Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Angelo Comastri bíboros: II. János Pál szeretetté alakította
  2020-04-04 14:27:43, szombat
 
  Angelo Comastri bíboros: II. János Pál szeretetté alakította át keresztjét
Önnek is meglesz a saját keresztje: alakítsa át szeretetté. Ez az a bölcsesség, ami megvilágítja az életet.
2005. április 2-án, tizenöt évvel ezelőtt halt meg Szent II. János Pál pápa, rendkívüli keresztény tanúsággal megélt, hosszú betegség után. Nemcsak a hívők, hanem az Egyháztól távol állók számára is felejthetetlenek voltak azok a napok, amelyek megelőzték visszatérését az atyai házba.
Ebben a drámai időszakban, amelyet a koronavírus-járvány határoz meg az egész világon, milyen példát jelent a lengyel pápa, Karol Wojtyła élete? - erre a kérdésre adott választ Angelo Comastri bíboros, a pápa vatikánvárosi helynöke a Vatican News számára.
A járvány megrémiszt, mert nagyon sok emberben kihalt a hit - mondta Comastri bíboros. - II. János Pál meggyőződéses, következetes hívő volt, a hit megvilágította egész életútját. Napjainkban a járvány terjedése, a fertőzöttek számának növekedése, az elhunytak számáról kiadott napi tájékoztató adatai felkészületlenül érték a társadalmat, felszínre hozva a sokakban jelen lévő spirituális űrt.
II. János Pál tudta, hogy az élet gyors futás a Nagy Ünnep, az Istennel való találkozás végtelen boldogsága felé - nyilatkozta a pápa vatikánvárosi helynöke. - Ehhez azonban arra van szükség, hogy felkészüljünk a találkozásra, levessük büszkeségünket és önzésünket, hogy át tudjuk ölelni Őt, aki maga a Szeretet. II. János Pál ezzel a lelkülettel élte meg a szenvedést, és a legnehezebb pillanatokban, mint amit például az ellene elkövetett merénylet jelentett, sem veszítette el lelki egyensúlyát, mert mindig szem előtt tartotta az élet végső célját. Ebben ma sokan nem hisznek, ezért élik meg a fájdalmat kétségbeesetten.
II. János Pál a szenvedést, a fájdalmat megtapasztalva mindig megtalálta a remény dimenzióját, azt, hogy ezek különleges alkalmak arra, hogy találkozzunk az Úrral, ezt bizonyítja az emberi szenvedés keresztény értelméről szóló, Salvifici doloris kezdetű apostoli levele is. Mi ennek napjainkra vonatkozó tanulsága? - hangzott el a bíboroshoz intézett kérdés.
A fájdalom kétségtelenül mindenkiben félelmet kelt, de mi, keresztények a fájdalmat a keresztre feszített Jézussal szeretetközösségben éljük meg - válaszolta Comastri bíboros. - Belé kapaszkodva a fájdalmat megtöltjük szeretettel, és átalakítjuk azt az önzés ellenszerévé.
Idén, a jelenlegi vészhelyzetben egy idáig még soha nem látott húsvétot élünk majd meg - utalt rá a Vatican News munkatársa. - II. János Pál utolsó húsvétját is a betegség, az elszigeteltség jellemezte, mégis tovább él emlékezetünkben. Mit tanít számunkra Wojtyła pápa utolsó húsvétja a mai helyzet fényében?
Comastri bíboros válaszában felidézte azt a felejthetetlen jelenetet, amelyet a televízión keresztül láttunk: II. János Pál pápa - már a végelgyengülés stádiumában - magához szorította a feszületet, mintha ezt mondta volna:
,,Jézusom, én is keresztre vagyok feszítve, mint te, és veled együtt várom a feltámadást." A szentek mind így éltek.
Angelo Comastri bíboros a jelenlegi pandémia idején mindennap délben, a Vatican News élő, internetes adásában elimádkozza az Úrangyalát és a rózsafüzért, amelyet világszerte követnek, interneten bármikor letölthető.
Comastri bíboros beszélt arról, hogy II. János Pál címerének mottója - Totus Tuus Maria - is jól kifejezte a Szentatya és a Szűzanya szoros kapcsolatát. Szűz Mária Jézus mellett állt a keresztre feszítéskor, és hitte, hogy az volt az a pillanat, amikor Isten legyőzte az emberi gonoszságot a szeretet révén, amely Isten mindenható ereje. És Mária nem sokkal azelőtt, hogy Jézus beteljesítette a kereszten a szeretet áldozatát, hallotta Fia szavait: ,,Asszony, íme a te fiad!", vagyis: ne gondolj rám, hanem gondolj másokra, segítsd őket, hogy a fájdalmat szeretetté alakítsák át, hogy higgyék: a jóság az az erő, ami legyőzi a gonoszságot.
Mária attól a perctől kezdve aggódik értünk, és amikor hagyjuk, hogy ő vezessen bennünket, akkor biztos kezekben vagyunk. II. János Pál hitt ebben, Máriára bízta magát, és Máriával átalakította a fájdalmat a szeretet alkalmává.
Comastri bíboros egy személyes történettel zárta a Vatican Newsnak adott interját: ,,2003 márciusában II. János Pál megkért, hogy én tartsam a Római Kúria nagyböjti lelkigyakorlatának elmélkedéseit. Ő is példaadó összeszedettséggel vett részt a lelkigyakorlaton, amelynek végén nagy jósággal fogadott, és a következőket mondta: »Arra gondoltam, hogy ajándékozok Önnek egy, az enyémhez hasonló keresztet.« Én a szó kettős jelentésére utalva ezt válaszoltam: »Szentatya, nem hiszem, hogy az Önéhez hasonló keresztet adhatna nekem.« A pápa elmosolyodott, és rámutatott egy mellkeresztjére, amit nekem akart ajándékozni. »Erről a keresztről van szó.« Majd hozzátette:

Önnek is meglesz a saját keresztje: alakítsa át szeretetté. Ez az a bölcsesség, ami megvilágítja az életet.
Soha többé nem felejtettem el ezt a csodálatos tanácsot, amit egy szent adott nekem."



