Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Húsvét 2. vasárnapja, az Isteni irgalmasság vasárnapja
  2020-04-19 08:17:37, vasárnap
 
   
  OLVASMÁNY az Apostolok Cselekedeteiből
A hívek mind összetartottak, és közös volt mindenük.
A jeruzsálemi hívek állhatatosan kitartottak az apostolok tanításában és közösségében, a kenyértörésben és az imádságban. Szent félelem töltött el mindenkit, mert az apostolok révén sok csoda történt és sok jel adatott. A hívek mind összetartottak, és közös volt mindenük. Birtokaikat eladták, és az árát szétosztották azok között, akik szükséget szenvedtek. Mindennap összegyűltek a templomban egy szívvel- lélekkel. A kenyeret házaknál törték meg. Örömmel és tiszta szívvel vették magukhoz az ételt. Dicsőítették Istent, és az egész nép szerette őket. Az Úr pedig naponként vezetett hozzájuk olyanokat, akik hagyták, hogy megmentsék őket.
Ez az Isten igéje. ApCsel 2,42-47

SZENTLECKE Szent Péter apostol első leveléből
Jézus Krisztusnak a halálból való feltámadása élő reményre teremtett újjá bennünket.
Testvéreim!
Áldott legyen az Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, aki nagy irgalmasságával, Jézus Krisztusnak a halálból való feltámadása által, élő reményre teremtett újjá bennünket, hogy a mennyben romolhatatlan, szeplőtelen és el nem hervadó örökség várjon rátok. Isten hatalma megőrzött titeket a hitben az örök üdvösségre, amely készen áll, hogy az utolsó időben megnyilvánuljon.
Örüljetek tehát, akkor is ha most egy kicsit szomorkodnotok kell, mert különféle kísértések érnek benneteket, hogy kipróbált hitetek, mely értékesebb a tűzpróbát kiállott veszendő aranynál, Jézus Krisztus megjelenésekor méltó legyen a dicséretre, a dicsőségre és a tiszteletre. Mivel szeretitek Krisztust, bár nem láttátok, és hisztek benne, noha nem találkoztatok vele, amikor eléritek hitetek célját, lelketek üdvösségét, - a megdicsőültek kimondhatatlan örömével fogtok ujjongani.
Ez az Isten igéje.

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Nyolc nap múlva eljött Jézus.
Amikor a hét első napján (Húsvétvasárnap) beesteledett, Jézus megjelent a tanítványoknak ott, ahol együtt voltak, pedig a zsidóktól való félelmükben zárva tartották az ajtót. Belépett és így szólt hozzájuk: ,,Békesség nektek!" Miután ezt mondta, megmutatta nekik a kezét és az oldalát. Az Úr láttára öröm töltötte el a tanítványokat. Jézus megismételte: ,,Békesség nektek! Amint engem küldött az Atya, úgy küldelek én is titeket." E szavak után rájuk lehelt és így folytatta: ,,Vegyétek a Szentlelket! Akinek megbocsátjátok bűneit, az bocsánatot nyer, s akinek nem bocsátjátok meg, az nem nyer bocsánatot."
A tizenkettő közül az egyik, Tamás, vagy melléknevén Iker, nem volt velük, amikor Jézus megjelent nekik. Később a tanítványok elmondták neki: ,,Láttuk az Urat." De ő így szólt: ,,Hacsak nem látom kezén a szegek nyomát, ha nem érintem ujjaimat a szegek helyéhez, és nem tapintom meg kezemmel oldalát, én nem hiszem!"
Nyolc nap múlva ismét együtt voltak a tanítványok. Tamás is ott volt velük. Ekkor újra megjelent Jézus, bár az ajtó zárva volt. Belépett és köszöntötte őket: ,,Békesség nektek!" Tamásnak pedig ezt mondta: ,,Nyújtsd ide az ujjadat és nézd a kezemet! Nyújtsd ki a kezedet és érintsd meg oldalamat! Ne légy hitetlen, hanem hívő!" Tamás így válaszolt: ,,Én Uram, én Istenem!" Jézus ezt mondta neki: ,,Most már hiszel, Tamás, mert láttál engem. Boldogok, akik nem láttak, és mégis hisznek!"
