Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szent József, a munkás 05.01
  2020-05-01 10:19:15, péntek
 
  - Igenaptár oldalon Link

Május 1-je Szent József, a munkás liturgikus emléknapja Egyházunkban. Az emléknapot XII. Pius pápa vezette be 1955. május 1-jén.
Képen: Gerard van Honthorst: Szent József, az ács (17. sz.)
...... ......


József, a Boldogságos Szűz jegyese, a Megváltó nevelőapja foglalkozását tekintve ács volt - egyszerű, kétkezi munkás. Ezért tekintünk rá úgy mint a munkások védőszentjére. Emellett az ácsok, a favágók, az asztalosok, a kézművesek, a keresztény házasságok és családok, az üldözöttek és a jó halál, valamint a katolikus egyház patrónusa.
Életéről hosszabban csak a két gyermekségtörténet szól Máté és Lukács evangéliumában. Eszerint József Názáretben lakott, ,,Dávid házából és nemzetségéből származott" (Lk 2,4). A fiatal, szintén dávidi származású Mária jegyese lett. Mindkét evangélium úgy mutatja be Józsefet, mint aki az apa helyén áll a Megváltó életében. Lukács többször nevezi őt Jézus atyjának. Az Úr József mellett dolgozott, megtanulta tőle az ácsmesterséget.
Szent József a mindennapok hallgatag szentje. Nem hagyott nekünk hátra semmilyen bölcsességet. Csendben, hallgatva élte le életét a Megváltó mellett. A hagyomány úgy tartja, hogy hűségéért és ,,hallgatásáért" cserébe a legnagyobb ajándékot kapta: ahogy életében, úgy halálakor is jelen voltak Jézus és Mária. Egyetlen ember sem halt meg olyan szépen, hogy szemei előtt voltak Isten és az Ő anyja.
Istenünk, te adtad a törvényt, hogy az ember dolgozzék és részt vegyen teremtő munkádban. Segíts jóságoddal, hogy Szent József példájára és oltalmával úgy dolgozzunk, ahogy megparancsoltad, és elnyerjük tőled a jutalmat, amelyet megígértél. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.

Forrás: Magyar kurír 2018.05.01

*
- Szent József, a Boldogságos Szűz Mária jegyese
...... ...........


Bővebben Link

Elmélkedés
Szent József mai ünnepén Jézus názáreti fellépését idézi fel számunkra az evangélium. A názáretiek, akik a zsinagógai istentisztelet alkalmával hallgatják Jézus szavait, elcsodálkoznak bölcsességén és hatalmán. Kimondják, hogy mit tudnak, mit gondolnak Jézusról: ő az ácsnak, Józsefnek és Máriának a fia. Tudásuk csak felszínes és nem teljes. Az igaz, hogy Jézus Máriának a fia. Az is igaz, hogy József Máriának a férje. De nem tudják azt, hogy József nem Jézus vérszerinti apja, hanem Jézus a mennyei Atya Fia. Ezt a titkot Mária az angyali üdvözletkor, József pedig látomásból ismerte meg, de nem mondták el sem a názáretieknek, sem rokonságuknak, sem senki másnak.
Szent Józsefet a munkások védőszentjeként tiszteljük. Sokan azt képzelik, hogy a semmittevésből is meg lehet élni, ügyeskedéssel is pénzhez lehet jutni. A munka fárasztó, fáradsággal jár, legyen az szellemi vagy fizikai tevékenység. Ugyanakkor a munkának van értéke és van eredménye. Főként a becsülettel, tisztességgel végzett munkának. Munkánkkal megteremtjük és biztosítjuk családunk megélhetését és kifejezzük családtagjaink iránti szeretetünket. A lelkiismeretesen végzett munka további távlata, hogy a teremtő és gondviselő Isten felé vezeti az embert. Szent József egyszerű és csendes életpéldáját követve mindennapi feladataink és kötelességeink végzésével igyekezzünk Isten teremtő munkáját folytatni.
C. Horváth István Sándor

Imádság
Uram, Jézus, a te küldötted vagyok, ezért mindenkor a te örömhíredet akarom továbbadni és rólad akarok tanúságot tenni. A te szereteted és irgalmad jele szeretnék lenni a világban, naponta gyakorolva az irgalmas szeretet cselekedeteit. Mindent a te nevedben akarok tenni, hogy te győzz a rossz és a gonosz felett. Vezess engem Szentlelked által, aki indít és megerősít engem és az egész Egyházat a küldetésben!

*
- Amikor Kafarnaumban Jézus az élet kenyerének mondta önmagát, vita támadt a zsidók között: ,,Hogyan adhatja ez testét eledelül nekünk?" - kérdezték. Jézus így felelt nekik: ,,Bizony, bizony, mondom nektek: Ha nem eszitek az Emberfia testét, és nem isszátok az ő vérét, nem lesz élet bennetek. Aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, annak örök élete van és én feltámasztom őt az utolsó napon. Az én testem ugyanis valóban étel és az én vérem valóban ital. Aki eszi az én testemet és issza az én véremet, az bennem marad és én őbenne. Amint engem az élő Atya küldött, és én az Atya által élek, úgy az is, aki engem eszik, énáltalam él. Ez a mennyből alászállott kenyér. Nem az, amelyet atyáitok ettek, és meghaltak. Aki ezt a kenyeret eszi, örökké él." Így tanított Jézus a kafarnaumi zsinagógában.
....


