Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Húsvét 5. vasárnapja 05.10
  2020-05-10 07:27:26, vasárnap
 
   
  OLVASMÁNY az Apostolok Cselekedeteiből
Kiválasztottak hét jó hírben álló, Szentlélekkel eltelt férfit.
Azokban a napokban, amikor a tanítványok száma már megnövekedett, zúgolódás támadt a görögök közt a zsidók ellen, hogy a mindennapi alamizsnaosztáskor az ő özvegyeiket háttérbe szorítják. Ezért a Tizenkettő összehívta a tanítványokat, és így szóltak hozzájuk: ,,Nem volna rendjén, hogy elhanyagoljuk Isten igéjét, s az asztal szolgálatát lássuk el. Szemeljetek hát ki magatok közül, testvérek, hét jó hírben álló, Lélekkel eltelt bölcs férfit, akiket megbízhatunk ezzel a feladattal. Mi pedig majd az imádságnak és az ige szolgálatának szenteljük magunkat."
Tetszett a javaslat az egész közösségnek, és kiválasztották Istvánt, ezt a hittel és Szentlélekkel eltelt férfit, aztán Fülöpöt és Prohóruszt, Nikánort és Timont, Parmenászt és Miklóst, az antióchiai prozelitát. Az apostolok elé állították őket, azok pedig imádkoztak felettük, és rájuk tették kezüket.
És az Isten igéje tovább terjedt, úgyhogy a tanítványok száma igen megnőtt Jeruzsálemben. Még a papok közül is tömegesen hódoltak meg a hitnek.
Ez az Isten igéje. ApCsel 6,1-7

SZENTLECKE Szent Péter apostol első leveléből
Választott nép, királyi papság vagytok!
Szeretteim!
Menjetek az Úrhoz, az élő sziklához, amelyet az emberek ugyan elvetettek, de Isten kiválasztott, és felmagasztalt. Mint élő kövek, épüljetek fel rá lelki házzá, szent papsággá, hogy Istennek tetsző lelki áldozatokat hozzatok Jézus Krisztus által.
Ezért mondja az Írás:
Íme, Sionban kiválasztott, becses szegletkövet helyezek el, és nem vall szégyent, aki hisz benne.
Nektek tehát ő, mivel hisztek benne, a dicsőségetekre válik. A hitetlenekre azonban ez vonatkozik:
A kő, amelyet az építők elvetettek, szegletkővé lett; a botlás köve és a botrány sziklája. Elbotlanak benne, mert nem fogadták el hittel a tanítást, amelyre meghívást kaptak.
Ti azonban választott nép, királyi papság, szent nemzet, tulajdonul lefoglalt nép vagytok, hogy annak dicsőségét hirdessétek, aki a sötétségből meghívott benneteket az ő csodálatos világosságára.
Ez az Isten igéje. 1Pét 2,4-9

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Én vagyok az út, az igazság és az élet.
Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz:
,,Ne nyugtalankodjék a szívetek! Higgyetek az Istenben, és bennem is higgyetek. Atyám házában sok hely van. Ha nem így lenne, mondtam volna-e: Elmegyek és helyet készítek nektek? Ha majd elmegyek és helyet készítek nektek, ismét eljövök, és magammal viszlek titeket, hogy ti is ott legyetek, ahol én vagyok. Hiszen ismeritek az utat oda, ahova én megyek!"
Ekkor Tamás így szólt: ,,Uram, mi nem tudjuk, hogy hova mégy; hogyan ismerhetnénk hát az utat?" Jézus ezt felelte: ,,Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem juthat el az Atyához, csak általam. Ha engem ismernétek, Atyámat is ismernétek. De mostantól fogva ismeritek őt, és látjátok."
