Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ferenc pápa: „A kéz, mely mindig felemel bennünket, az
  2020-04-19 16:11:54, vasárnap
 
   
  Ferenc pápa: ,,A kéz, mely mindig felemel bennünket, az irgalom: Isten tudja, hogy irgalom nélkül a padlón maradunk, hogy a járáshoz rászorulunk arra, hogy talpra állítsanak bennünket.
,,Vajon odaadtam nyomorúságomat az Úrnak?"
Április 19-én, az isteni irgalmasság vasárnapján a Szentatya a Vatikánhoz közeli Santo Spirito in Sassia-templomban mutatott be szentmisét. Ebben a templomban van felállítva az irgalmas Jézusnak az a festménye (reprodukció), amely Szent Fausztina nővér leírása alapján készült.

Az ApostolTV élőben közvetítette a szentmisét

Ferenc pápa teljes homíliáját közreadjuk, magyar fordításban.
Múlt vasárnap a Mester feltámadását ünnepeltük, ma pedig a tanítvány feltámadásának vagyunk tanúi. Eltelt egy hét, melyet a tanítványok, annak ellenére, hogy látták a feltámadt Jézust, félelemben töltöttek, ,,zárt ajtók mögött" (Jn 20,26), és még az egyetlen hiányzót, Tamást sem tudták meggyőzni a feltámadásról. Mit csinál Jézus e félelembe burkolózó hitetlenség láttán? Visszatér, felveszi ugyanazt a helyzetet, megáll középen, a tanítványok ,,körében", és megismétli ugyanazt a köszöntést: ,,Béke veletek!" (Jn 20,19.26). Újrakezdi az elejétől. A tanítvány feltámadása itt kezdődik, ebből a hűséges és türelmes irgalomból, amikor felfedezzük, hogy Isten sosem fárad bele abba, hogy kinyújtsa kezét, hogy felemeljen eleséseinkből. Azt akarja, hogy így lássuk: nem parancsoló úrként, akivel rendeznünk kell számláinkat, hanem édesapánkként, aki mindig felemel bennünket. Az életben bizonytalanul haladunk előre, mint a kisgyermek, aki járni tanul, de elesik; tesz néhány lépést, de ismét elesik; elesik és újra elesik, édesapja pedig mindannyiszor felemeli.
A kéz, mely mindig felemel bennünket, az irgalom: Isten tudja, hogy irgalom nélkül a padlón maradunk, hogy a járáshoz rászorulunk arra, hogy talpra állítsanak bennünket.
Te viszont ellene vetheted: ,,De én mindig el fogok esni!" Az Úr tudja ezt, és mindig készen áll arra, hogy felemeljen téged. Ő nem azt akarja, hogy folytonosan eleséseinkre gondoljunk, hanem hogy rá nézzünk, aki az elesésekben felemelendő gyermekeket, a nyomorúságokban irgalmassággal szeretendő gyermekeket lát. Ma ebben a templomban, mely az irgalmasság kegyhelyévé vált Rómában, azon a vasárnapon, amelyet húsz évvel ezelőtt Szent II. János Pál pápa az isteni irgalmasságnak szentelt, fogadjuk bizalommal ezt az üzenetet! Szent Fausztinának Jézus ezt mondta: ,,Én vagyok maga a szeretet és az irgalmasság; nincs olyan nyomorúság, mely vetekedhetne irgalmasságommal" (Napló, 1937. szeptember 14.). Egyszer aztán Szent Fausztina elégedetten mondta Jézusnak, hogy egész életét felajánlotta neki, mindenét, amije csak volt. Jézus válasza azonban egészen megdöbbentette: ,,Nem ajánlottad fel nekem azt, ami valójában a tiéd." Mit tartott meg magának ez a szent nővér? Jézus ,,kedvesen mondta neki: »Leányom, add nekem nyomorúságodat«" (1937. október 10.). Mi is megkérdezhetjük magunktól:
,,Vajon odaadtam nyomorúságomat az Úrnak? Megmutattam neki eleséseimet, hogy felemeljen engem?"
Vagy van valami, amit még magamban tartok? Egy bűn, egy lelkiismeret-furdalás a múlt miatt, egy belül hordott sérülés, egy neheztelés valakire, egy gondolat egy adott személyről... Az Úr arra vár, hogy hozzá vigyük nyomorúságainkat, hogy felfedeztesse velünk irgalmát.
...... ......


