Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Jézus Szentséges Szíve 06.19
  2020-06-19 08:26:01, péntek
 
   
  ...... ..........


Jézus Szíve ünnepét IX. Piusz terjesztette ki az egész Egyházra. A főünnep napja a pünkösd utáni második vasárnapot, úrnapját követő péntek (idén június 19.).
Jézus szívének tisztelete dogmatikailag a Szentíráson alapul: Jézus kereszten átszúrt szíve a megváltó szeretet szimbóluma. Magát az Istenembert ünnepeljük, de úgy, ahogy szívének szeretetét kifejezte.
Jézus szíve Isten emberré lett Fiának szíve, a megváltó isteni szeretet jelképe. Tiszteletének alapja az, hogy Jézus egész embersége, így Szíve is az Isteni Személy kifejezője. A Szentírásban a szív az ember erkölcsi és vallási személyiségének foglalata, nem lélektani, hanem egész-emberi fogalom, ősfogalom, mely egyszerre fejezi ki a testi és a lelki valóságot.
Jézus szívének átszúrása és oldalának megnyitása jelképezte a szeretet végtelenségét, a Szentlélek elküldését és a szentségek forrását, erejét.
Az egyházatyák a Jn 7,37-38-ra hivatkozva (,,Ha valaki szomjazik, jöjjön hozzám, és igyon mindenki, aki hisz bennem. Amint az Írás mondja: élő víz folyói fakadnak majd belőle.") Jézus szívét az élő víz forrásaként jelölték meg.
A középkorban már kimutatható bizonyos körökben, különösen a 13-14. század német misztikusainál a Jézus Szíve-tisztelet. Ezt követően a 16. században főként a jezsuiták és a karthauziak terjesztették a tiszteletet, aminek teljes kibontakozása a 17. században élt Alacoque Szent Margit látomásaihoz kapcsolódik, melyek során Jézus különösen az emberi hálátlanságot fájlalta, s a Szív tisztelőitől engesztelést, valamint gyónást és áldozást kért a hónap első péntekjén.
IX. Piusz pápa 1856-ban Jézus Szíve ünnepét az egész Egyházra kiterjesztette. A főünnep napja a pünkösd utáni második vasárnapot követő péntek. Ezenkívül Jézus Szívét ünnepeljük minden elsőpénteken és június havában.
Alacoque Szent Margit látomásai nyomán terjedt el Jézus szívének következő ábrázolása: megnyitott, lángoló szív, melyből kereszt nő ki a szeretetből vállalt halál jelképeként.
Egy másik népszerű ábrázolás pedig Szent Fausztina nővér látomásaiból született: az Irgalmas Jézus képén fénysugarakként árad az irgalmasság és a szeretet Jézus szívéből.
...... ........... ............


stenünk, te szent Fiadnak bűneink miatt megsebzett Szívében nagy irgalmassággal megnyitottad szereteted végtelen kincstárát; add, kérünk, hogy amikor hűséges szeretetünk hódolatát bemutatjuk neki, a méltó elégtétel köteles adóját is lerójuk iránta. Aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.

Magyar Kurír 2020.06.18

*
- Igenaptár oldalon
OLVASMÁNY Mózes ötödik könyvéből
Szeretett és kiválasztott benneteket az Úr.
A negyvenéves pusztai vándorlás után Mózes így beszélt a néphez: ,,Te az Úr, a te Istened szent népe vagy, téged választott ki az Úr, a te Istened a föld népei közül a maga népének.
Nem azért hajolt le hozzátok és választott ki benneteket az Úr, mert számban fölötte álltok az összes népnek, hiszen a legkisebbek vagytok minden nép között, hanem mert szeretett benneteket az Úr, és megtartja esküjét, amelyet atyáitoknak tett, azért vezetett ki erős kézzel és szabadított ki a szolgaság házából, a fáraónak, Egyiptom királyának kezéből. Ismerd föl hát, hogy az Úr, a te Istened az igaz Isten, a hűséges Isten, aki szövetségét és szeretetét az ezredik nemzedékig megőrzi azok iránt, akik szeretik és megőrzik parancsait. Azt ellenben, aki gyűlöli őt, megbünteti; nem késlekedik, elpusztítja azt, aki gyűlöli őt.
Ezért tartsd meg a parancsokat, rendelkezéseket és törvényeket, amelyet ma szabok neked, hogy kövesd őket."
Ez az Isten igéje. MTörv 7,6-11

