Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Jézus Szentséges Szíve 06.19
  2020-06-19 08:26:01, péntek
 
   
  ...... ..........


Jézus Szíve ünnepét IX. Piusz terjesztette ki az egész Egyházra. A főünnep napja a pünkösd utáni második vasárnapot, úrnapját követő péntek (idén június 19.).
Jézus szívének tisztelete dogmatikailag a Szentíráson alapul: Jézus kereszten átszúrt szíve a megváltó szeretet szimbóluma. Magát az Istenembert ünnepeljük, de úgy, ahogy szívének szeretetét kifejezte.
Jézus szíve Isten emberré lett Fiának szíve, a megváltó isteni szeretet jelképe. Tiszteletének alapja az, hogy Jézus egész embersége, így Szíve is az Isteni Személy kifejezője. A Szentírásban a szív az ember erkölcsi és vallási személyiségének foglalata, nem lélektani, hanem egész-emberi fogalom, ősfogalom, mely egyszerre fejezi ki a testi és a lelki valóságot.
Jézus szívének átszúrása és oldalának megnyitása jelképezte a szeretet végtelenségét, a Szentlélek elküldését és a szentségek forrását, erejét.
Az egyházatyák a Jn 7,37-38-ra hivatkozva (,,Ha valaki szomjazik, jöjjön hozzám, és igyon mindenki, aki hisz bennem. Amint az Írás mondja: élő víz folyói fakadnak majd belőle.") Jézus szívét az élő víz forrásaként jelölték meg.
A középkorban már kimutatható bizonyos körökben, különösen a 13-14. század német misztikusainál a Jézus Szíve-tisztelet. Ezt követően a 16. században főként a jezsuiták és a karthauziak terjesztették a tiszteletet, aminek teljes kibontakozása a 17. században élt Alacoque Szent Margit látomásaihoz kapcsolódik, melyek során Jézus különösen az emberi hálátlanságot fájlalta, s a Szív tisztelőitől engesztelést, valamint gyónást és áldozást kért a hónap első péntekjén.
IX. Piusz pápa 1856-ban Jézus Szíve ünnepét az egész Egyházra kiterjesztette. A főünnep napja a pünkösd utáni második vasárnapot követő péntek. Ezenkívül Jézus Szívét ünnepeljük minden elsőpénteken és június havában.
Alacoque Szent Margit látomásai nyomán terjedt el Jézus szívének következő ábrázolása: megnyitott, lángoló szív, melyből kereszt nő ki a szeretetből vállalt halál jelképeként.
Egy másik népszerű ábrázolás pedig Szent Fausztina nővér látomásaiból született: az Irgalmas Jézus képén fénysugarakként árad az irgalmasság és a szeretet Jézus szívéből.
...... ........... ............


stenünk, te szent Fiadnak bűneink miatt megsebzett Szívében nagy irgalmassággal megnyitottad szereteted végtelen kincstárát; add, kérünk, hogy amikor hűséges szeretetünk hódolatát bemutatjuk neki, a méltó elégtétel köteles adóját is lerójuk iránta. Aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.

Magyar Kurír 2020.06.18

*
- Igenaptár oldalon
OLVASMÁNY Mózes ötödik könyvéből
Szeretett és kiválasztott benneteket az Úr.
A negyvenéves pusztai vándorlás után Mózes így beszélt a néphez: ,,Te az Úr, a te Istened szent népe vagy, téged választott ki az Úr, a te Istened a föld népei közül a maga népének.
Nem azért hajolt le hozzátok és választott ki benneteket az Úr, mert számban fölötte álltok az összes népnek, hiszen a legkisebbek vagytok minden nép között, hanem mert szeretett benneteket az Úr, és megtartja esküjét, amelyet atyáitoknak tett, azért vezetett ki erős kézzel és szabadított ki a szolgaság házából, a fáraónak, Egyiptom királyának kezéből. Ismerd föl hát, hogy az Úr, a te Istened az igaz Isten, a hűséges Isten, aki szövetségét és szeretetét az ezredik nemzedékig megőrzi azok iránt, akik szeretik és megőrzik parancsait. Azt ellenben, aki gyűlöli őt, megbünteti; nem késlekedik, elpusztítja azt, aki gyűlöli őt.
Ezért tartsd meg a parancsokat, rendelkezéseket és törvényeket, amelyet ma szabok neked, hogy kövesd őket."
Ez az Isten igéje. MTörv 7,6-11

