Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Elhunyt Benedek Tibor 48 évében
  2020-06-18 19:55:28, csütörtök
 
  - Életének 48. évében, súlyos betegség után csütörtökön hajnalban elhunyt Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok vízilabdázó, aki szövetségi kapitányként 2013-ban világbajnoki címig vezette a magyar válogatottat.,,Ma hajnalban örökre lecsukta szemét Benedek Tibor, a háromszoros olimpia bajnok, világ- és Európa bajnok vízilabdázó legenda. Családja, csapattársai, az egész vízilabda társadalom és a szurkolók számára pótolhatatlan és felfoghatatlan űrt hagyott maga után. Részvétnyilvánításaikat nyilvános felületeken tisztelettel fogadjuk.
...... ........... ........... ........... ............


kérésére azonban kérjük mind a közvéleményt, mind a sajtó képviselőit, hogy tartsák tiszteletben e nehéz időszak játékszabályait" - áll a családnak az MTI-hez eljuttatott közleményében. Benedek Tibor 1972. július 12-én született Budapesten. Ötéves korában édesanyja vitte el úszni a gerincproblémái miatt. Vízilabdázni a Központi Sportiskolában kezdett, majd 1989 és 1996 között az Újpest csapatát erősítette. Ezt követően Olaszországba szerződött, ahol előbb az Assitalia Roma, majd a Pro Recco játékosa volt. Pályafutása folytatásában, 2004 és 2007 között ismét Magyarországon, a Budapesti Honvéd együttesében játszott, majd visszatért a Pro Reccóhoz, ahol 2012-es visszavonulásáig vízilabdázott.
Az élsport mellett a tanulásra is kiemelt figyelmet fordított: 1991-ben a Testnevelési Főiskolán edzői oklevelet szerzett, 1993-tól pedig a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karának történelem szakos hallgatója volt, ahol 2006-ban vehette át diplomáját.
Az Újpesttel LEN Kupát, Szuperkupát és BEK-et, a Pro Reccóval Bajnokok Ligáját, majd Euroligát nyert, emellett több alkalommal volt magyar és olasz bajnok.
Nemzeti színekben már fiatalon letette a névjegyét: 1989-ben ifjúsági Európa-bajnok lett - az isztambuli viadalon az oroszok ellen 8-7-es győzelemből hét góllal vette ki a részét -, majd a junior világ- és Európa-bajnokságról is bronzéremmel tért haza. Öt olimpián szerepelt: 1992-ben Barcelonában hatodik lett a csapattal, 21 találattal pedig a torna gólkirálya volt. Négy évvel később Atlantában negyedik helyezést ért el, és ismét ő dobta a legtöbb gólt.
A 2000-es sydneyi játékok előtt veszélybe került olimpiai szereplése: 1999 augusztusában került nyilvánosságra, hogy tavasszal, az olasz bajnoki elődöntő során végzett doppingvizsgálata pozitív eredményt hozott. Mintájában kis mennyiségű clostebolt találtak, amely a játékos véleménye szerint a gombásodás ellen használt kenőcse útján juthatott a szervezetébe. Szeptember 1-jén, egy nappal a firenzei Európa-bajnokság előtt az Olasz Olimpiai Bizottság az Olasz Úszó Szövetség hatáskörébe utalta az ügyet, de felfüggesztését helybenhagyta. Egy hét múlva az úszószövetség 8 hónapra eltiltotta Benedeket. November végén a nemzetközi szövetség (FINA) 15 hónapra növelte a büntetést. A nemzetközi Sportdöntő bíróság (CAS) 2000 januárjában mondta ki a végső szót: eltiltása 8 hónap lett, amely április 28-án járt le. Benedek ennek ellenére beverekedte magát a csapatba, Sydneyben sokáig nem ment neki a játék, de az oroszok elleni döntőben parádés teljesítményt nyújtva négy gólt szerzett. Benedek - aki egy kézsérülés miatt 1995-től csak csuklóvédőben tudott játszani - éveken keresztül a nemzeti együttes csapatkapitánya volt, 2004-ben Athénban drámai körülmények között védték meg címüket a magyarok. 2005 májusában szívritmus zavara miatt lemondta a válogatottságot, majd 2007 februárjától egészségi állapota újra lehetővé tette a szereplést. A 2003-as barcelonai világbajnokságon szintén győzött, 1998-ban és 2005-ben vb-ezüstérmes, 1991-ben pedig bronzérmes volt. Az Európa-bajnokságokról egy aranyérme (1997), illetve két második és három harmadik helyezése van, emellett egyszeres világkupa- és kétszeres világliga-győztes. A válogatottól a 2008-as pekingi olimpiai győzelem után köszönt el végleg, csúcsot jelentő 437 találkozóval a háta mögött.
Az edzői munka már visszavonulása előtt is érdekelte: 2010-től Kemény Dénes szövetségi kapitány segítője volt. A férfi válogatott szövetségi kapitányi posztját 2013. január 10-től 2016. december 31-ig töltötte be, irányításával az együttes 2013-ban világbajnok, 2014-ben a budapesti Európa-bajnokságon második, a 2016-os riói olimpián ötödik lett.Négy évvel ezelőtt beválasztották a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségébe. Ezután, 2017-től az UVSE szakmai igazgatójaként, illetve a 2018/19-es idénytől vezetőedzőjeként dolgozott. Idén májusában bejelentette, hogy visszavonul minden vízilabdával kapcsolatos tevékenységtől.
Az év legjobb magyar vízilabdázójának négyszer (1992, 1993, 1994, 2002), választották meg, 2000-ben beszavazták az évszázad magyar vízilabda-válogatottjába. Az esztendő legjobb magyar szövetségi kapitányának egyszer (2013) választották meg. Megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti keresztje (2000), a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje (2004) és a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje a csillaggal (2008) kitüntetést is. 2008-ban Budapest díszpolgára lett, 2015-ben bekerült a vizes sportágak Hírességek Csarnokába (ISHOF), 2016-ban tenyérlenyomata felkerült a Magyar Sportcsillagok Falára, egyike a vízilabdázás tíz háromszoros olimpiai bajnokának.
...... ........... ......




