Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
húsvét 5. hét kedd 05.12
  2020-05-12 08:12:54, kedd
 
  SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Pál és Barnabás első missziós útjukról visszatérnek a szíriai Antióchiába, és beszámolnak apostoli munkájukról.
Amikor Pál és Barnabás Lisztrában hirdette a Krisztusról szóló tanítást, utánuk jött néhány zsidó pizídiai Antióchiából és Ikóniumból. Ezek úgy fellázították a népet, hogy a lisztraiak megkövezték Pált; majd abban a hitben, hogy meghalt, a városon kívülre vonszolták. De mikor a tanítványok köréje gyűltek, fölkelt és bement a városba.
Másnap Barnabással együtt útra kelt Derbébe. Ebben a városban is hirdették az evangéliumot, és sok tanítványt toboroztak.
Ezután visszafordultak Lisztrába, Ikóniumba és Antióchiába. Erőt öntöttek a tanítványok lelkébe, buzdították őket, hogy tartsanak ki a hitben, mert ,,sok viszontagságon át kell bemennünk az Isten országába". Az egyes egyházak élére kézrátétellel elöljárókat rendeltek, és végül imádkozva és böjtölve az Úr oltalmába ajánlották őket, akinek hívei lettek.
Pizídián keresztül haladva Pamfíliába jutottak. Miután pedig Pergében hirdették az Úr igéjét, lementek Attáliába. Innét azután visszahajóztak (a szíriai) Antióchiába, ahonnan egykor elindultak Isten rendeléséből a rájuk bízott munka teljesítésére.
Megérkezésük után összehívták az egyházat, és elbeszélték, mi mindent tett az Isten általuk, és hogyan tárta fel a pogányok előtt a hit kapuját.
Ezután jó ideig a tanítványok körében tartózkodtak.
Ez az Isten igéje. ApCsel 14,19-28

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Jézus búcsúzóul az ő békéjét hagyja övéire.
Az utolsó vacsorán mondott beszédében Jézus így szólt tanítványaihoz:
,,Békességet hagyok rátok. Az én békémet adom nektek. Nem úgy adom, ahogy a világ adja nektek. Ne nyugtalankodjék szívetek, és ne csüggedjen! Hiszen hallottátok, hogy azt mondtam: »Elmegyek, de visszajövök hozzátok.« Ha szeretnétek engem, örülnétek annak, hogy az Atyához megyek, mert az Atya nagyobb nálam. Előre megmondtam nektek, mielőtt megtörténnék, hogy ha majd bekövetkezik, higgyetek.
Már nem sokat beszélek veletek, mert jön a világ fejedelme. Rajtam ugyan nincs hatalma; hogy azonban megtudja a világ, hogy szeretem az Atyát: úgy cselekszem, amint az Atya meghagyta nekem."
Ezek az evangélium igéi. Jn 14,27-31a
...... ..........



Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te mindig meghallgatsz minket, bár emberi szavaink nélkül is tudod, hogy mire van szükségünk lelki fejlődésünkhöz. Hittel és bizalommal fordulunk hozzád, és kérünk, hogy adj meg nekünk mindent, ami üdvösségünkre szolgál! Köszönettel és hálával tartozunk neked azért, mert gondunkat viseled és segítesz minket, hogy eljussunk az üdvösségre. Szeretnénk, ha tanításod jó talajra hullna a szívünkben! Add, hogy mindig nyitott szívvel hallgassunk téged és tanításodat életre váltsuk!

