Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Lehetséges a templom „beimádkozása
  2020-02-13 10:58:21, csütörtök
 
  Rekollekció Fábry Kornéllal Győrben 2020. február 12
...... .............


Február 10-én, hétfőn papi rekollekció keretében Veres András győri megyéspüspök szentmisét mutatott be a Győri Egyházmegye papságával a Brenner János Hittudományi Főiskola kápolnájában. A szentbeszédet Fábry Kornél, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) főtitkára mondta, ő tartotta a rekollekciós elmélkedéseket is.
A szentmise elején a főpásztor köszöntötte a paptestvéreket a felújított szemináriumban.
- Fábry Kornél prédikációjában személyes tanúságtételét osztotta meg a hallgatósággal. Elsőként gyermekkoráról és családi hátteréről beszélt. Ötgyermekes katolikus családban nőtt fel, ahová negyedik gyermekként született. Szülei nem csupán vallásosak, de hívők is voltak. Azonban a példaértékű, vallásos neveltetésben részesülő gyermek életében is eljön az a pillanat, amikor meg kell térnie. Fábry Kornél húszévesen bérmálkozott, és huszonkét évesen tért meg. Addig is rendszeresen járt templomba hívő keresztényként, mégis valamiféle hiányt érzett a lelkében. Egy nap az Apostolok cselekedeteit kezdte olvasni. Ennek hatására hitében egyre inkább erősödött és mélyült, hiszen az Újszövetség e könyve különösen közel hozza az olvasóhoz a krisztusi valóságot.
Jézus maga ígérte, hogy csodák és gyógyulások történnek az emberekkel. De hol vannak a csodák? Hol vannak a gyógyulások? E kérdéseket tettem fel akkoriban. És keresni kezdtem a választ. Így jutottam el a Szentlélek-szeminárium lelkigyakorlatára, amely által megújult az imaéletem, és amely hatására életgyónást is végeztem. Arra van szükség, hogy jellé váljunk - hívta fel a figyelmet a NEK főtitkára -, hogy lássák mások is Isten jelenlétét rajtunk. Látható legyen, hogy Isten szeretetében élünk, mozgunk és vagyunk, az örömhírt visszük másokhoz!
Attól a lelkigyakorlattól kezdve Kornél atya életének irányítását a Szentlélek vette át, és egy csodasorozat indult útjára, imájára betegek gyógyultak meg. Megtérésének legnagyobb ajándéka pedig maga Jézus volt, akinél nagyobbat nem kaphatunk. E ráeszmélés pillanatától Fábry Kornél naponta szentáldozáshoz járult.
...... ........... .....


Mesélt a NEK főtitkára arról a kilencvennapos szentáldozásáról is, amelyet egy nem hívő rokonának megtéréséért ajánlott fel. Isten kegyelméből a halálos ágyán a rokon végül meggyónt, megáldozott, és a betegek szentségét is felvette.
Kornél atya számos példát hozott arra, hogy mennyire fontos az embereket a szentségimádáson keresztül Jézushoz engedni. Hangsúlyozta: az Eucharisztia jelenlétében csodák történnek. Egy hely, a templom ,,beimádkozása" nagyon is lehetséges. Az állandó szentségimádásnak kegyelmi ereje van, amely hatással van az emberre. A szentmise a középpont, de a személyes imát nagymértékben segíti a Jézussal töltött idő, a szentségimádás.
,,Kívánom, hogy minél többen tapasztalják meg a napi szentáldozás kegyelmét. Töltsön be minket nap mint nap az a szeretet, amelyet Jézus ad az Oltáriszentségben" - zárta szentbeszédét a NEK főtitkára.


