Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Scherer bíboros: „Viták mindig vannak, nekünk az a fon
  2020-04-01 12:03:11, szerda
 
  A brazil főpásztorok kitartanak amellett, hogy a jelenlegi vészhelyzetben felelőtlenség lenne nyilvános vallási szertartásokat végezni. Annak ellenére, hogy Jair Bolsonaro brazil elnök több megszólalásában bagatellizálta a járványveszélyt, és kritizálta a katolikus püspököket, akik az egészségügyi hatóságokkal összhangban lemondtak a nyilvános szentmisékről.
Scherer bíboros: ,,Viták mindig vannak, nekünk az a fontos, hogy gondoskodjunk az emberekről
...... ..............


Odilo Scherer bíboros, São Paulo érseke, a Latin-Amerikai Püspöki Tanács (CELAM) alelnöke Skype-on adott interjút a SIR hírügynökségnek.
A beszélgetés során a főpásztor ismét hangsúlyozza, nem áll szándékában Bolsonaro elnök kritikáival foglalkozni: ,,Az Egyház központi problémája ma az, hogy az emberek egészségével és életével törődjön. Az Egyház jelen van, az emberek között van, eléjük megy, hogy átölelje őket, akár új eszközök használatával is."
,,Bolsonaro? Róla inkább nem beszélnék" - mondta Scherer bíboros. Jair Bolsonaro brazil elnök több megszólalásában bagatellizálta a járványveszélyt, és kritizálta a katolikus püspököket, akik az egészségügyi hatóságokkal összhangban lemondtak a nyilvános szentmisékről. Az elnök pünkösdista csoportok nyomására az alapvető tevékenységek közé akarja sorolni a vallási tevékenységet, és többek között újranyittatná a templomokat.
Az interjúban érintett másik nehéz téma São Paulo helyzete, ahol a március 27-i adatok szerint ezer ember fertőződött meg az új koronavírussal, és 58-an vesztették életüket. Az érsek különösen aggódik a legszegényebbekért, akik az utcán és a nyomornegyedekben élnek.
Bíboros úr, beszélne arról, milyen a helyzet jelenleg São Paulóban?
Sokan kórházba kerültek, és halálos áldozatok is vannak már, mindenki nagyon aggódik. A hatóságok szigorú intézkedéseket hoztak, mindenki az otthonába zárkózik, a város, ami máskor tele van emberekkel, most üres. Nagyjából a múlt hét óta nincsenek nyilvános szentmisék a főegyház megyében, nincsenek találkozók, rendezvények. Úgy érezzük, az egészségügyi krízis még csak most kezdődik.
Ugyanakkor a hajléktalanokat és azokat, akik a favelák, például Cracolândia viskóiban élnek, nem nagyon lehet rákényszeríteni, hogy maradjanak otthon. Hogy lehet nekik segíteni?
Ez súlyos probléma, mert a városunkban sokan élnek az utcán, rengeteg a szegény, a fiatal, akinek nincs otthona. Mint egyház mi minden lehetséges módon próbálunk segíteni. A helyzet kétségtelenül nagyon nehéz, a favelákban nincsenek valódi otthonok, sok a magas kockázatú csoport. Ugyanakkor azt kell hogy mondjam, még ezekben a városrészekben is aggódnak az emberek, mindent felfüggesztettek, minden zárva. De az biztos, hogy nem könnyű a szigorú szabályokat betartatni ezeken a környékeken.
Bolsonaro elnök a püspököket kritizálta. A püspöki testület azonban megerősítette korábbi döntését, és elnöke, Walmor Olveira de Azevedo felelőtlennek nevezte az államfőt. Mi az Ön álláspontja?