*
Saját szerkesztés
Nagyobb kép Link
...... ........... ........... ..............


- Wikipédia oldalon életrajzi ismertetés Link

- Videó emlékezés:
Firenze 1999 vízilabda EB döntő videó Link
Benedek Tibor - kapufás gól a pekingi döntőben videó Link
Magyarország - Montenegró férfi vízilabda V.B.DÖNTŐ (Barcelona 2013) - Utolsó 1 perc
Videó Link

*
- Hagyaték
Hogy mit hagyott maga után Benedek Tibor? Pótolhatatlan űrt azok szívében, akik szerették, egy mintaként szolgáló sportpályafutást, és egy olyan szellemiséget, amely az élet bármelyik területén sikerrel hasznosítható, ha képesek vagyunk megragadni. Bánhidy András és Paján Viktor ,,Sportalkímia, Ismerd meg a győztesek titkát" című könyvében Benedek Tibor így foglalta össze a siker titkát:
,,Sosem volt különösen jó labdaérzékem, sosem fociztam, kosaraztam jól, nem dobtam különlegesen nagyot a labdával, és ma már ennél is kisebbet dobok. Nem vagyok kifejezetten sem erős, sem okos, nem úszok túlságosan jól, a vízfekvésem teljesen átlagos.
Gyerekkoromban tizenegyszer szúrták fel a fülemet, ugyanennyiszer tiltott el az orvos az uszodától. Magasságomat nézve ma már kicsinek számítok a csapattársaim között, súlyra viszont 15 éve elértem a 100 kilót.
Szépen beszélni talán sosem tudtam, középiskolai eredményeim közepesek voltak, sosem gondoltam, hogy a mondataim hatással lehetnek másokra. A katonaságtól gerincsérv miatt felmentést kaptam, azóta már a nyakamban is van két porckorongsérv, 16 éve csuklószorítóval játszok, képtelen vagyok a kézfejemre támaszkodni. Először 2005-ben voltak problémáim a szívemmel, amik 2009-ben megismétlődtek.
Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban. Ez ez én tehetségem."
Nyugodjon békében!

