Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Évközi 7. vasárnap 02.23
  2020-02-23 09:08:11, vasárnap
 
  OLVASMÁNY Mózes harmadik könyvéből
Szeresd embertársadat úgy, mint magadat!
Az Úr így szólt Mózeshez:
,,Szólj Izrael fiai egész közösségéhez és mondd meg nekik: Legyetek szentek, mert én, az Úr, a ti Istenetek szent vagyok.
Ne táplálj gyűlöletet szívedben testvéred iránt. Fedd meg embertársadat, s akkor nem osztozol bűnében. Ne légy bosszúálló, és ne gyűlölködj néped fiaival. Szeresd embertársadat úgy, mint magadat. Én vagyok az Úr."
Ez az Isten igéje. Lev 19,1-2.17-18

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből
Minden a tiétek, ti Krisztusé vagytok, Krisztus pedig az Istené.
Testvéreim!
Nem tudjátok, hogy ti Isten temploma vagytok, és Isten Lelke lakik bennetek? És aki Isten templomát lerontja, azt Isten elpusztítja. Isten temploma ugyanis szent, és ti vagytok az!
Senki ne ámítsa önmagát! Aki közületek bölcsnek tartja magát ezen a világon, váljék oktalanná, hogy csakugyan bölcs lehessen. E világ bölcsessége ugyanis oktalanság Isten előtt. Hiszen írva van: ,,Saját ravaszságukkal fogja meg a bölcseket", továbbá:
Tárva az Úr előtt az ember gondolata, csupa hiúság annak foglalata.
Senki se kérkedjék tehát emberekkel! Hisz minden a tiétek: Pál, Apolló, Péter, a világ, az élet, a halál, a jelenvalók, az eljövendők: Minden a tiétek; ti Krisztusé vagytok, Krisztus pedig az Istené.
Ez az Isten igéje. 1Kor 3,16-23

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Szeressétek ellenségeiteket!
Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz:
Hallottátok, hogy a régieknek ezt mondták: Szemet szemért, fogat fogért. Én pedig azt mondom nektek: Ne szálljatok szembe a gonosszal, hanem ha valaki arcul üt téged jobb felől, tartsd oda neki a bal arcodat. Aki perbe fog, hogy elvegye a ruhádat, annak add oda a köntösödet is. És ha valaki egy mérföldnyire kényszerít, menj vele kétannyira. Adj annak, aki kér, és aki kölcsönt akar, el ne fordulj tőle.
Hallottátok, hogy ezt mondták: Szeresd felebarátodat és gyűlöld ellenségedet. Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek benneteket, imádkozzatok azokért, akik üldöznek és gyaláznak titeket, hogy gyermekei legyetek mennyei Atyátoknak, aki fölkelti napját jókra és gonoszokra egyaránt, és esőt ad mind az igazaknak, mind a bűnösöknek.
Ha ugyanis csak azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, ugyan mi lesz a jutalmatok? Nem teszik meg ezt a vámosok is? És ha csak a testvéreiteknek köszöntök, mi az, amivel többet tesztek? Nem teszik meg ezt a pogányok is? Ti legyetek olyan tökéletesek, mint amilyen tökéletes a ti mennyei Atyátok!
Ezek az evangélium igéi. Mt 5,38-48

Imádság
Urunk, Jézus! Te a tökéletes szeretetre adtál példát, amikor nem ütöttél vissza annak, aki megütött téged, nem szidtad azokat, akik leköpdöstek. Még szavakkal sem viszonoztad a téged gúnyolók rosszindulatát. Nem bántottad azokat, akik megostoroztak, fejedre töviskoszorút nyomtak, a kereszt hordozására kényszerítettek és a keresztre szegeztek. Az Atyához imádkoztál értük és szívből megbocsátottál nekik. Taníts minket, Urunk, a tökéletes szeretetre és a megbocsátásra! Életed és halálod adjon erőt, hogy senkit ne tekintsünk ellenségnek és a szeretetet mindenkivel szemben gyakoroljuk.

