Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szent Marcellínusz és Szent Péter vértanúk
  2020-06-01 23:54:36, hétfő
 
  - Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt második leveléből
Krisztusért olyanok vagyunk, mint akiket halálra szántak, mégis élnek.
Testvéreim!
Úgy viselkedünk minden helyzetben, mint Isten szolgái! Nagy türelemmel viseljük a nyomorúságot, a szükséget, és a szorongatást! Vállaljuk, hogy megverjenek, börtönbe zárjanak és tüntessenek ellenünk!
Fáradunk, virrasztunk, böjtölünk!
Szolgálunk feddhetetlen élettel, tudással, türelemmel, a Szentlélekben, őszinte szeretettel!
Hirdetjük az igazságot Isten erejével, harcolunk az igaz ügyért, és védjük minden erőnkkel:
akár siker ér, akár kudarc, akár gyalázat, akár dicséret!
Csalónak mondhatnak, mégis igazak vagyunk; ismeretlenek lehetünk, mégis jól ismernek; meghalhatunk, és mégis élünk; megfenyíthetnek, mégsem halunk bele.
Megszomoríthatnak, mégis folyton derűsek vagyunk; szegények vagyunk, mégis sok embert gazdagítunk; semmink sincsen, mégis a miénk minden.
Ez az Isten igéje. 2Kor 6,4-10

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
A világ gyűlölte őket.
Abban az időben Jézus az égre emelte szemét, és így imádkozott:
Szent Atyám, tartsd meg a te nevedben azokat, akiket nekem adtál, hogy egy legyenek, ahogyan mi. Amíg velük voltam, megőriztem nevedben azokat, akiket nekem adtál. Megtartottam őket, és senki más nem veszett el közülük, csak a kárhozat fia, hogy beteljesedjék az írás. Most tehozzád megyek, ezeket pedig elmondom a világban, hogy az én örömöm teljes legyen bennük. Átadtam nekik igédet, de a világ gyűlölte őket, mert nem a világból valók, amint én sem vagyok a világból való. Nem azt kérem tőled, hogy vedd el őket a világból, hanem hogy óvd meg őket a gonosztól. Hiszen nem a világból valók, amint én sem vagyok a világból. Szenteld meg őket az igazságban, mert a te igéd igazság. Amint te elküldtél engem a világba, úgy küldöm én is őket a világba. És értük szentelem magamat, hogy ők is megszentelődjenek az igazságban.
Ezek az evangélium igéi. Jn 17,11b-19

*
- Június 02:Szent Marcellinusz és Szent Péter vértanúk
Szent Marcellínusz és Szent Péter, a 4. század elején élt római vértanúk kivégzésének történetét magától a hóhértól hallotta Szent Damazusz pápa, aki márványtáblába vésett költeményben örökítette meg az eseményt. Sírjuknál híres temető alakult ki, ahol a keresztény Konstantin császár bazilikát emelt. Ott volt eltemetve Szent Heléna, a császár édesanyja is.
SZENT MARCELLINUSZ (MARCELLIN) pápát 296. június 30-án választották meg. Római volt és jó ideig békében tudta az egyházat kormányozni. Diokletianus császár, császártársa Maximianus és alcsászára Galerius úgy látták, hogy a pogány államvallásra veszélyt jelentenek a keresztények, ezért 303. február 23-án rendeletben megparancsolták a templomok lerombolását, a szentkönyvek elégetését és a keresztények polgárjogának megvonását. A keresztényekre halálbüntetés vagy kényszermunka várt.
A Diokletianusz-féle keresztényüldözéskor, 304-ben, Rómában szenvedett vértanúságot, együtt Szent Péter vértanúval. Az esetről Szent I. Damazusz pápa (uralk. 366-384) leírásából tudunk. Ő magától a hóhértól hallotta a történetet.
Egy bozótos helyen lefejezték őket, de maradványaikat a Via Labicanán levő temetőbe vitték két babérfához. Sírjuk fölé a türelmi rendelet kiadása után bazilikát emeltek. Sírjukat 1896-ban találták meg Rómában.
(Forrás: Rieth József: Szentjeink 1998)
...... ........... ........... ..........