*
Isten veled, legenda! - Benedek Tibortól búcsúzik a sportvilág
Csütörtök reggel sokkhatásként érte az országot, hogy súlyos betegség után elhunyt a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Benedek Tibor. A vízilabda legendájától az egész sportvilág megrendülten búcsúzik.
...... ........


VLV - magyar férfi vízilabda-válogatott 12 órája
Elment a világ egyik legnagyobb játékosa, a háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor, a magyar válogatottat világbajnoki címre vezető volt szövetségi kapitány. Súlyos betegséggel küzdött, 2020. június 18-án ragadta el a halál. Júliusban lett volna 48 éves.
2018-tól dolgozott edzőként az UVSE-nél, májusban vonult vissza minden vízilabdás tevékenységtől
Ma hajnalban örökre lecsukta szemét Benedek Tibor, a háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó legenda. Családja, csapattársai, az egész vízilabda társadalom és a szurkolók számára pótolhatatlan és felfoghatatlan űrt hagyva maga után.
Részvétnyilvánításaikat nyilvános felületeken tisztelettel fogadjuk. Családja kérésére kérjük mind a közvéleményt, mind a sajtó képviselőit, hogy tartsák tiszteletben e nehéz időszak játékszabályait.

*
- Sydneyben először állhatott fel a dobogó legfelső fokára Benedek Tibor, akinek döntő után elmondott szavait a Kossuth Rádió segítségével idézzük vissza. A rádió legendás riportere, Novotny Zoltán megrendítő szavakkal búcsúzik a vízilabdasport csütörtökön elhunyt ikonjától.
Azt kell mondjam, van igazság, mert annyit dolgoztunk ezért, hogy kellett, hogy sikerüljön. sok ember volt, akik mellettem álltak amióta elkezdtem vízilabdázni. Most már a rossz emlékek nem érdekelnek, csak a jók. Minden megszépült" - mondta a Sydneyben olimpiai bajnokká váló Benedek Tibor. A magyar válogatott csapatkapitánya négy góllal járult hozzá a győzelemhez, ezzel ő lett a csapat legeredményesebb játékosa az orosz elleni, 13-6-ra megnyert fináléban.
"Tudtam, hogy ha van igazság, akkor a döntőben jól kell játszanom - utalt arra, hogy 1999. szeptemberében nyolc hónapos eltiltást kapott, egy kenőcs használatát mutatta ki az elvégzett doppingtesztje. - Úgy voltam vele, ha jól fogok játszani, akkor az valamiért van..."
"Ez volt a jutalmam az egész vízilabda-pályafutásomért. Ennél nem vágytam többre, és ez a maximum amit elérhettem, úgyhogy én már akár holnap abba is hagyhatnám."
Bármennyire is reflektorfényben volt, nem igazán szeretett szerepelni, 2005-ben, az Aranyemberek című riportműsorban arról is beszélt miért nem szerette magát címlapokon viszontlátni.
"Nem vagyok hajlandó részt venni ebben az állandó megjelenésben, Aki a legtöbbet szerepel újságokban, azok a legnagyobb sztárok...Én azt gondolom, hogy a sztárság legyen az, ami igazából, aki letett valamit az asztalra, megdolgozott érte és eredményeket ért el, ezt nemcsak egyszer, hanem többször is, éveken keresztül, azok tényleg sztárok. Én beletartozom ebbe a kategóriába, de nem vagyok hajlandó olyan újságban szerepelni, ahol nem erről szól a dolog. Nagyon válogatok. Ezt ketten a párommal, Pannival döntöttük el. Azt mondják, hogy nekem reklám, ha szerepelek itt és itt. Erre én azt mondom, nekem nem kell reklám."

