Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
13. évközi hét szerda
  2020-06-30 21:18:23, kedd
 
  OLVASMÁNY Ámosz próféta könyvéből
Az Úr megkönyörül népén, de őszinte megtérést kíván.
A hűtlen népet prófétája által így inti az Úr:
A jót keressétek, ne a rosszat, és akkor élni fogtok; és veletek lesz az Úr, a Seregek Istene, úgy, amint valljátok.
Gyűlöljétek a rosszat, szeressétek a jót, juttassátok diadalra az igazságot, amikor ítélkeztek; így talán megkönyörül az Úr, a Seregek Istene József maradékán.
Gyűlölöm és elvetem ünnepeiteket, ünnepségeitek nem tetszenek nekem.
Ha egészen elégő áldozatokat mutattok be nekem: ajándékaitokat el nem fogadom; rá sem tekintek a békeáldozatra, amelyet hizlalt állatokból mutattok be.
Vidd el előlem énekeid zaját, hárfád zenéjét meg nem hallgatom.
Mint a víz, áradjon inkább az igazság, mint a sebes patak az igazságosság.
Ez az Isten igéje. Ám 5,14-15.21-24

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus kiűzi a gonosz lelket két megszállottból.
Amikor Jézus a Genezáreti-tó keleti partján Gadara vidékére ért, két ördögtől megszállott ember jött vele szemben. A sírboltokból bújtak elő. Már annyira elvadultak, hogy senki se mert arra járni.
A megszállottak kiáltozni kezdtek: ,,Mi közünk hozzád, Isten Fia? Azért jöttél ide, hogy idő előtt gyötörj minket?"
Tőlük távol nagy sertéskonda legelészett. Az ördögök arra kérték Jézust: ,,Ha kiűzöl minket, küldj a sertéskondába." Erre ezt mondta nekik: ,,Menjetek!" Azok ki is mentek, és megszállták a sertéseket, mire az egész konda a meredek partról a tóba rohant, és odaveszett.
A kanászok elfutottak, és a városba érve mindent jelentettek, azt is, ami a megszállottakkal történt. Akkor az egész város kiment Jézus elé, és amint meglátták, kérték, hogy távozzék határukból.
Ezek az evangélium igéi. Mt 8,28-34

Elmélkedés
Az evangéliumi jelenet helyszíne egy pogányok lakta vidék, Gadara városának környéke. Jézus nem csak a zsidók által lakott városokat és falvakat járja be Júdeában és Galileában, hanem idegenek földjére is eljut. Nem fél a pogányoktól, de nem fél a megszállottaktól sem.
Meglepő számunkra, hogy a történetben szereplő megszállottak felismerik Jézust, pontosabban az ő személyében az Isten Fiát, és ennek megfelelően szólítják őt. Azt is rögtön tudják, hogy valamit Jézus tenni fog, van hatalma a gonosz lelkek felett. Ezt kérdezik: ,,Mi közünk hozzád, Isten Fia?" Ezzel talán azt akarják tudomására hozni, hogy nem szeretnének személyes kapcsolatba kerülni vele. Jézus aztán csodát tesz velük, kiűzi belőlük az ördögöt, de ennek a csodának ára van, egy egész sertéskonda a tóba fullad. Jézus úgy gondolja, hogy ennyit megér az, hogy a két személy megszabadul az őket fogva tartó gonosztól.
Ez az ördögűző csoda azt mutatja be, hogy Jézus küldetése az emberekhez szól, különösen azokhoz, akik a gonosz befolyása alatt állnak. Azért jött, hogy szabadulást, megváltást hozzon minden embernek. A megbocsátást, a bűntől való szabadulás lehetőségét hozza el azoknak, akik elfogadják őt megváltójuknak és üdvözítőjüknek.
Érdemes odafigyelnem az Úr szavára és engednem, hogy belépjen az életembe.
C. Horváth István Sándor

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te az Atyától jöttél a világba, őt dicsőítetted meg életeddel. Mindenkor az ő akaratát teljesítetted, neki engedelmeskedtél. Vállaltad, hogy emberré legyél, emberként éljél és vállaltad a halált is. Segíts minket, hogy észrevegyük közelségedet, jelenlétedet, szeretetedet! Segíts minket, hogy megtaláljunk téged, s vezess minket az Atyához! Maradj örökké köztünk, hogy szereteted állandóan bennünk legyen! Add meg nekünk az újjászületést, hogy egészen Istennek élhessünk!