Elmélkedés
Hozzáállás kérdése
Sokakat bosszant, idegesít, ha a szomszédjukban valaki elkezd zenét tanulni, hangszeren játszani. Mert valóban jó ötlet, ha a gyerek zongorázni, hegedülni vagy éppen furulyázni tanul, csak éppen hangos dolog ez. A kezdeti időkben tapasztalható ügyetlensége gyorsan a szomszéd lakásokban élők idegeire mehet. Régi jószomszédi kapcsolatokat tesz villámgyorsan tönkre a hangok kavalkádja. Egy zongoratanárnő mesélte, hogy a szomszédjában lakóknak mindig akkor támadt kedve mulatós zenét hallgatni, mégpedig a lehető leghangosabban, amikor megérkezett egy-egy tanítványa és elkezdődött az óra. Hiába törekedett arra, hogy az órák ne hétvégéken legyenek vagy amikor az emberek általában pihenni szoktak, ne zavarják a szomszédokat, ez nem volt elég, mindig volt valaki, aki a szomszédban bekapcsolta a zenét. Ezután azzal próbálkozott, hogy megbeszélje velük, hogy mely napokon, melyik időpontban ne legyenek zongoraórák, de nekik semmi nem volt jó, bármikor is voltak az órák. A helyzet egy idő után annyira tarthatatlanná vált, hogy úgy döntött, inkább elköltözik. Amikor beköltözött új otthonába, a szomszédai éppen nyaralni voltak, ezért nem tudott velük találkozni. Kíváncsian várta, hogy ha hazajönnek, mi lesz a reakciójuk a zongoraszó hallatán. Egy hétig nem történt semmi, de aztán egy napon csengettek nála. Egy fiatalember állt az ajtóban, kezében kis szerszámos táska. Bemutatkozott, majd ezt mondta: ,,A zongorahangoló vagyok." A tanárnő elcsodálkozott: ,,Igen, a szállítás közben kissé elhangolódott a zongorám, de még nem rendeltem meg a hangolást." Mire a fiatalember ezt válaszolta: ,,Tudom. A szomszédok rendelték meg és ki is fizették a hangolás díját." Ekkor megérkezett a szomszéd házaspár három gyermekükkel, és mosolyogva mondták, hogy nagyon szeretik a zenét, csak a hamis hangok kicsit zavarják őket. Aztán rögtön fel is vetették, hogy szívesen vennék, ha kislányukat is megtanítaná zongorázni. Így kezdődött a barátságuk. A történet azt mutatja, hogy minden csak hozzáállás kérdése. A zongora mindenütt ugyanúgy szól, csak éppen egyik helyen bosszankodva, másutt örömmel hallgatják.
Jézus ezt mondja a mai vasárnap evangéliumában: ,,Szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek benneteket, imádkozzatok azokért, akik üldöznek és gyaláznak titeket!" Ha a másik emberre, mint ellenségre tekintünk, akkor minden szava idegesíteni, minden cselekedete bosszantani fog bennünket. Ha ellenséget látok a másik emberben, akkor aligha fogom őt szeretni. De abban a pillanatban, amikor szeretettel fordulok felé, már nem is ellenséget látok benne, hanem barátot, embertársat. Bíznom kell abban, hogy ha szeretettel fordulok felé, akkor ezzel meg tudom változtatni az ő ellenséges viselkedését. Jézus tehát olyan módszert ajánl, amely képes megállítani az emberek között a haragot és a gyűlölködést.
Isten mindig tiszta, feltétel nélküli szeretetként nyilvánul meg az ember számára. Senkit nem zár ki szeretetéből. Ez a szeretet képes elhárítani minden emberi félelmünket és lehetővé teszi, hogy közeledjünk hozzá és viszonozzuk szeretetét. Tőle tanuljuk meg azt, hogy nagylelkűek legyünk a szeretetben felebarátaink iránt. Isten szeretetének az a hatása, hogy a szeretet ajándékozóivá válunk. Ez mindannyiunk krisztusi hivatása.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: testvéreiteknek, kényszerítettek, ellenségeiteket, tanítványaihoz, zongorahangoló, leghangosabban, evangéliumában, zongoratanárnő, ravaszságukkal, elcsodálkozott, megbocsátottál, rosszindulatát, szomszédjukban, korintusiakhoz, tarthatatlanná, embertársadat, ajándékozóivá, töviskoszorút, villámgyorsan, kapcsolatokat, megostoroztak, szomszédjában, elhangolódott, felebarátodat, felebarátaink, megbocsátásra, tapasztalható, bemutatkozott, bosszankodva, ügyetlensége, imádkozzatok, viselkedését, ellenségedet, mérföldnyire, szomszédokat, közösségéhez, ember