*
- Kemény Dénes: Benedek annyira volt nyakas, mint minden nagy ember.
A Kossuth Rádiónak nyilatkozó Kemény Dénes azon szerencsések közé sorolja magát, akik közelről ismerhették a csütörtök hajnalban elhunyt Benedek Tibort, akinek a külvilág számára rejtett érzelmes világa is nagyon szerethető volt.
Azzal kezdte a korábbi szövetségi kapitány, akinek irányításával szerezte Benedek mindhárom olimpiai bajnoki címét, és akinek utódja lett a válogatott élén, hogy a tragikus sorsú klasszis nyilvános énje teljesen önazonos képet sugárzott. Azaz ,,borzasztó szorgalmas volt, hatalmas volt az akarata, és nagyon nagy volt az alázata. Bármibe belekezdett, abba minél mélyebben beleásta magát, hogy minél magasabb szinten tudja csinálni. Nem csak a vízilabdáról beszélek" - példának hozva, hogy edzőként is a folyamatos fejlődést kereste
,,És volt egy olyan énje is, amit azért diszkrétebben kezelt, és jobban elzárt a külvilág elől. És ez az érzelmi világ - szerencsére mi, akik közel álltunk hozzá, ezt is ismertük - nagyon szeretni való volt." Hozzátette, még a családi életében is a tökéletesre törekedett, a gyereknevelési következességével például számára is mintát mutatott.
Kemény Dénes elárulta, edzőjeként tudta, milyen szavakkal kell tűzben tartania Benedeket, mikor jól ment neki a játék, és mit mondjon neki, mikor fel kellett rázni.
,,Aztán amikor szövetségi kapitány lett, megvoltak azok a helyzetek, azok a szituációk, amikor olyan hullámvölgybe került, hogy fél napokat elbeszélgettünk. Igyekeztem nem tanácsot adni neki, mert ugye az már nem ugyanaz, mint egy játékosnál, amikor a tanács majdhogynem egy utasítás" - jelezte, hogy a szövetség elnökeként valódi tanácsot nem illet adnia, hiszen a felelősség, az eredmény az a kapitányé lesz.
Hangsúlyozta is, Benedek annyira volt önfejű, mint minden nagy ember. ,,Enélkül nincsen eredmény, mert hinni kell az embernek bizonyos dolgokban. Ha semmiben nem hisz, és bármilyen tanácsra változtat az addigi elképzelésein, akkor az sehova sem vezet."
Kemény az utolsó pillanatig azt látta rajta, hogy szilárd a hite, és a sikerei ezt igazolták is.

*
- ,,Életemben te voltál az egyetlen, akire igazán felnéztem" - Sapic vallomása Benedekhez
Megható levéllel búcsúzott a csütörtökön, élete 48. évében elhunyt Benedek Tibortól egykori nagy ellenfele, a szerb Aleksandar Sapic.
A 42 éves klasszis Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra gondolatait, amelyet azzal kezd, hogy minden idők egyik legnagyobb vízilabdázója hunyt el, és sose fog tudni megbocsájtani magának, amiért nem mondta el a leírtakat Benedek Tibornak.
...... .....


