, összes többi, igazi megbocsátás, problémával csak, haragunk egyből, megbocsátás útját, illető személlyel, helyzet könnyen, legfontosabb lépés, fájdalom enyhítésének, negatív érzés, bennünk uralkodó,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Robert Merle tollából  James Allen  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  A sorsod  Jó nap volt  Megígért békesség  Különleges  Vidámság  Jó éjszakát  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Szép estét  Jan Twardowski - Siessünk  Jó nap volt  Csend  Szívek  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Borzasztó  Paul David Tripp Április 13  Szabó T. Anna - Pitypang  IGEN így  Sík Sándor - Ha jő a perc  James Allen  Facebookon kaptam  képre írva  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Segíts neki dicsérni Téged  Szívek  Az ember emlékekből áll  IGEN így  Szép estét kedves látogatóimn...  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Szép estét  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Otthon  Előfordul, hogy  Sík Sándor - Ha jő a perc  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Vidámság  képre írva  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  39 ígéret  Hamvas Béla  Paul David Tripp Április 13  Jó nap volt  Vidámság  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  képre írva  Horváth Szilvia tollából  Latinovits Zoltán tollából  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  IGEN így  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Zilahy Lajos gondolata  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Spenót fasírttal  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
egyik legártalmasabb, hónappal később, lány ismét, méreg hatását, igazi méreg, összes többi, igazi megbocsátás, problémával csak, haragunk egyből, megbocsátás útját, illető személlyel, helyzet könnyen, legfontosabb lépés, fájdalom enyhítésének, negatív érzés, bennünk uralkodó, élethelyzetben, szeretetteljes, megismétlődhet, legártalmasabb, embertársaink, megbocsátásra, megszabadulni, szomszédunkat, filantropikum, fordíthatnám, megbocsátani, enyhítésének, választottuk, legfontosabb, tulajdonképp, feltétellel, problémával, megbocsátás, érzéseinket, indulatosan, szembesülni, erőfeszítés, szándékaink, példabeszéd, táplálhatsz, visszament, ismételjük, ugyanazzal, elfogadása, problémánk, szenvedést, érzelemért, találkozni, egyáltalán, személlyel, bocsássunk, haragszunk, elfogadjuk, energiától, indulattól, lehetséges, valójában, próbáljuk, megértsük, figyelmes, szabadulj, érzéseink, semmilyen, rizsliszt, negatívok, megérteni, élhessünk, táplálunk, szükséges, fájdalmat, annyiszor, kanállal, uralkodó, őszinték, magadnak, valahogy, hazament, fájdalom, poharába, kevesebb, weboldal, hónappal, enyhülni, haragunk, szeretem, boldogan, fogadjuk, egyetlen, idegesít, szeretet, elegendő, próbálni, bocsánat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 391
  • e Hét: 16783
  • e Hónap: 29459
  • e Év: 263206
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.