Fülöp megjegyezte: ,,Uram, mutasd meg nekünk az Atyát, és ez elég nekünk!" Jézus így válaszolt: ,,Már olyan régóta veletek vagyok, és nem ismersz engem, Fülöp? Aki engem lát, az látja az Atyát is. Hogyan mondhatod hát: Mutasd meg nekünk az Atyát? Nem hiszed talán, hogy én az Atyában vagyok s az Atya énbennem? A szavakat, amelyeket hozzátok intézek, nem magamtól mondom, és a tetteket is Atyám cselekszi, aki bennem van. Higgyétek el, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya énbennem. Ha másért nem, legalább a tetteimért higgyétek!
Bizony, bizony mondom nektek: Aki hisz bennem, ugyanazokat a tetteket fogja végbevinni, amelyeket én cselekszem, sőt még nagyobbakat is tehet azoknál, mert én az Atyához megyek."
Ezek az evangélium igéi. Jn 14,1-12
...... ......Imádság
Urunk, Jézus! Te légy az utunk, aki elvezetsz minket az Atyához! Te vezess minket a szegények és nélkülözők felé, hogy szereteted képviselői legyünk köztük. Te adj nekünk erőt hitünk megéléséhez, megőrzéséhez, megvallásához és átadásához! Adj nekünk lelkesedést, amikor rólad teszünk tanúságot a világban! Alázattal, engedelmességgel és hűséggel akarunk téged követni, aki az örök életre vezető út vagy számunkra és minden ember számára. Adj nekünk önzetlen és önfeláldozó szívet, hogy szeretetedben éljünk és a te szeretetedet sugározzuk a rászorulóknak és nélkülözőknek. Segíts minket, hogy ne térjünk le a lelki fejlődés útjáról, hanem mindig ragaszkodjunk hozzád, aki az üdvösségre vezetsz minket!

Elmélkedés
Az Egyház az Isten otthona
A mai vasárnap evangéliuma Jézusnak az utolsó vacsorán mondott beszédének egy részlete. Ez egy búcsúbeszéd, amelyben halála előtt a legfontosabbakat bízta apostolaira az Úr. Mi már az ő halálának, feltámadásának és mennybemenetelének ismeretében olvassuk és értelmezzük szavait, amelyek az ő Atyához vezető útjáról szólnak. Jézus egységben és állandó kapcsolatban van az Atyával és a Szentlélekkel is. Most, a halála előtti búcsúzáskor úgy beszél a földi életből való távozásáról, mint egy útról, amely a mennyei Atyához vezet. Bizonyára nem véletlenül teszi ezt. Egyrészt azt szeretné tanítványaival megértetni, hogy ezzel befejeződik földi küldetése. Az Atyától jött el a mi emberi világunkba, az Atyának engedelmeskedve élt és halála után az Atyához fog visszatérni. Másrészt felkínálja számunkra, hogy mi úgy tekintsünk földi életünkre, mint az Atyához vezető útra. Ha így gondolunk életünkre, akkor nem fog minket félelemmel eltölteni a halál tudata, hiszen arra, mint egy kapura nézünk, amelyen keresztül az örökkévalóságba lépünk át, ahol mennyei Atyánk vár minket. Ha így tekintünk életünkre, akkor meg fogjuk találni boldogságunkat, Isten fogja azt megadni nekünk.
Jézus arra kér, arra hív bennünket, hogy járjuk az ő útját. Életünk célja, hogy közösségben legyünk vele, mert hisszük, hogy ő vezet el minket az Atyához. Jogos bennünk a vágy, hogy az a szeretetteljes kapcsolat, ami minket földi életünk során Jézushoz köt, halálunk után is folytatódjon. A mennyben, az örökkévalóságban lesz erre lehetőségünk, mert az Úr helyet készít számunkra. Azt szeretné, ha megértenénk, hogy ő nem hagy el bennünket örökre. Meghív minket, hogy törekedjünk a mennybe! Életünkben, gondolkodásunkban és magatartásunkban egyre nagyobb teret kell engednünk Jézusnak.