 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Címkék: lelkiismeretesen, védőszentjeként, megparancsoltad, semmittevésből, istentisztelet, elcsodálkoznak, evangéliumában, ácsmesterséget, kötelességeink, családtagjaink, szentlélekkel, védőszentjére, foglalkozását, názáretieknek, rokonságuknak, tisztességgel, cselekedeteit, szeretetünket, hallgatásáért, nemzetségéből, ügyeskedéssel, bölcsességén, zsinagógában, egyházunkban, megteremtjük, bölcsességet, feltámasztom, életpéldáját, kafarnaumban, megélhetését, mindennapok, szentlelked, biztosítjuk, igyekezzünk, üdvözletkor, küldetésben, munkás liturgikus, munkások védőszentjére, keresztény házasságok, katolikus egyház, mindennapok hallgatag, legnagyobb ajándékot, ember dolgozzék, zsinagógai istentisztelet, mennyei Atya, titkot Mária, angyali üdvözletkor, munkások védőszentjeként, munka fárasztó, szellemi vagy, lelkiismeretesen végzett, irgalmas szeretet, Szent József, Boldogságos Szűz, Eszerint József Názáretben, Jézus Krisztus, Boldogságos Szűz Mária, Jézus Máriának, József Máriának, Atya Fia, Szent Józsefet, Horváth István Sándor, Amikor Kafarnaumban Jézus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akarat  Sokan azt tartják  Erdőn  Png csokor  Lóhere  Adakozás  Kellemes délutánt kívánok  Nevem  Albert Einsteinről  Alvó cicák  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Kerüld el az evangélium örömén...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Jónás Tamás – Végtelen b...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Png kislány  Paul David Tripp Április 20  Bounty krémes  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Rátalálsz  A boldog családok mind hasonló...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Adakozás  Png virág  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Nagyi telefonál  Leonardo da Vinci gondolata  Png ház  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Png csokor  Png kislány  Ne kapaszkodj magasabbra,  A boldog családok mind hasonló...  Erdőn  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Akarat  A jó emberek mindig szépek mar...  Akarat  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Próbálj meg ...  Éretlen vers  Png kislány  Egy maradéktalanul uralt világ  s immár én is felragyogva, ért...  Leonardo da Vinci gondolata  Png nő  George Gordon Lord Byron: Inez...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Akarat  Hiányzik  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Kaffka_Margit  Nagyon különös  Albert Einsteinről  Miért nem menti meg Jézus a jó...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Neked tudnod kell  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Akarat  Akarat 
Bejegyzés Címkék
munkás liturgikus, munkások védőszentjére, keresztény házasságok, katolikus egyház, mindennapok hallgatag, legnagyobb ajándékot, ember dolgozzék, zsinagógai istentisztelet, mennyei Atya, titkot Mária, angyali üdvözletkor, munkások védőszentjeként, munka fárasztó, szellemi vagy, lelkiismeretesen végzett, irgalmas szeretet, gonosz felett, egész Egyházat, élet kenyerének, zsidók között, utolsó napon, bennem marad, mennyből alászállott, kenyeret eszi, kafarnaumi zsinagógában, lelkiismeretesen, védőszentjeként, megparancsoltad, semmittevésből, istentisztelet, elcsodálkoznak, evangéliumában, ácsmesterséget, kötelességeink, családtagjaink, szentlélekkel, védőszentjére, foglalkozását, názáretieknek, rokonságuknak, tisztességgel, cselekedeteit, szeretetünket, hallgatásáért, nemzetségéből, ügyeskedéssel, bölcsességén, zsinagógában, egyházunkban, megteremtjük, bölcsességet, feltámasztom, életpéldáját, kafarnaumban, megélhetését, mindennapok, szentlelked, biztosítjuk, igyekezzünk, üdvözletkor, küldetésben, alászállott, fáradsággal, vérszerinti, boldogságos, mindörökkön, becsülettel, örömhíredet, tevékenység, feladataink, emléknapot, liturgikus, fellépését, származott, elmélkedés, üldözöttek, tiszteljük, emléknapja, származású, zsinagógai, názáretben, ugyanakkor, munkánkkal, hosszabban, gyakorolva, kenyerének, megtanulta, mindennapi, jóságoddal, megígértél, szereteted, evangélium, továbbadni, nevelőapja, gondviselő, kafarnaumi, hallgatják, legnagyobb, látomásból, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10329
  • e Hét: 21959
  • e Hónap: 55113
  • e Év: 288860
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.