Jézus még sok más csodajelet is művelt tanítványai szeme láttára, de azok nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezeket viszont megírták, hogy higgyétek: Jézus a Messiás, az Isten Fia, és hogy a hit által életetek legyen benne.
Ezek az evangélium igéi. Jn 20,19-31
...... .............Imádság
Irgalmas Istenünk! Igaz bűnbánattal és irántad való szeretettel valljuk meg bűneinket és kérjük tőled a bűneink bocsánatát. Te jó, igazságos és irgalmas vagy, és minden gonoszságunktól, vétkünktől megtisztítasz minket. Nagylelkűséged és hűséged leginkább abban nyilvánul meg, hogy lehetőséget adsz nekünk a felemelkedésre, a bűntől való megszabadulásra, a lelki megtisztulásra és újjászületésre. Valljuk, hogy szereteted erősebb bűneinknél. Segíts minket, hogy elforduljunk bűneiktől és elinduljunk az engedelmesség útján!

Elmélkedés
Tamás tanúságtétele
A mai vasárnapra egy vendéget hívtam. Ő fogja tartani a szentmisében a beszédet, ő vezeti ma gondolatainkat, elmélkedésünket. Át is adom neki a szót. Hallgassuk figyelmesen!
Köszönöm a meghívást erre az ünnepi alkalomra. Engedjék meg, hogy először is bemutatkozzak: Tamás vagyok, a názáreti Jézus apostola, a tizenkettőből az egyik. Van egy melléknevem is, Ikernek hívnak, de az ikertestvéremről most nem szeretnék beszélni. Sokan csak hitetlen Tamásként emlegetnek, amin nem szoktam megsértődni, inkább arra kérek mindenkit, hogy tanuljanak abból, ahogyan én a kezdeti hitetlenségemből, kételkedésemből eljutottam a hitre.
Bizonyára azt gondoljátok, hogy hitetlen voltam. Pedig ennél rosszabb volt a helyzet, én teljesen kétségbe voltam esve. Nagyon megrendített az, ami Jézussal történt. Korábban elképzelni sem tudtam volna azt, hogy az ő élete ilyen szörnyű módon, az ő keresztre feszítésével fog véget érni. Csodálatos volt az a három esztendő, amíg együtt voltam vele én és a többi tanítvány. Amikor Jézust elfogták és másnap meghalt a kereszten, én teljesen kétségbe estem, elrejtőztem mindenki elől. Ezért nem voltam ott, amikor Jézus megjelent a többieknek. De, ugye megértitek az én helyzetemet? Ugye, megértitek az én akkori lelkiállapotomat? Egyedül akartam lenni. Újra át akartam gondolni mindent, ami velem történt, amíg az Úr tanítványa voltam, főként az utolsó napok eseményeit. El akartam gondolkodni azon is, hogy mi lesz ezután? Mit fogok tenni mostantól? Mi fogja kitölteni életem napjait? Zaklatott voltam és egyáltalán nem értettem, hogy miért így kellett befejeződni ennek a csodálatos történetnek Jézussal. Nem akartam senkivel sem találkozni. Tudjátok, attól is féltem, hogy ha Jézusnak ez lett a sorsa, akkor utána majd mi, az apostolok fogunk következni. Féltem, hogy néhány nap múlva engem is elfognak és elítélnek. Magamban azt tervezgettem, hogy kicsit várok, aztán egy éjszaka elszökök a városból és valahol majd új életet kezdek. Kérlek, ne ítéljetek el engem! Szerintem közületek sokan ugyanígy tettek volna. Nem akarlak ezzel megbántani benneteket, de talán ti is ugyanolyan elkeseredettek és kétségbeesettek lettetek volna ebben a helyzetben, mint én.
