Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Böjte Csaba a rendkívüli pápai áldásról
  2020-03-29 08:09:16, vasárnap
 
  Egy beteg világban hogy tudnánk mi egészségesek maradni?!
Böjte Csaba ferences testvért is kijárási tilalom sújtja a koronavírus-járvány következményeként. A Déván levő szerzetest arról kérdeztük telefonon, mit jelent számára az, hogy Ferenc pápa teljes búcsút jelentő rendkívüli Urbi et Orbi áldást adott március 27-én este az üres Szent Péter téren.
...... ........... ......


Én magam is térden állva fogadtam Ferenc pápa áldását, mert meg vagyok győződve, hogy ahogy egy könyv vagy maga egy falat kenyér, az Oltáriszentség közvetíthet kegyelmet, ugyanúgy miért ne közvetíthetne egy számítógép, egy telefon, az internet is. Ferenc pápának megvan a joga és a hatalma, hogy oldjon és kössön - ezért is a pápaság szimbóluma a két kulcs. Jézus Krisztus Szent Péternek azt mondta: amit feloldasz a földön, fel van oldva a mennyben is.
Tehát meg vagyok győződve, hogy ez a teljes búcsú azt jelenti, hogy nagyon-nagyon sok embert, aki kérte, s persze őszintén bűnbánatot tartott és erősen meg is fogadta, hogy nem követ el bűnt, igenis Isten kegyelme tisztára mos, egy új születést ad. Mondhatnánk azt is, hogy metafizikai értelemben egy új teremtés egy-egy ilyen kegyelmi pillanat.
Csodálom Ferenc pápának ezt a bátorságát, cselekedetét, mely az evangéliumból fakad: ,,Menjetek az egész világra". Ferenc pápa, ahogy tud, úgy eljut hozzánk, Dévára is, a bezárt gyerekek közé, és vigaszt ad, bátorít, hiszen egy főpapnak ez a dolga és kötelessége.
Azt hiszem, átjött ez az üzenet, s nemcsak átvitt értelemben, de facto is mindannyian örömmel vettük, hogy nem vagyunk árvák, ez az idős ember az esőben, ebben a nehéz időben velünk van.
Nagyon megható volt: büszke vagyok arra, hogy ilyen elöljárója van az Egyházunknak.
- Az Urbi et Orbi áldást megelőzően Ferenc pápa egy hosszabb szentbeszédet is mondott. Melyik gondolata volt az, ami különösen megfogta Csaba testvért, amit fontosnak tartana a szívünkbe vésni?
- A Szentatya nem korlátozta le az emberiség bajait a koronavírusra, imáiból, beszédeiből egyértelműen kitűnt, hogy többről van szó: egy beteg világban hogy tudnánk mi egészségesek maradni?! Tehát magával a világunkkal és a teremtett világhoz való viszonyunkkal van nagy baj, mert tényleg úgy gondoljuk, mintha mi lennénk a világ központja. Csillagászok nagyon világosan elmondták, hogy sem a Nap, sem a Föld, de még a Naprendszerünk, a Tejútrendszerünk sem központi szereplője a világmindenségnek, hanem egy kis porszem egy hatalmas, elképzelhetetlenül nagy világűrben.
S honnan vesszük ezt az arroganciát, ezt a bátorságot, hogy nekünk minden jár, mi mindent letaposhatunk, mindent lebetonozhatunk, mindent eladhatunk, megvehetünk? Azt gondolom, ennyi arrogancia az ókor rabszolgatartó társadalmában nem volt, mint az újkornak ebben a liberális, kapitalista világában.
Igen, nekem mindenhez jogom van, mindent megölhetek, mindent átalakíthatok. Nem, üljek le a fenekemre, szépen szeressem a szeretteimet, ahhoz jogom van, békében éljek és építsem Isten országát, ahhoz jogom van.
Amikor az autóban kigyúl egy piros lámpa, a bölcs sofőr nem haragszik erre a jelzőkészülékre, hanem lehúz az út szélére, megnézi, hogy a hibát hogyan tudja elhárítani. Azt gondolom, nekünk sem a koronavírust kell mindenáron kiirtanunk, mert az egy piros lámpa, ami jelzi azt, hogy letértünk a szeretet, a szolidaritás, a testvéri összefogás útjáról.
A migránsok, a hatalmas bozót- és erdőtüzek, amelyek Ausztráliában vagy Brazíliában pusztítottak, mind-mind egy-egy piros lámpa: fiúk, rossz irányba mentek.
- Ferenc pápa működésének első mozzanata volt, hogy nagyon bölcsen írt egy csodaszép levelet mindannyiunknak: a Laudato si'-t. Ebben próbálja helyrerakni, hogy a teremtett világgal hogyan is kéne együtt élnie az embernek ahhoz, hogy ez a békés együttlét az élet kibontakozását jelentse. Úgyhogy nagyon komoly impulzust kapott a világunk Ferenc pápától, adja az Isten, hogy tényleg elgondolkozzunk rajta. Ebben a nagyböjti, visszavonult időben gondoljuk át, mit tettünk rosszul és mit nem, és ne más udvarában sepregessünk, hanem mindenki maradjon otthon, s a maga portáját rakja rendbe; ott ahol van, ő maga rendezze a kérdéseit.