Sosem voltunk közel egymáshoz, mert sosem játszottunk egy klubban, ezért is okozott nehézséget közelednem hozzá, hogy elmondjam mindezt, amit szerettem volna. Ezt sosem bocsájtom meg magamnak. Tibor volt az egyetlen vízilabdázó, akire igazán felnéztem, akit imádtam és tiszteltem, aki az egyik legnagyobb motiváló erőm volt, hogy fanatikusan dolgozzak és szinte spártai életet éljek a pólós pályafutásom során" - fogalmazott Sapic, aki csaknem tizenöt éven keresztül játszott Benedek ellen, ráadásul mivel jobbkezes volt, ezért számtalan alkalommal kerültek egymással szemtől szembe.
A világ- és Európa-bajnok, olimpia ezüst- és kétszeres bronzérmes Sapic kiemelte: 14 éves volt, amikor Benedek Tibor már sztárjátékosnak számított, onnantól kezdve figyelte a pályafutását, majd később, amikor a Becsej játékosa volt, Vincze Balázstól, a magyar válogatott akkori csapatkapitányától kért felvételeket azzal a hamis indokkal, hogy mennyire kedveli a magyar vízilabdát, ő azonban kizárólag Benedek játékára volt kíváncsi, és ebben az időszakban több mint 400 mérkőzését nézte meg.
,,Lenyűgözött a kitartása, a munkája, az energiája, a fegyelmezettsége, az ereje és amilyen könnyedséggel űzte a sportágunkat" - fogalmazott Sapic.
Az egykori rivális leírta, később ellenfélként minél többször akart példaképével szembe kerülni, mert saját rátermettségét is bizonyítani akarta. Hozzátette, sokszor volt faragatlan, olykor átlépte a határokat is, Benedek azonban sohasem volt sportszerűtlen, inkább lenyugtatta őt, amiért volt, hogy el is szégyellte magát.
,,Sosem voltunk közel egymáshoz, mert sosem játszottunk egy klubban, ezért is okozott nehézséget közelednem hozzá, hogy elmondjam mindezt, amit szerettem volna. Ezt sosem bocsájtom meg magamnak" - írta Sapic, aki hozzátette, három évvel ezelőtt egy budapesti gálameccsen is szerette volna megosztani ezeket a gondolatokat Benedekkel - aki azzá a játékossá tette őt, aki -, de újfent feladta.
,,Tibor, sosem tudod meg, mennyit jelentettél nekem, én viszont azt nem fogom elfelejteni, mennyit jelentettél nekünk. Az életmű, amit hátrahagytál, felejthetetlen marad sok-sok generációnak. Barátom, nyugodj békében! - ez a legkevesebb, amit mondhatok. Éveken át titkoltam mindenki előtt, hogy a vízilabdában, sőt, életemben te voltál az egyetlen, akire igazán felnéztem, és aki miatt az lettem, aki vagyok" - írja Sapic, akinek szobája dicsőségfalán - amint azt a fotó meg is mutatja - ott lóg egy kép, amelyen éppen Benedekkel vívnak nagy csatát.
Barátom, nyugodj békében!"

*
- A háromszoros olimpiai bajnok társ Benedekről: ,,Az a kép van meg, ahogy ő nevet"
Szécsi Zoltán, aki mindhárom olimpiai aranyérem során csapattársa volt, megrendülten nyilatkozott a Kossuth Rádiónak Benedek Tibor halála kapcsán. Felidézte, hogy első találkozásukkor tőle kapott hat gólt is szép emlékként őrzi. Mégiscsak amellett, hogy az ország egy ikont vesztett el, ő férj és apa volt, és valószínűleg ez a legfájóbb az egészben" - igyekezett Szécsi szavakba foglalni azt az űrt, amelyet Benedek maga után hagyott. Hiába számíthattak a tragédiára, felfoghatatlannak tartja, ami történt.
,,Nem csak én gondolom, hogy ő volt a legnagyobb közülünk. Nyilván ő ezt soha nem mondta, mi mondhatjuk róla. Iszonyatos fájdalom. Emészthetetlen. Igazságtalan. Borzasztó nehéz elfogadni."
Legemlékezetesebb közös pillanatként a 2004-es olimpiai döntő lefújása utáni pillanatot elevenítette fel. ,,Összenéztünk és azt kérdezte: »Most akkor nyertünk?« - idézte fel, de mint kiderült, nem csak az együtt megélt sikereket őrzi szívesen. - Az első meccsen, amit ellene játszottam hat gólt lőtt nekem, és annak ellenére, hogy kikaptunk tizenkettő tizenegyre, és hát a kettőnk párharcát nem igazán én nyertem, szóval ennek ellenére ez egy örök, szép emlék."
Szécsi hozzátette, reméli, soha nem felejti el azt, amikor sikerült mosolyt csalni az arcára. ,,Az a kép van meg, ahogy ő nevet."

