Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
11. évközi hét szerda 06.17
  2020-06-17 09:32:04, szerda
 
  OLVASMÁNY a Királyok második könyvéből
Az Úr tüzes szekéren mennybe ragadja Illés prófétát.
Illés és Elizeus elhagyták Galgalát, mert elérkezett az ideje, hogy az Úr Illés prófétát forgószélben az égbe ragadja. Amikor Jerikóba érkeztek, Illés azt mondta Elizeusnak: ,,Maradj csak itt, mert az Úr engem a Jordánhoz küldött!" Elizeus azonban azt felelte: ,,Az Úr életére meg a te életedre mondom, hogy nem hagylak el."
Tehát mind a ketten továbbmentek. Sőt a prófétatanítványok közül is ötvenen követték őket. Amikor ők ketten megálltak a Jordán folyó mellett, azok is megálltak velük szemben, kissé távolabbról. Ekkor Illés fogta a palástját, összegöngyölte, és ráütött vele a vízre. Erre a víz kettévált, úgyhogy ők ketten szárazon mehettek át.
Amint átértek, Illés azt mondta Elizeusnak: ,,Kívánj valamit, hogy megtegyem neked, amíg el nem hagylak." Elizeus azt felelte: ,,Azt kérem, hogy szálljon rám kétszeres rész a lelkedből." Erre Illés így válaszolt: ,,Nehéz dolgot kértél. Ha látsz engem, amikor elhagylak, teljesül kérésed; de ha nem látsz, nem teljesül."
Amint mentek, és menet közben beszélgettek, egyszer csak egy tüzes szekér tüzes lovakkal szétválasztotta őket, és Illés a forgószélben felment az égbe. Elizeus látta ezt, és felkiáltott: ,,Atyám, atyám, Izrael szekere és szekerének vezetője!" Amikor már nem láthatta többé, fogta a saját ruháját, és kettészakította.
Aztán fölemelte Illés palástját, amely leesett róla; majd visszafordult és megállt a Jordán partján. Majd fogta Illés leesett palástját, ráütött vele a vízre, és közben ezt mondta: ,,Hol van az Úr, Illés Istene?" Amikor pedig ráütött a vízre, az kettévált, és Elizeus átkelt rajta.
Ez az Isten igéje. 2Kir 2,1.6-14

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Ne földi hiúságból, hanem Isten kedvéért tegyük a jót!
Jézus a hegyi beszédben ezt mondta tanítványainak:
Vigyázzatok! Jótetteitekkel ne hivalkodjatok az emberek előtt, mert így a mennyei Atyától nem kaptok értük jutalmat.
Amikor tehát alamizsnát adsz, ne kürtöltess magad előtt, mint a képmutatók teszik a zsinagógákban és az utcákon, hogy dicsérjék őket az emberek! Bizony, mondom nektek, ezzel már meg is kapták jutalmukat. Amikor tehát alamizsnát adsz, ne tudja bal kezed, mit cselekszik a jobb kezed, hogy adományod rejtekben legyen, és akkor Atyád jutalmaz meg érte, aki lát téged a rejtekben is.
Amikor pedig imádkoztok, ne legyetek olyanok, mint a képmutatók, akik szeretnek az emberek szeme láttára a zsinagógákban és az utcasarkokon állva imádkozni! Bizony, mondom nektek, már meg is kapták jutalmukat. Amikor imádkozol, menj be a szobádba, és zárt ajtó mögött, a rejtekben imádkozzál Atyádhoz! Atyád, aki a rejtekben is lát, megfizet neked.
Amikor böjtöltök, ne legyetek komorak, mint a képmutatók! Keserű arcot mutatnak, hogy az emberek meglássák rajtuk a böjtölést. Bizony, mondom nektek, ezzel már meg is kapták jutalmukat. Amikor tehát böjtölsz, illatosítsd be hajadat és mosd meg arcodat, hogy az emberek ne vegyék észre böjtölésedet, csak Atyád, aki a rejtekben jelen van! Atyád, aki a rejtekben is lát, megfizet neked.
Ezek az evangélium igéi. Mt 6,1-6.16-18
...... .............



Imádság
Istenünk! Fiad, Jézus Krisztus vállalta a kereszt súlyát. Odaadta értünk az életét. Taníts meg minket, Istenünk, hogy mindennapjainkban készségesen vállaljuk az áldozatot. Nem beletörődést, hanem tudatos vállalást kívánsz tőlünk. Add, hogy életünket Krisztus szerint alakíthassuk. Add, hogy életünket értelmesen tudjuk leélni. Add, hogy feladatainkat készséggel vállalhassuk.