SZENT PÉTER exorcista, vagyis ördögűző volt. (Ez az alszerpapnál kisebb rend volt). A Diokletianusz-féle keresztényüldözéskor, 304-ben, Rómában szenvedett vértanúságot, együtt Szent Marcellinusz pápa vértanúval. Az esetről Szent I. Damazusz pápa leírásából tudunk. Ő magától a hóhértól hallotta a történetet.
Egy bozótos helyen lefejezték őket, de maradványaikat a Via Labicanán levő temetőbe vitték két babérfához. Sírjuk fölé a milánói türelmi rendelet kiadása után bazilikát emeltek.
(Forrás: Rieth József: Szentjeink 1998)
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Címkék: megfenyíthetnek, megparancsolták, maradványaikat, márványtáblába, keresztényekre, korintusiakhoz, szentlélekben, beteljesedjék, polgárjogának, halálbüntetés, államvallásra, diokletianusz, kényszermunka, vértanúságot, megtartottam, nyomorúságot, diokletianus, feddhetetlen, császártársa, lerombolását, szorongatást, szentkönyvek, marcellinusz, kivégzésének, ismeretlenek, keresztények, marcellínusz, választották, költeményben, alszerpapnál, meghalhatunk, gazdagítunk, rendeletben, szeretettel, virrasztunk, kormányozni, igazságot Isten, igaz ügyért, miénk minden, világ gyűlölte, időben Jézus, égre emelte, világból valók, világból való, evangélium igéi, hóhértól hallotta, keresztény Konstantin, császár édesanyja, egyházat kormányozni, pogány államvallásra, templomok lerombolását, szentkönyvek elégetését, Szent Marcellínusz, Szent Péter, SZENTLECKE Szent Pál, EVANGÉLIUM Szent János, Szent Atyám, Szent Marcellinusz, Szent Damazusz, Szent Heléna, SZENT MARCELLINUSZ, Szent, Rieth József, SZENT PÉTER,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Graffiti bölcsesség  képre írva  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Úgy sajog ez a vad tavasz,  A víz abszolút súlya nem számí...  képre írva  Virágos mező  Ha nyitott vagy  Havasi gyopár  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Paul David Tripp Március 25  Mire jók ?  Nárciszok  Facebookon kaptam  Víz! Se ízed nincs, se színed,...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Nagy Feró megmondta?  Az angyali üdvözlet  Facebookon kaptam  Az út  Facebookon kaptam  Egy hét kihagyás  Facebookon kaptam  Haja van  Boldogság  Halhatatlan boldog percek . ....  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A nagy természet  Facebookon kaptam  Sadhguru idézet  Az erdőterápia egészségre gyak...  Heltai Jenő: Március  Varázskönyv  Nagyhétfő:  Virág lány  Szép estét kedves látogatóimna...  A víz abszolút súlya nem számí...  Facebookon kaptam  A nagyhét eseményei  Jó éjszakát  A jó lelkek  Kezdjük annak a megértésével,....  Kinyílni egy beteg világban: v...  Galaktikus kapcsolat  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Facebookon kaptam Krisztinától  Benedek Elek - Virágvasárnap  Facebookon kaptam  Szép estét  Virág vasárnap  Alvó baby  A nagyhét eseményei  Graffiti bölcsesség  Sok ember olyan,  Paul David Tripp Március 26  A pálma a győzelem és a diadal...  Esti kép  Alvó baby  Esti kép  Figyeld meg az "én"-t  Alvó baby  Facebookon kaptam  Kékfestőről pár szóban  Havazás  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  képre írva  Válaszok a halál után  Leereszkedés és olvadás  Jó éjszakát  Szívet megérintő . . .  Várnai Zseni - Éveim  Áldott, békés, szép Virágvasár...  képre írva  Facebookon kaptam Krisztinától  Szívet megérintő . . .  Ködvirágok  Esti kép  A tavasz nem csak önmagában sz...  Esti kép  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Esti kép  Kékfestőről pár szóban  Facebookon kaptam  A máj egészségének javítása te...  Öreg nő sóhajt  Manna OWell tollából  Facebookon kaptam  Nagy Feró megmondta?  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  képre írva  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam  Devecsery László - Húsvét  Alvó kutyák 
Bejegyzés Címkék
igazságot Isten, igaz ügyért, miénk minden, világ gyűlölte, időben Jézus, égre emelte, világból valók, világból való, evangélium igéi, hóhértól hallotta, keresztény Konstantin, császár édesanyja, egyházat kormányozni, pogány államvallásra, templomok lerombolását, szentkönyvek elégetését, keresztények polgárjogának, keresztényekre halálbüntetés, esetről Szent, bozótos helyen, türelmi rendelet, alszerpapnál kisebb, milánói türelmi, megfenyíthetnek, megparancsolták, maradványaikat, márványtáblába, keresztényekre, korintusiakhoz, szentlélekben, beteljesedjék, polgárjogának, halálbüntetés, államvallásra, diokletianusz, kényszermunka, vértanúságot, megtartottam, nyomorúságot, diokletianus, feddhetetlen, császártársa, lerombolását, szorongatást, szentkönyvek, marcellinusz, kivégzésének, ismeretlenek, keresztények, marcellínusz, választották, költeményben, alszerpapnál, meghalhatunk, gazdagítunk, rendeletben, szeretettel, virrasztunk, kormányozni, viselkedünk, tüntessenek, megverjenek, krisztusért, igazságban, jelentenek, mondhatnak, történetét, megőriztem, lefejezték, szentjeink, konstantin, vértanúval, imádkozott, babérfához, történetet, maximianus, alcsászára, szenvedett, evangélium, leírásából, helyzetben, testvéreim, megvonását, elégetését, türelemmel, szolgálunk, örökítette, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1715
  • e Hét: 5305
  • e Hónap: 25988
  • e Év: 228901
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.