Aztán mégis találkoztam az apostolokkal. Ez azon az estén történt, amely napnak a hajnalán Jézus feltámadt. De én mit sem tudtam erről! És akkor a többiek elmondták, hogy Jézus él, feltámadt a halálból. Egymás szavába vágva bizonygatták nekem, hogy megjelent nekik. Mindenki csak velem foglalkozott, engem akartak meggyőzni arról, hogy igazat mondanak. Én meg csak ráztam a fejemet kételkedve: Ezt csak akkor fogom elhinni, ha én is láthatom őt! Igen, azt akartam, hogy megérinthessem a sebhelyeket a testén. Úgy gondoltam, hogy ezek majd bizonyítani fogják azt, hogy nem képzelődöm, hanem valóban Jézus áll előttem. De amíg a saját szememmel nem látom ezeket a sebeket, addig ne mondjon nekem senki semmit! Engem a szavak nem fognak meggyőzni! Így gondolkodtam, aztán ismét elmentem, hogy magamban legyek. Tudjátok milyen volt számomra az a hét? Szörnyűbb, mint a korábbi napok! Még jobban el voltam keseredve, mint korábban. Egyrészt nagyon bántott, hogy nem voltam együtt a többiekkel. Bántott, hogy egyedül én maradtam le arról, amikor a Feltámadott megjelent. Másrészt elkezdtem reménykedni. Bíztam abban, hogy teljesülhet a vágyam. És azt akartam, hogy ez a remény, ez a bizalom, ez a hit erősebb legyen, mint a korábbi kételkedésem. Ezért mentem aztán egy hét múlva a többi apostolhoz. Úgy éreztem, hogy ki kell nyitnom egy ajtót, amelyet Jézusnak nem kell kinyitnia. Az ajtón át be kell lépnem oda, ahová Jézus majd nem ajtón keresztül fog megérkezni, hanem egyszerűen megjelenik. És ki kellett nyitnom szívem kapuját is. És ekkor történt az újabb megjelenés. Jézus ismerte az én vágyamat és teljesítette azt. Rengeteg csodálatos dolgot átéltem Jézus mellett, de ez volt a legcsodálatosabb. Bántam már, hogy kételkedtem és nem hittem apostoltársaimnak. Aztán megvallottam hitemet, ezt mondtam Jézusnak: ,,Én Uram, én Istenem!" A szeméből megbocsátás sugárzott. Én pedig örültem, hogy a hitetlenségem megszűnt.
Azóta is a világot járom. Mindenütt azt próbálom az emberek lelkére kötni, amit Jézus mondott nekem: ,,Boldogok, akik nem láttak, és mégis hisznek!"
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: legcsodálatosabb, hitetlenségemből, lelkiállapotomat, ikertestvéremről, megnyilvánuljon, elmélkedésünket, kétségbeesettek, megszabadulásra, cselekedeteiből, kételkedésemből, irgalmasságával, gonoszságunktól, kenyértörésben, gondolatainkat, összetartottak, nagylelkűséged, felemelkedésre, megtisztulásra, újjászületésre, húsvétvasárnap, megérinthessem, megjelenésekor, kimondhatatlan, szomorkodnotok, megbocsátjátok, tanítványoknak, elkeseredettek, megdicsőültek, megtisztítasz, találkoztatok, tanítványokat, hitetlenségem, tanúságtétele, engedelmesség, bemutatkozzak, romolhatatlan, hívek mind, jeruzsálemi hívek, apostolok tanításában, apostolok révén, árát szétosztották, szívvel- lélekkel, kenyeret házaknál, halálból való, mennyben romolhatatlan, örök üdvösségre, utolsó időben, kicsit szomorkodnotok, tűzpróbát kiállott, megdicsőültek kimondhatatlan, zsidóktól való, bocsánatot nyer, Apostolok Cselekedeteiből, Dicsőítették Istent, SZENTLECKE Szent Péter, Jézus Krisztusnak, Urunk Jézus Krisztus Atyja, Jézus Krisztus, EVANGÉLIUM Szent János, Isten Fia, Irgalmas Istenünk, Amikor Jézust, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Minden ember egy csoda  Vágyakozás  Png nő  Szép jó éjszakát kívánok !  Jó éjszakát!  Kórusban  Kereszt  Aratás  Naplemente  Facebookon kaptam  Képes idézet !  Kellemes napot kívánok  Kórusban  Szép kristály  Kereszt  Kislány kalapban  A vashiányos vérszegénység ot...