Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
6. évközi hét kedd 02.17
  2020-02-18 16:35:23, kedd
 
  SZENTLECKE Szent Jakab apostol leveléből
A bűn forrása nem Isten, hanem a mi rendetlen kívánságaink.
Testvéreim! Boldog, aki állja a megpróbáltatást: hűségének jutalmául elnyeri az örök élet koronáját, amelyet Isten megígért azoknak, akik szeretik őt.
Ne mondja senki, ha próbára teszi a kísértés, hogy Isten viszi kísértésbe! Isten ugyanis felette áll minden gonosz kísértésnek, és ő maga sem kísért meg senkit. Kísértésbe úgy esik az ember, hogy saját érzékies természete ingerli és csábítja a rosszra. Ha pedig a rossz kívánság megfogant, bűnt szül. A bűn pedig, ha kifejlődik, halált okoz.
Ne essetek tehát tévedésbe, szeretett testvéreim! Amit a világosság Atyja ad nekünk az égből, az mind jó és tökéletes. Őbenne nincs változás, még árnyéka sincs nála a változandóságnak. Örök elhatározásával ő adott nekünk életet az igazság igéje által, hogy valamiképpen mi legyünk az elsők az egész teremtésben.
Ez az Isten igéje. Jak 1,12-18

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Jézus emlékezteti tanítványait, hogy csodákkal igazolta isteni küldetését.
A tanítványok egy alkalommal áthajóztak a Genezáreti-tavon. Elfelejtettek kenyeret vinni magukkal, és csak egy kenyerük volt a bárkában. Jézus a lelkükre kötötte: ,,Vigyázzatok! Óvakodjatok a farizeusok és Heródes kovászától!"
Ők egymásközt arról beszélgettek, hogy nem hoztak magukkal kenyeret. Jézus észrevette, és így szólt: ,,Mit tanakodtok azon, hogy nincs kenyeretek? Még most sem értitek, és nem fogjátok föl? Még mindig érzéketlen a szívetek? Van szemetek, és nem láttok? Van fületek, és nem hallotok? Nem emlékeztek arra, hogy amikor öt kenyeret megtörtem ötezer embernek, hány tele kosár maradékot szedtetek össze?" Azt válaszolták: ,,Tizenkettőt."
,,És amikor hetet törtem meg négyezer embernek, hány tele kosár maradékot szedtetek össze?" Azt felelték: ,,Hetet."
Erre újra megjegyezte: ,,Hogyan lehet, hogy még mindig nem értitek?"
Ezek az evangélium igéi. Mk 8,14-21
...... ..............



Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Kereszthalálod mutatja, hogy mit jelent az élet teljes odaadása, az élet szeretetből való feláldozása. A szeretet mértéke csak a teljesség lehet. Ami ennél kevesebb, az önzés. Ha kevesebbet akarunk adni Istennek, akkor önzőek vagyunk és nem ismerjük a mindent odaadó szeretetet. Amikor a szeretetet gyakoroljuk az sosem önmagunk vagy emberségünk feladása, hanem éppen emberségünk legmélyebb megélése, kifejezése. Segíts, hogy értelmünkkel Isten megismerésére törekedjünk, szívünk minden érzését felé irányítsuk és lelkünk minden idegszálával rá figyeljünk. Add, hogy a szeretet valóban belülről, szívünk és lelkünk mélyéről fakadjon!

