Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Isten ma kinyitott egy ablakot nekünk.
  2020-03-05 21:54:08, csütörtök
 
  Magnificat.ro, Böjte Csaba OFM Videó Link

- Mi felnőttek sokszor úgy gondolkozunk mint a gyermekeink! A mesében vannak Hófehérkék és vasorrú bábák, talpig becsületes királyfiak, és gonosz, tüzet okádó sárkányok, és ők egymásnak ádáz ellenségei, nincs párbeszéd, kiengesztelődés!! A legtöbb mai film is arról szól, hogy a jó találkozik a rosszal és végül komoly harcok után a jó diadalmaskodik, a rossz elnyeri méltó jutalmát!! Egy statikus világban gondolkodunk, hol a szereplők nem párbeszédet folytatva egymást megismerik, hanem kérlelhetetlen csatában legyőzik ellenfeleiket!! Sajnos egymást is, de sokszor magunkat is betuszkoljuk e képletbe, és ebből fakadnak a véget nem érő gondjaink!!
Jézus Krisztus arról beszél, hogy az eldobott kő szegletkővé válik! Mellette Zakeus, Mária Magdolna, de akár az apostolok fejedelmei Szent Péter, Szent Pál is a sötétség udvarából képesek átvezetni az életszentség ragyogó palotájába!! Annak idején kíváncsian figyeltem, hogy az árva, utcáról közénk jött gyermekeket képesek vagyunk-e átvezetni a félelem, a csibészkedés partjairól, a kitartó tanulás, a bizalomból fakadó szófogadás, az értelmes, kibontakozó élet pályájára?? Az elmúlt évtizedek az bajban lévő gyermekek között, Krisztus tanításában, módszereiben való hitemben megerősítettek!! Hiszem és vallom, hogy Isten selejtet nem teremt, mindannyian képesek vagyunk szeretetben, békében jókká válni, mert igenis jónak lenni jó, szeretetben élni gazdagság, fény, ragyogás még akkor is, ha szeretetünket nem viszonozzák!
- Természetesen bennem is felmerül a kérdés, hogy laboratóriumi körülmények között ami a gyermekek világában igaz, az vajon a felnőttek világában is érvényes-e? Vajon a hétpróbás elítélt fegyencek számára lehet hirdetni eredményesen az evangéliumot, számukra járható Jézus Krisztus szeretet útja akár bent a fegyház falai között is?? Több börtönt, fegyházat is meglátogattam, beszéltem elítéltekkel, fegyházőrökkel, nagyszerű parancsnokokkal és mindezek után szilárdan hiszem, hogy a szeretet útja nem néhány rendkívüli ember külön saját ajándéka, hanem mindannyiunk számára járható gyönyörű szép út!!
- A balassagyarmati fegyencek által írt, hangszerelt és előadott dal, mely a Szent Adorján életéről ugyancsak általuk szerkesztett és előadott muzikel végén hangzott fel először, az előadó termet megtöltő rokonok, vendégek előtt nem csak engem, hanem úgy gondolom, hogy mindannyiunkat meggyőzött arról, hogy van remény, az emberiség nem sárkányfog vetemény, pusztulásra váró szégyene a földnek hanem Krisztus által megváltott, Isten halhatatlan nagy családja! Nem csak hiszem, hogy a kölcsönös tiszteletből, szeretetből sarjadó párbeszéd képes lerombolni bennünk és körülöttünk magasodó falakat, képes járható hidat verni ember és ember közé, hanem bennem vágyat is ébresztett, hogy létrehozzuk közösen a századik báránynak otthonát, egy olyan aklot, mely minden megfáradt felnőtt számára nyitva áll!
Szeretettel ajánlom a csatolt videoklipet, melyet a Balassagyarmati Fegyház és Börtön Színjátszó Köre írt, szerkesztett és előad, remélem e nem mindennapi alkotás a ti szíveiteket is örömmel fénnyel fogja eltölteni!
Azért imádkozom, hogy házainkat, tereinket betöltő sláger legyen e szép dal!
Örömteli szívvel, Csaba t.
*
A videoklip A Balassagyarmati Fegyház és Börtön Színjátszó Köre által írt Szent Adorján életéről szóló színdarab egyik zenéjére készült.
Zongorán közreműködött Várnagy Andrea zongora-művésznő.
A klipp egy szabadulás-történetet mutat be, mely azt szimbolizálja, hogy a fogvatartottak a reintegrációs alkotó munkájuk által felszabadulnak, kvázi kiszabadulnak bezártságukból. A váltakozó képek bemutatják a kontrasztot a dalban is megénekelt két világ között, a felemelkedést, elismerést, melyet a darabban játszó művészek átélhettek a József Attila Színházban, ahová kitartó munkájuk révén eljuthattak, kivívva mindannyiunk elismerését, megbecsülését. A klip négy helyszínen játszódik: Az Opera Zongoratermében, a Balassagyarmati Fegyház és Börtön falai között, a József Attila Színházban és a Dévai templomban. Szereplőként Várnagy Andrea művésznő és a Fogvatartottak színjátszói mellett a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekei és Böjte Csaba testvér is feltűnnek.

