Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ferenc pápa a hajléktalanokért ajánlotta a kedd reggeli ....
  2020-04-01 09:32:15, szerda
 
  Ferenc pápa a hajléktalanokért ajánlotta a kedd reggeli szentmisét
,,Imádkozzunk ma a hajléktalanokért, akik ebben a helyzetben azt kérik tőlünk, hogy hadd legyenek valahol otthon. Vegye észre a társadalom ezt a valóságot, és segítsen, az Egyház pedig fogadja be őket" - mondta a pápa március 31-én a Szent Márta-házban bemutatott szentmise elején. Homíliájában a napi olvasmány alapján a rézkígyó bibliai jelentéséről és a keresztre feszített Krisztusról elmélkedett.
A Mózes negyedik könyvéből, a Számok könyvéből vett olvasmány a pusztában vándorló nép életének egy jelentős mozzanatáról szól. Azt tanítja: Isten megkönyörül mindazokon, akik feltekintenek a Megváltó előképére, a fán függő rézkígyóra. ,,Csináltatott is Mózes egy rézkígyót, és kitűzte jelül egy fára. Akit megmartak a kígyók, de föltekintett a rézkígyóra, az életben maradt."
A kígyó nem szimpatikus állat, mindig a rosszhoz társítják - mondta homíliája elején a Szentatya. - A kinyilatkoztatásban is az az állat, melyet az ördög arra használ, hogy bűnre csábítson. A Jelenések könyve az ördögöt ,,ősi kígyónak" nevezi, amely kezdettől fogva megmar, megmérgez, szétrombol és megöl. (...) Izrael népe nem tudta elviselni a vándorlást, fáradtak voltak. Isten ellen és Mózes ellen beszéltek. Mindig ugyanaz a nóta, nem? ,,Miért hoztatok ki minket Egyiptomból? Hogy elvesszünk a pusztában? Mert nincs sem kenyér, sem víz, és undorodunk már ettől a könnyű ételtől, a mannától" - utalt a pápa a vándorló nép örökös zúgolódására.
A nép képzelgése, amiről az elmúlt napok olvasmányaiban is sokat hallottunk, mindig Egyiptom felé fordult: ,,De hiszen ott jól voltunk, jóllaktunk..." Ám úgy tűnik, az Úr sem viselte el a népet, megharagudott. Isten haragja néha megmutatkozik. Az Úr mérges kígyókat küldött, amik megmarták őket, és meghaltak. A kígyó ebben a helyzetben a rossz jelképe - folytatta Ferenc pápa. - A nép a kígyóban a bűnt látja, azt a rosszat, amit elkövetett. Ekkor Mózeshez mennek, és azt mondják neki: ,,Vétkeztünk, mert az Úr ellen és ellened beszéltünk. Kérd az Urat, hogy távolítsa el tőlünk ezeket a kígyókat." Bűnbánatot tartanak. Ez történt a pusztában. Mózes pedig könyörgött a népért, mire az Úr így szólt hozzá: ,,Csinálj magadnak egy kígyót, tűzd egy fémpóznára, s akit a kígyó megmart, és rátekint, az életben marad."
Nem bálványimádás ez? - töprengett a Szentatya. - Ott van a kígyó, egy bálvány, de egészséget ad. Nem érti az ember, eszével fel nem foghatja, mert ez egy jövendölés; arra vonatkozik, ami történni fog, ahogy az evangéliumban hallottuk: ,,Ha majd az Emberfia felemeltetik, akkor megtudjátok, hogy én vagyok, és hogy semmit nem teszek önmagamtól" (Jn 8,28).
A keresztre emelt Jézus. (...) Jézust felemelik, mint a kígyót, hogy üdvösséget szerezzen. Ám a történet lényege, hogy Jézus bűnné lett értünk. Nem vétkezett: bűnné lett - hangsúlyozta a pápa. - Ahogy Szent Péter írja levelében: ,,A mi bűneinket magára vette." (...) Magára vette a bűneinket, és megaláztatott. A kereszt valódi gyötrelem, az írástudók bosszúja, akik nem kívánták Jézust. Az igazság, ami az Istentől származik, az, hogy Jézus azért jött a világba, hogy magára vegye a bűneinket, egészen addig, hogy ő maga bűnné lett.
Ferenc pápa homíliája végén arra hívott, hogy e megvilágításban tekintsünk a keresztre feszítettre. - A bűnné lett Jézusban látjuk Krisztus teljes vereségét. Ő nem játszotta meg a halált, nem színlelte a szenvedést, elhagyatott volt. ,,Atyám, miért hagytál el engem?" ,,...felemelnek, mint egy kígyót, mint aki egészen bűn." Nem könnyű megérteni ezt; ha gondolkodunk rajta, sohasem jutunk végső következtetésre. Csak szemlélni tudjuk, imádkozni és hálát adni - zárta reggeli homíliáját a Szentatya.

