Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mi tesz hőssé, öngyilkossá, vagy akár gyilkossá?
  2020-04-18 14:03:57, szombat
 
  "Nagyobb szeretete senkinek sincs annál,
mint ha valaki életét adja barátaiért!" Jn 15,13
Közel száz orvos és ugyanennyi pap halt meg Olaszországban a koronavírussal fertőzött betegek testi, lelki gyógyítása közben! Imádkozzunk érettük és kérjük segítségüket, hogy mi is feladatainkat példájuk szerint nagy lélekkel teljesíteni tudjuk!
Gondoljuk meg jól, hogy hol a helyünk, mi a feladatunk, mit kér tőlünk a hivatásunk, az állapotbeli kötelességünk, teremtő Istenünk?!
Akik kötelességteljesítés közben halnak meg azok hősök, szentek, azokról utcákat, intézményeket neveznek el, emlékükre képeket festenek, szobrokat állítanak, azokat az egyház boldognak, szentnek nevezi őket, mert hisszük, hogy Isten jobbján nyertek helyet! Jól van ez így! Tiszteljük őket és ugyanakkor példájukon épülve mi magunk is vállaljuk alázattal, hűséggel, szorgalmas buzgósággal a mindennapi állapotbeli kötelességeinket!
Aki balgán, ügyetlenkedve, maga okozza önmagának a vesztét, vagy az aki vakmerően, törtető kivagyiságban maga keresi magának a bajt, az öngyilkos! De ennél is rosszabb, ha valaki akár bűnös gondatlanságból, feladatainak az elmulasztásával, nem beszélve a nagyravágyó tudatos bajkeresésről valakinek testi, lelki vesztét okozza, az gyilkos, az Isten és az ember előtt elítélendő bűnös!
Mit kér tőled a a vállalt hívatásod? Életünk egyik legfontosabb kérdése, mellyel ritkán nézünk szembe. A mindennapokban, akkor és ott azt a feladatot melyre vállalkoztál, melyre tanulmányaid végzésével tudatosan készültél, hogy teljesíted!? A gátőrnek ha árad a folyó, a gáton van a helye! A tűz ha ég, a tűzoltó a lángok közé megy, hogy mentse az életet, hogy oltsa a tüzet! Az orvosnak a kórházban kell lennie, még akkor is ha az ismeretlen kór akár őt is elragadhatja! Tanuljunk tőlük helytállást, mert ott ahol vagy, neked is helyt kell állnod akár, mint kereskedő, tanár vagy utcaseprő, mindegy! Testünk utolsó kis sejtje is, ha nem teljesíti feladatát, ha rákosan elkezd burjánzani, azaz mást csinálni, mint amire született, akkor az egész lényünk szenved, meghal! A liberális lötyögés, hogy mindenki azt teszi a társadalomban amihez neki kedve van, mert csak ő, az egyén a fontos, öngyilkosság, de lehet, hogy gyilkossá tesz az önző felelőtlenség mely kiszakít a családod, környezeted, néped élő testéből. Az élet válaszokat, tetteket vár el tőlünk, kerüljön az bármibe! Ott ahová álltál, ahová talentumaid, tanulmányaid alapján állítottak, ha hivatásodat nem teljesíted, mint orvos, pap, politikus vagy katona, lehetsz bármi, a nagy gépezet legparányibb sejtje is, ha nem teszed a dolgodat, megvetésre méltó senki vagy! Ne feledd, a bajban ha elhagyod őrhelyedet, ha bármilyen okból nem teljesíted vállalt kötelességedet, akkor gyáva árulója vagy annak a közösségnek mely táplált és iskoláztatva téged felnevelt! Burjánzó rákos daganatként, ha a létért dolgozó szervezetben csak a magad érdekét keresed, akkor gyilkos vagy, s csak remélni tudjuk, hogy az igazságos szike kivág, s megmenti tőled a közösséget!
Mi felnőttek, kik egy öregotthonban vagy gyermekvédelmi központban dolgozunk, nekünk is teljesítenünk kell állapotbeli kötelességünket! Nem hagyhatjuk magukra a védtelen életeket! Testi, lelki épségünket tudatosan, bölcsen védve, vállalt kötelességünket teljesítenünk kell, még akkor is, ha ezáltal veszélynek tesszük ki magunkat! Nap mind nap egészségünket, életünket, a bennünket végtelenül szerető Isten kezébe helyezve, alázattal vállaljuk sorsunkat. Bátran éld meg vállalt küldetésedet, tudva azt, hogy a kötelességüket szeretettel teljesítő emberek már itt a földön társai a világot megalkotó, és folyamatosan továbbteremtő Szentháromságnak!
Szeretettel, Csaba t.

