Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Keresztút Pio atyával
  2020-02-29 12:34:16, szombat
 
  "Törődjetek bele abba, hogy a szenvedés természetes, és a bűnön kívül ennél semmi sem természetesebb. Akaratotok - Isten segítségével - mindig győzedelmeskedik majd, és az isteni szeretet sohasem veszti el erejét lelketekben, ha állhatatosan megmaradtok az imában." Pio atya

I. állomás
Jézust halálra ítélik
"Mennyire szenvedek, amikor látom, nemcsak hogy nem törődnek az emberek Jézussal, hanem ami ennél sokkal rosszabb, bántalmazzák is és borzasztó szitkokkal káromolják Őt. Szeretnék inkább meghalni vagy legalább megsüketülni, mintsem e szitkokat hallani, mellyel az emberek illetik Istent. Így imádkoztam az Úrhoz: Uram, inkább ölj meg, mintsem jelen legyek, amikor bántanak Téged"

II. állomás
Jézus vállára veszi a keresztet
"Teljesen hagyatkozzatok rá a lelkek édes Jegyesére. Hajtsátok fejeteket e gyengéd Jegyes szívére, ahogy a szeretette tanítvány is tette, és ne féljetek, mert az Égi Mester nem fogja megengedni, hogy egy hajszál meggörbüljön a fejeteken, ahogyan nem engedte, hogy bántás érje tanítványait a Getszemáni kertben. És a tolongó sokaság közepette észrevétlenül kísérjétek a Királyt a Kálváriáig."

III. állomás
Jézus először esik el a kereszttel
"Jézus, a fájdalmak férfia úgy szeretné, ha minden keresztény őt követné. Most Jézus nekem is kínálja e kelyhet; én elfogadtam, íme, ezért nem kímél engem. Az én szegényes szenvedésem mit sem ér; Jézusnak mégis tetszik, mivel itt a földön annyira szeretem Őt. Ezért azokon a napokon, amikor ő többet szenvedett a földön, jobban érezteti velem a szenvedést."

IV. állomás
Jézus édesanyjával találkozik
"A Fájdalmas Szűz nyerje el szentséges Fiától, hogy egyre inkább elmélyedhessünk a kereszt misztériumában, és vele együtt megrészegedhessünk Jézus szenvedésétől. A szeretet legnagyobb bizonysága szenvedni a szeretett személyért; és miután Isten Fia tiszta szeretetből annyit szenvedett értünk, nem lehet kétségünk afelől, hogy az Érte hordozott keresztet lehet szeretni."

V. állomás
Cirenei Simon segít Jézusnak vinni a keresztet
"Jézus ismételten mondja nekem: "Ne félj, én szenvedést adok neked, de erőt is adok hozzá. Azt akarom, hogy a lelked mindennapos és rejtett vértanúsággal tisztuljon és próbáltassék meg. Ne csodálkozz rajta, ha megengedem az ördögnek, hogy gyötörjön, a világnak, hogy undorítson, s a számodra legkedvesebb személyeknek, hogy kínozzanak téged; mert semmi sem tudja legyőzni azokat, akik az én szeretetemért hordozott kereszt alatt nyögnek, és akiknek én magam sietek segítségére."

VI. állomás
Veronika letörli Jézus arcát
"Szelíden helyezzétek szíveteket a mi Urunk sebeibe, ne karotok erejével. Igen nagy bizalommal legyetek az Ő irgalmassága és jósága iránt, mert Ő soha el nem hagy benneteket. Éppen ezért mindig jól öleljétek át az Ő szent keresztjét; segítsetek neki!"

VII. állomás
Jézus másodszor esik el a kereszttel
"Szüntelenül ajánljátok fel az Úrnak életetek áldozatát, és mindazt, amit el kell viselnetek. És Jézus a rá annyira jellemző szuverenitással fog uralkodni a szíveteken. S hogy egyre inkább méltók legyetek a szentek dicsőségére, ajánljatok fel Istennek mindent, amit csak elviseltek, napjában százszor vagy még többször. Szorosan kötődjetek Hozzá szerelmes akarattal."

VIII. állomás
Jézus szól a síró asszonyokhoz
"Jézus Krisztus a példakép és a minta, aki szerint életünket alakítanunk kell. Jézus azonban a keresztet választotta királyi zászlajául, ezért azt akarja, hogy minden követője a Kálváriára vezető utat járja, hordozza keresztjét, és azon lehelje ki lelkét. Csak ezen az úton jutunk el az üdvösségre."

IX. állomás
Jézus harmadszor esik el a kereszttel
"Mindig a hit szemével tekintsünk Jézus Krisztusra, mint a mi jóságos és jótékony angyalunkra, aki keresztjét hordozva megy föl a Kálváriára. S miközben Ő kínok közepette haladt fölfelé a Golgota emelkedőjén, látjuk, hogy lelkek serege követi Őt, akik saját keresztjüket hordozva ugyanazt az utat járják."

X. állomás
Jézust megfosztják ruháitól
"Szegény Jézusom, újra megbántottalak téged! A szívem oly kemény, hogy nem tud annyira megindulni, amennyire kellene, amikor ama bántásokra gondolok, amelyeket Jézussal szemben elkövettem. De amennyire képes vagyok rá, bánni akarom. Ezért sírtam csöndesen, de a fájdalom könnyei egyúttal nagy boldogságot jelentettek számomra."

XI. állomás
Jézust a keresztre szegezik
"A Kálvária hegyen azok a szívek laknak, akiket az Égi Vőlegény kedvel. Ó, mennyire boldognak kell tartanod magadat, ha erőfeszítéseket tehetsz, hogy mindig ott időzzél, hűségesen és szerelmesen ott lakozzál, hogy imádhasd ezen a hegyen a megfeszített Krisztust már ebben az életben, mert így biztosíthatod teljes bizonyossággal azt, hogy a másik életben is imádhatod a megdicsőült Jézust!"

