Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
14. évközi hét szerda 07.08
  2020-07-08 08:17:38, szerda
 
  OLVASMÁNY Ozeás próféta könyvéből
A földi jólét növekedésével csökkent a nép hűsége Istenhez, ő azonban mindig hű maradt hozzájuk.
A nép hibáit ostorozza prófétája által az Úr: Lombos szőlőtő Izrael, gyümölcse méltó hozzá. Amilyen sok volt a gyümölcse, olyan sok oltárt emelt; amilyen bőségesen termett a földje, olyan bőségesen állított fel bálványoszlopokat.
Szívük megoszlott, de most majd megbűnhődnek!
Az Úr maga töri majd össze bálványoszlopaikat, pusztítja el oltáraikat.
Hiszen máris mondják: ,,Nincs nekünk királyunk, az Urat sem féljük!
A király pedig mit tehet velünk?"
Elveszett Szamaria, királya olyan, mint a letört ág a víz színén.
Elpusztulnak a bálványmagaslatok, ahol Izrael vétkezett; lapu és tövis nő majd oltáraikon, és ők majd így szólnak a hegyekhez: ,,Borítsatok el minket!"; s a halmokhoz: ,,Omoljatok ránk!"
Vessetek magatoknak igazságot, és akkor szeretetet arathattok!
Szántsátok fel a töretlen földet!
Itt az ideje, hogy az Urat keressétek!
Akkor majd eljön, hogy igazságra tanítson titeket.
Ez az Isten igéje. Oz 10,1-3.7-8.12

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus a tizenkét apostolt a választott nép fiaihoz küldi.
Jézus odahívta magához tizenkét tanítványát, és megadta nekik a hatalmat, hogy kiűzzék a tisztátalan szellemeket, és meggyógyítsanak minden bajt és minden betegséget.
A tizenkét apostol neve a következő: Az első Simon, más néven Péter, azután a testvére, András; Zebedeus fiai: Jakab és testvére, János, továbbá Fülöp és Bertalan, Tamás és Máté, a vámos; Alfeus fia Jakab, Tádé, a kánaáni Simon, és végül karióti Júdás, aki később elárulta őt.
...... .......


Ezt a tizenkettőt küldte Jézus, és megparancsolta nekik: ,,Ne lépjetek a pogányokhoz vezető útra, s a szamaritánusok városába be ne térjetek. Menjetek inkább Izrael házának elveszett juhaihoz. Menjetek, és hirdessétek, hogy elközelgett a mennyek országa."
Ezek az evangélium igéi. Mt 10,1-7

Imádság
Fogadd szívesen, Uram, Istenem, felajánlásomat és végtelen dicséretedre, fogyhatatlan magasztalásodra irányuló vágyódásomat, hiszen ezek kijárnak neked, mert kimondhatatlanul nagy és hatalmas vagy. Ezzel fordulok hozzád és szeretnék hozzád fordulni minden nap, minden időben, és arra kérek minden mennyei lelket, minden benned hívőt, hogy velem együtt adjon hálát neked és dicsőítsen téged.