*
- Olaszországban 94 orvos és 26 nővér halt meg koronavírusban.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Címkék: szentháromságnak, kötelességeinket, kötelességünket, elmulasztásával, gondatlanságból, mindennapokban, kötelességüket, gyermekvédelmi, kötelességedet, olaszországban, koronavírussal, koronavírusban, bajkeresésről, öregotthonban, ügyetlenkedve, intézményeket, egészségünket, teljesítenünk, kötelességünk, feladatainkat, felelőtlenség, továbbteremtő, társadalomban, kivagyiságban, legfontosabb, folyamatosan, feladatainak, legparányibb, elragadhatja, vállalkoztál, segítségüket, tanulmányaid, öngyilkosság, iskoláztatva, szervezetben, küldetésedet, koronavírussal fertőzött, állapotbeli kötelességünk, egyház boldognak, mindennapi állapotbeli, nagyravágyó tudatos, ember előtt, feladatot melyre, lángok közé, kórházban kell, egész lényünk, liberális lötyögés, társadalomban amihez, önző felelőtlenség, élet válaszokat, nagy gépezet, közösségnek mely,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Karinthy Frigyes: Almafa  Facebookon kaptam  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Boldog virágvasárnapot minden...  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Facebookon kaptam  Kövesd a vezetőt  Idővel az ember megérti, hogy ...  Alvó baby  Nem jár  Alvó kutya  A haj állapotának javítása egy...  Facebookon kaptam  Ne hagyd  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valaki...  A nagyhét eseményei  Az angyali üdvözlet  Facebookon kaptam  Alvó baby  Ne hagyd  Alvó cica  képre írva  Alvó cica  Facebookon kaptam  Alvó cica  Válaszok a halál után  Ha nyitott vagy  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  A máj egészségét biztosító és ...  Sir Andrew Lloyd Webber  Odaadja  virágvasárnap  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Paul David Tripp Március 25  Egy hét kihagyás  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Facebookon kaptam  Az út  J. Donald Walters  Facebookon kaptam Krisztinától  Az út  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 25  Virágvasárnap: az élet és a re...  Paul David Tripp Március 28  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A jó kedv a világon  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 25  virágvasárnap  Most - segíts meg Mária ,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Egy hét kihagyás  Facebookon kaptam  Esti kép  Az erdőterápia egészségre gyak...  Facebookon kaptam  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  J. Donald Walters  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Sadhguru idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Virágvasárnap a húsvét előtti  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Humor is meg nem is szerinted?  Ne hagyd  Facebookon kaptam  Kékfestőről pár szóban  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Esti kép  Az idegen országok éghajlata  Sok ember olyan,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  Soli Deo gloria  Alvó kutyák  Haja van  Aki belekortyol  Facebookon kaptam  Szép estét  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Facebookon kaptam  A máj egészségét biztosító és ... 
Bejegyzés Címkék
koronavírussal fertőzött, állapotbeli kötelességünk, egyház boldognak, mindennapi állapotbeli, nagyravágyó tudatos, ember előtt, feladatot melyre, lángok közé, kórházban kell, egész lényünk, liberális lötyögés, társadalomban amihez, önző felelőtlenség, élet válaszokat, nagy gépezet, közösségnek mely, létért dolgozó, magad érdekét, igazságos szike, öregotthonban vagy, védtelen életeket, bennünket végtelenül, kötelességüket szeretettel, földön társai, világot megalkotó, szentháromságnak, kötelességeinket, kötelességünket, elmulasztásával, gondatlanságból, mindennapokban, kötelességüket, gyermekvédelmi, kötelességedet, olaszországban, koronavírussal, koronavírusban, bajkeresésről, öregotthonban, ügyetlenkedve, intézményeket, egészségünket, teljesítenünk, kötelességünk, feladatainkat, felelőtlenség, továbbteremtő, társadalomban, kivagyiságban, legfontosabb, folyamatosan, feladatainak, legparányibb, elragadhatja, vállalkoztál, segítségüket, tanulmányaid, öngyilkosság, iskoláztatva, szervezetben, küldetésedet, állapotbeli, közösségnek, daganatként, buzgósággal, imádkozzunk, szeretettel, helytállást, környezeted, talentumaid, teljesíteni, hivatásodat, nagyravágyó, közösséget, központban, ugyanakkor, tiszteljük, teljesíted, végzésével, elítélendő, burjánzani, ismeretlen, válaszokat, állítottak, mindennapi, őrhelyedet, megvetésre, példájukon, szorgalmas, gyógyítása, barátaiért, hagyhatjuk, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 147
  • e Hét: 5838
  • e Hónap: 26521
  • e Év: 229434
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.