Nem szeretném kommentálni az elnök kijelentéseit. Mindannyian egyetértünk abban, hogy a vallás alapvető fontosságú, de a belőle fakadó aktivitás nem kíván meg mindenáron személyes kísérést. Az elmúlt hetekben például számos médiaorgánum és közösségi oldal közvetített vallásos alkalmakat. Épp most mutattam be misét, melyet élőben közvetítettek a Facebookon. Jelen vagyunk, az Egyház jelen van, keressük az embereket, bárhol is vannak, a hit fontos, és az embereknek szükségük van rá. Most van itt az ideje, hogy felismerjük, új, újfajta eszközök is léteznek, melyek lehetővé teszik, hogy közel legyünk az emberekhez. Viták mindig vannak, de bennünk béke van, mi, püspökök, egyetértünk abban, merrefelé kell továbbmenni. Ma az emberekről, a betegekről kell gondoskodni; közel lenni mindenkihez.
- Ez a katolikus püspökök álláspontja. De, mint tudjuk, Brazíliában hatalmas, sok esetben kötetlen és koordinálatlan univerzumot képviselnek a pünkösdista mozgalmak.
- Kétségkívül különböző álláspontok léteznek, és esetenként erős támogatottságot élveznek, a média területén is. Attól tartok, ennek meglesz az ára. A magunk részéről csak azt erősíthetem meg, hogy számunkra az emberek egészsége az elsődleges. Minden csak utána jön. A gazdaság, a saját egyházi struktúráink fenntartása. Ebben a pillanatban ezzel nem foglalkozunk. Jelen pillanatban az élet és az egészség az, ami számít.
- Milyen helyzetben van az egészségügy a nagyvárosokban? Részt vesznek egyházi intézmények a vészhelyzet kezelésében?
Természetesen vannak egyházi fenntartású egészségügyi intézmények, de egyelőre az állami intézményekben ápolják a koronavírussal fertőzött betegeket, ahol egyelőre tudják kezelni a helyzetet. A későbbiekben szükség lehet további ágyakra és lélegeztetőgépekre, de jelenleg nincs vészhelyzet a kórházakban.
- Mit üzen a nagyhétre és húsvétra?
Az idei nagyhét biztos, hogy minden eddigitől különbözni fog. A példaképünk Ferenc pápa, az ő imái és gesztusai, például az üres Szent Péter téren. A különböző szertartásokat illetően utasításokat adtam a plébánosoknak. A templomok üresek lesznek, de lesz liturgia, a húsvétot megünnepeljük, ha korlátozásokkal is. Ez újra az evangelizáció ideje, az Egyház hű önmagához, akkor is, ha nem gyűlünk össze; akkor is az Úr Teste, ha szét van szóratva. Így, hogy otthon maradunk, újra felfedezhetjük a velünk egy háztartásban élőket, a családunkat, ami olyan, mint egy kis egyház. Itt az ideje, hogy új dolgokat tanuljunk. És hozzátenném, szolidaritásunk és imáink Olaszországgal vannak most. Imádkozom, hogy az Úr vegye el tőlünk ezt a megpróbáltatást.



Forrás és fotó: AgenSIR.it
Magyar Kurír 2020.04.01
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Címkék: felfüggesztettek, korlátozásokkal, megszólalásában, hírügynökségnek, rákényszeríteni, hajléktalanokat, támogatottságot, járványveszélyt, szolidaritásunk, megpróbáltatást, szertartásokat, bagatellizálta, vészhelyzetben, nagyvárosokban, olaszországgal, koronavírussal, intézményekben, intézkedéseket, városrészekben, felfedezhetjük, koordinálatlan, megerősítette, felelőtlennek, plébánosoknak, közvetítettek, gondoskodjunk, szentmisékről, kétségtelenül, természetesen, evangelizáció, kijelentéseit, tevékenységek, megünnepeljük, felelőtlenség, újranyittatná, tevékenységet, brazil főpásztorok, jelenlegi vészhelyzetben, katolikus püspököket, egészségügyi hatóságokkal, nyilvános szentmisékről, beszélgetés során, főpásztor ismét, emberek egészségével, emberek között, elnök pünkösdista, alapvető tevékenységek, vallási tevékenységet, interjúban érintett, március 27-i, érsek különösen, nyomornegyedekben élnek, Jair Bolsonaro, Odilo Scherer, Latin-Amerikai Püspöki Tanács, Walmor Olveira, Szent Péter, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Házi botox  Házi botox  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Vágy, élet és sugár  Könnyáztatta asszonysorsok  Gősi Vali - Tükre lennék...  Március 15-re emlékve  Kakaós piskóta  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Jó éjszakát  A szív és a cselekvés egységes...  