SZENTLECKE Szent János apostol első leveléből
Isten előbb szeretett minket.
Testvéreim!
Szeressük egymást, mert a szeretet Istentől van!
Mindenki, aki szeret, Istentől való, és ismeri az Istent. Aki nem szeret, nem ismeri az Istent, mert Isten a szeretet. Isten szeretete abban nyilvánult meg, hogy az Isten elküldte a világba egyszülött Fiát, hogy éljünk általa. A szeretet nem abban áll, hogy mi szeretjük Istent, hanem hogy ő szeret minket, és elküldte Fiát bűneinkért engesztelésül. Szeretteim! Ha Isten így szeretett minket, nekünk is szeretnünk kell egymást. Istent soha senki nem látta. Ha szeretjük egymást, Isten bennünk marad, és a szeretete tökéletes lesz bennünk. Abból tudjuk, hogy benne élünk, ő pedig bennünk, hogy a Lelkéből adott nekünk. Mi láttuk és tanúságot teszünk róla, hogy az Atya elküldte a Fiút, mint a világ Üdvözítőjét. Aki vallja, hogy Jézus az Isten Fia, abban az Isten benne marad, és ő is az Istenben. Megismertük a szeretetet, amelyet Isten helyezett belénk, és hittünk benne. Az Isten szeretet, és aki megmarad a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten őbenne.
Ez az Isten igéje. 1Jn 4,7-16

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Tanuljatok tőlem, mert én szelíd vagyok, és alázatos szívű - mondja az Úr.
Abban az időben Jézus megszólalt, és ezt mondta:
Magasztallak téged, Atyám, ég és föld Ura, mert elrejtetted mindezt a bölcsek és okosak elől, és kinyilatkoztattad a kicsinyeknek! Igen, Atyám, így tetszett ez neked! Az én Atyám mindent átadott nekem, és nem ismeri a Fiút senki más, csak az Atya, s az Atyát sem ismeri más, csak a Fiú, és akinek a Fiú ki akarja nyilatkoztatni.
Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik fáradtak vagytok, és terhek alatt görnyedtek: én felüdítlek titeket! Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert én szelíd vagyok és alázatos szívű - és nyugalmat talál lelketek. Mert az én igám édes, és az én terhem könnyű.
Ezek az evangélium igéi. Mt 11,25-30
...... ..........Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Ha előítéletekkel vagy hitetlenséggel közelednénk feléd, félreismernénk téged. Te közülünk való valóságos ember és közénk jött valóságos Isten vagy. Emberként élted földi életed, emberként viselted el a szenvedéseket és a halált, megmutatva számunkra, hogy miként kell emberként élnünk. Jöjj, taníts bennünket az igazságra és vezess minket az örök életre! Taníts minket a hitre, hogy hitetlenségünk ne akadályozza, hogy közöttünk is csodát tegyél! Segíts minket, hogy az evangéliumhoz méltóan éljünk!

