Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hamvazószerda 02.26
  2020-02-26 07:19:07, szerda
 
  OLVASMÁNY Joel próféta könyvéből
Isten büntető ítélete gyakran buzdítás a hozzá való őszinte visszatérésre. Megtérésünk gyökeres, komoly cselekedet legyen!
A bűnbánatra így figyelmeztet a próféta: Térjetek meg! Teljes szívetekből hozzám térjetek! Böjtöljetek, hangos szóval sirassátok bűneiteket! A szíveteket szaggassátok meg, és ne a ruhátokat; keressétek Isteneteket, Uratokat! Ő jóságos és irgalmas, türelemmel gyógyítgatja sebeiteket. Ki tudja, hátha visszatér és újra megbocsát, s áldás fakad a nyomában; így az Úr, a ti Istenetek elfogadja majd étel- s italáldozataitokat. Fújjatok meg minden harsonát a szent hegyen! Üdvös böjtöt is hirdessetek! Népemet gyűjtsétek egybe, szent közösséggé legyen! Hívjátok az öregeket, hozzátok a gyermekeket, még a csecsemőket is! Nászházát hagyja el most a vőlegény, és a menyasszony is! A papok, az Úr szolgái, hangos szóval sírjanak, az előcsarnok és az oltár között így kiáltsanak: ,,Könyörülj, Uram, könyörülj népeden, ne tűrj ilyen gyalázatot örökségeden! Ne uralkodjanak rajtunk pogány nemzetek! Ne mondhassák gúnyolódva: »Hol van hát Istenetek?«" Erre az Úr féltő szeretettel tekintett országára, és népének megkegyelmezett.
Ez az Isten igéje. Joel 2,12-18

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt második leveléből
Itt az alkalmas idő, hogy kiengesztelődjünk Istennel.
Testvéreim!
Krisztus követségében járunk. Isten maga buzdít titeket általunk.
Krisztus nevében kérlek, engesztelődjetek ki az Istennel! Ő a bűn hordozójává tette értünk azt, aki bűnt nem ismert (Jézust), hogy általa Isten igaz voltának részesei legyünk.
Mint az ő munkatársai, figyelmeztetünk titeket, hogy Isten kegyelmét ne vegyétek hiába. Azt mondja ugyanis az Úr: ,,Amikor az időt alkalmasnak látom, meghallgatlak, és ha eljön az üdvösség napja, segítek rajtad." Nézzétek, most van itt az alkalmas idő! Most van itt az üdvösség napja.
Ez az Isten igéje. 2Kor 5,20-6,2

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jó cselekedeteinkkel ne az emberek elismerését keressük, hanem egyedül Istentől várjunk értük jutalmat!
A hegyi beszédben Jézus így szólt tanítványaihoz:
Vigyázzatok! Jótetteitekkel ne hivalkodjatok az emberek előtt, mert így a mennyei Atyától nem kaptok értük jutalmat. Amikor tehát alamizsnát osztasz, ne kürtöltess magad előtt, mint a képmutatók teszik a zsinagógákban és az utcákon, hogy dicsérjék őket az emberek! Bizony mondom nektek, ezzel már meg is kapták jutalmukat. Amikor te adsz alamizsnát, ne tudja bal kezed, mit cselekszik a jobb kezed, hogy adományod rejtekben legyen, és akkor Atyád jutalmaz meg érte, aki lát téged a rejtekben is.
Amikor pedig imádkoztok, ne legyetek olyanok, mint a képmutatók, akik szeretnek az emberek szeme láttára a zsinagógákban és az utcasarkokon állva imádkozni! Bizony mondom nektek, már meg is kapták jutalmukat. Amikor imádkozol, menj be a szobádba, és zárt ajtó mögött, a rejtekben imádkozzál Atyádhoz! Atyád, aki a rejtekben is lát, megfizet neked.
Amikor böjtöltök, ne legyetek mogorvák, mint a képmutatók! Keserű arcot mutatnak, hogy az emberek meglássák rajtuk a böjtölést. Bizony mondom nektek, ezzel már meg is kapták jutalmukat. Amikor te böjtölsz, illatosítsd be hajadat és mosd meg arcodat, hogy az emberek ne vegyék észre böjtölésedet, csak Atyád, aki a rejtekben jelen van! Atyád, aki a rejtekben is lát, megfizet neked.
Ezek az evangélium igéi. Mt 6,1-6.16-18
...... ........



