Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Csütörtök húsvét nyolcadában 04.16
  2020-04-16 07:38:30, csütörtök
 
  SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Az élet szerzőjét, Krisztust ugyan megölték, de Isten feltámasztotta a halálból.
A meggyógyított koldus nem tágított Péter és János apostol mellől, sőt az egész nép is odagyűlt köréjük az úgynevezett Salamon-csarnokba. Péter ennek láttára így kezdett beszélni a néphez:
,,Izraelita férfiak! Miért csodálkoztok ezen? Miért bámultok úgy ránk, mintha a saját erőnkből vagy saját szentségünk révén értük volna el, hogy ez az ember járni tud. Ábrahám, Izsák és Jákob Istene, atyáink Istene megdicsőítette Fiát, Jézust, akit ti kiszolgáltattatok és megtagadtatok Pilátus előtt, noha ő szabadon akarta bocsátani. Megtagadtátok a Szentet és Igazat. Egy gyilkos szabadon bocsátását kértétek, az élet szerzőjét pedig megöltétek. Isten azonban feltámasztotta őt a halálból, ennek mi tanúi vagyunk. Mivel hittel segítségül hívtuk (Jézus) nevét, ezért öntött ő erőt ebbe az emberbe, akit itt láttok és akit ismertek. A Jézusban való hit visszaadta neki épségét mindnyájatok szeme láttára.
Tudom azonban, testvéreim, hogy tudatlanságból tettétek, akárcsak elöljáróitok is. Ám az Isten így vitte végbe azt, amit minden prófétája által hirdetett, tudniillik, hogy a Messiás szenvedni fog.
Tartsatok hát bűnbánatot, és térjetek meg, hogy Isten eltörölje bűneiteket, és elérkezzék az Úrtól a megbékélés ideje, és elküldje Jézust, a nektek rendelt Megváltót! Ő a mennyben marad egészen a nagy megújulás napjáig, amelyről Isten már réges-rég beszélt szent prófétái által, Mózes megmondta ugyanis: »Urunk Istenünk hozzám hasonló prófétát támaszt majd nektek testvéreitek közül. Hallgassatok rá mindenben, amit csak mond nektek! Azokat, akik nem hallgatnak erre a prófétára, közösítsétek ki a népből!«
A többi próféta is Sámueltől kezdve mind, akik csak őutána szóltak, ezekről a napokról megjövendöltek. Ti vagytok a prófétáknak és annak a szövetségnek fiai, amelyet Isten atyáinkkal kötött, amikor így szólt Ábrahámhoz: »A te utódodban nyer áldást a föld minden nemzetsége.« Isten feltámasztotta Fiát, és először hozzátok küldte el, hogy megáldjon titeket, és így mindegyiktek elforduljon a bűntől."
Ez az Isten igéje. ApCsel 3,11-26

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
A Messiásnak szenvednie kellett, és harmadnapra feltámadnia a halálból.
Abban az időben:
Az (Emmauszból visszatért) tanítványok beszámoltak az úton történtekről, meg arról, hogyan ismerték fel (Jézust) a kenyértöréskor.
Míg ezekről beszélgettek, egyszer csak megjelent köztük (Jézus), és köszöntötte őket: ,,Békesség nektek!" Ijedtükben és félelmükben azt vélték, hogy szellemet látnak. De ő így szólt hozzájuk: ,,Miért ijedtetek meg, és miért támad kétely a szívetekben? Nézzétek meg kezemet és lábamat! Én vagyok. Tapintsatok meg és lássátok, a szellemnek nincs húsa és csontja, de amint látjátok, nekem van." Ezután megmutatta nekik a kezét és a lábát.
De örömükben még mindig nem mertek hinni, és csodálkoztak. Ezért így szólt hozzájuk: ,,Van itt valami ennivalótok?" Adtak neki egy darab sült halat. Fogta és a szemük láttára evett belőle.
