Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
„Világunk megváltozik. Keressünk új utakat!”
  2020-03-24 20:03:15, kedd
 
  ,,Világunk megváltozik. Keressünk új utakat!" - Böjte Csaba a Vasárnapnak.
...... ........... ......


Néhány gondolat Böjte Csaba testvértől a koronavírus-járvány idején.

- A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben megkértük eddig bemutatott Példaképeinket, hogy osszanak meg néhány bátorító, reményt adó gondolatot Olvasóinkkal. Elsőként Böjte Csaba testvér üzenetét ajánljuk szeretettel!
Ezekben a krízises időkben mindenki úgy szól, mintha végrendelkezne, mintha utolsó mondatait intézné szeretteihez. Nem tudjuk mit hoz a holnap. Amennyiben búcsúznom kellene, és ha csak egyetlen dolgot választhatnék, akkor végrendeletként gyermekeinkre, barátainkra - mindabból a sok szép dologból, örömből, bölcsességből, mit e földön találtam, láttam - gondolkodás nélkül a mi Urunk Jézus Krisztus főparancsát hagynám, azt adnám át nagy szeretettel szeretteimnek:
hirdetés
,,- Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és minden erődből! Szeresd felebarátodat, mint önmagadat!" Ezeknél nincs nagyobb parancsolat.
Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és minden erődből!
Istennek legyen hála - még e karanténba zárt világban is - Istent imádni lehetséges. Ezidáig mindig azt hangoztattuk, hogy nincs időnk imádkozni, Szentírást olvasni, Teremtőnk felé fordulni! Most lett idő, használjuk ki e drága időt, amit akarva, nem akarva a nyakunkba zúdított ez a vírus!
Mesterünk példájára visszavonult magányunkban keressük a Teremtőnkkel való személyes találkozást!
A kérő ima mellett gyakoroljuk a testet, lelket tisztító, gyógyító bűnbánó imákat, szükségünk van rá, sok bűn terheli a lelkünket! Ne arra fókuszáljunk, amink nincs, hanem bölcsen vegyük észre, hogy mi mindenért adhatunk hálát nap mint nap Istenünknek! De
leginkább azért imádkozom, hogy minden ember tapasztalja meg, mennyire édes és jó a Szentháromságot imádni, dicsőíteni!
Igen, a keresztény misztika nem néhány kiválasztott szent titkos, rejtett ösvénye, hanem mindannyiunk számára járható út, Isten gyermekeinek sugárútja! A lelki élet autósztrádája nemcsak valós, tartós, Isten akarata szerinti örömökkel töltheti el akár nyolcmilliárd ember szívét, de világunkat is a fenntartható békés pályára állítaná! Kezdjük el kíváncsi bizalommal gyakorolni a dicsőítő imát, egyszóval lángoló szeretettel imádjuk Istenünket!

Szeresd felebarátodat!
Szeretteink iránti figyelmességünk, törődésünk sok-sok módon megvalósulhat. Onnan, hogy törődünk egymás testi, lelki, szellemi szükségleteivel, védve egymást a folyamatosan támadó vírusoktól, bűnöktől, kedélyünket megrontó félelmektől, szomorúságtól, egészen odáig, hogy kis világunkat berendezzük, szépítgetjük, gyermekeinkkel leülünk szüleink, nagyszüleink fotóalbumát tanulmányozni, őseink által felszínre hozott értékes hagyatékát gondozva!
A köztünk lévő szeretet szép virágai, ha vidáman, egymással mókázva, egy picit finoman csipkelődve játszadozunk otthonunk csendjében.
Az internet, a telefon, sok-sok eszköz áll rendelkezésünkre, hogy egymás iránti jóindulatú figyelmünket, gondoskodó ragaszkodásunkat kifejezzük! Általad vagy a kis családod által igényesen megfogalmazott szép előadással vagy akár egy frissen született őszinte verssel, rajzzal megajándékozhatod a távolban élő rokonaidat, barátaidat.
Éljünk minden lehetséges eszközzel, hogy a szép szeretet virágai belepjék megriadt világunkat!