SZENTLECKE Szent János apostol első leveléből
Isten előbb szeretett minket.
Testvéreim!
Szeressük egymást, mert a szeretet Istentől van!
Mindenki, aki szeret, Istentől való, és ismeri az Istent. Aki nem szeret, nem ismeri az Istent, mert Isten a szeretet. Isten szeretete abban nyilvánult meg, hogy az Isten elküldte a világba egyszülött Fiát, hogy éljünk általa. A szeretet nem abban áll, hogy mi szeretjük Istent, hanem hogy ő szeret minket, és elküldte Fiát bűneinkért engesztelésül. Szeretteim! Ha Isten így szeretett minket, nekünk is szeretnünk kell egymást. Istent soha senki nem látta. Ha szeretjük egymást, Isten bennünk marad, és a szeretete tökéletes lesz bennünk. Abból tudjuk, hogy benne élünk, ő pedig bennünk, hogy a Lelkéből adott nekünk. Mi láttuk és tanúságot teszünk róla, hogy az Atya elküldte a Fiút, mint a világ Üdvözítőjét. Aki vallja, hogy Jézus az Isten Fia, abban az Isten benne marad, és ő is az Istenben. Megismertük a szeretetet, amelyet Isten helyezett belénk, és hittünk benne. Az Isten szeretet, és aki megmarad a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten őbenne.
Ez az Isten igéje. 1Jn 4,7-16

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Tanuljatok tőlem, mert én szelíd vagyok, és alázatos szívű - mondja az Úr.
Abban az időben Jézus megszólalt, és ezt mondta:
Magasztallak téged, Atyám, ég és föld Ura, mert elrejtetted mindezt a bölcsek és okosak elől, és kinyilatkoztattad a kicsinyeknek! Igen, Atyám, így tetszett ez neked! Az én Atyám mindent átadott nekem, és nem ismeri a Fiút senki más, csak az Atya, s az Atyát sem ismeri más, csak a Fiú, és akinek a Fiú ki akarja nyilatkoztatni.
Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik fáradtak vagytok, és terhek alatt görnyedtek: én felüdítlek titeket! Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert én szelíd vagyok és alázatos szívű - és nyugalmat talál lelketek. Mert az én igám édes, és az én terhem könnyű.
Ezek az evangélium igéi. Mt 11,25-30
...... ..........Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Ha előítéletekkel vagy hitetlenséggel közelednénk feléd, félreismernénk téged. Te közülünk való valóságos ember és közénk jött valóságos Isten vagy. Emberként élted földi életed, emberként viselted el a szenvedéseket és a halált, megmutatva számunkra, hogy miként kell emberként élnünk. Jöjj, taníts bennünket az igazságra és vezess minket az örök életre! Taníts minket a hitre, hogy hitetlenségünk ne akadályozza, hogy közöttünk is csodát tegyél! Segíts minket, hogy az evangéliumhoz méltóan éljünk!