Mit tehet az Egyház azért, hogy minél többen válasszák Jézust vezetőjüknek az örök élet útján? Hogyan tudja az Egyház minél többekben felébreszteni a mennybe jutás, az üdvösség vágyát? Mit kell tennünk annak érdekében, hogy az Egyházat minél többen tekintsék otthonuknak, azaz olyan közösségnek, amelyhez szívesen tartoznak? Ezek a kérdések szorosan összetartoznak. Nem bújhatunk ki a megválaszolásuk elől, hiszen akkor éppen a küldetéstudat hiányozna belőlünk. Úgy érzem, hogy nem elegendő arról beszélnünk, hogy otthonunk van a mennyben, mert ez csupán az érem egyik oldala. Érdemes volna megmutatni a másik oldalt is. Felmutatni azt, hogy az Egyház az Isten otthona. Ebben a közösségben Isten él és jól érzi magát közöttünk. Éppen azért jó az Egyházhoz tartozni, mert akkor együtt élünk Istennel. Talán szabad olyat mondani, hogy Isten vendégszerető. Szeretettel fogad mindenkit, aki vendégként, zarándokként érkezik hozzá, tér be otthonába. Nem utasít el senkit, minden vendége számára van legalább egy jó szava, egy darab kenyere. Nála soha nincs kiírva, hogy megtelt, mindenki számára akad szabad szoba. Ugyanakkor az is igaz, hogy nem csak vendégek vagyunk nála, hanem azt szeretné, hogy otthon érezzük magunkat a közelében.
A keresztény ember életének végső célja, hogy megérkezzen a mennyei Atyához. A mennyországba, az üdvösségre szeretnénk eljutni. El kell tehát indulnunk a Krisztus-követés útján, a keresztény élet útján, az Atya örök országa felé vezető úton.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: magatartásunkban, örökkévalóságban, engedelmességgel, legfontosabbakat, nyugtalankodjék, örökkévalóságba, megválaszolásuk, engedelmeskedve, cselekedeteiből, tanítványaival, összetartoznak, boldogságunkat, tanítványaihoz, dicsőségetekre, szeretetteljes, kiválasztották, kiválasztottak, feltámadásának, megvallásához, világosságára, küldetéstudat, elhanyagoljuk, mennyországba, szolgálatának, tanítványokat, felébreszteni, rászorulóknak, szentlélekkel, jeruzsálemben, felmagasztalt, vendégszerető, megnövekedett, nélkülözőknek, szeretetedben, ragaszkodjunk, megbízhatunk, tanítványok száma, görögök közt, zsidók ellen, asztal szolgálatát, egész közösségnek, antióchiai prozelitát, papok közül, emberek ugyan, dicsőségetekre válik, hitetlenekre azonban, építők elvetettek, botlás köve, botrány sziklája, sötétségből meghívott, időben Jézus, tetteimért higgyétek, Apostolok Cselekedeteiből, SZENTLECKE Szent Péter, Jézus Krisztus, EVANGÉLIUM Szent János, Ekkor Tamás, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Szép estét, jó éjt!  Szeszélyes időjárás  Kellemes délutánt kívánok  Zúg a folyó........  Kókuszkrémes pudingos szelet, ...  Katicabogár.......  Várjuk a jó időt......  Facebookon kaptam  Szeret, nem szeret ? .........  Kellemes délutánt kívánok  Jó éjszakát!  4814 az új fertőzött, elhunyt ...  Kettőnk csendje  Facebookon kaptam  Piros rodokrozit  Védőoltások - hasznos linkek  Jó reggelt szép napot  Várjuk a jó időt......  Szép estét, jó éjt!  Bizmut  Szép estét, jó éjt!  Harmónia......  Zongora rózsákkal  Facebookon kaptam  Az Úr az én oltalmam  Ha félelemből élsz: kizársz, s...  Árvai Emil versei  Van aki vár.....  Jó reggelt szép napot  A biotáplálkozás előnyei  Facebookon kaptam Krisztinától  Te mit tennél ember ? ......  