Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
11. évközi hét kedd 06.16
  2020-06-16 10:19:43, kedd
 
  OLVASMÁNY a Királyok első könyvéből
Áchábnak bűnhődnie kell, mert vétkezett.
Nábót megkövezése után az Úr szózatot intézett a tesbi Illéshez: ,,Kelj fel, és menj el Áchábhoz, Izrael királyához, aki Szamariában lakik! Íme, éppen Nábót szőlőjében van. Azért ment oda, hogy birtokba vegye. Mondd meg neki: Ezt üzeni az Úr: Öltél és még birtokot is szereztél?« Azt is mondd meg neki: Ezt üzeni az Úr: »Ahol felnyalták a kutyák Nábót vérét, azon a helyen fogják felnyalni a te véredet is."
Ácháb így válaszolt Illésnek: ,,Hát rám találtál, legnagyobb ellenségem?" Ő pedig így felelt: ,,Rád találtam, mert arra vetemedtél, hogy olyat tégy, ami gonosz az Úr színe előtt. Íme, nyomorúságot hozok rád. Megsemmisítem utódaidat, és kiirtom Izraelből Ácháb családjának férfitagjait, szolgát és szabadot egyaránt. Úgy teszek családoddal, mint Jeroboámnak, Nebát fiának családjával és Báásának, Áhiás fiának családjával, mivel bosszúságot szereztél, és bűnre vitted Izraelt.
Jezábelnek meg ezt üzeni az Úr: Kutyák eszik meg Jezábelt Jezráel kőfalánál. Aki Ácháb családjából a városban hal meg, azt kutyák falják fel; aki meg a mezőn hal meg, azt az égi madarak eszik meg."
Valójában nem volt még egy olyan király, mint Ácháb, aki arra vetemedett, hogy oly sok rosszat cselekedjék az Úr színe előtt, mert bujtogatta őt Jezábel, a felesége. Oly szörnyű utálatosságra is vetemedett, hogy a bálványokat imádta. Egészen úgy, mint ahogy az amorreusok cselekedtek, akiket az Úr kipusztított Izrael fiai elől.
Illés szavainak hallatára Ácháb megszaggatta ruháit, szőrzsákba öltözött, és böjtöt tartott. Zsákruhában is aludt, és lehorgasztott fejjel járt.
Ekkor az Úr így szólt a tesbi Illéshez: ,,Láttad-e, hogy Ácháb megalázta magát előttem? Mivel megalázta magát kedvemért, nem hozom rá a nyomorúságot az ő napjaiban. Majd fiának napjaiban hozom családjára a nyomorúságot."
Ez az Isten igéje. 1Kir 21,17-29

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Nemcsak barátainkat, hanem ellenségeinket is szeretnünk kell.
Jézus a hegyi beszédben ezt mondta tanítványainak:
Hallottátok, hogy ezt mondták: ,,Szeresd felebarátodat és gyűlöld ellenségedet!" Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek benneteket, imádkozzatok azokért, akik üldöznek és gyaláznak titeket, hogy gyermekei legyetek mennyei Atyátoknak, aki fölkelti napját jókra és gonoszokra egyaránt, és esőt ad mind az igazaknak, mind a bűnösöknek.
Ha ugyanis csak azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, ugyan mi lesz a jutalmatok? Nem teszik meg ezt a vámosok is? És ha csak a testvéreiteknek köszöntök, mi az, amivel többet tesztek? Nem teszik meg ezt a pogányok is? Ti legyetek olyan tökéletesek, mint amilyen tökéletes a ti mennyei Atyátok!
Ezek az evangélium igéi. Mt 5,43-48

Imádság
Jöjj, Szentlélek! Te vagy az új élet forrása, aki jelen vagy minden születésnél és újjászületésnél. Jelen vagy minden ember születésénél és a keresztségben való újjászületésénél. Jelen vagy lelki újjászületésünknél, amikor a szentgyónásban bocsánatot nyerünk. Jelen vagy az Egyház születésénél és az Egyház állandó újjászületésénél. Ösztönözz bennünket hitünk titkainak megértésére és indíts minket Krisztus evangéliumának hirdetésére! Te legyél mindannyiunk számára a hitben való újjászületés forrása!