Elmélkedés
A mai napon Egyházunk Jézus szent szívét ünnepli. Az ünnep arra hív minden keresztényt, hogy Jézus szeretetéről, a szeretet titkáról elmélkedjünk. A szeretetről, amelyben érdemes hinni. Imádságaink szépen kifejezik, hogy a szeretet és az üdvösség forrása Jézus szent szíve. A kereszt a szeretet titkát hordozza és hirdeti.
Hitünk és vallási életünk tele van jelekkel, amelyek a látható és a láthatatlan valóság, az emberi és az isteni világ találkozását jelzik. Ezek a jelek üzennek nekünk valamit, korábban ismeretlen dolgokat tárnak fel előttünk, ugyanakkor hatnak is ránk, átalakítanak és cselekvésre ösztönöznek. A kereszt nem csupán hitünk látható jele és jelképe, hanem olyan eszköz, amely hatással van ránk, a megváltás eszköze. Természetesen nem a tárgy hat ránk, hanem az az áldozat, amelyet Jézus a kereszten valósított meg, feláldozta magát megváltásunkért és üdvösségünkért. Keresztjének hordozása közben és a keresztre szegezve Jézus már nem beszél arról, hogy mennyire szeret minden embert, itt már feleslegesek a szavak, hiszen cselekedete, önfeláldozása szavak nélkül is hirdeti az ő végtelen szeretetét.
Amíg élt, Jézus szíve értünk dobogott. Amikor pedig meghalt és megszűnt szívének dobogása, akkor ezt a sorsot is értünk vállalta. Ha hiszünk benne, akkor az Úr bennünk él. Tegyük most egy kis időre a szívünkre kezünket! Amit érzünk, az Jézus szívének dobogása.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link