Forrás: Vatikáni Rádió
Magyar Kurír 2020.04.03
 
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
Címkék: felkészületlenül, lelkigyakorlaton, felejthetetlenek, emlékezetünkben, mellkeresztjére, kétségbeesetten, megvilágította, végelgyengülés, büszkeségünket, felejthetetlen, beteljesítette, vészhelyzetben, elszigeteltség, megtapasztalva, kétségtelenül, pillanatokban, elmélkedéseit, felkészüljünk, visszatérését, vatikánvárosi, meggyőződéses, elmosolyodott, átalakította, következetes, találkozzunk, megvilágítja, találkozásra, következőket, ellenszerévé, keresztények, feszítéskor, szeretettel, kapcsolatát, átalakítjuk, stádiumában, koronavírus, saját keresztje, atyai házba, drámai időszakban, egész világon, lengyel pápa, kérdésre adott, pápa vatikánvárosi, járvány megrémiszt, járvány terjedése, fertőzöttek számának, elhunytak számáról, sokakban jelen, élet gyors, lelkülettel élte, legnehezebb pillanatokban, ellene elkövetett, Angelo Comastri, János Pál, Szent II, Karol Wojtyła, Vatican News, Nagy Ünnep, Totus Tuus Maria, Szűz Mária Jézus, Vatican Newsnak, Római Kúria, Vatikáni Rádió, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Sötétség és világosság  Por  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Nem kell ide békemenet  Facebookon kaptam  Szent-Györgyi Albert gondolata  A kávé  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Könnyáztatta asszonysorsok  Ez a miénk!  Facebookon kaptam  Szent-Györgyi Albert gondolata  Facebookon kaptam  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Szép estét kedves látogatóimna...  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Könnyáztatta asszonysorsok  William Shakespeare-től idéze...  Nyíljatok meg  Paul David Tripp Március 15  Facebookon kaptam  Március 15 emlékére virágba bo...  Mi a különbség  Paul David Tripp Március 16  Alvó baby  Éljen a magyar szabadság!  Hernádkak  Hernádkak  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alvó baby  képre írva Március 15 -re emlé...  Könnyáztatta asszonysorsok  Sötétség és világosság  Március 15-re emlékve  A Mindenható Istenben bízva  Facebookon kaptam  Alvó baby  Facebookon kaptam  Sötétség és világosság  Ted Engstrőm gondolata  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Facebookon kaptam  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nemzeti  Facebookon kaptam  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csörög a telefonom  Facebookon kaptam  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Dóró Sándor: Tétova lét  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam  Őri István - Dal az életről  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Kakaós piskóta  Márciusi eső  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Az agyat és a csontokat is erő...  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Szeretettel  Házi botox  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Alvó cica  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Facebookon kaptam  Mélységes szomorúsággal  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Törött csészék  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  1848. március 15-én  William Shakespeare-től idéze...  Szép estét  A Mindenható Istenben bízva  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Szép estét  Vágy, élet és sugár  Szeüleidtől tanultad  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva Március 15 -re emlé...  Atyám !  Szabó Norbert – Szabadsá...  Facebookon kaptam  Sötétség és világosság  képre írva Március 15 -re emlé...  Jó éjszakát  ...és mégis ráismersz  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
saját keresztje, atyai házba, drámai időszakban, egész világon, lengyel pápa, kérdésre adott, pápa vatikánvárosi, járvány megrémiszt, járvány terjedése, fertőzöttek számának, elhunytak számáról, sokakban jelen, élet gyors, lelkülettel élte, legnehezebb pillanatokban, ellene elkövetett, élet végső, fájdalmat kétségbeesetten, fájdalmat megtapasztalva, remény dimenzióját, emberi szenvedés, bíboroshoz intézett, fájdalom kétségtelenül, keresztre feszített, fájdalmat megtöltjük, önzés ellenszerévé, jelenlegi vészhelyzetben, elszigeteltség jellemezte, felejthetetlen jelenetet, televízión keresztül, végelgyengülés stádiumában, szentek mind, jelenlegi pandémia, keresztre feszítéskor, emberi gonoszságot, szeretet révén, szeretet áldozatát, fájdalmat szeretetté, perctől kezdve, szeretet alkalmává, személyes történettel, következőket mondta, enyémhez hasonló, pápa elmosolyodott, csodálatos tanácsot, szent adott, felkészületlenül, lelkigyakorlaton, felejthetetlenek, emlékezetünkben, mellkeresztjére, kétségbeesetten, megvilágította, végelgyengülés, büszkeségünket, felejthetetlen, beteljesítette, vészhelyzetben, elszigeteltség, megtapasztalva, kétségtelenül, pillanatokban, elmélkedéseit, felkészüljünk, visszatérését, vatikánvárosi, meggyőződéses, elmosolyodott, átalakította, következetes, találkozzunk, megvilágítja, találkozásra, következőket, ellenszerévé, keresztények, feszítéskor, szeretettel, kapcsolatát, átalakítjuk, stádiumában, koronavírus, gonoszságot, elimádkozza, mindenkiben, rózsafüzért, feltámadást, világszerte, kapaszkodva, spirituális, jelentésére, válaszoltam, fertőzöttek, legnehezebb, márciusában, lelkülettel, ajándékozni, társadalmat, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1115
  • e Hét: 2194
  • e Hónap: 15632
  • e Év: 218545
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.