*
- Kiss Gergely búcsúja Benedektől: ,,Soha, senki nem fog megközelíteni sem!" Kiss Gergely szerint - aki együtt szerezte vele mindhárom olimpiai aranyat - minden magyar ember és a világ összes vízilabdázója csak tanulhatott tőle és felnézhetett Benedek Tiborra, aki életének 48. évében csütörtök hajnalban súlyos betegség után hunyt el. Az aktív pályafutását nemrég 42 évesen lezáró klasszis többek között ezekkel a gondolatokkal emlékezett meg Facebook-oldalán társáról, akinek, a ,,gólkirálynak" 16 évesen szurkolóként üvöltött a Komjádi Uszodában.
,,Aztán a válogatottnál, kereten kívüli meghívottként remegtem, ha véletlenül csak rám néztél, mint a Nemzeti Csapat Vezére" - folytatta Kiss, aki 19 évesen harcostársává vált a ,,világ legjobb balkezesének". Négy évvel később együtt álltak az olimpiai dobogó tetején Sydneyben.
A bejegyzésben Kiss Gergely felidézte, Benedek Tibor csapatkapitányként higgadtan, tiszta szívvel irányította a csapatot, elmondhatatlan és tisztelettel teli aura vette körül.
,,A víz is mindig habzott körülötted, mert győzni akartál, minden másodpercben" - idézte fel társa habitusát.
Kiss Gergely is azon az állásponton van, hogy pótolhatatlan veszteség a halála. ,,Soha, senki nem fog megközelíteni sem!" - írta, ahogy címszavakban azt is, miért. ,,Gólkirály. Bajnok. Harcos. Bajtárs. Példakép. Vezér. Csapatkapitány. Mester. És a legfontosabbak: Gyermek, Férj, Apa, Barát."
Kiss Gergely májusban, mikor Benedek bejelentette, hogy visszavonul a pólós élettől, a Kossuth Rádiónak nyilatkozott korábbi társáról. Elképesztő kitartásáról, szorgalmáról, akaraterejéről. És felidézte azt a pillanatot, amit soha nem felejt el, azt, amit a 2004-es olimpiai döntő lefújásakor közösen megéltek
...... .............




*
Minden gyászoló és sport szerető ember és az egész világ emberiség nevében ég a gyertya
...... ........