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: engedelmeskedtél, megszállottaktól, megszállottakkal, megváltójuknak, ajándékaitokat, üdvözítőjüknek, megszállottból, ünnepségeitek, megszállottak, sertéskondába, békeáldozatra, teljesítetted, újjászületést, ünnepeiteket, megbocsátást, odafigyelnem, dicsőítetted, szeretetedet, megtaláljunk, igazságosság, jelenlétedet, sírboltokból, közelségedet, gyűlöljétek, történetben, juttassátok, szeressétek, megfelelően, megszállott, pontosabban, megkönyörül, jelentettek, sertéskonda, áldozatokat, legelészett, megszállták, hűtlen népet, sebes patak, gonosz lelket, sírboltokból bújtak, megszállottak kiáltozni, ördögök arra, egész konda, meredek partról, tóba rohant, kanászok elfutottak, városba érve, megszállottakkal történt, egész város, evangélium igéi, evangéliumi jelenet, pogányok lakta, OLVASMÁNY Ámosz, Seregek Istene, Seregek Istene József, EVANGÉLIUM Szent Máté, Amikor Jézus, Isten Fia, Isten Fiát, Horváth István Sándor, Jézus Krisztus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Facebookon kaptam  Keresd azt a valakit,...  Jó éjszakát  Vágy, élet és sugár  Március  Alvó kislány  Por  Könnyáztatta asszonysorsok  Tavaszról álmodom,  Jóga férfiaknak  Esti kép  Könnyáztatta asszonysorsok  Imádkozás Krisztus értelméért  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Mélységes szomorúsággal  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Ma  Rőzsehordó nő szobra  Jó éjszakát  A közszereplő  A kávé  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  William Shakespeare-től idéze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem kell ide békemenet  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Mély, puha álom - sárga féltés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rőzsehordó nő szobra  Ted Engstrőm gondolata  Alvó kislány  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Március 15-re emlékve  Éljen a magyar szabadság!  Az ünnepről  Könnyáztatta asszonysorsok  Paul David Tripp Március 16  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Facebookon kaptam  Mélységes szomorúsággal  Dóró Sándor: Tétova lét  Facebookon kaptam  Ibolya  Esti kép  Őri István - Dal az életről  Paul David Tripp Március 15  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ünnepről  Facebookon kaptam  Kokárda  Facebookon kaptam  William Shakespeare-től idéze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nemzet csak akkor...  Mélységes szomorúsággal  Csendes éjszakán  Benned is ezerféle szín van  A Mindenható Istenben bízva  Paul David Tripp Március 16  Csendes éjszakán  Facebookon kaptam  Amikor 5 éves voltam,  Esti kép  Talpra vándor  Facebookon kaptam  képre írva Március 15 -re emlé...  Tavaszról álmodom,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A magukat nyílt és őszinte emb...  A csonk és a facsemete  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Esti kép  Az agyat és a csontokat is erő...  Isteni zsebkendők  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 15  Mélységes szomorúsággal  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
hűtlen népet, sebes patak, gonosz lelket, sírboltokból bújtak, megszállottak kiáltozni, ördögök arra, egész konda, meredek partról, tóba rohant, kanászok elfutottak, városba érve, megszállottakkal történt, egész város, evangélium igéi, evangéliumi jelenet, pogányok lakta, zsidók által, történetben szereplő, gonosz lelkek, egész sertéskonda, tóba fullad, őket fogva, ördögűző csoda, emberekhez szól, gonosz befolyása, bűntől való, engedelmeskedtél, megszállottaktól, megszállottakkal, megváltójuknak, ajándékaitokat, üdvözítőjüknek, megszállottból, ünnepségeitek, megszállottak, sertéskondába, békeáldozatra, teljesítetted, újjászületést, ünnepeiteket, megbocsátást, odafigyelnem, dicsőítetted, szeretetedet, megtaláljunk, igazságosság, jelenlétedet, sírboltokból, közelségedet, gyűlöljétek, történetben, juttassátok, szeressétek, megfelelően, megszállott, pontosabban, megkönyörül, jelentettek, sertéskonda, áldozatokat, legelészett, megszállták, evangéliumi, pogányoktól, személyében, megszabadul, szabadulást, lehetőségét, kapcsolatba, észrevegyük, szeretnének, tudomására, megváltást, határukból, evangélium, elmélkedés, elfutottak, keressétek, sertéseket, odaveszett, elfogadják, szabadulás, szereteted, elvadultak, felismerik, állatokból, emberekhez, ítélkeztek, genezáreti, galileában, kiáltozni, vállaltad, hallgatom, hanganyag, könyvéből, emberként, állandóan, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 247
  • e Hét: 1326
  • e Hónap: 14764
  • e Év: 217677
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.