Elmélkedés
Ha egy építészt megbíznak azzal a feladattal, hogy tervezzen egy házat, vagy például egy templomot egy közösség számára, akkor először is vázlatokat készít, majd pedig a közösség felelős vezetőinek és tagjainak útmutatásai, kérései alapján szépen lassan kidolgozza az építendő templom terveit. Előfordulhat, hogy a vázlatrajzok vagy a tervek alapján nem minden érintett tudja elképzelni, hogy a kész épület hogyan is fog kinézni. Ilyenkor az építész készít egy makettet, egy méretarányosan kicsinyített templomot papírból vagy más egyszerű anyagból, amely kicsiben azt mutatja, hogy milyen lesz majd nagyban az új templom.
Amikor Jézus kiválasztja a tizenkét apostolt, akiket név szerint felsorol a mai evangélium, akkor tulajdonképpen elkészíti egy Egyház makettjét. Kicsiben, mindössze tizenkét személy segítségével megmutatja azt, hogy milyen lesz majd az ő nagy közössége, az Egyház, amelyhez milliók fognak csatlakozni. Ez a tizenkét ember lesz aztán az alap, a kiindulópont. Ez a tizenkét küldött, az apostolok lesznek az első építőmesterek is, akik igehirdetésükkel sokakat megnyernek, hogy ők is, mint élő kövek, csatlakozzanak a krisztusi közösséghez. A tizenkét apostol munkáját a későbbi évszázadokban sok-sok tanúságtevő keresztény folytatja.
Én is egy kő, élő kő vagyok az Egyház épületében.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: kimondhatatlanul, igehirdetésükkel, magasztalásodra, meggyógyítsanak, felajánlásomat, csatlakozzanak, méretarányosan, megparancsolta, szamaritánusok, tulajdonképpen, növekedésével, évszázadokban, építőmesterek, elpusztulnak, vázlatrajzok, segítségével, megbűnhődnek, vágyódásomat, előfordulhat, kicsinyített, dicséretedre, kiindulópont, fogyhatatlan, útmutatásai, csatlakozni, tanítványát, közösséghez, hirdessétek, kiválasztja, pogányokhoz, tizenkettőt, tisztátalan, elközelgett, tanúságtevő, szellemeket, szeretetet, földi jólét, király pedig, töretlen földet, tizenkét apostolt, tisztátalan szellemeket, tizenkét apostol, első Simon, kánaáni Simon, tizenkettőt küldte, pogányokhoz vezető, szamaritánusok városába, mennyek országa, evangélium igéi, építészt megbíznak, közösség számára, közösség felelős, OLVASMÁNY Ozeás, Elveszett Szamaria, EVANGÉLIUM Szent Máté, Amikor Jézus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
William Shakespeare-től idéze...  Kakaós piskóta  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Nem kell ide békemenet  Evan Esar tollából  Evan Esar tollából  Sajnos ezt elBalogozták  mindent a népért...  Facebookon kaptam  Amikor még rangja volt...  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Éljen a magyar szabadság!  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Nagy László - Szerelem emléke  Nagy László - Szerelem emléke  Facebookon kaptam  A nemzet csak akkor...  Könnyáztatta asszonysorsok  Cicus virággal  Szeüleidtől tanultad  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  mindent a népért...  Paul David Tripp Március 17  Szép estét kedves látogatóimna...  A magukat nyílt és őszinte emb...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szeüleidtől tanultad  Nem mindegy  Facebookon kaptam  Az agyat és a csontokat is erő...  Márciusi eső  Március 15-re emlékve  Esti kép  A magukat nyílt és őszinte emb...  Facebookon kaptam  Por  Fújjad márciusi szél . . .  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  A csonk és a facsemete  Könnyáztatta asszonysorsok  Nemzeti  Nem kellett volna!  Sajnos ezt elBalogozták  Március  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Könnyáztatta asszonysorsok  Isten áldja  Egyet értesz?  Mindig tud adni ,  A magukat nyílt és őszinte emb...  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Amikor 5 éves voltam,  Paul David Tripp Március 16  Facebookon kaptam  Az embernek fiatal korában van  1848. március 15-én  Kokárda  Facebookon kaptam  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Alvó kislány  Keresd azt a valakit,...  Csörög a telefonom  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Facebookon kaptam  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Esti kép  Rejtő Jenő versei  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Kakaós piskóta  Alvó baby  Alvó cica  Csörög a telefonom  Kakaós piskóta  Nemzeti  Facebookon kaptam  Március 15-re emlékve  Fújjad márciusi szél . . .  Facebookon kaptam  Esti kép  Fújjad márciusi szél . . .  Facebookon kaptam  Nagy László - Szerelem emléke  Imádkozás Krisztus értelméért  Mindig tud adni ,  A halolaj és a hal még a migré...  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Könnyáztatta asszonysorsok  Március  Meghitt estéken . . .  Ibolya 
Bejegyzés Címkék
földi jólét, király pedig, töretlen földet, tizenkét apostolt, tisztátalan szellemeket, tizenkét apostol, első Simon, kánaáni Simon, tizenkettőt küldte, pogányokhoz vezető, szamaritánusok városába, mennyek országa, evangélium igéi, építészt megbíznak, közösség számára, közösség felelős, építendő templom, vázlatrajzok vagy, tervek alapján, kész épület, építész készít, méretarányosan kicsinyített, tizenkét ember, tizenkét küldött, apostolok lesznek, első építőmesterek, krisztusi közösséghez, későbbi évszázadokban, kimondhatatlanul, igehirdetésükkel, magasztalásodra, meggyógyítsanak, felajánlásomat, csatlakozzanak, méretarányosan, megparancsolta, szamaritánusok, tulajdonképpen, növekedésével, évszázadokban, építőmesterek, elpusztulnak, vázlatrajzok, segítségével, megbűnhődnek, vágyódásomat, előfordulhat, kicsinyített, dicséretedre, kiindulópont, fogyhatatlan, útmutatásai, csatlakozni, tanítványát, közösséghez, hirdessétek, kiválasztja, pogányokhoz, tizenkettőt, tisztátalan, elközelgett, tanúságtevő, szellemeket, szeretetet, arathattok, szántsátok, oltáraikat, borítsatok, megmutatja, magatoknak, megoszlott, kidolgozza, oltáraikon, választott, megnyernek, evangélium, betegséget, keresztény, épületében, dicsőítsen, elmélkedés, keressétek, vázlatokat, elképzelni, vezetőinek, feladattal, templomot, vétkezett, igazságra, szeretnék, könyvéből, következő, elveszett, olvasmány, megbíznak, igazságot, omoljatok, tagjainak, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1115
  • e Hét: 2194
  • e Hónap: 15632
  • e Év: 218545
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.