Elmélkedés
Az elmúlt napok evangéliumaiban Jézus a régi törvény megújításáról beszélt. Azt szorgalmazta, hogy megújult lélekkel, megtisztult szívvel törekedjen mindenki a törvények eredeti értelmét keresni és megvalósítani. E tanítást egészíti ki a mai evangéliumi rész, amelyben ezt olvassuk: ,,Jótetteitekkel ne hivalkodjatok az emberek előtt!" Három gyakorlati példát is mond, amelyek a jó cselekedetekre, az imádkozásra és a böjt megtartására vonatkoznak.
A hit mélysége, a vallásosság őszintesége nem mérhető ezek külső megnyilvánulásai alapján. Szintén nem lényeges, hogy az emberek mit gondolnak vallásosságunk külső, látható jelei alapján, hiszen soha nem lehet cél az elismerésük, a tetszésük keresése. Mindazt, amit vallásos meggyőződésből teszünk, Isten kedvéért tesszük. Ő nem csupán cselekedeteinket látja, hanem szívünk szándékait is. Erős a kísértés, hogy az emberek ítéletéhez, véleményéhez igazítsuk életünket. De ne felejtsük, hogy ez az ítélet nem biztos, hogy mindig igazságos, mert csupán a felszín alapján, a külső alapján ítél, de nem lát bele a szív mélységébe. Isten viszont ismeri gondolatainkat, szándékainkat, jól tudja, hogy mi mozgat bennünket, ezért az ő ítélete mindig igazságos.
A másik kérdés pedig a jutalom, amiről ugyancsak szó esik az evangéliumban. Jótetteinkért kaphatunk fizetséget vagy elismerést az emberektől, de ezeknél sokkal értékesebb az a jutalom, amit Isten szán nekünk. Az Istennek tetsző élet jutalma az örök élet.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: cselekedeteinket, megnyilvánulásai, szétválasztotta, kettészakította, evangéliumaiban, cselekedetekre, tanítványainak, jótetteitekkel, gondolatainkat, összegöngyölte, meggyőződésből, vallásosságunk, megvalósítani, hivalkodjatok, zsinagógákban, evangéliumban, visszafordult, feladatainkat, jótetteinkért, megújításáról, szándékainkat, forgószélben, beletörődést, böjtölésedet, alakíthassuk, továbbmentek, vállalhassuk, megtartására, beszélgettek, utcasarkokon, szorgalmazta, véleményéhez, imádkozásra, illatosítsd, elismerésük, távolabbról, égbe ragadja, ketten továbbmentek, tüzes szekér, forgószélben felment, saját ruháját, hegyi beszédben, emberek előtt, mennyei Atyától, képmutatók teszik, jobb kezed, emberek szeme, utcasarkokon állva, rejtekben imádkozzál, emberek meglássák, rejtekben jelen, evangélium igéi, Amikor Jerikóba, Ekkor Illés, Erre Illés, Illés Istene, EVANGÉLIUM Szent Máté, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Png virág  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Próbálj meg ...  Fekete István - Akác  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Fehér virág  Egy bizonyos határt  Zilahy Lajos gondolata  Ágai Ágnes – Csendélet  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nagyi telefonál  Makszim Gorkij gondolata  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Kaffka_Margit  Fekete-erdő desszert  Alázat  Jó éjszakát  Nagyi telefonál  Kaffka_Margit  Png ház  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Adakozás  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Png virág  Régi emberek, akikre máig büsz...  A boldog családok mind hasonló...  Nevem  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Lóhere  Szívem  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Akarat  Szabolcska Mihály – Ákác...  Hogy lehet megtartani  Paul David Tripp Április 19  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Elköszönt  Bounty krémes  Hiányzik  Szép estét  Facebookon kaptam  Png nő  Makszim Gorkij gondolata  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Leonardo da Vinci gondolata  A kételkedés kezelése  Boldog születésnapot a ma ünne...  Nem méltó hozzád  Nagyi telefonál  Fekete István - Akác  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Png ház  Kerüld el az evangélium örömén...  Julian Brass gondolata  Az engedelmesség miért nem vál...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Erdőn  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Örülök, hogy látlak!  Németh László tollából  Zilahy Lajos gondolata  Erdőn  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Idő  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Éretlen vers 
Bejegyzés Címkék
égbe ragadja, ketten továbbmentek, tüzes szekér, forgószélben felment, saját ruháját, hegyi beszédben, emberek előtt, mennyei Atyától, képmutatók teszik, jobb kezed, emberek szeme, utcasarkokon állva, rejtekben imádkozzál, emberek meglássák, rejtekben jelen, evangélium igéi, kereszt súlyát, elmúlt napok, régi törvény, törvények eredeti, böjt megtartására, vallásosság őszintesége, tetszésük keresése, emberek ítéletéhez, felszín alapján, külső alapján, szív mélységébe, másik kérdés, örök élet, cselekedeteinket, megnyilvánulásai, szétválasztotta, kettészakította, evangéliumaiban, cselekedetekre, tanítványainak, jótetteitekkel, gondolatainkat, összegöngyölte, meggyőződésből, vallásosságunk, megvalósítani, hivalkodjatok, zsinagógákban, evangéliumban, visszafordult, feladatainkat, jótetteinkért, megújításáról, szándékainkat, forgószélben, beletörődést, böjtölésedet, alakíthassuk, továbbmentek, vállalhassuk, megtartására, beszélgettek, utcasarkokon, szorgalmazta, véleményéhez, imádkozásra, illatosítsd, elismerésük, távolabbról, megtisztult, vigyázzatok, őszintesége, készségesen, felkiáltott, vonatkoznak, evangéliumi, vallásosság, elmélkedés, imádkoztok, emberektől, cselekszik, jutalmukat, értelmesen, értékesebb, elismerést, evangélium, készséggel, szekerének, imádkozzál, alamizsnát, törekedjen, mélységébe, elizeusnak, kürtöltess, képmutatók, ítéletéhez, szándékait, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2964
  • e Hét: 5145
  • e Hónap: 38299
  • e Év: 272046
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.