Elmélkedés
A mai napon Egyházunk Jézus szent szívét ünnepli. Az ünnep arra hív minden keresztényt, hogy Jézus szeretetéről, a szeretet titkáról elmélkedjünk. A szeretetről, amelyben érdemes hinni. Imádságaink szépen kifejezik, hogy a szeretet és az üdvösség forrása Jézus szent szíve. A kereszt a szeretet titkát hordozza és hirdeti.
Hitünk és vallási életünk tele van jelekkel, amelyek a látható és a láthatatlan valóság, az emberi és az isteni világ találkozását jelzik. Ezek a jelek üzennek nekünk valamit, korábban ismeretlen dolgokat tárnak fel előttünk, ugyanakkor hatnak is ránk, átalakítanak és cselekvésre ösztönöznek. A kereszt nem csupán hitünk látható jele és jelképe, hanem olyan eszköz, amely hatással van ránk, a megváltás eszköze. Természetesen nem a tárgy hat ránk, hanem az az áldozat, amelyet Jézus a kereszten valósított meg, feláldozta magát megváltásunkért és üdvösségünkért. Keresztjének hordozása közben és a keresztre szegezve Jézus már nem beszél arról, hogy mennyire szeret minden embert, itt már feleslegesek a szavak, hiszen cselekedete, önfeláldozása szavak nélkül is hirdeti az ő végtelen szeretetét.
Amíg élt, Jézus szíve értünk dobogott. Amikor pedig meghalt és megszűnt szívének dobogása, akkor ezt a sorsot is értünk vállalta. Ha hiszünk benne, akkor az Úr bennünk él. Tegyük most egy kis időre a szívünkre kezünket! Amit érzünk, az Jézus szívének dobogása.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link

