Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
„A Lélek gyümölcse az öröm"
  2020-04-18 13:35:34, szombat
 
  Ferenc pápa csütörtök reggeli miséjén a gyógyszerészekért imádkozott
Április 16-án a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmiséjén Ferenc pápa köszönetet mondott a gyógyszerészeknek, akik a betegeket segítik a jelenlegi járvány idején. Homíliájában rámutatott, hogy az evangélium hirdetéséhez nagy erőt ad az Úr öröme, amely a Szentlélek gyümölcse.
Ferenc pápa csütörtök reggeli szentmiséje elején gondolatban a gyógyszerészekhez fordult: ,,Ezekben a napokban szememre vetették, hogy elfelejtettem megköszönni egy csoportnak a munkáját... Már köszönetet mondtam az orvosoknak, az ápolóknak, az önkénteseknek... de megfeledkeztem a gyógyszerészekről... Ők is sokat dolgoznak, hogy segítsék a betegek gyógyulását. Imádkozzunk értük is!" - kérte a pápa.
Homíliájában a napi evangéliumot (Lk 24,35-48) kommentálta, amelyben a feltámadt Jézus megjelenik a tanítványoknak, akik megrémülnek és félnek tőle, mert azt hiszik, hogy szellemet látnak. Az Úr pedig megnyitja értelmüket, hogy megértsék az Írásokat. Örömükben a tanítványok még mindig nem tudják elhinni, amit látnak. A vigasz legnagyobb élménye, amikor eltelünk örömmel. Az Úr jelenlétének teljessége a Szentlélek gyümölcse, ami kegyelem. A pápa idézett Szent VI. Pál pápa Evangelii nuntiandi kezdetű apostoli buzdításából, amely az örömteli evangelizálókról szól (vö. 79-80). Az evangélium hirdetéséhez és a tanúságtételhez nagy erőt ad az Úr öröme, ami a Szentlélektől származik.
Azokban a napokban Jeruzsálemben az embereket sokféle érzés járta át, a félelem, a megdöbbenés, a kétség - kezdte homíliáját Ferenc pápa. - Nem volt nyugodt a légkör, mert olyan dolgok történtek, amelyeket nem értettek az emberek. Ekkor az Úr felkereste tanítványait. Amikor megjelent, megijedtek tőle. Ugyanezt élték meg a tavon, amikor Jézus a vízen járva közeledett feléjük. Jézus megmutatja nekik sebeit: ,,Tapintsatok meg, és lássátok, mert a szellemnek nincs húsa és csontja."
,,Ezután következik egy mondat, ami nagy vigaszt nyújt nekem, és ezért az egyik kedvenc evangéliumi részem: »Mivel örömükben még mindig nem hittek« (Lk 24,41) - jegyezte meg a pápa.
A tanítványok annyira megdöbbentek, hogy az öröm miatt nem tudták elhinni, amit láttak: »Nem, ez nem lehetséges - gondolhatták. - Ez az öröm nem lehet valóságos, ez túl nagy öröm.« (...) Ezek az öröm nagy pillanatai. Elteltek az örömmel, ami megbénította őket."
Pál apostol is örömöt kíván római híveinek: ,,Töltsön el benneteket a reménység Istene teljes örömmel" (Róm 15,13). Eltelni örömmel. Ez a legnagyobb vigasz élménye, amikor az Úr segít megérteni, hogy ez más, mint a vidámság, a pozitivitás és a ragyogás. Az ,,örömmel eltelni" kifejezés sokszor megismétlődik az evangéliumban: például amikor Pál a börtönben megmenti az öngyilkosságra készülő elítélt életét, aki eltelt örömmel, mert hitt; vagy amikor a tanítványok visszatérnek Jeruzsálembe a mennybemenetel után örömmel eltelve. Ez a teljes vigasz, az Úr jelenlétének teljessége, mert ahogy Pál apostol mondja a galatáknak: ,,A Lélek gyümölcse az öröm" (vö. Gal 5,22). A Szentlélek örömét elnyerni pedig kegyelem - hangsúlyozta a pápa.
Ezután felidézte Nehemiás könyvének egy részletét, amely segít az örömről való elmélkedésben. A zsidó nép visszatér Jeruzsálembe, és megtalálják az elveszettnek vélt törvénykönyvet. Nagy ünnepet rendeznek, és összegyűlnek, hogy meghallgassák Ezdrás papot, aki felolvas a törvénykönyvből. A meghatott nép sírni kezd örömében. Ekkor Nehemiás a néphez fordul: ,,Nyugodjatok meg, ne sírjatok, örüljetek, hiszen az Úrban való öröm az erősségetek" (vö. Neh 8,1-12).
Nehemiás könyvének szava segítsen ma minket - mondta a pápa. - Ami nagy erőt ad nekünk az átalakuláshoz, az evangélium hirdetéséhez, az életünkkel való tanúságtételhez, az az Úr öröme, ami a Szentlélek gyümölcse. Ma kérjük, hogy adja meg nekünk ezt a gyümölcsöt - zárta csütörtök reggeli homíliáját Ferenc pápa.