Forrás: Győri Egyházmegye
Fotó: Ács Tamás
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Fábry Kornél_misevilág  
Címkék: szentáldozásáról, szentségimádáson, prédikációjában, szentáldozáshoz, elmélkedéseket, szentségimádás, szemináriumban, gyermekkoráról, hallgatósággal, tanúságtételét, keresztényként, paptestvéreket, eucharisztikus, kilencvennapos, szentbeszédet, szentbeszédét, cselekedeteit, nagymértékben, neveltetésben, megtéréséért, pillanatától, tapasztalják, beimádkozása, eucharisztia, jelenlétében, bérmálkozott, hangsúlyozta, rendszeresen, szentáldozás, rekollekciós, csodasorozat, kápolnájában, hittudományi, szeretetében, megtérésének, megyéspüspök, szentbeszédet Fábry, rekollekciós elmélkedéseket, szentmise elején, főpásztor köszöntötte, felújított szemináriumban, krisztusi valóságot, örömhírt visszük, lelkigyakorlattól kezdve, csodasorozat indult, kilencvennapos szentáldozásáról, halálos ágyán, rokon végül, betegek szentségét, szentségimádáson keresztül, templom „, állandó szentségimádásnak, Rekollekció Fábry Kornéllal Győrben, Veres András, Győri Egyházmegye, Brenner János Hittudományi Főiskola, Fábry Kornél, Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Az embernek fiatal korában van  Rejtő Jenő versei  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Facebookon kaptam  Üdvözöllek az oldalamon  Rejtő Jenő versei  A halolaj és a hal még a migré...  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Facebookon kaptam  A magukat nyílt és őszinte emb...  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Nyíljatok meg  Nem kellett volna!  Paul David Tripp Március 16  mindent a népért...  Facebookon kaptam  Kokárda  Szép Álmokat  A halolaj és a hal még a migré...  Szép estét kedves látogatóimna...  Könnyáztatta asszonysorsok  Ez a miénk!  Jó éjszakát  Házi botox  Nem mindegy  Nem kellett volna!  Evan Esar tollából  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Facebookon kaptam  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Gősi Vali - Tükre lennék...  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Hernádkak  Facebookon kaptam  Talpra vándor  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Facebookon kaptam  Ez a miénk!  Az ünnepről  Cicus virággal  Facebookon kaptam  Isten áldja  Facebookon kaptam  Mély, puha álom - sárga féltés  Facebookon kaptam  Cicus virággal  Kakaós piskóta  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Könnyáztatta asszonysorsok  Dóró Sándor: Ma  Esti kép  Rejtő Jenő versei  A nemzet csak akkor...  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Facebookon kaptam  Nyíljatok meg  Mélységes szomorúsággal  Facebookon kaptam  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Könnyáztatta asszonysorsok  Könnyáztatta asszonysorsok  Dóró Sándor: Tétova lét  Sötétség és világosság  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Atyám !  Dóró Sándor: Tétova lét  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Nem kellett volna!  A gyász  Atyám !  Facebookon kaptam  Esti kép  Atyám !  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Könnyáztatta asszonysorsok  Fújjad márciusi szél . . .  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  A gyász  Facebookon kaptam  A gyász  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Por  Facebookon kaptam  Atyám !  Ne feledjük: a föld jóval több...  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
szentbeszédet Fábry, rekollekciós elmélkedéseket, szentmise elején, főpásztor köszöntötte, felújított szemináriumban, krisztusi valóságot, örömhírt visszük, lelkigyakorlattól kezdve, csodasorozat indult, kilencvennapos szentáldozásáról, halálos ágyán, rokon végül, betegek szentségét, szentségimádáson keresztül, templom &#8222, állandó szentségimádásnak, személyes imát, napi szentáldozás, szentáldozásáról, szentségimádáson, prédikációjában, szentáldozáshoz, elmélkedéseket, szentségimádás, szemináriumban, gyermekkoráról, hallgatósággal, tanúságtételét, keresztényként, paptestvéreket, eucharisztikus, kilencvennapos, szentbeszédet, szentbeszédét, cselekedeteit, nagymértékben, neveltetésben, megtéréséért, pillanatától, tapasztalják, beimádkozása, eucharisztia, jelenlétében, bérmálkozott, hangsúlyozta, rendszeresen, szentáldozás, rekollekciós, csodasorozat, kápolnájában, hittudományi, szeretetében, megtérésének, megyéspüspök, ötgyermekes, újszövetség, köszöntötte, megáldozott, gyermekként, példaértékű, egyházmegye, rekollekció, irányítását, szeminárium, életgyónást, gyógyulások, kongresszus, kegyelméből, húszévesen, ráeszmélés, vallásosak, legnagyobb, szentlélek, lehetséges, jelenlétét, kérdéseket, valamiféle, szentségét, gyógyultak, emberekkel, felújított, szentmisét, papságával, hátteréről, nemzetközi, keresztül, főtitkára, főpásztor, valóságot, akkoriban, krisztusi, apostolok, embereket, szentmise, személyes, különösen, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1306
  • e Hét: 4896
  • e Hónap: 25579
  • e Év: 228492
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.