Térjünk vissza a tanítványokhoz. Elhagyták az Urat kínszenvedésében, és bűnösnek érezték magukat. De Jézus, amikor találkozik velük, nem tart nekik hosszú prédikációkat. Nekik, akik sebzettek voltak belül, a sebeit mutatja meg. Tamás megérintheti őket, és felfedezi a szeretetet, felfedezi, mennyit szenvedett érte Jézus, akit ő magára hagyott. Azokban a sebekben Isten gyengéd közelségét érinti kezével. Tamás, aki késve érkezett, amikor befogadja az irgalmat, megelőzi a többi tanítványt: nemcsak a feltámadásban, hanem Isten határtalan szeretetében is hisz. És a legegyszerűbb és legszebb hitvallást teszi: ,,Én Uram, én Istenem!" (Jn 20,28). Itt láthatjuk a tanítvány feltámadását: akkor megy végbe, amikor törékeny és sebzett embersége belép Jézuséba. Itt feloldódnak a kétségek, itt Isten ,,én Istenem"-mé lesz, itt az ember újra elkezdi elfogadni önmagát és szeretni saját életét.

Kedves testvérek, a mostani megpróbáltatásban, Tamáshoz hasonlóan, félelmeinkkel és kétségeinkkel, mi is gyengének érezzük magunkat. Szükségünk van az Úrra, aki gyengeségeinken túl kitörölhetetlen szépséget lát bennünk.
Vele újra értékesnek fedezzük fel magunkat gyengeségeinkben. Felfedezzük, hogy olyanok vagyunk, mint a gyönyörű kristályok, egyszerre törékenyek és értékesek.
És ha, mint a kristály, áttetszők vagyunk előtte, akkor az ő fénye, az irgalom fénye felragyog bennünk és rajtunk keresztül a világban. Itt az indok arra, hogy - amint Péter levele fogalmazott - ,,örvendezzünk, jóllehet egy darabig [...] különféle megpróbáltatások érnek bennünket" (1Pét 1,6).
Az isteni irgalmasság mai ünnepén a legszebb híradás a később érkezett tanítványon keresztül zajlik. Csak ő hiányzott, Tamás. De az Úr megvárta. Az irgalmasság nem hagyja magára, aki lemaradt. Most, amikor a világjárványból való lassú és fáradságos újrakezdésre gondolunk, épp ez a veszély fenyegethet: elfeledkezni arról, aki lemaradt. Fennáll a veszély, hogy egy még rosszabb vírus támad meg bennünket, a közömbös önzőségé. Ennek a vírusnak az átadása azzal a gondolattal kezdődik, hogy az élet akkor lesz jobb, ha nekem jobb lesz, hogy akkor lesz minden rendben, ha számomra rendben mennek a dolgok. Innen indulunk, és odáig mehetünk, hogy válogatunk az emberek között, leselejtezzük a szegényeket, feláldozzuk a lemaradókat a haladás oltárán.

Ez a világjárvány azonban emlékeztet bennünket arra, hogy nincsenek különbségek és határok a szenvedők között. Mindannyian törékenyek, mindannyian egyformák, mindannyian értékesek vagyunk.

