Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
15. évközi hét szerda 07.15
  2020-07-15 08:15:21, szerda
 
  OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
Isten a pogányokat is eszközül használja, hogy nevelje választott népét.
Ezt mondja az Úr: Jaj, Asszíriának, haragom vesszejének; az ő kezére bíztam fenyítő parancsomat.
Elküldtem őt a hűtlen nemzet ellen, parancsot adtam neki a nép ellen, amelyre haragszom, hogy zsákmányoljon, fosztogasson, és eltapossa, mint az út sarát.
De Asszíria téved, hogyha elbizakodik, és szíve egyre csak azon gondolkodik, hogy eltiporjon és kiirtson nem kevés nemzetet.
Nagy gőgjében ugyanis így gondolkodott: ,,Mindezt saját erőmből vittem végbe, és mindez bölcsességem műve volt, hogy országok határait tüntettem el, nagy fejedelmek kincseit raboltam el, és trónjaikról letaszítottam királyokat.
A népek kincseire, mint valami madárfészekre, nyújtottam kezem, és amint összeszednek elhagyott tojásokat, úgy szedtem össze én a földnek kincseit.
Nem volt, aki mozdítani merte volna szárnyait, vagy csipogásra merte volna nyitni száját." Így szólt akkor az Úr: ,,A fejsze vajon kérkedik-e azzal szemben, aki vág vele? Vagy nagyzol-e a fűrész azzal szemben, aki húzza azt?
Talán bizony a vessző suhogtatja-e azt, aki fölvette, és a bot emeli-e az ember karját?" Ezért az Úr, a Seregek Ura sorvadással sújtja majd Asszíria hőseit, és emésztő tűzzel hamvasztja el gőgös dicsőségüket.
Ez az Isten igéje. Iz 10,5-7.13-16

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Istent és az ő igazságait csak jóakaratú, alázatos emberek ismerhetik meg.
Abban az időben Jézus így fejezte be tanítását:
Magasztallak téged, Atyám, ég és föld Ura, mert elrejtetted mindezt a bölcsek és okosak elől, és kinyilatkoztattad a kicsinyeknek! Igen, Atyám, így tetszett ez neked! Az én Atyám mindent átadott nekem, és nem ismeri a Fiút senki más, csak az Atya, s az Atyát sem ismeri más, csak a Fiú, és akinek a Fiú ki akarja nyilatkoztatni.
Ezek az evangélium igéi. Mt 11,25-27
....



Imádság
Istenünk, segíts, hogy örömhíredet hirdethessük! Add, hogy hívásodra mindig figyelni tudjunk! Te azt kívánod, hogy az emberek szabadon kövessenek Téged. Nyisd meg, kérünk, az emberek szemét, hogy meglássák az evangélium fényét. Nyisd meg az emberek szívét, hogy befogadják a Te igéd igazságát, és boldogok legyenek, mert az örömhírben életet találnak.

