Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
4. nagyböjti hét hétfő 03.23
  2020-03-23 11:22:47, hétfő
 
  OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
Isten a régi, bűnös népet újjá, bűntelenné akarja teremteni.
Az újjáteremtésről prófétája által szól az Úr:
Íme, új eget és új földet teremtek; a régi feledésbe merül, és eszébe se jut többé senkinek. Örüljetek és ujjongjatok mindörökké azon, amit majd teremtek!
Mert Jeruzsálemet ,,Öröm-nek teremtem, és népét ,,Ujjongás-nak. Örömöm telik majd Jeruzsálemben, és ujjongani fogok népemen. Nem hallatszik többé benne sem sírás, sem jajkiáltás. Nem lesz ott többé olyan gyermek, aki csak néhány napig él; sem öreg ember, aki nem töltené be élete napjait.
Mert a legfiatalabb is százéves korában hal meg; s aki nem éri meg a századik évét, az már átkozottnak számít. Aki házat épít, ő maga lakik benne; aki szőlőt ültet, ő maga élvezi gyümölcsét.
Ez az Isten igéje. Iz 65,17-21

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
A királyi tisztviselő fiának meggyógyítása.
Egy alkalommal Jézus Szamariából Galileába ment. Jóllehet maga mondta, hogy a prófétának nincs becsülete saját hazájában, mégis, midőn Galileába érkezett, az ottaniak szívesen fogadták. Látták ugyanis mindazt, amit Jézus az ünnepek alkalmából Jeruzsálemben cselekedett, mert ők is ott voltak az ünnepeken.
Így jutott el Jézus újra a galileai Kánába, ahol a vizet borrá változtatta.
Élt Kafarnaumban egy királyi tisztviselő, akinek a fia megbetegedett. Amikor meghallotta, hogy Jézus Júdeából Galileába érkezett, elment hozzá, és kérte: jöjjön és gyógyítsa meg a fiát. A gyermek már halálán volt.
Jézus ezt mondta: ,,Hacsak jeleket és csodákat nem láttok, nem hisztek." A királyi tisztviselő azonban így szólt: ,,Uram, jöjj, mielőtt meghalna a fiam!" Jézus erre azt felelte: ,,Menj csak! Fiad él."
Hitt az ember Jézus szavának, és elment. Még útban volt hazafelé, amikor eléje futottak szolgái, és kijelentették, hogy a fia él. Megkérdezte tőlük: ,,Melyik órában lett jobban?" Ezt mondták: ,,Tegnap déltájban hagyta el a láz." Az apa visszaemlékezett, hogy abban az órában mondta neki Jézus: ,,Fiad él." Erre hitt ő maga, és vele egész háza népe. Ez volt Jézus második csodája, amelyet Júdeából Galileába jövet művelt (az ünnepek után).
Ezek az evangélium igéi. Jn 4,43-54
...... ........... .......



Imádság
Uram, segíts, hogy helyesen tudjam beosztani az időmet! Add, hogy biztosan érezzem, mely ügyem nem tűr halasztást! Segíts, hogy mindig időt találjak a szellemi, lelki feltöltődésre is! Kérlek, segíts, hogy minden esetben a lehető legjobban készülhessek föl az éppen előttem álló feladatra! Add meg, Uram, a kegyelmet, hogy akivel csak találkozom, arra úgy tudjak odafigyelni, és úgy tudjak neki segíteni, mintha téged hallgatnálak és neked segítenék!