Elmélkedés
A farizeusok hitetlensége után saját tanítványai felesleges aggódásával szembesül Jézus, miként ezt a mai evangélium bemutatja. Aggodalmaskodásuk, hogy nincs mit enniük, valójában hitetlenségükből fakad. Hogyan történhet meg az, hogy akik látták, hogy Mesterük hogyan szaporítja meg a kevés kenyeret és halat, amelyből több ezren jóllaktak, néhány órával később problémának látják azt, hogy éppen nincs náluk ennivaló? Hogyan lehetséges az, hogy akik maguk is részt vettek a megszaporított étel szétosztásában, röpke idő elteltével már nem is emlékeznek arra, hogy kinek köszönhetően lett egyik percről a másikra bőséges táplálék mindenki számára? Miért van az, hogy egy szükséghelyzet, az, hogy a bárkában éppen nincs náluk kenyér, rögtön megbénítja gondolkodásukat? Ennek bizony az ő hitetlenségük az oka. Nem csoda, hogy Jézus megindultan, szenvedélyes hangon szól hozzájuk: ,,Még most sem értitek, és nem fogjátok föl? Még mindig érzéketlen a szívetek? Van szemetek, és nem láttok? Van fületek, és nem hallotok?"
Az Egyháznak és világnak immár kétezer éves tapasztalata van arról, hogy Isten köztünk él, gondoskodik rólunk, tanításával irányt mutat számunkra és szeret bennünket, mégis vannak hitetlenek, hit nélkül élők.
Kérem-e Istentől a hit ajándékát? S ha megkaptam, kérem-e annak folytonos erősítését?
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: hitetlenségükből, változandóságnak, gondolkodásukat, elhatározásával, megpróbáltatást, szétosztásában, szükséghelyzet, megszaporított, kereszthalálod, elfelejtettek, hitetlenségük, megismerésére, szenvedélyes, értelmünkkel, tapasztalata, tanítványait, valamiképpen, idegszálával, köszönhetően, hitetlensége, beszélgettek, kívánságaink, teremtésben, feláldozása, szeretetből, megindultan, kísértésnek, megjegyezte, törekedjünk, tanítványai, válaszolták, tizenkettőt, emberségünk, aggódásával, gyakoroljuk, tanítványok, örök élet, rossz kívánság, világosság Atyja, igazság igéje, egész teremtésben, alkalommal áthajóztak, kenyerük volt, lelkükre kötötte, evangélium igéi, élet teljes, élet szeretetből, szeretet mértéke, teljesség lehet, mindent odaadó, szeretetet gyakoroljuk, sosem önmagunk, SZENTLECKE Szent Jakab, EVANGÉLIUM Szent Márk, Jézus Krisztus, Kérem-e Istentől, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Március  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Facebookon kaptam  Ez a miénk!  Imádkozás Krisztus értelméért  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Vágy, élet és sugár  Szép Álmokat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Imádkozás Krisztus értelméért  Aztán itt van egy másik szerep...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Kokárda  A kávé  Facebookon kaptam  A kávé  Dóró Sándor: Tétova lét  Március  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szép Álmokat  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vágy, élet és sugár  Március 15-re emlékve  Éljen a magyar szabadság!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Ne engedd el kezem!  Akinek vaj van a fején...  Jó éjszakát  Rőzsehordó nő szobra  Dóró Sándor: Ma  Facebookon kaptam  Ez a miénk!  Akinek vaj van a fején...  mindent a népért...  A csonk és a facsemete  Törött csészék  Paul David Tripp Március 15  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Paul David Tripp Március 15  Facebookon kaptam  Egyet értesz?  Jó éjszakát  Esti kép  Mindig tud adni ,  Atyám !  Facebookon kaptam  Március 15 emlékére virágba bo...  Nyíljatok meg  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Az agyat és a csontokat is erő...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Március  Nyíljatok meg  Facebookon kaptam  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Üdvözöllek az oldalamon  Amikor még rangja volt...  Alvó baby  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Szép estét kedves látogatóimna...  Imádkozás Krisztus értelméért  Keresd azt a valakit,...  Márciusi eső  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Csendes éjszakán  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Szent Pio atya!  Őri István - Dal az életről  Szeüleidtől tanultad  Rejtő Jenő versei  Amikor 5 éves voltam,  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 15  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Facebookon kaptam  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Gősi Vali - Tükre lennék...  Rőzsehordó nő szobra  Rejtő Jenő versei  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
örök élet, rossz kívánság, világosság Atyja, igazság igéje, egész teremtésben, alkalommal áthajóztak, kenyerük volt, lelkükre kötötte, evangélium igéi, élet teljes, élet szeretetből, szeretet mértéke, teljesség lehet, mindent odaadó, szeretetet gyakoroljuk, sosem önmagunk, szeretet valóban, farizeusok hitetlensége, kevés kenyeret, megszaporított étel, másikra bőséges, bárkában éppen, hitetlenségükből, változandóságnak, gondolkodásukat, elhatározásával, megpróbáltatást, szétosztásában, szükséghelyzet, megszaporított, kereszthalálod, elfelejtettek, hitetlenségük, megismerésére, szenvedélyes, értelmünkkel, tapasztalata, tanítványait, valamiképpen, idegszálával, köszönhetően, hitetlensége, beszélgettek, kívánságaink, teremtésben, feláldozása, szeretetből, megindultan, kísértésnek, megjegyezte, törekedjünk, tanítványai, válaszolták, tizenkettőt, emberségünk, aggódásával, gyakoroljuk, tanítványok, vigyázzatok, óvakodjatok, gondoskodik, problémának, emlékezteti, tanításával, evangélium, egymásközt, észrevette, emlékeztek, emlékeznek, kifejezése, világosság, természete, kovászától, erősítését, elteltével, irányítsuk, figyeljünk, kenyeretek, farizeusok, testvéreim, elmélkedés, érzéketlen, kifejlődik, felesleges, megbénítja, tanakodtok, legmélyebb, áthajóztak, genezáreti, kevesebbet, szeretetet, hitetlenek, alkalommal, küldetését, szentlecke, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 662
  • e Hét: 1741
  • e Hónap: 15179
  • e Év: 218092
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.