Elmélkedés
Ki a mi Istenünk, akiben hiszünk? Hogyan ismerhetjük meg őt és hogyan tudunk vele kapcsolatba lépni? Milyen szerepe van az életünkben annak, hogy ismerjük őt és hiszünk benne?
Isten senkinek nem bizonygatja az ő létezését, ugyanakkor mindenkinek megígéri és felajánlja jelenlétét. Istenben hinni azt jelenti, hogy elfogadjuk azt, hogy ő a Teremtő, mi pedig az ő teremtményei vagyunk. A Szentíráson keresztül úgy ismerjük meg Istent, mint aki élő személy. Cselekszik a teremtésben, megmutatkozik gondoskodásában. Meghallja az emberek kiáltását és imáját, látja az emberek mindennapi küzdelmeit, együtt érez az emberekkel. Az ember engedetlenségét, lázadását, bűnét látva előkészíti a szabadítást, olyat, amit elképzelni sem tudna az ember. Saját Fiát küldi el, hogy megszabaduljunk a bűntől, Jézus személyében érkezik hozzánk a Megváltó.
Isten úgy alkotott meg minket, hogy képesek legyünk az ő megismerésére és képesek legyünk annak a hivatásnak betöltésére, amelyet ránk bíz. Elfogadjuk Istentől az életet, létezésünket. Elfogadjuk tőle a sorsunkat, azt az utat, amelyet Jézussal járunk, s amely a mi Atyánkhoz vezet. Jézus maga mondja a mai evangéliumban, hogy általa ismerhetjük meg az Atyát. Ha Jézusra bízzuk életünket, akkor arra az isteni Igazságra bízzuk életünket, aki minden embert az Atyához vezet.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: gondoskodásában, megszabaduljunk, engedetlenségét, nyilatkoztatni, megismerésére, megmutatkozik, evangéliumban, letaszítottam, madárfészekre, zsákmányoljon, hirdethessük, fosztogasson, bölcsességem, gondolkodott, teremtményei, összeszednek, létezésünket, dicsőségüket, kicsinyeknek, magasztallak, szabadítást, kapcsolatba, gondolkodik, teremtésben, mindenkinek, bizonygatja, ismerhetjük, sorvadással, szentíráson, asszíriának, elrejtetted, vesszejének, személyében, trónjaikról, elbizakodik, örömhíredet, hűtlen nemzet, népek kincseire, földnek kincseit, fejsze vajon, fűrész azzal, vessző suhogtatja-e, ember karját, időben Jézus, evangélium igéi, emberek szabadon, emberek szemét, evangélium fényét, emberek szívét, örömhírben életet, életünkben annak, emberek kiáltását, OLVASMÁNY Izajás, Seregek Ura, EVANGÉLIUM Szent Máté, Saját Fiát, Elfogadjuk Istentől, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Tanácsok egy pszichológustól  Egy barátság története  Horváth Szilvia tollából  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  különleges  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Vito Giaquinto gondolata  Ma van a magyar költészet napj...  IGEN így  Nagy és kis csodák  Vidámság  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  József Attila – Keresek ...  Jó nap volt  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  39 ígéret  Annyira tisztelem a szabadságo...  Szeretem ujjad karcsuságait,  Jó éjszakát  képre írva  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  James Allen  Facebookon kaptam  jó reggelt  Dóró Sándor: Embernek maradni  különleges  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Hamvas Béla  Pitypang szökőkút  Tanácsok egy pszichológustól  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Bársony székben  Jó éjszakát  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Müller Péter tollából  Latinovits Zoltán tollából  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Alvó cicák  jó reggelt  Jó éjszakát  Töröld le  Jánosházy György: Fogd a kezem  Tanácsok egy pszichológustól  képre írva  Paul David Tripp Április 15  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Különleges  Esterházy Péter: Harmonia c...  Latinovits Zoltán tollából  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Szívek  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam Krisztinától  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Előfordul, hogy  képre írva  Spenót fasírttal  Szép estét kedves látogatóimna...  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Az ember  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Csend  A gyulladáscsökkentő és csonte...  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Bársony székben  Paul David Tripp Április 13  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  képre írva  Walter Chrysler mondta 
Bejegyzés Címkék
hűtlen nemzet, népek kincseire, földnek kincseit, fejsze vajon, fűrész azzal, vessző suhogtatja-e, ember karját, időben Jézus, evangélium igéi, emberek szabadon, emberek szemét, evangélium fényét, emberek szívét, örömhírben életet, életünkben annak, emberek kiáltását, emberek mindennapi, ember engedetlenségét, hivatásnak betöltésére, isteni Igazságra, gondoskodásában, megszabaduljunk, engedetlenségét, nyilatkoztatni, megismerésére, megmutatkozik, evangéliumban, letaszítottam, madárfészekre, zsákmányoljon, hirdethessük, fosztogasson, bölcsességem, gondolkodott, teremtményei, összeszednek, létezésünket, dicsőségüket, kicsinyeknek, magasztallak, szabadítást, kapcsolatba, gondolkodik, teremtésben, mindenkinek, bizonygatja, ismerhetjük, sorvadással, szentíráson, asszíriának, elrejtetted, vesszejének, személyében, trónjaikról, elbizakodik, örömhíredet, parancsomat, betöltésére, örömhírben, eltiporjon, elmélkedés, kövessenek, evangélium, felajánlja, cselekszik, fejedelmek, királyokat, csipogásra, befogadják, nyújtottam, igazságait, küzdelmeit, suhogtatja, elképzelni, életünkben, emberekkel, ismerhetik, elfogadjuk, hivatásnak, pogányokat, ugyanakkor, választott, mindennapi, jelenlétét, előkészíti, hamvasztja, könyvéből, tanítását, tüntettem, sorsunkat, olvasmány, mozdítani, szárnyait, kiáltását, meghallja, atyánkhoz, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 789
  • e Hét: 17181
  • e Hónap: 29857
  • e Év: 263604
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.