Elmélkedés
Jézus ismét a régi törvénnyel kezdi tanítását: ,,Szeresd felebarátodat és gyűlöld ellenségedet!" A kijelentés első része megtalálható az ószövetségben, a Leviták könyvében: ,,Szeresd felebarátodat, mint te magadat - én vagyok az Úr" (Lev 19,18). A kijelentés második részét viszont hiába keressük az ószövetségi iratokban. A ,,gyűlöld ellenségedet" elv valójában inkább a korabeli közfelfogást tükrözte. Az ószövetségi könyvekben ennek az ellenkezőjére találunk példákat. A Leviták könyvében ez áll: Ne gyűlöld testvéredet szívedben, hanem fedd meg nyíltan, hogy ne legyen bűnöd miatta" (Lev 19,17). Sirák fia könyvében pedig kifejezetten megjelenik a megbocsátás gondolata: ,,Gondolj a törvényre, az Istennel kötött szövetségre, ne gyűlöld embertársad, nézd el a sértést" (Sir 28,7).
Jézus új parancsa így hangzik: ,,Szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek benneteket." Nem Krisztushoz méltó lelkület az, ha valakit a gyűlölet vagy a bosszúállás vezet. Kétségtelen, hogy ezek az érzések jelen vannak az emberben, amikor valamilyen sérelmet szenved el. Ugyanakkor ezek a negatív érzések nem alkalmasak arra, hogy legyőzzük a rosszat. Ha pedig engedjük, hogy ezek az érzések megerősödjenek bennünk, abból előbb-utóbb rossz cselekedetek is fognak következni. A rossz, a gonosz egyedül a szeretet erejével győzhető le.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: újjászületésénél, ellenségeiteket, újjászületésnél, testvéreiteknek, evangéliumának, tanítványainak, szentgyónásban, ellenségeinket, megerősödjenek, utálatosságra, lehorgasztott, megsemmisítem, ellenkezőjére, felebarátodat, ószövetségben, keresztségben, ellenségedet, közfelfogást, megtalálható, imádkozzatok, nyomorúságot, mindannyiunk, születésénél, férfitagjait, kipusztított, megszaggatta, újjászületés, kifejezetten, cselekedetek, családjával, bosszúságot, szeressétek, zsákruhában, barátainkat, családjának, családoddal, tesbi Illéshez, kutyák Nábót, helyen fogják, olyan király, bálványokat imádta, amorreusok cselekedtek, hegyi beszédben, testvéreiteknek köszöntök, evangélium igéi, keresztségben való, szentgyónásban bocsánatot, hitben való, régi törvénnyel, kijelentés első, kijelentés második, ószövetségi iratokban, Izraelből Ácháb, Jezábelt Jezráel, EVANGÉLIUM Szent Máté, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Idővel az ember megérti, hogy ...  2004-es kivégzés után  Facebookon kaptam  J. Donald Walters  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Reményik Sándor: Itt most virá...  Paul David Tripp Március 27  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Benedek Elek - Virágvasárnap  Márciuzs 24.  Facebookon kaptam  Az izmaink nem csak testmozgás...  Facebookon kaptam  Virágvasárnap: az élet és a re...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Benedek Elek - Virágvasárnap  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Nem látom őket  Paul David Tripp Március 27  Amikor még kicsi voltál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Nagyhétfő:  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Az út  Boldogság  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog virágvasárnapot minden...  Soli Deo gloria  Facebookon kaptam  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Sárkány  Esti kép  Alvó baby  Esti képek  Szép estét  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A csend aranyat ért  Rács mögé  Facebookon kaptam  Az erdőterápia egészségre gyak...  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  virágvasárnap  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Hibáztam már  Facebookon kaptam  Az angyali üdvözlet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagy Feró megmondta?  Húsvéti üdvözlet !  Ratkós beszületései a szereplő...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  J. Donald Walters  Sonka vásár  Humor is meg nem is szerinted?  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Sadhguru idézet  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Alvó baby  képre írva  Alvó kisfiú  Húsvéti üdvözlet !  Színház az egész világ,  Sadhguru idézet  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Esti Ima !  Manna OWell tollából  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nárcisz  A pálma a győzelem és a diadal...  Idővel az ember megérti, hogy ...  Heltai Jenő: Március  Esti kép  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
tesbi Illéshez, kutyák Nábót, helyen fogják, olyan király, bálványokat imádta, amorreusok cselekedtek, hegyi beszédben, testvéreiteknek köszöntök, evangélium igéi, keresztségben való, szentgyónásban bocsánatot, hitben való, régi törvénnyel, kijelentés első, kijelentés második, ószövetségi iratokban, korabeli közfelfogást, ószövetségi könyvekben, ellenkezőjére találunk, megbocsátás gondolata, gyűlölet vagy, bosszúállás vezet, érzések jelen, negatív érzések, érzések megerősödjenek, gonosz egyedül, szeretet erejével, újjászületésénél, ellenségeiteket, újjászületésnél, testvéreiteknek, evangéliumának, tanítványainak, szentgyónásban, ellenségeinket, megerősödjenek, utálatosságra, lehorgasztott, megsemmisítem, ellenkezőjére, felebarátodat, ószövetségben, keresztségben, ellenségedet, közfelfogást, megtalálható, imádkozzatok, nyomorúságot, mindannyiunk, születésénél, férfitagjait, kipusztított, megszaggatta, újjászületés, kifejezetten, cselekedetek, családjával, bosszúságot, szeressétek, zsákruhában, barátainkat, családjának, családoddal, cselekedtek, jeroboámnak, hallottátok, tökéletesek, cselekedjék, bálványokat, családjából, születésnél, megkövezése, szamariában, ószövetségi, bosszúállás, testvéredet, krisztushoz, szövetségre, embertársad, megbocsátás, kétségtelen, hirdetésére, megértésére, törvénnyel, királyához, amorreusok, következni, kijelentés, felnyalták, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 885
  • e Hét: 6576
  • e Hónap: 27259
  • e Év: 230172
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.