XII. állomás
Jézus meghal a kereszten
"Jézus hozzám fordult és azt mondta: "Fiam, ne hidd, hogy az én haláltusám három óráig tartott, nem. Én a világ végezetéig vívom haláltusámat azokért a lelkekért, aki számomra kedvesek. Miközben haláltusámat vívom, fiam, nem szabad elaludnod. Lelkem keresi az emberi jóság cseppjeit; de jaj, magamra hagynak közömbösségük terhével."

XIII. állomás
Jézus testét leveszik a keresztről
"Nagyon meg kell alázkodnunk, látva, hogy mennyire nem vagyunk urai önmagunknak, és mennyire szeretjük a kényelmet és a pihenést. Mindig tartsd szemed előtt Jézust: Ő nem pihenni jött közénk, és nem keresett kényelmes körülményeket sem lelki sem testi értelemben, hanem harcolni jött, önmagát megtagadni és meghalni jött."

XIV. állomás
Jézust sírba teszik
"Meg ne hátráljatok, és még kevésbé meg ne álljatok, amíg föl nem értek az élet kálváriájára. Jézus fogja majd a kezeteket, hogy ne tétovázzatok. Isten segítő kegyelme, és a jutalom, amit Jézus tartogat számotokra, édes bátorításotok lesz."
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Címkék: győzedelmeskedik, szuverenitással, elmélyedhessünk, erőfeszítéseket, megbántottalak, hagyatkozzatok, misztériumában, természetesebb, bizonyossággal, közömbösségük, szeretetemért, észrevétlenül, körülményeket, szenvedésétől, bátorításotok, biztosíthatod, vértanúsággal, haláltusámat, megsüketülni, irgalmassága, asszonyokhoz, bántalmazzák, keresztjüket, próbáltassék, édesanyjával, megfeszített, legkedvesebb, személyeknek, tanítványait, meggörbüljön, kálváriájára, segítségével, állhatatosan, tétovázzatok, szerelmesen, alakítanunk, szenvedés természetes, bűnön kívül, isteni szeretet, emberek Jézussal, emberek illetik, lelkek édes, szeretette tanítvány, hajszál meggörbüljön, tolongó sokaság, fájdalmak férfia, földön annyira, kereszt misztériumában, szeretet legnagyobb, szeretett személyért, lelked mindennapos, számodra legkedvesebb, Keresztút Pio, Most Jézus, Fájdalmas Szűz, Isten Fia, Cirenei Simon, Jézus Krisztus, Jézus Krisztusra, Szegény Jézusom,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Akarat  Facebookon kaptam  Png csokor  Fehér virág  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  képre írva  Reménység és erő Krisztustól e...  Próbálj meg ...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Rátalálsz  Png férfi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Nem tudhatod  Egy lelki imádság  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Popper Péter szavai  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Fekete-erdő desszert  Akarat  Fekete-erdő desszert  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Png virág  Soha ne kedvezz...  Reggel van  Szép álmokat!  Nem tudhatod  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Akarat  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Esti kép  Bertolt Brecht -től idézet  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Hiányzik  Png telefon  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Nem tudhatod  Zilahy Lajos gondolata  Png csokor  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Png virág  Facebookon kaptam  Png telefon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Szép napot kívánok  A boldog családok mind hasonló...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Tanuld meg ezt a versemet  Hiányzik  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Julian Brass gondolata  Png virág  Adakozás  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Alázat  Akarat  Tanuld meg ezt a versemet  Próbálj meg ...  Png kislány 
Bejegyzés Címkék
szenvedés természetes, bűnön kívül, isteni szeretet, emberek Jézussal, emberek illetik, lelkek édes, szeretette tanítvány, hajszál meggörbüljön, tolongó sokaság, fájdalmak férfia, földön annyira, kereszt misztériumában, szeretet legnagyobb, szeretett személyért, lelked mindennapos, számodra legkedvesebb, szentek dicsőségére, síró asszonyokhoz, keresztet választotta, úton jutunk, utat járják, fájdalom könnyei, keresztre szegezik, szívek laknak, megfeszített Krisztust, másik életben, megdicsőült Jézust, világ végezetéig, emberi jóság, élet kálváriájára, győzedelmeskedik, szuverenitással, elmélyedhessünk, erőfeszítéseket, megbántottalak, hagyatkozzatok, misztériumában, természetesebb, bizonyossággal, közömbösségük, szeretetemért, észrevétlenül, körülményeket, szenvedésétől, bátorításotok, biztosíthatod, vértanúsággal, haláltusámat, megsüketülni, irgalmassága, asszonyokhoz, bántalmazzák, keresztjüket, próbáltassék, édesanyjával, megfeszített, legkedvesebb, személyeknek, tanítványait, meggörbüljön, kálváriájára, segítségével, állhatatosan, tétovázzatok, szerelmesen, alakítanunk, lelketekben, dicsőségére, segítségére, szüntelenül, természetes, alázkodnunk, önmagunknak, választotta, helyezzétek, emelkedőjén, angyalunkra, mindennapos, megmaradtok, megdicsőült, szenvedésem, jelentettek, boldogságot, megfosztják, hátráljatok, szeretetből, találkozik, elviseltek, megengedni, szíveteket, szeretette, krisztusra, szenvedést, kötődjetek, elkövettem, üdvösségre, harmadszor, megengedem, bizalommal, szentséges, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3608
  • e Hét: 9409
  • e Hónap: 42563
  • e Év: 276310
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.