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Elvetettség és szenvedés  Edinburgh hercege és II. Erzs...  Pécs tavasszal  Png virág  Várják a túristákat......  A boldogság olyan, mint a tava...  Kereszt  Zöld turmalinkristály  Kezek  Ma találkoztam valakivel,  Mesés pillanat.....  Elvetettség és szenvedés  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Az élet rövid......  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Képes idézet !  Pihenő  Kereszt  Facebookon kaptam  Jó tesz a bélrendszernek  Facebookon kaptam  Jézus  A kereszt nagysága  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Helyettesítés  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Png nő  Tüneményes baby  Szép kristály  A Janssen védőoltásról  Vágyakozás  Jézus  Lámpa  Elmélkedés  Szép kristály  Megfontolandó : Buddha tanítás...  Az élethez bátorság kell.....  Tulipànok  Jézushoz hozd a búd, mert Ő me...  Bonyolult világunkban nem könn...  Zöld turmalinkristály  Jézushoz hozd a búd, mert Ő me...  Vágyakozás  Szép estét - jó éjt kívánok !  Kereszt  Hívő ember  Pécs tavasszal  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Png csokor  Png virág  Png nő  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Mindazt...  Facebookon kaptam  Elvetettség és szenvedés  Olvass álhíreket!  A Janssen védőoltásról  Kereszt  Png nő  Hívő ember  Tavaszi kép  Padlizsánkrémrecept Hozzávaló...  Aratás  A víz még a fogyásban is segít  Facebookon kaptam Krisztinától  Zöld drágakőkristály  Mindenkinek más módja van  Mindazt...  Kereszt  Elkiabáltam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Lila fluoritkristály 
Bejegyzés Címkék
hívek mind, jeruzsálemi hívek, apostolok tanításában, apostolok révén, árát szétosztották, szívvel- lélekkel, kenyeret házaknál, halálból való, mennyben romolhatatlan, örök üdvösségre, utolsó időben, kicsit szomorkodnotok, tűzpróbát kiállott, megdicsőültek kimondhatatlan, zsidóktól való, bocsánatot nyer, tizenkettő közül, tanítványok elmondták, szegek nyomát, szegek helyéhez, ajtó zárva, evangélium igéi, bűneink bocsánatát, bűntől való, lelki megtisztulásra, engedelmesség útján, vendéget hívtam, meghívást erre, ünnepi alkalomra, názáreti Jézus, ikertestvéremről most, kezdeti hitetlenségemből, többi tanítvány, utolsó napok, csodálatos történetnek, apostolok fogunk, éjszaka elszökök, estén történt, hajnalán Jézus, többiek elmondták, fejemet kételkedve, saját szememmel, korábbi napok, korábbi kételkedésem, többi apostolhoz, újabb megjelenés, szeméből megbocsátás, hitetlenségem megszűnt, világot járom, emberek lelkére, legcsodálatosabb, hitetlenségemből, lelkiállapotomat, ikertestvéremről, megnyilvánuljon, elmélkedésünket, kétségbeesettek, megszabadulásra, cselekedeteiből, kételkedésemből, irgalmasságával, gonoszságunktól, kenyértörésben, gondolatainkat, összetartottak, nagylelkűséged, felemelkedésre, megtisztulásra, újjászületésre, húsvétvasárnap, megérinthessem, megjelenésekor, kimondhatatlan, szomorkodnotok, megbocsátjátok, tanítványoknak, elkeseredettek, megdicsőültek, megtisztítasz, találkoztatok, tanítványokat, hitetlenségem, tanúságtétele, engedelmesség, bemutatkozzak, romolhatatlan, szétosztották, tizenkettőből, megvallottam, megismételte, tervezgettem, közösségében, kételkedésem, elforduljunk, gondolkodtam, összegyűltek, állhatatosan, feszítésével, dicsőítették, szentmisében, , ,
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 745 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1830
  • e Hét: 15329
  • e Hónap: 25222
  • e Év: 319784
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.