gondolata, időben Jézus, mérföldnyire kényszerít, testvéreiteknek köszöntök, evangélium igéi, tökéletes szeretetre, téged gúnyolók, kereszt hordozására, keresztre szegeztek, szeretetet mindenkivel, szomszédjukban valaki, gyerek zongorázni, kezdeti időkben, szomszéd lakásokban, hangok kavalkádja, zongoratanárnő mesélte, OLVASMÁNY Mózes, Szólj Izrael, SZENTLECKE Szent Pál, Isten Lelke, EVANGÉLIUM Szent Máté, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Elköszönt  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Neked tudnod kell  Szép estét kedves látogatóimna...  Soha ne kedvezz...  képre írva  Fekete-erdő desszert  Akarat  Sokan azt tartják  Egy lelki imádság  A sors  Neked tudnod kell  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Kerüld el az evangélium örömén...  Png cica  Fekete István - Akác  Boldog születésnapot a ma ünne...  Leonardo da Vinci gondolata  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  A másik dolog,  Kellemes délutánt kívánok  Idő  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Egy bizonyos határt  Png fotel  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Egy lelki imádság  Garai Gábor - Takarítás  Kaffka_Margit  Erdőn  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Németh László tollából  Nem számIt  Próbálj meg ...  Fekete István - Akác  Alázat  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Erdőn  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  A sors  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png kislány  Ami embereknek lehetetlen, az...  Rátalálsz  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Irgalom és ítélet  George Byron - Ahogy itt jár -...  Leonardo da Vinci gondolata  Ágai Ágnes – Csendélet  Ágai Ágnes – Csendélet  Nem számIt  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Png lepke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Tanuld meg ezt a versemet  Adakozás  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Neked tudnod kell  s immár én is felragyogva, ért...  Csak a fogyatkozás látható 
Bejegyzés Címkék
ember gondolata, időben Jézus, mérföldnyire kényszerít, testvéreiteknek köszöntök, evangélium igéi, tökéletes szeretetre, téged gúnyolók, kereszt hordozására, keresztre szegeztek, szeretetet mindenkivel, szomszédjukban valaki, gyerek zongorázni, kezdeti időkben, szomszéd lakásokban, hangok kavalkádja, zongoratanárnő mesélte, szomszédjában lakóknak, lehető leghangosabban, emberek általában, szomszédban bekapcsolta, szomszédai éppen, zongoraszó hallatán, napon csengettek, fiatalember állt, zongorahangoló vagyok, tanárnő elcsodálkozott, szállítás közben, szomszédok rendelték, hangolás díját, szomszéd házaspár, hamis hangok, zongora mindenütt, másik emberre, másik emberben, emberek között, ember számára, szeretet képes, szeretetben felebarátaink, szeretet ajándékozóivá, testvéreiteknek, kényszerítettek, ellenségeiteket, tanítványaihoz, zongorahangoló, leghangosabban, evangéliumában, zongoratanárnő, ravaszságukkal, elcsodálkozott, megbocsátottál, rosszindulatát, szomszédjukban, korintusiakhoz, tarthatatlanná, embertársadat, ajándékozóivá, töviskoszorút, villámgyorsan, kapcsolatokat, megostoroztak, szomszédjában, elhangolódott, felebarátodat, felebarátaink, megbocsátásra, tapasztalható, bemutatkozott, bosszankodva, ügyetlensége, imádkozzatok, viselkedését, ellenségedet, mérföldnyire, szomszédokat, közösségéhez, szeretetének, mindannyiunk, gyűlölködést, szeretetként, gyermekükkel, próbálkozott, szeretetéből, hallottátok, tökéletesek, megérkezett, megtanítaná, hordozására, szomszédban, kislányukat, elpusztítja, bekapcsolta, viszonoztad, leköpdöstek, fiatalember, beköltözött, szeressétek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 334
  • e Hét: 2515
  • e Hónap: 35669
  • e Év: 269416
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.