Elmélkedés
Búcsúbeszédének abban a részében, amit a mai napon olvasunk az evangéliumban, Jézus a békességről beszél, mint olyan ajándékról, amely távozása után is eltölti tanítványait. Előre látja, hogy tanítványai számára milyen fájdalmas lesz az ő távozása. Sokan talán azt gondolják, hogy a békesség az egy nyugalmi állapot, amikor nem zavar, nem háborgat bennünket semmi, akkor van békesség a szívünkben, amikor félrevonulunk a világtól, az emberektől. Ez is a békességnek egy szintje, de Jézus ennél sokkal többet kínál. Az általa adott békesség az Istennel való kapcsolat.
Amikor rátalálunk Istenre, akkor megszűnik szívünk nyugtalansága. Amikor meghalljuk az ő hozzánk szóló szavát, akkor megszűnik szívünk nyugtalan keresése, mert rátaláltunk az igazság szavára. Amikor Isten szeretete megérint minket, akkor elmúlik az egyedüllét és a magányosság nyugtalansága. Amikor Isten közli velünk szándékát és küldetést ad nekünk, akkor megszűnik az a nyugtalanság, amelyet a céltalan élet veszélye kelt bennünk. Amikor Isten felragyogtatja számunkra a mennyet, mint végső célt, akkor eltűnik elménkből az a nyugtalanító gondolat, hogy életünk teljesen megsemmisül a halállal.
Íme, emberi nyugtalanságunk helyébe ezt a békességet, ezt a lelki megnyugvást adja nekünk Isten.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: visszafordultak, nyugtalanságunk, búcsúbeszédének, cselekedeteiből, nyugtalankodjék, viszontagságon, tanítványaihoz, felragyogtatja, fejlődésünkhöz, visszahajóztak, félrevonulunk, nyugtalansága, teljesítésére, fellázították, evangéliumban, kézrátétellel, üdvösségünkre, tanítványait, megérkezésük, tartózkodtak, evangéliumot, visszatérnek, bekövetkezik, nyugtalanító, meghallgatsz, rendeléséből, nyugtalanság, antióchiából, megtörténnék, megkövezték, tanítványai, békességről, visszajövök, tanítványok, köszönettel, barnabással, szíriai Antióchiába, lisztraiak megkövezték, városon kívülre, tanítványok köréje, tanítványok lelkébe, egyes egyházak, rájuk bízott, pogányok előtt, tanítványok körében, utolsó vacsorán, világ adja, világ fejedelme, evangélium igéi, békességről beszél, általa adott, igazság szavára, Apostolok Cselekedeteiből, Amikor Pál, Barnabás Lisztrában, Másnap Barnabással, EVANGÉLIUM Szent János, Jézus Krisztus, Amikor Isten, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alázat  Akarat  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Paul David Tripp Április 19  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Bounty krémes  Png virág  Akarat  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Png lepke  Facebookon kaptam  Elköszönt  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Albert Einstein gondolata  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Nem számIt  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Garai Gábor - Takarítás  Radikális szeretet  Gonosz démon-álarc  Png telefon  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Png rózsa csokor  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Png rózsa csokor  Fehér virág  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Zilahy Lajos gondolata  Png fotel  Jó éjszakát  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Adakozás  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Fehér virág  Kerüld el az evangélium örömén...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Neked tudnod kell  Alvó cicák  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Tavaszi kép  Lóhere  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem számIt  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Őrizkednünk kell...  Az igazi szeretetért rendszeri...  A sors  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Png ház  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Png virág  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Png telefon  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Erdőn  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Png kutya  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok 
Bejegyzés Címkék
szíriai Antióchiába, lisztraiak megkövezték, városon kívülre, tanítványok köréje, tanítványok lelkébe, egyes egyházak, rájuk bízott, pogányok előtt, tanítványok körében, utolsó vacsorán, világ adja, világ fejedelme, evangélium igéi, békességről beszél, általa adott, igazság szavára, magányosság nyugtalansága, céltalan élet, lelki megnyugvást, visszafordultak, nyugtalanságunk, búcsúbeszédének, cselekedeteiből, nyugtalankodjék, viszontagságon, tanítványaihoz, felragyogtatja, fejlődésünkhöz, visszahajóztak, félrevonulunk, nyugtalansága, teljesítésére, fellázították, evangéliumban, kézrátétellel, üdvösségünkre, tanítványait, megérkezésük, tartózkodtak, evangéliumot, visszatérnek, bekövetkezik, nyugtalanító, meghallgatsz, rendeléséből, nyugtalanság, antióchiából, megtörténnék, megkövezték, tanítványai, békességről, visszajövök, tanítványok, köszönettel, barnabással, szeretnétek, antióchiába, tanításodat, hallgassunk, hallottátok, buzdították, rátaláltunk, krisztusról, beszámolnak, magányosság, munkájukról, elbeszélték, összehívták, elöljárókat, megnyugvást, megsemmisül, békességnek, cselekszem, szentlecke, ajánlották, pamfíliába, toboroztak, csüggedjen, evangélium, beszédében, békességet, elindultak, tanítványt, megmondtam, üdvösségre, szívünkben, lisztraiak, ajándékról, emberektől, egyedüllét, meghalljuk, rátalálunk, lisztrában, ikóniumból, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 580
  • e Hét: 23640
  • e Hónap: 56794
  • e Év: 290541
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.