Forrás: Vatikáni Rádió; Vatican.va
Fotó: Vatican News
...... .........


Magyar Kurír 2020.04.16
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Címkék: evangelizálókról, tanúságtételhez, törvénykönyvből, mennybemenetel, tanítványoknak, öngyilkosságra, törvénykönyvet, megfeledkeztem, átalakuláshoz, jeruzsálemben, elfelejtettem, evangéliumban, szentlélektől, meghallgassák, megismétlődik, önkénteseknek, elmélkedésben, összegyűlnek, jeruzsálembe, elveszettnek, hangsúlyozta, visszatérnek, megbénította, gondolhatták, megdöbbentek, jelenlétének, hirdetéséhez, tanítványait, homíliájában, evangéliumot, buzdításából, szentmiséjén, kápolnájában, gyógyulását, imádkozzunk, megdöbbenés, gyógyszerészekért imádkozott, betegeket segítik, jelenlegi járvány, evangélium hirdetéséhez, gyógyszerészekhez fordult, napokban szememre, betegek gyógyulását, napi evangéliumot, feltámadt Jézus, vigasz legnagyobb, pápa idézett, örömteli evangelizálókról, tanúságtételhez nagy, napokban Jeruzsálemben, embereket sokféle, kétség –, Szent Márta-ház, Szent VI, Ekkor Nehemiás, Vatikáni Rádió, Vatican News, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A halolaj és a hal még a migré...  Por  A tékozló és Isten gondviselés...  Csörög a telefonom  Könnyáztatta asszonysorsok  Csörög a telefonom  Szent Pio atya!  Facebookon kaptam  Atyám !  Nem kellett volna!  Facebookon kaptam  Vágy, élet és sugár  Kakaós piskóta  A gyomorrontás tojással is kez...  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Facebookon kaptam  Sötétség és világosság  Könnyáztatta asszonysorsok  Törött csészék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éljen a magyar szabadság!  Mély, puha álom - sárga féltés  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Mai harmónia kártyám  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 16  Kezdet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Ma  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ünnepről  A szív és a cselekvés egységes...  Facebookon kaptam  Atyám !  A magyar sajtó napja március 1...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 15  Sajnos ezt elBalogozták  Az élet  Március 15-re emlékve  Paul David Tripp Március 16  Sajnos ezt elBalogozták  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Fújjad márciusi szél . . .  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Facebookon kaptam  Intelem  Facebookon kaptam  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  1848. március 15-én  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Március 15-re emlékve  Imádkozás Krisztus értelméért  Esti kép  Facebookon kaptam  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Alvó cica  Atyám !  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 17  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  Törött csészék  Nemzeti  " A gondolat is rezgés. Minél ...  A nemzet csak akkor...  Ted Engstrőm gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vágy, élet és sugár  Mélységes szomorúsággal  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 17  Isten áldja  Paul David Tripp Március 16  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Ma  Szép estét  Egyet értesz?  Szép estét  Paul David Tripp Március 17  Szép Álmokat  Szent Pio atya!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem kellett volna!  Nagy László - Szerelem emléke  Az élet 
Bejegyzés Címkék
gyógyszerészekért imádkozott, betegeket segítik, jelenlegi járvány, evangélium hirdetéséhez, gyógyszerészekhez fordult, napokban szememre, betegek gyógyulását, napi evangéliumot, feltámadt Jézus, vigasz legnagyobb, pápa idézett, örömteli evangelizálókról, tanúságtételhez nagy, napokban Jeruzsálemben, embereket sokféle, kétség &#8211, vízen járva, szellemnek nincs, egyik kedvenc, tanítványok annyira, öröm miatt, öröm nagy, reménység Istene, legnagyobb vigasz, börtönben megmenti, öngyilkosságra készülő, tanítványok visszatérnek, mennybemenetel után, teljes vigasz, örömről való, elveszettnek vélt, néphez fordul, életünkkel való, gyümölcsöt &#8211, evangelizálókról, tanúságtételhez, törvénykönyvből, mennybemenetel, tanítványoknak, öngyilkosságra, törvénykönyvet, megfeledkeztem, átalakuláshoz, jeruzsálemben, elfelejtettem, evangéliumban, szentlélektől, meghallgassák, megismétlődik, önkénteseknek, elmélkedésben, összegyűlnek, jeruzsálembe, elveszettnek, hangsúlyozta, visszatérnek, megbénította, gondolhatták, megdöbbentek, jelenlétének, hirdetéséhez, tanítványait, homíliájában, evangéliumot, buzdításából, szentmiséjén, kápolnájában, gyógyulását, imádkozzunk, megdöbbenés, megköszönni, erősségetek, tapintsatok, tanítványok, pozitivitás, megrémülnek, evangéliumi, kommentálta, nyugodjatok, szentmiséje, megtalálják, gondolatban, gyümölcsöt, felkereste, imádkozott, megjelenik, legnagyobb, bemutatott, evangélium, köszönetet, életünkkel, értelmüket, szentlélek, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 621
  • e Hét: 4211
  • e Hónap: 24894
  • e Év: 227807
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.