*
A szentmise után Ferenc pápa rövid szentségimádást tartott, majd szentségi áldást adott mindazoknak, akik élő adásban követték a Szent Márta-házban bemutatott szentmisét. Az áldás után elhangzott az Ave regina caelorum Mária-himnusz:

Mennyországnak királynéja,
Angyaloknak szent asszonya,
Áldott gyökér, Szűz Mária,
Üdvöz légy, Krisztus szent anyja.
Teáltalad e világra
Új világosság virrada,
Örülj, dicsőség virága,
Kinél szebb nem jött világra.
Áldott légy, drágalátos szűz,
Isten veled, szép virág szűz,
Mennyben szent Fiad mellett ülsz,
Tudjuk, rajtunk is könyörülsz.

Forrás: Vatikáni Rádió
Magyar Kurír 2020.03.31
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Címkék: hajléktalanokért, megvilágításban, szentségimádást, következtetésre, olvasmányaiban, mennyországnak, megaláztatott, megmutatkozik, evangéliumban, megharagudott, bálványimádás, feltekintenek, csináltatott, homíliájában, mozzanatáról, jelentéséről, gondolkodunk, felemeltetik, hangsúlyozta, zúgolódására, föltekintett, megtudjátok, szimpatikus, feszítettre, elhagyatott, krisztusról, angyaloknak, megkönyörül, mindazoknak, egyiptomból, elmélkedett, imádkozzunk, jövendölés, királynéja, jóllaktunk, mindazokon, hajléktalanokért ajánlotta, kedd reggeli, pápa március, napi olvasmány, rézkígyó bibliai, keresztre feszített, pusztában vándorló, jelentős mozzanatáról, életben maradt, rosszhoz társítják, ördög arra, ördögöt „, könnyű ételtől, elmúlt napok, kígyó ebben, rossz jelképe, Szent Márta-házban, Ekkor Mózeshez, Ahogy Szent Péter, Szűz Mária, Vatikáni Rádió, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Png rózsa csokor  Radikális szeretet  Egy maradéktalanul uralt világ  Reggel van  Őrizkednünk kell...  Zilahy Lajos gondolata  Popper Péter szavai  Az engedelmesség miért nem vál...  Szép estét kedves látogatóimna...  A kételkedés kezelése  Örülök, hogy látlak!  Reménység és erő Krisztustól e...  Png férfi  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  A boldog családok mind hasonló...  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Akarat  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Minden harmadik...  Reménység és erő Krisztustól e...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Png kutya  A televizió nem a kultúrát kép...  A kételkedés kezelése  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Paul David Tripp Április 21  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Png kislány  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  A kételkedés kezelése  Png lepke  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Png cica  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Alázat  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Jó éjszakát  Leonardo da Vinci gondolata  Png férfi  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  képre írva  Szívem  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Alázat  Alvó cicák  Makszim Gorkij gondolata  Hazára minden embernek szükség...  Szép estét kedves látogatóimna...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Erdőn  Örülök, hogy látlak!  Fehér virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Fekete-erdő desszert  Egy bizonyos határt  Ami embereknek lehetetlen, az...  Minden harmadik...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Csak a fogyatkozás látható  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
hajléktalanokért ajánlotta, kedd reggeli, pápa március, napi olvasmány, rézkígyó bibliai, keresztre feszített, pusztában vándorló, jelentős mozzanatáról, életben maradt, rosszhoz társítják, ördög arra, ördögöt &#8222, könnyű ételtől, elmúlt napok, kígyó ebben, rossz jelképe, bűnt látja, kígyó megmart, életben marad, evangéliumban hallottuk, keresztre emelt, történet lényege, kereszt valódi, írástudók bosszúja, keresztre feszítettre, bűnné lett, szentmise után, áldás után, hajléktalanokért, megvilágításban, szentségimádást, következtetésre, olvasmányaiban, mennyországnak, megaláztatott, megmutatkozik, evangéliumban, megharagudott, bálványimádás, feltekintenek, csináltatott, homíliájában, mozzanatáról, jelentéséről, gondolkodunk, felemeltetik, hangsúlyozta, zúgolódására, föltekintett, megtudjátok, szimpatikus, feszítettre, elhagyatott, krisztusról, angyaloknak, megkönyörül, mindazoknak, egyiptomból, elmélkedett, imádkozzunk, jövendölés, királynéja, jóllaktunk, mindazokon, vonatkozik, helyzetben, világosság, önmagamtól, bemutatott, rézkígyóra, szétrombol, üdvösséget, vándorlást, elkövetett, tekintsünk, szentmisét, beszéltünk, társadalom, fémpóznára, bűnbánatot, homíliáját, drágalátos, könyörülsz, felemelnek, elhangzott, elvesszünk, egészséget, undorodunk, hallottunk, töprengett, képzelgése, szenvedést, vétkeztünk, könyörgött, szerezzen, pusztában, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10920
  • e Hét: 22550
  • e Hónap: 55704
  • e Év: 289451
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.