*
- Útravaló - 2020. június 19., Jézus Szentséges Szíve
,,Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert szelíd vagyok, és alázatos szívű, és nyugalmat találtok lelketeknek." Nyugtalan világunkban Jézus felajánlja nekünk szelídségét és szívének alázatát. Ő, aki az emberi gyengeség köntösébe öltözik, amikor kiszolgáltatott és védtelen az emberi ravaszság és gonoszság színe előtt. Másrészt amikor kiteszi magát a kegyetlenség tombolásának, Pilátus katonái korbácsütéseinek. Tud szelíd maradni szívének minden dobbanásával, ereinek halálos lüktetésével, elhaló leheletével belesimulni az Atya akaratába, ott, a kereszten. Uram, azt kéred, hogy tanuljak tőled szelídséget és alázatosságot? Nehéz! De csak így talál nyugalmat a lelkem. Benned.
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Száz kérdés Jézus Krisztusról   
Címkék: korbácsütéseinek, kiszolgáltatott, rendelkezéseket, megváltásunkért, fénysugarakként, személyiségének, hitetlenséggel, előítéletekkel, misztikusainál, nyilatkoztatni, üdvösségünkért, hitetlenségünk, irgalmassággal, félreismernénk, kiterjesztette, szentlélekkel, tiszteletének, terjesztették, engesztelésül, önfeláldozása, evangéliumhoz, természetesen, alázatosságot, kibontakozása, dogmatikailag, szenvedéseket, végtelenségét, hálátlanságot, kicsinyeknek, keresztjének, tisztelőitől, átalakítanak, engesztelést, megnyitottad, elmélkedjünk, látomásaihoz, egész Egyházra, főünnep napja, pünkösd utáni, megváltó szeretet, megváltó isteni, ember erkölcsi, lelki valóságot, szeretet végtelenségét, szentségek forrását, karthauziak terjesztették, emberi hálátlanságot, hónap első, szeretetből vállalt, másik népszerű, szeretet Jézus, méltó elégtétel, Jézus Szentséges Szíve, Jézus Szíve, Isteni Személy, Jézus Szíve-tisztelet, Alacoque Szent Margit, Ezenkívül Jézus Szívét, Szent Fausztina, Irgalmas Jézus, Magyar Kurír, OLVASMÁNY Mózes, SZENTLECKE Szent János, Isten Fia, EVANGÉLIUM Szent Máté, Jézus Krisztus, Egyházunk Jézus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mosoly......  Facebookon kaptam  Png virág  Az életkor semmit nem jelent  Kellemes teázást  Png nő  Boldog nyarat, nyaralást!  Narayantól idézet  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Finom volt  Aranyosi Ervin: Ó, drága Napra...  Kellemes teázást  Pável Colton István: Szerelemr...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát!  Hello augusztus, üdvözöllek  Várnai Zseni: Őszibarack A kés...  Facebookon kaptam  Muskátlik az ablakban  Boldog nyarat, nyaralást!  Összetört szív  Facebookon kaptam  Harmonia.......  Szép estét - jó éjszakát kíván...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  A türelmetlen horgász  Kellemes napot kívánok  Jó éjszakát!  Sejtnövekedés, immunerősítés &...  Nyári kép  Picasso és Bardot  Szem alatti táskákra szódabika...  Facebookon kaptam  Vízcseppes rózsa  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog nyarat, nyaralást!  Szuhanics Albert - Búcsú Júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hamarosan kezdődik a 196. Anna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Harmonia.......  Facebookon kaptam  Magyarországon is fel kell kés...  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Finom volt  196. Anna-bál 2021-07-31. 18.0...  Antoine de Saint-Exupéry: A k...  Szép estét kedves látogatóimna...  Gitár rózsával  Szeretettel Kedves Látogatóimn...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reklámok tengere  Jó reggelt kedves látogatóimn...  Kék rózsa  Muskátlik az ablakban  Facebookon kaptam  Kellemes teázást  Facebookon kaptam Cs ildikótó...  A füredi Horváth Eszter lett a...  Hamarosan kezdődik a 196. Anna...  Kun Magdolna: Augusztus elején  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Kála  Facebookon kaptam  Muskátlik az ablakban  Szeretettel Kedves Látogatóimn...  Facebookon kaptam  A füredi Horváth Eszter lett a...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok!  Pável Colton István: Szerelemr...  Pável Colton István: Szerelemr...  Facebookon kaptam  Kellemes teázást  Png fagyi  Facebookon kaptam  Harmonia.......  Pipacsok  Almaecettel a diabétesz ellen  Ma is egyetlen feladatod van, ...  Picasso és Bardot  Virágének  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes napot kívánok  Szivárványban  Kellemes napot és hétvégét kí...  Pipacsok 
Bejegyzés Címkék
egész Egyházra, főünnep napja, pünkösd utáni, megváltó szeretet, megváltó isteni, ember erkölcsi, lelki valóságot, szeretet végtelenségét, szentségek forrását, karthauziak terjesztették, emberi hálátlanságot, hónap első, szeretetből vállalt, másik népszerű, szeretet Jézus, méltó elégtétel, negyvenéves pusztai, föld népei, maga népének, összes népnek, legkisebbek vagytok, szolgaság házából, igaz Isten, hűséges Isten, ezredik nemzedékig, szeretet Istentől, világba egyszülött, szeretete tökéletes, világ Üdvözítőjét, időben Jézus, evangélium igéi, örök életre, evangéliumhoz méltóan, ünnep arra, szeretet titkáról, üdvösség forrása, szeretet titkát, láthatatlan valóság, isteni világ, jelek üzennek, megváltás eszköze, kereszten valósított, keresztre szegezve, szívünkre kezünket, emberi gyengeség, emberi ravaszság, kegyetlenség tombolásának, korbácsütéseinek, kiszolgáltatott, rendelkezéseket, megváltásunkért, fénysugarakként, személyiségének, hitetlenséggel, előítéletekkel, misztikusainál, nyilatkoztatni, üdvösségünkért, hitetlenségünk, irgalmassággal, félreismernénk, kiterjesztette, szentlélekkel, tiszteletének, terjesztették, engesztelésül, önfeláldozása, evangéliumhoz, természetesen, alázatosságot, kibontakozása, dogmatikailag, szenvedéseket, végtelenségét, hálátlanságot, kicsinyeknek, keresztjének, tisztelőitől, átalakítanak, engesztelést, megnyitottad, elmélkedjünk, látomásaihoz, látomásaiból, terjesztette, szentírásban, kiválasztott, találkozását, szeretetéről, lüktetésével, elsőpénteken, tombolásának, feleslegesek, magasztallak, kegyetlenség, dobbanásával, keresztényt, parancsokat, tiszteletet, közelednénk, karthauziak, , ,
2021.07 2021. Augusztus 2021.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 745 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 22
  • e Hét: 752
  • e Hónap: 752
  • e Év: 520168
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.