Ami körülöttünk zajlik, felrázza bensőnket: ideje eltávolítani az egyenlőtlenségeket, helyrehozni az igazságtalanságot, amely az egész emberiség egészségét aláássa! Tanuljunk a korai keresztény közösségtől, melyet az Apostolok cselekedeteinek könyve mutat be. Ez a közösség irgalmat kapott és irgalommal élt: ,,A hívőknek mindenük közös volt. Vagyonukat és javaikat eladták, és a kapott pénzt szétosztották, ahogy kinek-kinek éppen szüksége volt rá" (ApCsel 2,44-45). Ez nem ideológia, ez kereszténység.
Abban a közösségben, Jézus feltámadása után, csak egy maradt le, és a többiek megvárták. Manapság az ellenkezője látszik: az emberiségnek egy kis része előrement, míg a többség lemaradt. És bárki mondhatja: ,,Ezek összetett problémák, nem nekem kell a rászorulókkal törődnöm, másoknak kell gondolniuk rájuk!" Szent Fausztina, Jézussal való találkozása után, ezt írta: «Egy szenvedő lélekben a megfeszített Jézust kell látnunk, nem egy élősködőt, nem egy terhet. [Uram], te lehetőséget adsz nekünk az irgalmasság cselekedeteinek gyakorlására, és mi gyakorolhatjuk a helyes megítélést" (Napló, 1937. szeptember 6.). Maga azonban egy nap arról panaszkodott Jézusnak, hogy mivel irgalmasságot gyakorol, naivnak tartják. Azt mondta: ,,Uram, gyakran visszaélnek jóságommal." Jézus válasza: ,,Nem számít, leányom, ne törődj vele, te légy mindig irgalmas mindenkivel" (1937. december 24.). Mindenkivel: ne csak saját érdekeinkre, ne csak a részleges érdekekre gondoljunk!
Ezt a megpróbáltatást tartsuk kedvező alkalomnak arra, hogy mindenki holnapját készítsük, senkit sem leselejtezve, mindenkiét! Mert egyben látás nélkül senkinek sem lesz jövője.
Ma Jézus fegyvertelen és lefegyverző szeretete feltámasztja a tanítvány szívét. Mi is, akárcsak Tamás apostol, fogadjuk be az irgalmat, a világ üdvösségét! És gyakoroljunk irgalmat a gyengébbekkel: csak így építhetünk új világot!Fordította: Tőzsér Endre SP
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír 2020.04.19