Szeresd ... önmagadat!
Természetesen önmagunkat is kell szeretnünk! Szeressük magunkat helyesen: tanuljunk, sportoljunk, éljünk egészségesen, testi, lelki, szellemi erőnlétünket őrizzük meg sok mozgással, imával, olvasással, hozzuk ki magunkból a maximumot,
Váljunk a csendben emberkatedrálisokká!
Arra születtünk, hogy gyümölcsöt teremjünk, - ahogy Jézus Krisztus mondja - maradandó gyümölcsöt! Kertünket ássuk fel, veteményezzünk, gyümölcsfáinkat (amiket sajnos most hó takart be), ássuk körbe, trágyázzuk meg, hátha törődésünket fáink, cserjéink sok-sok gyümölccsel fogják meghálálni! Nyuszit, majorságot, de akár malacot is tarthatunk - ha van rá módunk -, a gazdálkodás az öneltartó bőséges gazdasághoz vezető út volt mindig!
Világunk megváltozik. Gondolkozzunk, keressünk olyan lehetőségeket, utakat, melyeken elindulhatunk, hogy önmagunkat megvalósítva, értelmes célra találva létünket, családjainkat fenn tudjuk tartani!
Az Úr, ha egy ajtót bezár, akkor egészen biztos, hogy valahol egy ablak kinyílik előttünk!

A jó reményt világunkban őrizve, Csaba testvér

*
- Böjte Csaba pozitív gondolatai nehézségek idejére
10+1 erőt adó gondolat Csaba testvértől.
Böjte Csaba élete, munkássága, mely során számos nehézséget is megélt, mindenki számára ismert. Mára az Ő szavaival kívánunk kitartást és erőt a mindennapok megpróbáltatásaihoz, a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben.
- Minden egyes gyermek egy csoda. Nem lehet tudni, hogy kiben mi lakozik: egy új Ady Endre vagy épp Blaha Lujza. Ha ajtót nyitunk előttük, esélyt adunk nekik, hogy kibontakoztassák a személyiségüket, a tehetségüket. Nem kell hozzá mást tenni, csak egymásból a jót ,,kiszeretni".
- Gazdasági krízisekben, erkölcsi válságokban, háborús konfliktusokban megfeneklett létünk egyetlen kitörési módja élő hittel megfogni a bennünket teremtő, szeretettel vezetni akaró Istenünk kezét.
- A Jóisten mindannyiunk szívében él, és a saját GPS-ével vezet bennünket: lelkiismeretünk törvényei és a parancsolatok által megmutatja a legtisztább, legegyenesebb utat a boldogulásunk, a mennyek országa felé.
- Az ember nem szélkakas! A régi vitorlások, ha jó szélbe kerültek, akkor sebesen szálltak a hullámokon, de ha szélcsend volt, akkor hetekig rostokoltak egy helyben. Nekünk ezen a téren inkább a gőzhajókra kellene hasonlítanunk: bárhonnan fúj a szél, a kitűzött céljaink felé kell haladnunk.
- Senki sem lakatlan sziget, világunk áldásai, de sajnos szennyes hullámai is átcsapnak személyes létünk korlátain.
- A legnagyobb feladatunk nem az, hogy legyőzzük a rosszat, hanem hogy felszabadítsuk egymást a szeretetre.
- Holnap minden ember azzá válik, amit ma tesz, amit gondol, mond, cselekszik. Életünk minden egyes órája igazából emberré válásunk, kibontakozásunk egy-egy újabb lépcsőfoka.
Akkor vagy igazán szabad, ha azt, amit vállaltál, meg tudod tenni, és a kudarcok, sérelmek után sem a gyűlölet, a harag uralkodik a szívedben, hanem az újrakezdés lelkülete, a szeretet és a jóság.
- Ne féljünk, mert a félelem a gonosz lélektől van! A bizalom, a remény, a hit, az van Istentől. Isten lelke a szeretet, a bizalom, a hit, a kibontakozás, a győzelem lelke.
- A szeretet olyan, mint a gyógyszer, nem jutalom. Nem annak kell adni, aki megérdemli, hanem annak, akinek szüksége van rá.