Facebookon kaptam  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Alvó cica  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Az ünnepről  A gyász  Esti kép  Keresd azt a valakit,...  Benned is ezerféle szín van  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Facebookon kaptam  A közszereplő  Jóga férfiaknak  Szép estét kedves látogatóimna...  Müller Péter tollából  Szép estét kedves látogatóimna...  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Szép Álmokat  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Isten áldja  Alvó kislány  1848. március 15-én  Facebookon kaptam  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Sajnos ezt elBalogozták  Atyám !  Facebookon kaptam  Nem kellett volna!  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Tétova lét  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Nyíljatok meg  Könnyáztatta asszonysorsok  Cicus virággal  Minden jónak végeszakad egysze...  Amikor 5 éves voltam,  Akinek vaj van a fején...  Nyíljatok meg  Benned is ezerféle szín van  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Törött csészék  A halolaj és a hal még a migré...  Facebookon kaptam  Kakaós piskóta  Imádkozás Krisztus értelméért  Dóró Sándor: Ma  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Atyám !  Alvó baby  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Ne feledjük: a föld jóval több...  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Mély, puha álom - sárga féltés  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Kakaós piskóta  Jó éjszakát  Szép Álmokat  Atyám !  Esti kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Mi a különbség  Facebookon kaptam  Sötétség és világosság  1848. március 15-én  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Heltai Jenő: Szabadság  Facebookon kaptam  Alvó cica  Talpra vándor  Üdvözöllek az oldalamon  Facebookon kaptam  Az ünnepről  Keresd azt a valakit,...  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Március 15-re emlékve  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Nyíljatok meg 
Bejegyzés Címkék
brazil főpásztorok, jelenlegi vészhelyzetben, katolikus püspököket, egészségügyi hatóságokkal, nyilvános szentmisékről, beszélgetés során, főpásztor ismét, emberek egészségével, emberek között, elnök pünkösdista, alapvető tevékenységek, vallási tevékenységet, interjúban érintett, március 27-i, érsek különösen, nyomornegyedekben élnek, helyzet jelenleg, hatóságok szigorú, otthonába zárkózik, főegyház megyében, egészségügyi krízis, városunkban sokan, helyzet kétségtelenül, favelákban nincsenek, magas kockázatú, szigorú szabályokat, püspököket kritizálta, püspöki testület, elnök kijelentéseit, vallás alapvető, belőle fakadó, elmúlt hetekben, embereknek szükségük, betegekről kell, katolikus püspökök, pünkösdista mozgalmak, média területén, magunk részéről, emberek egészsége, saját egyházi, pillanatban ezzel, vészhelyzet kezelésében, állami intézményekben, koronavírussal fertőzött, későbbiekben szükség, idei nagyhét, példaképünk Ferenc, üres Szent, különböző szertartásokat, templomok üresek, húsvétot megünnepeljük, evangelizáció ideje, háztartásban élőket, felfüggesztettek, korlátozásokkal, megszólalásában, hírügynökségnek, rákényszeríteni, hajléktalanokat, támogatottságot, járványveszélyt, szolidaritásunk, megpróbáltatást, szertartásokat, bagatellizálta, vészhelyzetben, nagyvárosokban, olaszországgal, koronavírussal, intézményekben, intézkedéseket, városrészekben, felfedezhetjük, koordinálatlan, megerősítette, felelőtlennek, plébánosoknak, közvetítettek, gondoskodjunk, szentmisékről, kétségtelenül, természetesen, evangelizáció, kijelentéseit, tevékenységek, megünnepeljük, felelőtlenség, újranyittatná, tevékenységet, használatával, egészségével, egészségügyi, foglalkozunk, hatóságokkal, hangsúlyozza, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1293
  • e Hét: 2372
  • e Hónap: 15810
  • e Év: 218723
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.