Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Lourdes megnyitotta kapuit a zarándokok előtt
  2020-05-31 19:21:18, vasárnap
 
  Úgy éreztük magunkat, mint Mózes, aki feltartott kézzel imádkozik az egész emberiségért. A világ imádságos tüdejének éreztük magunkat. Volt olyan nap, amikor 1500 oldalnyi imaszándékig jutottunk, szívünk csordultig telt meghatottsággal
A közkedvelt franciaországi Mária-kegyhely már egész nap várja a zarándokokat. A karantén két hónapja alatt a lourdes-i barlang szerzetesei éjt nappallá téve imádkoztak, május 30-án pedig bekapcsolódnak Ferenc pápa rózsafüzér imádságába, amellyel az egész emberiséget az Úr oltalmába ajánlja.
...... ..........


Szombaton délután 17.30-kor a világ legnagyobb kegyhelyei (többek közt Lourdes, Fatima, Luján, Milagro, Guadalupe, San Giovanni Rotondo és Pompei) élő video-összeköttetésben kapcsolódnak a vatikáni lourdes-i barlanghoz, ahol Ferenc pápa a Máriának szentelt májusi hónap lezárásaként elimádkozza a rózsafüzért, a Szűzanya lába elé helyezi az emberiség gondjait és fájdalmait, és kéri segítségét. A kezdeményezést az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa hirdette meg a következő mottóval: ,,Állhatatosan és közösen az imában Máriával együtt" (vö. ApCsel 1,14).
A bekapcsolódó kegyhelyek között van Lourdes, ahol a káplánok a járvány egész ideje alatt szüntelenül imádkoztak a barlangnál, amelynél a Szűzanya megjelent Soubirous Szent Bernadettnek. Fohászkodtak Szűz Máriához mindazok nevében, akik nem jöhettek el a kegyhelyre. Nicola Ventriglia, az olasz zarándokok káplánja nyilatkozott a lourdes-i légkörről a Vatikáni Rádiónak: ,,Mindig nagyon szép itt, most pedig még inkább. Miután Franciaország is feloldotta a karantént, mi is megnyithattuk a kegyhely kapuit. Így újra érkeznek hozzánk zarándokok, akik szép lassan »birtokba veszik« a barlangot, amit az elmúlt két hónapban a lehető legjobban megőriztünk."
A biztonsági előírásoknak megfelelően egyelőre csak 100 kilométeres körzetben szabad mozogni Franciaországban. Ezenkívül meg kell tartani a személyek közötti távolságot, és szájmaszkot kell viselniük a zarándokoknak. Tekintettel arra, hogy a lourdes-i kegyhely szabadtéren van, a hatóságok nem korlátozták a hívek számát. Ventriglia atya elmondta, hogy jelenleg naponta legfeljebb 350-400 fő van jelen egyszerre, a legtöbben a délutáni rózsafüzér imádságra érkeznek. A nyitás fokozatos: először délután 14 és 18 óra között fogadták a zarándokokat, május 27-e óta pedig már reggel 8-tól este 6-ig nyitva áll a kegyhely. Csoportosan is részt vehetnek szentmisén a zarándokok, csütörtök délelőtt például legalább százan voltak a misén.
Nagyon sok önkéntes szeretne jönni Lourdes-ba, hogy segítsen, de a hatóságok korlátozták a számukat. Olaszországból egyelőre nem érkezhetnek segítők, amíg meg nem nyitják a határokat. Ebben a szakaszban nagyon fontos, hogy betartsuk a megelőző előírásokat. Az emberek nagyon fegyelmezettek - mondta el a Vatikáni Rádiónak az olasz zarándokok káplánja. A medencéket egyelőre nem használhatják, de az öt csapból szüntelenül folyó forrásvízből meríthetnek a hívek.
Nagy öröm a lourdes-i kegyhely számára, hogy szombaton délután együtt imádkozhatnak Ferenc pápával. Bátorításként élik meg, hogy a pápa a lourdes-i barlangnak a Vatikáni Kertekben található másolatánál fohászkodik a Szűzanyához, éppúgy, mintha velük volna Franciaországban. Óriáskivetítőn fogják látni a Szentatyát, és a kegyhelyen szolgáló valamennyi pap együtt imádkozik a pápával. Ez mintegy lezárja azt a hosszú szünetet, amíg a kegyhely nem fogadhatott zarándokokat, és csak a káplánok imádkoztak reggel 7-től este fél 9-ig mindennap.
Úgy éreztük magunkat, mint Mózes, aki feltartott kézzel imádkozik az egész emberiségért. A világ imádságos tüdejének éreztük magunkat. Volt olyan nap, amikor 1500 oldalnyi imaszándékig jutottunk, szívünk csordultig telt meghatottsággal - mondta Ventriglia atya. Majd hozzátette: ,,Lourdes sajátos hivatása Mária 1858-as jelenlétéből fakad. 18 alkalommal jelent meg itt Bernadettnek. Mária mosolya, mely lehetővé tette, hogy Bernadett két lábbal a földön élje életét, és szebbé tette napjait, szeretném, ha mindenkire átragadna, aki erre a helyre tekint."
Mit üzen azoknak, akik a járványban elveszítették szeretteiket, és nem lelnek békére? Az olasz káplán megvallotta: ,,Úgy veszíteni el hozzátartozónkat, hogy nem tudjuk elmondani neki, hogy szeretjük - nagy fájdalmat okoz, és a seb sokáig megmarad. Ez a járvány azonban nem Isten büntetése. Ki tudja, mit akart ezzel üzenni nekünk az Úr, és mi megértjük-e szándékát? Raniero Cantalamessa, a Pápai Ház szónoka fogalmazta ezt meg nagyon jól, híressé vált nagypénteki tanításában: ez a járvány, ha jól odafigyelünk, megtanít minket arra, hogyan éljük az életet, és keresztényként milyen életünk legyen."