Fotó (archív): Lambert Attila
Agonás Szonja/Magyar Kurír 2020.03.28

- Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Címkék: tejútrendszerünk, lebetonozhatunk, elgondolkozzunk, jelzőkészülékre, mindannyiunknak, rabszolgatartó, kibontakozását, oltáriszentség, naprendszerünk, társadalmában, koronavírusra, ausztráliában, átalakíthatok, szentbeszédet, evangéliumból, letaposhatunk, közvetíthetne, viszonyunkkal, pusztítottak, sepregessünk, szolidaritás, visszavonult, egészségesek, egyértelműen, csillagászok, cselekedetét, koronavírust, szeretteimet, egyházunknak, arroganciát, közvetíthet, beszédeiből, helyrerakni, kötelessége, mindannyian, működésének, beteg világban, üres Szent, könyv vagy, falat kenyér, pápaság szimbóluma, teljes búcsú, evangéliumból fakad, egész világra”, bezárt gyerekek, idős ember, nehéz időben, hosszabb szentbeszédet, szívünkbe vésni, emberiség bajait, teremtett világhoz, világ központja, Böjte Csaba, Szent Péter, Jézus Krisztus Szent Péternek, Csodálom Ferenc, Lambert Attila, Agonás Szonja, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Amikor még rangja volt...  Nyíljatok meg  Tavaszról álmodom,  Facebookon kaptam  A Mindenható Istenben bízva  Rochefoucauld - a bölcs  A magukat nyílt és őszinte emb...  A szív és a cselekvés egységes...  Nem kell ide békemenet  ...és mégis ráismersz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nyíljatok meg  Jóga férfiaknak  Március  Könnyáztatta asszonysorsok  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Csendes éjszakán  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nem kellett volna!  Nem mindegy  Törött csészék  Intelem  Nem mindegy  Rochefoucauld - a bölcs  Éljen a magyar szabadság!  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Az agyat és a csontokat is erő...  Szent-Györgyi Albert gondolata  A csonk és a facsemete  Tavaszról álmodom,  Amikor még rangja volt...  Facebookon kaptam  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Könnyáztatta asszonysorsok  Kokárda  Esti kép  Facebookon kaptam  Ne engedd el kezem!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rőzsehordó nő szobra  Mélységes szomorúsággal  Facebookon kaptam  Mindig tud adni ,  Esti kép  Facebookon kaptam  Por  Nem kell ide békemenet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  1848. március 15-én  Könnyáztatta asszonysorsok  Alvó baby  Az élet  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Müller Péter tollából  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Facebookon kaptam  A halolaj és a hal még a migré...  Rochefoucauld - a bölcs  Rőzsehordó nő szobra  Facebookon kaptam  Március 15-re emlékve  Mi a különbség  Nem kellett volna!  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Akinek vaj van a fején...  Facebookon kaptam  Kakaós piskóta  Facebookon kaptam  Isteni zsebkendők  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Sajnos ezt elBalogozták  Keresd azt a valakit,...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem kellett volna!  Facebookon kaptam  Alvó cica  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Az agyat és a csontokat is erő...  Esti kép 
Bejegyzés Címkék
beteg világban, üres Szent, könyv vagy, falat kenyér, pápaság szimbóluma, teljes búcsú, evangéliumból fakad, egész világra&#8221, bezárt gyerekek, idős ember, nehéz időben, hosszabb szentbeszédet, szívünkbe vésni, emberiség bajait, teremtett világhoz, világ központja, ókor rabszolgatartó, újkornak ebben, autóban kigyúl, piros lámpa, bölcs sofőr, hibát hogyan, koronavírust kell, testvéri összefogás, hatalmas bozót-, csodaszép levelet, teremtett világgal, embernek ahhoz, békés együttlét, élet kibontakozását, világunk Ferenc, maga portáját, tejútrendszerünk, lebetonozhatunk, elgondolkozzunk, jelzőkészülékre, mindannyiunknak, rabszolgatartó, kibontakozását, oltáriszentség, naprendszerünk, társadalmában, koronavírusra, ausztráliában, átalakíthatok, szentbeszédet, evangéliumból, letaposhatunk, közvetíthetne, viszonyunkkal, pusztítottak, sepregessünk, szolidaritás, visszavonult, egészségesek, egyértelműen, csillagászok, cselekedetét, koronavírust, szeretteimet, egyházunknak, arroganciát, közvetíthet, beszédeiből, helyrerakni, kötelessége, mindannyian, működésének, metafizikai, brazíliában, mondhatnánk, megvehetünk, világunkkal, koronavírus, kapitalista, megelőzően, szereplője, arrogancia, világűrben, értelemben, megölhetek, mindenáron, kiirtanunk, elöljárója, szimbóluma, rendkívüli, elhárítani, számítógép, összefogás, bátorságát, bűnbánatot, eladhatunk, korlátozta, szerzetest, bátorságot, szívünkbe, szentatya, mindenhez, gondoljuk, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 957
  • e Hét: 2036
  • e Hónap: 15474
  • e Év: 218387
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.