Aztán így szólt hozzájuk: ,,Ezeket mondtam nektek, amikor még veletek voltam. Be kell teljesednie mindannak, amit rólam Mózes törvényében, a prófétákban és a zsoltárokban írtak." Ekkor megnyitotta értelmüket, hogy megértsék az írásokat.
Majd így folytatta: ,,Meg van írva, hogy a Messiásnak szenvednie kell, és harmadnap fel kell támadnia a halálból. Nevében megtérést és bűnbocsánatot kell hirdetni Jeruzsálemtől kezdve minden népnek. Ti tanúi vagytok ezeknek."
Ezek az evangélium igéi. Lk 24,35-48
...... .........



Imádság
Úr Jézus, köszönjük, hogy közöttünk való jelenléteddel ajándékozol meg. Utunkon erősítesz és bátorítasz. Add, hogy mélyen tudatában legyünk jelenlétednek. Küldő szavadra örömmel válaszoljunk minden cselekedetünkkel. Adj nekünk bölcsességet és alázatot, hogy felismerjük jelenlétedet más testvéreink között is. Tégy eggyé bennünket!

Elmélkedés
Az apostoloknak nem kell több kilométernyi utat megtenniük, mint az emmauszi tanítványoknak, de ők sem saját házukban üldögélnek az elmúlt napok eseményein töprengve. Ők is elindulnak a maguk útján. Amikor Emmauszból visszaérkezik Jeruzsálembe a két tanítvány, akkor ,,egybegyűlve találták a tizenegy apostolt és a velük lévőket" (Lk 24,33). Azért vannak együtt, mert útnak indultak, egymás társaságát keresték, nem akartak egyedül maradni fájdalmukban és közösen szerettek volna magyarázatot találni először is arra, hogy miért kellett meghalnia az ő Mesterüknek, majd pedig arra, hogy miért üres Jézus sírja.
A tizenegy apostol rövid útja azon a helyen találkozott, ahol most együtt vannak. Talán csak néhány utcányi távolságot tettek meg, de elindultak a város egy másik pontjáról, mert ugyanazok a gondolatok jártak a fejükben és ugyanazokra a kérdésekre szeretnének választ kapni. Együttlétüket az is indokolja, hogy félnek azoktól, akik Jézus halálát okozták, együtt nagyobb biztonságban érzik magukat. Ekkor jelenik meg nekik a Feltámadott, aki mint bizonyítékokat mutatja meg a sebhelyeket a kezén és a lábán. Ez a találkozás indítja el őket a félelemből az örömbe, a kételkedésből a hitre vezető úton.
Meddig akarok még hitetlenségem magányában üldögélni? Jó volna már végre felkelnem és elindulnom az én húsvéti utamon!