Forrás: Vatikáni Rádió
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír 2020.05.31
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Címkék: összeköttetésben, hozzátartozónkat, franciaországban, meghatottsággal, keresztényként, kezdeményezést, bekapcsolódnak, fegyelmezettek, olaszországból, franciaországi, óriáskivetítőn, evangelizáció, elveszítették, bátorításként, imádkozhatnak, zarándokoknak, franciaország, megnyithattuk, használhatják, fohászkodtak, zarándokokat, bernadettnek, cantalamessa, előírásoknak, imaszándékig, emberiségért, odafigyelünk, nyilatkozott, szeretteiket, jelenlétéből, forrásvízből, lezárásaként, kapcsolódnak, bekapcsolódó, állhatatosan, előírásokat, egész emberiségért, világ imádságos, közkedvelt franciaországi, lourdes-i barlang, egész emberiséget, világ legnagyobb, vatikáni lourdes-i, emberiség gondjait, következő mottóval, imában Máriával, bekapcsolódó kegyhelyek, járvány egész, olasz zarándokok, lourdes-i légkörről, kegyhely kapuit, lehető legjobban, Giovanni Rotondo, Evangelizáció Pápai Tanácsa, Soubirous Szent Bernadettnek, Fohászkodtak Szűz Máriához, Nicola Ventriglia, Vatikáni Rádiónak, Miután Franciaország, Vatikáni Kertekben, Raniero Cantalamessa, Pápai Ház, Vatikáni Rádió, Vatican News, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ibolya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  Tavaszról álmodom,  Imádkozás Krisztus értelméért  Atyám !  Szép estét kedves látogatóimna...  Az embernek fiatal korában van  Egyet értesz?  Esti kép  Nagy László - Szerelem emléke  Szeüleidtől tanultad  A gyomorrontás tojással is kez...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  képre írva Március 15 -re emlé...  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Amikor még rangja volt...  Vágy, élet és sugár  Facebookon kaptam  Márciusi eső  Jó éjszakát  Március 15 emlékére virágba bo...  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Könnyáztatta asszonysorsok  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Facebookon kaptam  Csörög a telefonom  Isteni zsebkendők  Alvó baby  William Shakespeare-től idéze...  Könnyáztatta asszonysorsok  képre írva Március 15 -re emlé...  Nem kell ide békemenet  Isten áldja  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  mindent a népért...  Márciusi eső  A tékozló és Isten gondviselés...  A közszereplő  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ibolya  Magyarország ilyen hely.  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Március 15-re emlékve  A szív és a cselekvés egységes...  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Evan Esar tollából  Könnyáztatta asszonysorsok  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Szép Álmokat  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Szabó Norbert – Szabadsá...  Facebookon kaptam  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Ne feledjük: a föld jóval több...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Amikor 5 éves voltam,  Ez a miénk!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabó Norbert – Szabadsá...  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Facebookon kaptam  Esti kép  Esti kép  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Amikor 5 éves voltam,  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akinek vaj van a fején...  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Facebookon kaptam  A kávé  Alvó cica  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Aztán itt van egy másik szerep...  Facebookon kaptam  Esti kép  Paul David Tripp Március 16  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Aztán itt van egy másik szerep...  Aztán itt van egy másik szerep...  Amikor 5 éves voltam,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Síró nő  Paul David Tripp Március 16 
Bejegyzés Címkék
egész emberiségért, világ imádságos, közkedvelt franciaországi, lourdes-i barlang, egész emberiséget, világ legnagyobb, vatikáni lourdes-i, emberiség gondjait, következő mottóval, imában Máriával, bekapcsolódó kegyhelyek, járvány egész, olasz zarándokok, lourdes-i légkörről, kegyhely kapuit, lehető legjobban, biztonsági előírásoknak, személyek közötti, lourdes-i kegyhely, hívek számát, délutáni rózsafüzér, nyitás fokozatos, hatóságok korlátozták, szakaszban nagyon, megelőző előírásokat, emberek nagyon, medencéket egyelőre, lourdes-i barlangnak, kegyhelyen szolgáló, hosszú szünetet, káplánok imádkoztak, földön élje, helyre tekint, járványban elveszítették, olasz káplán, járvány azonban, összeköttetésben, hozzátartozónkat, franciaországban, meghatottsággal, keresztényként, kezdeményezést, bekapcsolódnak, fegyelmezettek, olaszországból, franciaországi, óriáskivetítőn, evangelizáció, elveszítették, bátorításként, imádkozhatnak, zarándokoknak, franciaország, megnyithattuk, használhatják, fohászkodtak, zarándokokat, bernadettnek, cantalamessa, előírásoknak, imaszándékig, emberiségért, odafigyelünk, nyilatkozott, szeretteiket, jelenlétéből, forrásvízből, lezárásaként, kapcsolódnak, bekapcsolódó, állhatatosan, előírásokat, szüntelenül, elimádkozza, megfelelően, emberiséget, rózsafüzért, megőriztünk, kilométeres, tanításában, szabadtéren, tekintettel, csoportosan, korlátozták, szűzanyához, fohászkodik, másolatánál, meríthetnek, nagypénteki, fogadhatott, megvallotta, szerzetesei, érkezhetnek, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 525
  • e Hét: 1604
  • e Hónap: 15042
  • e Év: 217955
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.