+1 Az elképzelt jó mindig szürkének, unalmasnak, egyhangúnak tűnik, de az elképzelt rossz izgalmas, érdekes. Ám a megélt rossz valójában kiéget, tönkretesz, lehúz, bemocskol. A megélt jó ellenben felemel, kivirágoztatja szívedet, gazdagabbá tesz.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Címkék: ragaszkodásunkat, kibontakoztassák, rendelkezésünkre, lelkiismeretünk, gyümölcsfáinkat, szükségleteivel, személyiségüket, konfliktusokban, szentháromságot, végrendeletként, figyelmességünk, kibontakozásunk, végrendelkezne, felszabadítsuk, kivirágoztatja, megfogalmazott, gyermekeinkkel, példaképeinket, veteményezzünk, családjainkat, parancsolatok, elindulhatunk, lehetőségeket, gondolkozzunk, legegyenesebb, nyolcmilliárd, szomorúságtól, bölcsességből, gyermekeinkre, tanulmányozni, választhatnék, boldogulásunk, megvalósulhat, természetesen, felebarátodat, autósztrádája, krízises időkben, nyakunkba zúdított, keresztény misztika, lelki élet, fenntartható békés, dicsőítő imát, folyamatosan támadó, köztünk lévő, picit finoman, frissen született, szép szeretet, öneltartó bőséges, ajtót bezár, ablak kinyílik, bennünket teremtő, saját GPS-ével, Böjte Csaba, Elsőként Böjte Csaba, Urunk Jézus Krisztus, Szeresd Uradat, Jézus Krisztus, Blaha Lujza,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Búzavirág  Alvó baby  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Devecsery László - Húsvét  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Facebookon kaptam  Esti kép  Alvó baby  Fülpontok  Apu  Humor is meg nem is szerinted?  Maci az északi fény alatt  Tedd őt foglyul, Uram  Facebookon kaptam  Nárciszok  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy hét kihagyás  Facebookon kaptam  Alvó baby  Szép estét kedves látogatóimna...  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Nárciszok  Alvó baby  Jó éjszakát  Maci az északi fény alatt  Nagy Feró megmondta?  Virág lány  képre írva  2004-es kivégzés után  Esti képek  Facebookon kaptam  A máj egészségét biztosító és ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Könyvek  A víz abszolút súlya nem számí...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nárcisz  Szép estét  Ködvirágok  J. Donald Walters  Alvó cica  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Szép estét  Sonka vásár  Paul David Tripp Március 26  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Paul David Tripp Március 25  Nem látom őket  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  képre írva  Galaktikus kapcsolat  Szép estét  Heltai Jenő: Március  2004-es kivégzés után  Esti kép  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Esti kép  J. Donald Walters  Sok ember olyan,  Válaszok a halál után  Nárciszok  Facebookon kaptam  Minden kedves látogatómnak sze...  képre írva  Facebookon kaptam  képre írva  A pálma a győzelem és a diadal...  A Víz Világnapja.  Boldog virágvasárnapot minden...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 25  Sárkány  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Vérnyomáscsökkentés  Sadhguru idézet  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  képre írva  képre írva  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Sonka vásár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sok ember olyan,  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét 
Bejegyzés Címkék
krízises időkben, nyakunkba zúdított, keresztény misztika, lelki élet, fenntartható békés, dicsőítő imát, folyamatosan támadó, köztünk lévő, picit finoman, frissen született, szép szeretet, öneltartó bőséges, ajtót bezár, ablak kinyílik, bennünket teremtő, saját GPS-ével, parancsolatok által, mennyek országa, régi vitorlások, téren inkább, gőzhajókra kellene, kitűzött céljaink, legnagyobb feladatunk, harag uralkodik, újrakezdés lelkülete, gonosz lélektől, győzelem lelke, szeretet olyan, elképzelt rossz, megélt rossz, ragaszkodásunkat, kibontakoztassák, rendelkezésünkre, lelkiismeretünk, gyümölcsfáinkat, szükségleteivel, személyiségüket, konfliktusokban, szentháromságot, végrendeletként, figyelmességünk, kibontakozásunk, végrendelkezne, felszabadítsuk, kivirágoztatja, megfogalmazott, gyermekeinkkel, példaképeinket, veteményezzünk, családjainkat, parancsolatok, elindulhatunk, lehetőségeket, gondolkozzunk, legegyenesebb, nyolcmilliárd, szomorúságtól, bölcsességből, gyermekeinkre, tanulmányozni, választhatnék, boldogulásunk, megvalósulhat, természetesen, felebarátodat, autósztrádája, hasonlítanunk, szeretteimnek, megfeneklett, mindannyiunk, hangoztattuk, folyamatosan, egészségesen, erőnlétünket, szépítgetjük, nagyszüleink, játszadozunk, figyelmünket, fenntartható, gyermekeinek, teremtőnkkel, visszavonult, fókuszáljunk, megvalósítva, törődésünket, kiválasztott, tehetségüket, magányunkban, kibontakozás, olvasóinkkal, szeretteihez, tapasztalja, mindennapok, gyakoroljuk, istenünknek, koronavírus, találkozást, legtisztább, parancsolat, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1572
  • e Hét: 5162
  • e Hónap: 25845
  • e Év: 228758
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.