Imádság
Jézus, reményünk! Téged követve azt választjuk, hogy szívünk mélyéből szeretünk. Te az Evangélium örömét adod nekünk, bármily kicsinynek érezzük is azt. És mégis, mikor ellentmondások támadják meg lelkünket, add nekünk, hogy rád bízhassuk magunkat, ó Krisztus, és mi igyekszünk megosztani veled mindazt, ami az életben ránk nehezedik

Elmélkedés
A mai nappal új időszak kezdődik az egyházi évben. Hamvazószerdával belépünk a nagyböjtbe, a húsvéti előkészület idejébe. Ez a negyven nap minden bizonnyal a legkomolyabb idő az esztendő folyamán, az önfegyelmezésnek, az önmegtartóztatásnak, a lemondásoknak az időszaka. A nagyböjt a tavaszi hónapokra szokott esni, amikoris megújul, újjáéled a természet, s mi évről évre rácsodálkozunk az Isten által teremtett világ újjászületésére. De az Isten által teremtett és az üdvösségre hívott embernek is szüksége van a megújulásra. Nyilvános működésének kezdete előtt Jézus negyven napra a pusztaságba vonult, ott készült fel küldetésére. Az evangéliumi beszámolók szerint ezen idő alatt nem evett és nem ivott, azaz böjtölt, és böjtölésével példát adott nekünk arra, hogy testünket, testi vágyainkat megfékezve törekedjünk a lelki elcsendesedésre és elmélyülésre. A böjt nagyszerű lehetőséget teremt nekünk, hogy Istenre tudjunk figyelni, akitől a lelki megújulást kérjük és várjuk.
Nem csak az életünket, de a szabadságunkat is Istennek köszönhetjük. És mivel szabadok vagyunk és szabadon dönthetünk, ezért hibázni is tudunk. Hozhatunk helytelen, rossz döntéseket, amelyek eltávolítanak minket Istentől és embertársainktól. Főként az fájó számunkra, amikor ráébredünk, hogy saját jövőnket, örök sorsunkat illetően hoztunk helytelen döntést. De a rossz döntések nem végzetesek, hiszen Istentől lehetőséget kapunk bűneink megbánására és arra, hogy új életet kezdjünk. Engedjük, hogy megújító ereje megérintsen minket!
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  Hamvazó szerda  
Címkék: hamvazószerdával, embertársainktól, önfegyelmezésnek, engesztelődjetek, figyelmeztetünk, újjászületésére, elcsendesedésre, megkegyelmezett, rácsodálkozunk, tanítványaihoz, jótetteitekkel, szabadságunkat, ellentmondások, korintusiakhoz, lemondásoknak, eltávolítanak, hivalkodjatok, visszatérésre, zsinagógákban, meghallgatlak, követségében, utcasarkokon, elmélyülésre, szaggassátok, böjtölésedet, köszönhetjük, legkomolyabb, gyógyítgatja, uralkodjanak, figyelmeztet, böjtölésével, munkatársai, megbánására, evangéliumi, szeretettel, szívetekből, hozzá való, szíveteket szaggassátok, szent hegyen, oltár között, időt alkalmasnak, üdvösség napja, emberek elismerését, hegyi beszédben, emberek előtt, mennyei Atyától, képmutatók teszik, jobb kezed, emberek szeme, utcasarkokon állva, rejtekben imádkozzál, emberek meglássák, OLVASMÁNY Joel, SZENTLECKE Szent Pál, EVANGÉLIUM Szent Máté, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szeüleidtől tanultad  Benned is ezerféle szín van  Éljen a magyar szabadság!  Mély, puha álom - sárga féltés  Imádkozás Krisztus értelméért  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Paul David Tripp Március 15  Esti kép  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Facebookon kaptam  A kávé  Sötétség és világosság  A halolaj és a hal még a migré...  Könnyáztatta asszonysorsok  Kezdet  Facebookon kaptam  Mélységes szomorúsággal  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Március 15-re emlékve  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  William Shakespeare-től idéze...  