Elmélkedés
A mai evangélium a közismert jézusi mondás felidézésével kezdődik: ,,a prófétának nincs becsülete saját hazájában." A prófétának valóban nincs, de a csodatevő személynek annál nagyobb a becsülete, saját hazájában és azon kívül is. Ha arról tanít, hogy tartsanak bűnbánatot és térjenek meg az emberek, akkor szinte alig figyelnek rá. De ha híre megy, hogy képes meggyógyítani bármiféle betegséget, akkor mindjárt tömegesen keresik fel őt. A kafarnaumi tisztviselő sem kíváncsi Jézus tanítására, ő is segítséget kér, csodát remél. Nem önmaga érdekében, hanem halálán lévő beteg gyermeke számára kér gyógyulást. Ismerjük el, hogy ez is a hitnek egy szintje. Aki Istenhez tud fordulni nehéz helyzetében, az már eljutott a hitnek egy szintjére. Hitetlen ember nem fordul az Úrhoz segítségért semmilyen ügyben. Ő nem abban kételkedik, hogy létezik-e Isten, hanem abban, hogy tud-e, akar-e egyáltalán segíteni az emberen. Isten létezésében ő is hisz, és éppen Istent okolja a bajokért, a szükséghelyzetért, amiben van.
Jézus csodáinál megfigyelhetjük, hogy vagy a hitre alapozva, a hitet megjutalmazva tesz csodát, vagy maga a csoda ébreszt hitet abban, aki megtapasztalja.
Nagyböjti feladatom lehet annak elismerése, hogy rászorulok Jézus segítségére. Ha ezt belátom, akkor lépjek oda hozzá bizalommal és hittel kérjem segítségét.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: visszaemlékezett, megfigyelhetjük, újjáteremtésről, megtapasztalja, meggyógyítása, felidézésével, megjutalmazva, jeruzsálemben, meggyógyítani, feltöltődésre, kijelentették, megbetegedett, készülhessek, legfiatalabb, kafarnaumban, jeruzsálemet, hallgatnálak, tisztviselő, odafigyelni, változtatta, létezésében, segítségért, ujjongjatok, cselekedett, átkozottnak, meghallotta, szamariából, helyzetében, segítségére, megkérdezte, betegséget, kafarnaumi, segítséget, hallatszik, tanítására, gyümölcsét, újjáteremtésről prófétája, régi feledésbe, századik évét, királyi tisztviselő, alkalommal Jézus, prófétának nincs, ottaniak szívesen, ünnepek alkalmából, galileai Kánába, vizet borrá, ember Jézus, órában mondta, ünnepek után, evangélium igéi, lehető legjobban, éppen előttem, OLVASMÁNY Izajás, Mert Jeruzsálemet, EVANGÉLIUM Szent János, Jézus Szamariából Galileába, Jézus Júdeából Galileába, Júdeából Galileába, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egy gondolat  Spenót fasírttal  Pitypang szökőkút  40 felett  A gyulladáscsökkentő és csonte...  IGEN így  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Tavaszi este  Horváth Szilvia tollából  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Egy barátság története  Különleges  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sorsod  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jó éjszakát  Az ember emlékekből áll  Kertem  Müller Péter tollából  Különleges  képre írva  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Anyámról való emlékek  Otthon  IGEN így  Alvó cica  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Mindent de mindent visszakap  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Nevelőszülőkhöz adták,  Jó éjszakát  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Kertem  Anyámról való emlékek  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Zilahy Lajos mondta  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Kertem  Facebookon kaptam  képre írva  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Müller Péter tollából  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Esterházy Péterre emlékezünk  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Minden tavaszból őrizz..  Esterházy Péterre emlékezünk  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Kertem  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  James Allen  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Azért kaptad  Walter Chrysler mondta  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Dóró Sándor: Embernek maradni  Paul Éluard - És egy mosoly  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Paul David Tripp Április 14 
Bejegyzés Címkék
újjáteremtésről prófétája, régi feledésbe, századik évét, királyi tisztviselő, alkalommal Jézus, prófétának nincs, ottaniak szívesen, ünnepek alkalmából, galileai Kánába, vizet borrá, ember Jézus, órában mondta, ünnepek után, evangélium igéi, lehető legjobban, éppen előttem, közismert jézusi, prófétának valóban, csodatevő személynek, kafarnaumi tisztviselő, hitre alapozva, hitet megjutalmazva, csoda ébreszt, visszaemlékezett, megfigyelhetjük, újjáteremtésről, megtapasztalja, meggyógyítása, felidézésével, megjutalmazva, jeruzsálemben, meggyógyítani, feltöltődésre, kijelentették, megbetegedett, készülhessek, legfiatalabb, kafarnaumban, jeruzsálemet, hallgatnálak, tisztviselő, odafigyelni, változtatta, létezésében, segítségért, ujjongjatok, cselekedett, átkozottnak, meghallotta, szamariából, helyzetében, segítségére, megkérdezte, betegséget, kafarnaumi, segítséget, hallatszik, tanítására, gyümölcsét, evangélium, alkalmából, prófétának, kételkedik, személynek, jajkiáltás, bűnbánatot, gyógyulást, egyáltalán, alkalommal, elmélkedés, bizalommal, találkozom, rászorulok, elismerése, bűntelenné, segítségét, halasztást, mindörökké, becsülete, galileába, csodatevő, szintjére, könyvéből, figyelnek, hazájában, érdekében, prófétája, teremteni, tartsanak, beosztani, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 879
  • e Hét: 2649
  • e Hónap: 15325
  • e Év: 249072
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.