*
Most megy adásban az M4 sport csatornán Benedek Tibor emlékműsor

 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Címkék: csuklószorítóval, világbajnokságon, reflektorfényben, vezetőedzőjeként, vízilabdázójának, fegyelmezettsége, legeredményesebb, visszavonulásáig, sportpályafutást, felfüggesztését, csapatkapitánya, találkozásukkor, sztárjátékosnak, tenyérlenyomata, játékszabályait, gerincproblémái, válogatottságot, pályafutásomért, elbeszélgettünk, emészthetetlen, nyilvánosságra, akaraterejéről, felfoghatatlan, sportcsillagok, beválasztották, sportiskolában, porckorongsérv, vízilabdasport, riportműsorban, igazgatójaként, magyarországon, felejthetetlen, tevékenységtől, rátermettségét, sportszerűtlen, válogatottjába, magyar válogatottat, háromszoros olimpia, egész vízilabda, szurkolók számára, sajtó képviselőit, gerincproblémái miatt, élsport mellett, isztambuli viadalon, oroszok ellen, junior világ-, torna gólkirálya, legtöbb gólt, 2000-es sydneyi, olasz bajnoki, játékos véleménye, gombásodás ellen, Elhunyt Benedek Tibor, Benedek Tibor, Központi Sportiskolában, Assitalia Roma, Budapesti Honvéd, Testnevelési Főiskolán, Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karának, Újpesttel LEN Kupát, Reccóval Bajnokok Ligáját, Olasz Olimpiai Bizottság, Olasz Úszó Szövetség, Kemény Dénes, Magyar Vízilabda Szövetség, Magyar Köztársasági Érdemrend, Hírességek Csarnokába, Magyar Sportcsillagok Falára, Bánhidy András, Paján Viktor, Benedek Tibortól, Kossuth Rádió, Novotny Zoltán, Kossuth Rádiónak, Benedek Tibort, Aleksandar Sapic, Benedek Tibornak, Vincze Balázstól, Szécsi Zoltán, Kossuth Rádiónak Benedek Tibor, Kiss Gergely, Benedek Tiborra, Komjádi Uszodában, Nemzeti Csapat Vezére”,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Fehér virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  A sors  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png csokor  Png nő  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Popper Péter szavai  Png csokor  Kaffka_Margit  Png rózsa csokor  Png fotel  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Szép estét kedves látogatóimna...  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png ház  Reggel van  Tanuld meg ezt a versemet  Png kutya  A sors  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Hazára minden embernek szükség...  Minden harmadik...  Szívem tiéd  Hazára minden embernek szükség...  A kételkedés kezelése  Fekete István - Akác  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Szép estét  Png nő  Esti kép  A kételkedés kezelése  Szabolcska Mihály – Ákác...  Erdőn  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Tavaszi kép  Leonardo da Vinci gondolata  Nem méltó hozzád  Szívem tiéd  Makszim Gorkij gondolata  Az engedelmesség miért nem vál...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Paul David Tripp Április 19  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Mi lenne ha  Png férfi  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esti kép  Facebookon kaptam  Alázat  Tanuld meg ezt a versemet  Adakozás  Png kutya  Radikális szeretet  Szívem  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Reggel van  Jó éjszakát  Reggel van  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Png telefon  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Neked tudnod kell  Soha ne kedvezz...  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell 
Bejegyzés Címkék
magyar válogatottat, háromszoros olimpia, egész vízilabda, szurkolók számára, sajtó képviselőit, gerincproblémái miatt, élsport mellett, isztambuli viadalon, oroszok ellen, junior világ-, torna gólkirálya, legtöbb gólt, 2000-es sydneyi, olasz bajnoki, játékos véleménye, gombásodás ellen, firenzei Európa-bajnokság, nemzetközi szövetség, nemzetközi Sportdöntő, végső szót, oroszok elleni, kézsérülés miatt, nemzeti együttes, 2003-as barcelonai, 2008-as pekingi, háta mögött, edzői munka, férfi válogatott, együttes 2013-ban, 2016-os riói, évszázad magyar, esztendő legjobb, vizes sportágak, pekingi döntőben, mintaként szolgáló, olyan szellemiséget, élet bármelyik, győztesek titkát, siker titkát, vízfekvésem teljesen, csapattársaim között, mondataim hatással, katonaságtól gerincsérv, kézfejemre támaszkodni, sikereim okát, háromszoros olimpiai, vízilabda legendájától, egész sportvilág, világ egyik, dobogó legfelső, rádió legendás, vízilabdasport csütörtökön, rossz emlékek, magyar válogatott, csapat legeredményesebb, orosz elleni, kenőcs használatát, elvégzett doppingtesztje, maximum amit, állandó megjelenésben, legtöbbet szerepel, legnagyobb sztárok, sztárság legyen, csütörtök hajnalban, külvilág számára, korábbi szövetségi, válogatott élén, tragikus sorsú, vízilabdáról beszélek&#8221, folyamatos fejlődést, olyan énje, külvilág elől, érzelmi világ, családi életében, tökéletesre törekedett, gyereknevelési következességével, tanács majdhogynem, szövetség elnökeként, embernek bizonyos, addigi elképzelésein, utolsó pillanatig, szerb Aleksandar, leírtakat Benedek, egyetlen vízilabdázó, egyik legnagyobb, pólós pályafutásom, hamis indokkal, magyar vízilabdát, időszakban több, egykori rivális, budapesti gálameccsen, gondolatokat Benedekkel, játékossá tette, ikont vesztett, legnagyobb közülünk, 2004-es olimpiai, együtt megélt, első meccsen, kettőnk párharcát, világ összes, aktív pályafutását, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1486
  • e Hét: 7287
  • e Hónap: 40441
  • e Év: 274188
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.