C. Horváth István Sándor
Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: cselekedetünkkel, cselekedeteiből, bizonyítékokat, feltámasztotta, kenyértöréskor, tanítványoknak, tudatlanságból, megdicsőítette, megjövendöltek, kételkedésből, jelenléteddel, jeruzsálemtől, megtagadtátok, együttlétüket, hitetlenségem, jelenlétednek, megtagadtatok, meggyógyított, visszaérkezik, bűnbocsánatot, közösítsétek, bölcsességet, szövetségnek, biztonságban, csodálkoztok, válaszoljunk, beszélgettek, fájdalmukban, mindegyiktek, elöljáróitok, csodálkoztak, mindnyájatok, magyarázatot, jeruzsálembe, kilométernyi, jelenlétedet, élet szerzőjét, meggyógyított koldus, úgynevezett Salamon-csarnokba, saját erőnkből, ember járni, gyilkos szabadon, megbékélés ideje, nektek rendelt, mennyben marad, nagy megújulás, többi próféta, napokról megjövendöltek, szövetségnek fiai, föld minden, úton történtekről, szellemnek nincs, Apostolok Cselekedeteiből, Jákob Istene, Urunk Istenünk, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Amikor Emmauszból, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nem kell ide békemenet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az agyat és a csontokat is erő...  William Shakespeare-től idéze...  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Facebookon kaptam  Hernádkak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Minden jónak végeszakad egysze...  Szabó Norbert – Szabadsá...  Facebookon kaptam  1848. március 15-én  Nem mindegy  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Könnyáztatta asszonysorsok  Házi botox  Könnyáztatta asszonysorsok  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  A szív és a cselekvés egységes...  Facebookon kaptam  Ez a miénk!  Facebookon kaptam  Szeüleidtől tanultad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 15  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Mi a különbség  Rőzsehordó nő szobra  Könnyáztatta asszonysorsok  Csendes éjszakán  Fújjad márciusi szél . . .  A gyomorrontás tojással is kez...  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Könnyáztatta asszonysorsok  Isten áldja  képre írva Március 15 -re emlé...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Magyarország ilyen hely.  Paul David Tripp Március 15  Gősi Vali - Tükre lennék...  Facebookon kaptam  Nagy László - Szerelem emléke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Amikor 5 éves voltam,  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Facebookon kaptam  Alvó cica  Ez a miénk!  Sajnos ezt elBalogozták  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az embernek fiatal korában van  Cicus virággal  Nemzeti  Törött csészék  Alvó baby  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Szép Álmokat  Sajnos ezt elBalogozták  Facebookon kaptam  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  A kávé  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Jóga férfiaknak  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Facebookon kaptam  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Könnyáztatta asszonysorsok  Síró nő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Evan Esar tollából  Aztán itt van egy másik szerep...  Mélységes szomorúsággal  Alvó baby  Amikor 5 éves voltam,  Nem mindegy  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Rőzsehordó nő szobra  Mélységes szomorúsággal 
Bejegyzés Címkék
élet szerzőjét, meggyógyított koldus, úgynevezett Salamon-csarnokba, saját erőnkből, ember járni, gyilkos szabadon, megbékélés ideje, nektek rendelt, mennyben marad, nagy megújulás, többi próféta, napokról megjövendöltek, szövetségnek fiai, föld minden, úton történtekről, szellemnek nincs, darab sült, szemük láttára, zsoltárokban írtak, evangélium igéi, emmauszi tanítványoknak, elmúlt napok, maguk útján, tizenegy apostolt, velük lévőket&#8221, tizenegy apostol, helyen találkozott, másik pontjáról, gondolatok jártak, kérdésekre szeretnének, találkozás indítja, hitre vezető, cselekedetünkkel, cselekedeteiből, bizonyítékokat, feltámasztotta, kenyértöréskor, tanítványoknak, tudatlanságból, megdicsőítette, megjövendöltek, kételkedésből, jelenléteddel, jeruzsálemtől, megtagadtátok, együttlétüket, hitetlenségem, jelenlétednek, megtagadtatok, meggyógyított, visszaérkezik, bűnbocsánatot, közösítsétek, bölcsességet, szövetségnek, biztonságban, csodálkoztok, válaszoljunk, beszélgettek, fájdalmukban, mindegyiktek, elöljáróitok, csodálkoztak, mindnyájatok, magyarázatot, jeruzsálembe, kilométernyi, jelenlétedet, zsoltárokban, hallgassatok, testvéreitek, apostoloknak, történtekről, szentségünk, felismerjük, találkozott, egybegyűlve, mesterüknek, testvéreink, elforduljon, szeretnének, ugyanazokra, prófétáknak, ajándékozol, feltámadnia, feltámadott, tapintsatok, köszöntötte, tanítványok, teljesednie, harmadnapra, ennivalótok, félelmükben, prófétákban, úgynevezett, beszámoltak, sebhelyeket, szívetekben, törvényében, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 309
  • e Hét: 3899
  • e Hónap: 24582
  • e Év: 227495
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.