*
- Útravaló - 2020. június 19., Jézus Szentséges Szíve
,,Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert szelíd vagyok, és alázatos szívű, és nyugalmat találtok lelketeknek." Nyugtalan világunkban Jézus felajánlja nekünk szelídségét és szívének alázatát. Ő, aki az emberi gyengeség köntösébe öltözik, amikor kiszolgáltatott és védtelen az emberi ravaszság és gonoszság színe előtt. Másrészt amikor kiteszi magát a kegyetlenség tombolásának, Pilátus katonái korbácsütéseinek. Tud szelíd maradni szívének minden dobbanásával, ereinek halálos lüktetésével, elhaló leheletével belesimulni az Atya akaratába, ott, a kereszten. Uram, azt kéred, hogy tanuljak tőled szelídséget és alázatosságot? Nehéz! De csak így talál nyugalmat a lelkem. Benned.
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Száz kérdés Jézus Krisztusról   
Címkék: korbácsütéseinek, kiszolgáltatott, rendelkezéseket, megváltásunkért, fénysugarakként, személyiségének, hitetlenséggel, előítéletekkel, misztikusainál, nyilatkoztatni, üdvösségünkért, hitetlenségünk, irgalmassággal, félreismernénk, kiterjesztette, szentlélekkel, tiszteletének, terjesztették, engesztelésül, önfeláldozása, evangéliumhoz, természetesen, alázatosságot, kibontakozása, dogmatikailag, szenvedéseket, végtelenségét, hálátlanságot, kicsinyeknek, keresztjének, tisztelőitől, átalakítanak, engesztelést, megnyitottad, elmélkedjünk, látomásaihoz, egész Egyházra, főünnep napja, pünkösd utáni, megváltó szeretet, megváltó isteni, ember erkölcsi, lelki valóságot, szeretet végtelenségét, szentségek forrását, karthauziak terjesztették, emberi hálátlanságot, hónap első, szeretetből vállalt, másik népszerű, szeretet Jézus, méltó elégtétel, Jézus Szentséges Szíve, Jézus Szíve, Isteni Személy, Jézus Szíve-tisztelet, Alacoque Szent Margit, Ezenkívül Jézus Szívét, Szent Fausztina, Irgalmas Jézus, Magyar Kurír, OLVASMÁNY Mózes, SZENTLECKE Szent János, Isten Fia, EVANGÉLIUM Szent Máté, Jézus Krisztus, Egyházunk Jézus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Neoton-familia:Szeret vagy nem...  Isten szeretete  Facebookon kaptam  Megértés  Kellemes hetet  Sajnálat  Tegnap punnyadás  Torinói lepel : Jézus arca rek...  A macskajaj és ami mögötte van  Felismerés  Körülmény  Tegnap punnyadás  Naplemente  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Orvosi vizsgálat  Jó reggelt, kellemes ébredést!  Pusztacsatár kegyhely - Zala m...  Facebookon kaptam Annuska bar...  A nyugalom  Szent Lőrinc diakónus és vérta...  Követés  Facebookon kaptam  19. évközi hét kedd 08.11  Jézus hív, Jézus szólít , vár!  Soha ne engedd!  A nyugalom  Nyomorúság  Üdvözíti azokat, akik engedelm...  Kondra Katalin versei  Kellemes hetet  Boldogasszony Kápolna_Zalaeger...  Jó éjt !  A négyféle tiszteletet  Facebookon kaptam  Nehézség  A reményről  Szent Klára szűz 08.11 - a t...  Boldog család.......  2020.08.09 szentmise  Útravaló – 2020. auguszt...  Jó éjszakát  Esti kép  Png nő  Nyári este  Facebookon kaptam  Tegnap punnyadás  2020.08.10 napi evangelium  Tej vagy kemény eledel  Neoton-familia:Szeret vagy nem...  Jó reggelt, kellemes ébredést!  Követés  Naplemente  Keresd...  Szeretettel nektek..........  Szèp estét kedves látogat...  Minden nap csodákat tartogat  Jó tanács......  Együttérzés és segítség  Isten bánásmódja  Sajnálat  Facebookon kaptam  Most élsz, most vigyázz, hogy ...  Szent Klára szűz 08.11 - a t...  Facebookon kaptam  Játék Tanösvény 3. Rész  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Most élsz, most vigyázz, hogy ...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Vidám napot ! ........  Küldtél Uram  Naplemente  Dragomán György írása  Követés  2020.08.09 szentmise  Nyári este  Az első " pofontól " tágra nyí...  Most élsz, most vigyázz, hogy ...  A pusztában  Film után könyv  Facebookon kaptam  Napbarnítottan  Angyalok Jézussal  Nyári este  Lackfi János – A széthúz...  Facebookon kaptam  Követés  A négyféle tiszteletet  Facebookon kaptam  Esti kép  Magyar foci.......  Kávés pillanatok...  Megértés  Png kalap  Hűtlenség.......  Útravaló – 2020. auguszt...  Pálmafák, nyaralás  A pusztában 
Bejegyzés Címkék
egész Egyházra, főünnep napja, pünkösd utáni, megváltó szeretet, megváltó isteni, ember erkölcsi, lelki valóságot, szeretet végtelenségét, szentségek forrását, karthauziak terjesztették, emberi hálátlanságot, hónap első, szeretetből vállalt, másik népszerű, szeretet Jézus, méltó elégtétel, negyvenéves pusztai, föld népei, maga népének, összes népnek, legkisebbek vagytok, szolgaság házából, igaz Isten, hűséges Isten, ezredik nemzedékig, szeretet Istentől, világba egyszülött, szeretete tökéletes, világ Üdvözítőjét, időben Jézus, evangélium igéi, örök életre, evangéliumhoz méltóan, ünnep arra, szeretet titkáról, üdvösség forrása, szeretet titkát, láthatatlan valóság, isteni világ, jelek üzennek, megváltás eszköze, kereszten valósított, keresztre szegezve, szívünkre kezünket, emberi gyengeség, emberi ravaszság, kegyetlenség tombolásának, korbácsütéseinek, kiszolgáltatott, rendelkezéseket, megváltásunkért, fénysugarakként, személyiségének, hitetlenséggel, előítéletekkel, misztikusainál, nyilatkoztatni, üdvösségünkért, hitetlenségünk, irgalmassággal, félreismernénk, kiterjesztette, szentlélekkel, tiszteletének, terjesztették, engesztelésül, önfeláldozása, evangéliumhoz, természetesen, alázatosságot, kibontakozása, dogmatikailag, szenvedéseket, végtelenségét, hálátlanságot, kicsinyeknek, keresztjének, tisztelőitől, átalakítanak, engesztelést, megnyitottad, elmélkedjünk, látomásaihoz, látomásaiból, terjesztette, szentírásban, kiválasztott, találkozását, szeretetéről, lüktetésével, elsőpénteken, tombolásának, feleslegesek, magasztallak, kegyetlenség, dobbanásával, keresztényt, parancsokat, tiszteletet, közelednénk, karthauziak, , ,
2020.07 2020. Augusztus 2020.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 5 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 4035 db bejegyzés
Összes: 44528 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2384
  • e Hét: 16137
  • e Hónap: 78368
  • e Év: 1326173
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.