- A forgatásokban és az utó munkákban segítségünkre voltak a dévai gyermekek akik a Gyermek Jézus Stúdió munkatársai.
Írta: Török László
Stáblista:
Rendezte: Török László
Fényképezte: Török László, Nitu Alexandru, Pap Botond, Lambert Iván
Vágta: Fábián Zsolt Imre, Pap Botond
Fényelte: Nitu Alexandru
Gyártásvezető: Fábián Zsolt
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Címkék: kiengesztelődés, zongoratermében, balassagyarmati, parancsnokokkal, mindannyiunkat, fogvatartottak, felszabadulnak, megerősítettek, bezártságukból, fegyházőrökkel, diadalmaskodik, kérlelhetetlen, meglátogattam, laboratóriumi, szimbolizálja, szeretetünket, természetesen, közreműködött, ellenfeleiket, megbecsülését, forgatásokban, reintegrációs, kiszabadulnak, gyártásvezető, felemelkedést, segítségünkre, mindannyiunk, szerkesztett, elítéltekkel, eredményesen, betuszkoljuk, evangéliumot, csibészkedés, gondolkodunk, gondolkozunk, szereplőként, mesében vannak, rossz elnyeri, statikus világban, apostolok fejedelmei, sötétség udvarából, életszentség ragyogó, csibészkedés partjairól, kitartó tanulás, bizalomból fakadó, elmúlt évtizedek, bajban lévő, gyermekek világában, felnőttek világában, hétpróbás elítélt, fegyház falai, szeretet útja, Böjte Csaba OFM, Jézus Krisztus, Mellette Zakeus, Mária Magdolna, Szent Péter, Szent Pál, Szent Adorján, Balassagyarmati Fegyház, Börtön Színjátszó Köre, Várnagy Andrea, József Attila Színházban, Opera Zongoratermében, Szereplőként Várnagy Andrea, Dévai Szent Ferenc Alapítvány, Böjte Csaba, Gyermek Jézus Stúdió, Török László, Nitu Alexandru, Lambert Iván, Fábián Zsolt Imre, Fábián Zsolt,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nem kell hozzá fürdőruhás  Hogyan válunk hűségesekké?  Vannak emberek  Ott van  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Esterházy Péterre emlékezünk  Esterházy Péterre emlékezünk  Zilahy Lajos gondolata  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam Krisztinától  Esterházy Péterre emlékezünk  Van néhány kérdés, amin gondol...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Bársony székben  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  képre írva  Jó éjszakát  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Spenót fasírttal  Andrássy Réka - A bolond Böske  Szívek  Robin Wight pitypang szobra  Az ókori görögök sebkezelésre ...  A pitypang legendája  Paul David Tripp Április 12  Zilahy Lajos gondolata  Andrássy Réka - A bolond Böske  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Csend  Müller Péter tollából  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Szeretem ujjad karcsuságait,  Robert Merle tollából  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Szép estét  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Paul David Tripp Április 12  képre írva  Bársony székben  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Vito Giaquinto gondolata  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Jázmin  Magyar költészet napja  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Márai Sándor tollából  Pitypang szökőkút  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  különleges  Szép estét kedves látogatóimn...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
mesében vannak, rossz elnyeri, statikus világban, apostolok fejedelmei, sötétség udvarából, életszentség ragyogó, csibészkedés partjairól, kitartó tanulás, bizalomból fakadó, elmúlt évtizedek, bajban lévő, gyermekek világában, felnőttek világában, hétpróbás elítélt, fegyház falai, szeretet útja, balassagyarmati fegyencek, előadó termet, földnek hanem, kölcsönös tiszteletből, századik báránynak, olyan aklot, csatolt videoklipet, reintegrációs alkotó, váltakozó képek, darabban játszó, klip négy, dévai gyermekek, kiengesztelődés, zongoratermében, balassagyarmati, parancsnokokkal, mindannyiunkat, fogvatartottak, felszabadulnak, megerősítettek, bezártságukból, fegyházőrökkel, diadalmaskodik, kérlelhetetlen, meglátogattam, laboratóriumi, szimbolizálja, szeretetünket, természetesen, közreműködött, ellenfeleiket, megbecsülését, forgatásokban, reintegrációs, kiszabadulnak, gyártásvezető, felemelkedést, segítségünkre, mindannyiunk, szerkesztett, elítéltekkel, eredményesen, betuszkoljuk, evangéliumot, csibészkedés, gondolkodunk, gondolkozunk, szereplőként, életszentség, tiszteletből, módszereiben, halhatatlan, szeretetből, gyermekeket, párbeszédet, viszonozzák, munkatársai, létrehozzuk, mindannyian, szeretettel, szegletkővé, tanításában, kibontakozó, szíveiteket, szeretetben, elismerését, fényképezte, körülöttünk, videoklipet, hangszerelt, körülmények, pusztulásra, kontrasztot, színjátszói, eljuthattak, gyermekeink, szófogadás, színházban, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 391
  • e Hét: 16783
  • e Hónap: 29459
  • e Év: 263206
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.