Facebookon kaptam  Március 15 emlékére virágba bo...  A tékozló és Isten gondviselés...  Facebookon kaptam  Ibolya  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Alvó baby  Facebookon kaptam  A halolaj és a hal még a migré...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne feledjük: a föld jóval több...  Ez a miénk!  Nem mindegy  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  ...és mégis ráismersz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az élet  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Fújjad márciusi szél . . .  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Nem mindegy  Nagy László - Szerelem emléke  Facebookon kaptam  Mély, puha álom - sárga féltés  Tavaszról álmodom,  Szép estét  Intelem  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Törött csészék  Szép estét  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Cicus virággal  Facebookon kaptam  Rőzsehordó nő szobra  Facebookon kaptam  Az ünnepről  Ted Engstrőm gondolata  Szép Álmokat  Facebookon kaptam  A csonk és a facsemete  Hernádkak  Talpra vándor  Facebookon kaptam  Alvó baby  ...és mégis ráismersz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Márciusi eső  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép Álmokat  képre írva Március 15 -re emlé...  ...és mégis ráismersz  Szeüleidtől tanultad  Alvó baby  Éljen a magyar szabadság!  mindent a népért...  Ne engedd el kezem!  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Atyám !  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  1848. március 15-én  ...és mégis ráismersz  Facebookon kaptam  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Benned is ezerféle szín van 
Bejegyzés Címkék
hozzá való, szíveteket szaggassátok, szent hegyen, oltár között, időt alkalmasnak, üdvösség napja, emberek elismerését, hegyi beszédben, emberek előtt, mennyei Atyától, képmutatók teszik, jobb kezed, emberek szeme, utcasarkokon állva, rejtekben imádkozzál, emberek meglássák, rejtekben jelen, evangélium igéi, életben ránk, egyházi évben, húsvéti előkészület, esztendő folyamán, tavaszi hónapokra, üdvösségre hívott, pusztaságba vonult, evangéliumi beszámolók, lelki elcsendesedésre, böjt nagyszerű, lelki megújulást, fájó számunkra, rossz döntések, hamvazószerdával, embertársainktól, önfegyelmezésnek, engesztelődjetek, figyelmeztetünk, újjászületésére, elcsendesedésre, megkegyelmezett, rácsodálkozunk, tanítványaihoz, jótetteitekkel, szabadságunkat, ellentmondások, korintusiakhoz, lemondásoknak, eltávolítanak, hivalkodjatok, visszatérésre, zsinagógákban, meghallgatlak, követségében, utcasarkokon, elmélyülésre, szaggassátok, böjtölésedet, köszönhetjük, legkomolyabb, gyógyítgatja, uralkodjanak, figyelmeztet, böjtölésével, munkatársai, megbánására, evangéliumi, szeretettel, szívetekből, alkalmasnak, hirdessetek, menyasszony, vigyázzatok, elismerését, lehetőséget, megérintsen, csecsemőket, előkészület, törekedjünk, megújulásra, böjtöljetek, megtérésünk, illatosítsd, működésének, pusztaságba, hordozójává, küldetésére, örökségeden, isteneteket, gyermekeket, jutalmukat, üdvösségre, közösséggé, nagyböjtbe, igyekszünk, megosztani, képmutatók, kürtöltess, szentlecke, kicsinynek, választjuk, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 621
  • e Hét: 4211
  • e Hónap: 24894
  • e Év: 227807
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.