Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
4. nagyböjti hét szombat
  2020-03-28 06:52:29, szombat
 
  OLVASMÁNY Jeremiás próféta könyvéből
Legfájóbb csalódásaink közepette is bízzunk abban, hogy Istennek hozott áldozatunk nem marad gyümölcstelen!
A gonoszoktól szorongatva a próféta így fohászkodott:
Uram, te megmutattad nekem, és így felismertem cselekedeteiket. Világos lett előttem, mert feltártad szándékaikat.
Én pedig, mint szelíd bárány, amelyet áldozatra visznek, nem tudtam, hogy milyen tervet szőnek ellenem.
Azt mondották: ,,Pusztítsuk ki a fát gyökerestől; irtsuk ki őt az élők földjéről, hogy még a nevét se emlegessék többé." Te, seregek Ura, igazságosan ítélkezel, te a vesék és a szívek vizsgálója vagy: hadd lássam, miként ítéled és bünteted meg őket!
Ezért tártam fel előtted ügyemet.
Ez az Isten igéje. Jer 11,18-20

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Jézust nem akarják elismerni Messiásnak, mert Galileából származik.
Amikor Jézus a jeruzsálemi templomban tanított, szavainak hallatára a nép közül egyesek felkiáltottak: ,,Ez valóban a Próféta." Mások meg azt mondták: ,,Ez a Messiás." Voltak azonban olyanok, akik megkérdezték: ,,Hát Galileából jön a Messiás? Az írás szerint nemde Dávid családjából és Dávid városából, Betlehemből kell jönnie a Messiásnak?"
Erre szakadás támadt a nép között. Néhányan el akarták őt fogni, de senki sem mert rá kezet emelni. A szolgák (akiket Jézusért küldtek), nélküle tértek vissza a főpapokhoz és a farizeusokhoz.
Azok felelősségre vonták őket: ,,Miért nem hoztátok őt ide?" A szolgák mentegetőztek: ,,Ember így még nem beszélt!" Erre a farizeusok rájuk förmedtek: ,,Csak nem vezetett titeket is félre? Mondjátok: hitt-e benne egy is a főtanács tagjai vagy a farizeusok közül? Csak ez az átkozott népség, amely semmit sem ért a törvényhez." Ekkor az egyik tanácstag, Nikodémus, aki egy alkalommal éjnek idején fölkereste Jézust, így szólt: ,,A mi törvényünk nem ítélkezik senki felett anélkül, hogy ki ne hallgatta volna, és meg nem állapította volna, mi (rosszat) cselekedett."
A többiek azonban neki támadtak: ,,Talán te is galileai vagy? Kutass csak utána, és rájössz, hogy Galileából nem származik próféta!"
Ezután mindegyikük hazatért.
Ezek az evangélium igéi. Jn 7,40-53
...... .............



Imádság
Urunk, Jézus Krisztus, te példát mutattál életeddel és haláloddal. Példát mutattál nekünk az imában és a szenvedésben. Taníts meg mindkettőre! Nem félek attól, hogy megváltozom, mert tudom, hogy közelebb kerülhetek hozzád. Szeretnék az imában elcsendesedni, az Istenre hallgatni, és hagyni, hogy tetszése szerint alakítson engem. Szeretnék bátorságot kérni a szenvedéshez, az elhagyatottsághoz, hogy eljuthassak oda, hogy az élettől már semmit se várjak, hanem mindent Istentől várjak. Jézusom, te buzgó voltál az imában és erős a szenvedésben. Taníts engem erényeidre!

Elmélkedés
Nyilvános működése során Jézus többször megtapasztalja a farizeusok ellenségeskedését. Ez kezdetben viták formájában mutatkozik meg, idővel azonban megérik bennük az elhatározás, hogy elfogják és elítéljék. A mai evangélium arról számol be, hogy szolgákat küldenek Jézus elfogására, de ők nem járnak sikerrel. ,,Ember így még nem beszélt!" - mondják megbízóiknak visszatérve a szolgák. Úgy tűnik tehát, hogy Jézus tanítása őket is lenyűgözte. Valószínűleg nem hallgatták őt hosszasan, rövid idő után is megérezhették az Úr szavainak meggyőző erejét. Tévedés volna ebből azt a következtetést levonnunk, hogy Jézus csupán a szavak embere, aki szép beszédeivel képes hatni hallgatóira.
Ahhoz semmi kétség nem fér, hogy Jézus beszédei nagyon hatásosak. Olykor keményen beszél például, amikor a vallási élet megújítását szorgalmazza vagy amikor elítéli a hamis vallásosságot és a képmutatást. Máskor jóságos, szelíd hangon közvetíti az isteni igazságot. Egyesek elfogadják tanítását, mint az örök életre vezető útmutatást, mások viszont elutasítják azt, kemény beszédnek tartják, amely az ember számára érthetetlen vagy megvalósíthatatlan.
Világosan kell látnunk, hogy Jézus szavainak hatékonysága nem a beszéd szépségében rejlik, hanem annak igazságában. Ezt az igazságot kell felismernünk, meghallanunk és megtennünk.
C. Horváth István Sándor


Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: cselekedeteiket, következtetést, megtapasztalja, vallásosságot, megérezhették, gyümölcstelen, elcsendesedni, mentegetőztek, felkiáltottak, farizeusokhoz, csalódásaink, megkérdezték, fohászkodott, felelősségre, megbízóiknak, szorgalmazza, meghallanunk, szándékaikat, valószínűleg, szenvedésben, szenvedéshez, felismernünk, hatékonysága, betlehemből, beszédeivel, mindegyikük, visszatérve, cselekedett, jeruzsálemi, mindkettőre, állapította, eljuthassak, családjából, hallgatóira, elhatározás, megváltozom, gonoszoktól szorongatva, élők földjéről, szívek vizsgálója, jeruzsálemi templomban, írás szerint, szolgák mentegetőztek, farizeusok rájuk, főtanács tagjai, farizeusok közül, átkozott népség, egyik tanácstag, alkalommal éjnek, többiek azonban, evangélium igéi, imában elcsendesedni, farizeusok ellenségeskedését, OLVASMÁNY Jeremiás, EVANGÉLIUM Szent János, Amikor Jézus, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Nem kell ide békemenet  Meghitt estéken . . .  Alvó baby  Szép estét kedves látogatóimna...  Szent-Györgyi Albert gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Síró nő  Március 15 emlékére virágba bo...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Könnyáztatta asszonysorsok  Sötétség és világosság  Rőzsehordó nő szobra  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Mindig tud adni ,  Boldog ünnepeket kívánok minde...  A közszereplő  Könnyáztatta asszonysorsok  Jó éjszakát  A szív és a cselekvés egységes...  Facebookon kaptam  Vágy, élet és sugár  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A gyász  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A Mindenható Istenben bízva  Esti kép  Facebookon kaptam  Egyet értesz?  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A kávé  Rochefoucauld - a bölcs  Benned is ezerféle szín van  Nemzeti  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Amikor még rangja volt...  Magyarország ilyen hely.  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Alvó baby  Magyarország ilyen hely.  Meghitt estéken . . .  Facebookon kaptam  Ez a miénk!  William Shakespeare-től idéze...  Az embernek fiatal korában van  Síró nő  Magyarország ilyen hely.  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őri István - Dal az életről  Facebookon kaptam  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Az embernek fiatal korában van  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Síró nő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csörög a telefonom  Sajnos ezt elBalogozták  Facebookon kaptam  Szent-Györgyi Albert gondolata  Házi botox  Jó éjszakát  Tavaszról álmodom,  Ne engedd el kezem!  Facebookon kaptam  Március 15-re emlékve  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Ne feledjük: a föld jóval több...  Meghitt estéken . . .  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Keresd azt a valakit,...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őri István - Dal az életről  Isteni zsebkendők 
Bejegyzés Címkék
gonoszoktól szorongatva, élők földjéről, szívek vizsgálója, jeruzsálemi templomban, írás szerint, szolgák mentegetőztek, farizeusok rájuk, főtanács tagjai, farizeusok közül, átkozott népség, egyik tanácstag, alkalommal éjnek, többiek azonban, evangélium igéi, imában elcsendesedni, farizeusok ellenségeskedését, következtetést levonnunk, szavak embere, vallási élet, hamis vallásosságot, isteni igazságot, örök életre, ember számára, beszéd szépségében, igazságot kell, cselekedeteiket, következtetést, megtapasztalja, vallásosságot, megérezhették, gyümölcstelen, elcsendesedni, mentegetőztek, felkiáltottak, farizeusokhoz, csalódásaink, megkérdezték, fohászkodott, felelősségre, megbízóiknak, szorgalmazza, meghallanunk, szándékaikat, valószínűleg, szenvedésben, szenvedéshez, felismernünk, hatékonysága, betlehemből, beszédeivel, mindegyikük, visszatérve, cselekedett, jeruzsálemi, mindkettőre, állapította, eljuthassak, családjából, hallgatóira, elhatározás, megváltozom, gyökerestől, igazságosan, megmutattad, felismertem, képmutatást, elutasítják, érthetetlen, igazságában, szépségében, gonoszoktól, megújítását, szorongatva, galileából, alkalommal, törvényhez, elfogadják, templomban, farizeusok, elmélkedés, erényeidre, kerülhetek, bátorságot, áldozatunk, útmutatást, vizsgálója, fölkereste, törvényünk, messiásnak, emlegessék, főpapokhoz, elfogására, hallgatták, evangélium, pusztítsuk, formájában, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 957
  • e Hét: 2036
  • e Hónap: 15474
  • e Év: 218387
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.