Holy Mass and Regina Coeli Pope Francis 04.19 Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Címkék: nyomorúságainkat, gyengeségeinkben, megpróbáltatások, irgalmasságommal, kínszenvedésében, cselekedeteinek, megkérdezhetjük, kitörölhetetlen, nyomorúságokban, megpróbáltatást, gyengeségeinken, világjárványból, feltámadásának, nyomorúságomat, nyomorúságodat, megdöbbentette, gyakorolhatjuk, irgalmassággal, irgalmasságnak, tanítványokhoz, leselejtezzük, mindannyiszor, prédikációkat, felfedeztesse, gyengébbekkel, legegyszerűbb, feltámadásban, eleséseinkből, bizonytalanul, kétségeinkkel, édesapánkként, irgalmasságot, félelmeinkkel, kereszténység, rászorulókkal, feltámadásról, padlón maradunk, járáshoz rászorulunk, isteni irgalmasság, irgalmas Jézusnak, tanítvány feltámadásának, feltámadt Jézust, egyetlen hiányzót, tanítványok „, tanítvány feltámadása, életben bizonytalanul, elesésekben felemelendő, nyomorúságokban irgalmassággal, irgalmasság kegyhelyévé, isteni irgalmasságnak, szent nővér, múlt miatt, Santo Spirito, Szent Fausztina, Szent II, János Pál, Szent Fausztinának Jézus, Tőzsér Endre SP, Vatican News, Magyar Kurír, Holy Mass, Regina Coeli Pope Francis,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Elképesztő:idáig biztosan ross...  Kislány kutyával  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Panda maci  Tolkien idézet  Alvó gyerekek  Krókusz  Almaden ásvány  Szeretettel Mindenkinek !  Jó éjszakát!  Elképesztő:idáig biztosan ross...  Borbolyával a vastagbél egészs...  Elképesztő:idáig biztosan ross...  Esti kép  Mintás achát  Annie Girardot mondta  Wass Albert : Új székely balla...  A szeretetről  A szeretetről  Fogolyszínű magyar tyúkok  Facebookon kaptam  Anyanyelv nemzetközi napja. Ö...  Babapiskótás  A világ egy könyv, és aki nem ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Világoskék achát  Szevasz Tavasz!  Szevasz Tavasz!  Facebookon kaptam  Kahlil Gibran idézet  Annie Girardot mondta  Sárga rózsa  Hogy lehet...  Facebookon kaptam  Fodrostollú magyar lúd  4385 fővel emelkedett a beazon...  Anyanyelv nemzetközi napja. Ö...  Szivárványkvarc  Alvó baby  Anyás nap  Kellemes teázást  Hogy kerül egy magyar maratonf...  Egy csodálatos nő - Sajnálom  Facebookon kaptam  A nélkülözhetetlen kalcium  Szépséges kislányka  A könyv tündére 22. ........  Hortenzia  Sárga rózsa  TAVASZI UTAZÁS C.F.Meyer A nap...  Kellemes teázást  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ezért nagyon hasznos az omega-...  Esti kép  Lomhán ballagó vén Duna . . ...  Kellemes teázást  Jó éjszakát!  Az Igazmondó Juhász  Ki bírja majd ki?  Tavaszi zsongás  Naplemente  Alvó baby  Sárga rózsa  Szép estét kedves látogatóimna...  Fogolyszínű magyar tyúkok  Végül csak egy vers  Kellemes teázást  Krókusz  Nagyböjti szentmise 02.24  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  A könyv tündére 19. ........  Örök élet.......  Facebookon kaptam  Tavaszi zsongás  Jó éjt !  Esti kép  Esti kép  Ki bírja majd ki?  Nő virág koszorúval  A félelemmentes élet  Kellemes teázást  Darvas Iván vers  Martalis idézet  Piros rózsák  Diana hercegnő  Tolkien idézet  Sebesülten  Facebookon kaptam  Csütörtök......  Mai harmónia kártyám  A tél, lassan elcsendesül  Zöld achátlapok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hattyú, naplementében......  Szeretettel Mindenkinek !  Tulipànok 
Bejegyzés Címkék
padlón maradunk, járáshoz rászorulunk, isteni irgalmasság, irgalmas Jézusnak, tanítvány feltámadásának, feltámadt Jézust, egyetlen hiányzót, tanítványok &#8222, tanítvány feltámadása, életben bizonytalanul, elesésekben felemelendő, nyomorúságokban irgalmassággal, irgalmasság kegyhelyévé, isteni irgalmasságnak, szent nővér, múlt miatt, belül hordott, neheztelés valakire, adott személyről&#8230, sebeit mutatja, sebekben Isten, többi tanítványt, tanítvány feltámadását, ember újra, mostani megpróbáltatásban, gyönyörű kristályok, irgalom fénye, indok arra, legszebb híradás, később érkezett, világjárványból való, veszély fenyegethet, közömbös önzőségé, átadása azzal, gondolattal kezdődik, élet akkor, emberek között, haladás oltárán, világjárvány azonban, szenvedők között, egész emberiség, korai keresztény, közösség irgalmat, hívőknek mindenük, kapott pénzt, többiek megvárták, ellenkezője látszik, többség lemaradt, rászorulókkal törődnöm, szenvedő lélekben, megfeszített Jézust, irgalmasság cselekedeteinek, helyes megítélést&#8221, részleges érdekekre, megpróbáltatást tartsuk, tanítvány szívét, világ üdvösségét, nyomorúságainkat, gyengeségeinkben, megpróbáltatások, irgalmasságommal, kínszenvedésében, cselekedeteinek, megkérdezhetjük, kitörölhetetlen, nyomorúságokban, megpróbáltatást, gyengeségeinken, világjárványból, feltámadásának, nyomorúságomat, nyomorúságodat, megdöbbentette, gyakorolhatjuk, irgalmassággal, irgalmasságnak, tanítványokhoz, leselejtezzük, mindannyiszor, prédikációkat, felfedeztesse, gyengébbekkel, legegyszerűbb, feltámadásban, eleséseinkből, bizonytalanul, kétségeinkkel, édesapánkként, irgalmasságot, félelmeinkkel, kereszténység, rászorulókkal, feltámadásról, szétosztották, feltámasztja, újrakezdésre, elfeledkezni, megérintheti, panaszkodott, , ,
2021.01 2021. Február 2021.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 230 db bejegyzés
e év: 622 db bejegyzés
Összes: 47343 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1646
  • e Hét: 10365
  • e Hónap: 82885
  • e Év: 230689
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.