Facebookon kaptam  Füstkvarc  Vércukorszint csökkentése gyóg...  Naplemente  Facebookon kaptam  Tüzes gitár  Epidotó kristály  Csak egyetlen leckét  Ady Endre: A tavaszi szív Kali...  A máj egészségének javítása  Facebookon kaptam  idézet  Facebookon kaptam  Isten nem hangulat kérdése  Húsvét....!  Casiterita ásvány  Húsvét - Kellemes ünnepeket!  Kellemes délutánt!  idézet  Nagyon szép.......  Halhatatlanság Ekkortájt a sír...  A könyv tündére 27. ........  Tavaszi kép  Kellemes hétvégét!  Több száz ember veszett oda a ...  Epidotó kristály  idézet  Egyedül blues......  Kellemes délutánt!  Isten nem hangulat kérdése  Ugró Éva Anna - Aranyeső  Almaecet és a bélflóra egészsé...  Elmegyek........  Almaecet és a bélflóra egészsé...  Cinatotrihite kristály  Göngyölt, sült pörc  Természetes vesetisztító étele...  Facebookon kaptam  Imádság  Facebookon kaptam  Jó éjszakát!  Png nő  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt!  Tüzes gitár  Imádság  Facebookon kaptam  Casiterita ásvány  Ne fuss a gondjaid elől . . ...  Kellemes hétvégét!  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt!  Epidotó kristály  Rózsaszín kalcit kristály  Facebookon kaptam  Az élet naponta részesít bennü...  Egyedül vagyunk az érzéseinkke...  Isten nem hangulat kérdése  Látogatóimnak szeretettel........  Esti kép  Mai harmónia kártyám  Esti kép  Nagyon szép.......  Mai harmónia kártyám  Epidotó kristály  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Szürkehályog ellen 
Bejegyzés Címkék
tanítványok száma, görögök közt, zsidók ellen, asztal szolgálatát, egész közösségnek, antióchiai prozelitát, papok közül, emberek ugyan, dicsőségetekre válik, hitetlenekre azonban, építők elvetettek, botlás köve, botrány sziklája, sötétségből meghívott, időben Jézus, tetteimért higgyétek, tetteket fogja, evangélium igéi, örök életre, lelki fejlődés, üdvösségre vezetsz, utolsó vacsorán, legfontosabbakat bízta, halála előtti, földi életből, mennyei Atyához, halál tudata, kapura nézünk, örökkévalóságba lépünk, örökkévalóságban lesz, örök élet, mennybe jutás, üdvösség vágyát, kérdések szorosan, megválaszolásuk elől, küldetéstudat hiányozna, érem egyik, másik oldalt, közösségben Isten, darab kenyere, keresztény ember, üdvösségre szeretnénk, keresztény élet, magatartásunkban, örökkévalóságban, engedelmességgel, legfontosabbakat, nyugtalankodjék, örökkévalóságba, megválaszolásuk, engedelmeskedve, cselekedeteiből, tanítványaival, összetartoznak, boldogságunkat, tanítványaihoz, dicsőségetekre, szeretetteljes, kiválasztották, kiválasztottak, feltámadásának, megvallásához, világosságára, küldetéstudat, elhanyagoljuk, mennyországba, szolgálatának, tanítványokat, felébreszteni, rászorulóknak, szentlélekkel, jeruzsálemben, felmagasztalt, vendégszerető, megnövekedett, nélkülözőknek, szeretetedben, ragaszkodjunk, megbízhatunk, vezetőjüknek, ismerhetnénk, kiválasztott, hitetlenekre, zarándokként, szegletkövet, folytatódjon, megőrzéséhez, kapcsolatban, lehetőségünk, szeretetedet, visszatérni, búcsúbeszéd, szeretettel, ismeretében, áldozatokat, apostolaira, értelmezzük, távozásáról, , ,
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 745 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 429
  • e Hét: 429
  • e Hónap: 10322
  • e Év: 304884
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.